Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Wrocilam,ale jeszcze nie na stale.Musze sie wzmocnic psychicznie.Poki co,znow jestem na lekach....:(
W niedziele przypadkowo dowiedzialam sie ,ze moj maz zlozyl wniosek rozwodowy,a do tej pory ciagle w duszy mialam nadzieje,ze wroci....
Musze sie jakos pozbierac i wtedy tu bede na dobre.
Dzis jade z Fidziem sciagnac szwy.Jest bardzo grzeczny i kochany.Szwy go kompletnie nie interesuja,wiec kolnierz w zasadzie ma tylko na noc.No i jest przy ,mnie.Taki wierny pocieszyciel.Patrzy prosto w oczy,przytula sie doopka....To chyba bedzie jedyny (no prawie ,bo jeszcze syn) facet w moim zyciu.Niewazne,ze bezjajeczny,ale jaki kochany ! Innych poki co,nienawidze !

Wspólczuwam ..naprawde ...znam te traume z autopsji ...
Ale tak z perspektywy czasu to Ci powiem ze faceci nie są warci łez , załamań i ciagnacej się depresji ...wiem że jak sie kogoś kocha to cięzko pogodzic sie z tym ze nas zostawia ..jednakże trzeba stawic czoło demonowi z podniesionym czołem ! W domu rycz w poduszke ale przy mężu bądz twarda jestesmy zbyt cenne żeby sie przed chłopami upokarzać :cool3:A tzw facetowstręt z czasem przechodzi i zawsze można sobie zycie ułożyc na nowo a bedąć bogatsza o te złe doświadczenia nie popełnia sie wtedy błędów z przeszłości ;-)
Trzymam kciukaski za nadchodzące nowe i mam nadzieje ze bedzie lepsze niż te stare !!! Moja świetej pamieci babcia mawiała zawsze...Nikt nie zbuduje szczęścia na cudzym nieszczęciu ...w przypadku mojego eks to sie sprawdziło :evil_lol:....wśród znajomych rozbitych także :evil_lol:...więc pewno coś w tym jest...
Buziam mocniusiooo !!!!

• 3 months later...
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem :)
Co u nas? Fidelek po kastracji nieco urósł,wszerz...:) Nie ma problemu z wyczyszczeniem miski.Podejrzewam,ze i czosnek by biedak zjadl.Nie wiem ile waży,ale gruby jeszcze nie jest.Wczesniej,majac wieksza rodzine,nie przypuszczalam,ze to jest AZ TAK kochany pies ! Jak placze,to przychodzi,patrzy gleboko w oczy i przytula sie tyłeczkiem.No i w ogole chodzi za mna krok w krok.
Był czas ,ze chcialam go oddac,bo nie mam pieniedzy ,no i czasu tez niewiele,bo planuje zmienic prace na 3 zmianowa.Wtedy pies bylby pod opieka mojej 11letniej corki.Nie jest to dobra sytuacja,bo mimo kastracji Fidelek jest nadal dosc zywiolowy:).Moj ex niby mial sie dokladac do jego utrzymania,ale zrezygnowal...
Nie moge psa oddac ! Byli chetni,ale zrezygnowalam.Moge sobie chlopa oddac,ale nie psa ! Towarzysz niedoli...Moj jedyny,najwierniejszy "facet"....
No i Kicia nadal jest z nami.Kot jak kot-łazi własnymi drogami i patrzy głównie na swoja wygode :)

Nie wiem jak sie zdjecia wkleja :(

Posted

Oto Kicia,cwaniara zerka jednym okiem :razz:

i Fidelek na spacerze

Fidel sępiradło :evil_lol:

A w ogole to wiecie,jak bylam z moim ex,to Fidelek byl taki niby przez niego kochany.Teraz jak przyjedzie,to opedza sie od psa,bo "oślini" go,"osierści"...Nie bede pisala publicznie słow jakie mi sie wtedy cisna na usta....

• 4 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Musze odkurzyc nieco galerie.No i napisze tutaj co u nas.Otoz Fidel i Kicia zostali niedawno zaszczepieni.Nareszcie ! Juz mi sen z powiek spedzalo to szczepienie,tzn jego brak.Wet obejrzal tez ich i Kicia jest OK,a Fidel ma znow problemy z uchem:(( Poki co,kazal mu czyscic to ucho ,a za tydzien przyjsc,aby mogl je obejrzec jakims tam przyrzadem.Mam z tym czyszczeniem urwanie glowy,bo Fidel sie boi i probuje mnie ugryzc.Zakladam mu kaganiec ,ale moja Zuzia nie umie go przytrzymac i w efekcie czyszcze mu to ucho bardzo powierzchownie.We wtorek byl moj ex i powiedzialam,aby przytrzymal psa,a ja mu wyczyszcze.Udalo sie ! W czwartek bedzie (jutro),wiec zabieg powtorzymy.No i potem w ndz bedzie odwozil Zuzie,to tez psa wyczyscimy.
U nas sa spore mrozy,wiec ograniczylismy spacery.Kupilam niestety Fidelowi kolczatke.Pani w sklepie mowila,ze jak dla boksera,to ona by wieksza polecala,ale te kolce...jakies takie duze byly...wzielam najmniejsza:) I tak spelnia swoja role,bo juz moge normalnie isc z psem,a nie jechac na butach.Moze spacery beda przyjemnoscia? ;)

Aaaa, dzieki Marudzie Fidel (i Kicia dostali dzis fast foody).Wiem,wiem,to niezdrowe,ale ktoz z Was nie zje czasem pizzy,frytek czy chipsow? Ja :) Tzn nie jem,bo to niezdrowe,a poza tym nie mam kasy na takie badziewie.Czasem jednak upieke pizze,bo moja corka uwielbia.No i zjadamy 2 pizze z sosem czosnkowym...
Pies i kot maja dzis swoja "pizze" ;

Sprobuje wkleic zdjecia

No i przed chwila.Spi malutki ;)

A teraz Kicia
Najpierw udeptała Zuzi plecy,a potem przysiadła :)

Zuzia gra z dziadkiem w karty.Spojrzcie jak Kicia leży :)

Posted

Wiecie,ja czesto do Fidela mowie "malutki" :) Mam jeszcze gdzies takie fajne zdjecia łóżkowe ;) Jak je odnajde to wkleje.Wyglada to tak,ze i Kicia i Fidel rozkladaja sie na moim łóżku oczywiście nie zważając na mnie ! U mnie rano jest słońce,wiec dla nich to pełnia szczęścia - łóżko i słonce :D

Pokłóciłam się rano z eksem i chyba nie wejdzie nawet by psu ucho wyczyścić...Chyba poprosze tate,aby mi pomógł,bo trzeba to dzis zrobic.

Posted

Alicja napisał(a):
Iza , jak uszko ??

Alicja,czyszcze mu jeszcze,ale w ndz nie mialam z kim i od piatku w sumie nie czyszczone.U weta nie bylam,bo moja corka przyjechala od swego ojca chora i musialam sie nia zajac.

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
Alicja,czyszcze mu jeszcze,ale w ndz nie mialam z kim i od piatku w sumie nie czyszczone.U weta nie bylam,bo moja corka przyjechala od swego ojca chora i musialam sie nia zajac.

mam nadzieję , ze będzie oki

• 3 weeks later...
Posted

A ja wszystkim bliżej mieszkającym polecam pierogi Izy :eviltong: I przy okazji poznałam Fidelka - w nim się nie sposób nie zakochać, prawdziwy boksio :loveu:
Pozwolę sobie na offa - może ktoś z okolic ( Dolny Śląsk) mógłby przygarnąć na jakiś czas na dt szczeniaka po bokserce( ojciec nie znany:evil_lol:)??

Posted

Maruda666 napisał(a):
A ja wszystkim bliżej mieszkającym polecam pierogi Izy :eviltong: I przy okazji poznałam Fidelka - w nim się nie sposób nie zakochać, prawdziwy boksio :loveu:
Pozwolę sobie na offa - może ktoś z okolic ( Dolny Śląsk) mógłby przygarnąć na jakiś czas na dt szczeniaka po bokserce( ojciec nie znany:evil_lol:)??

o rany .....ślina pociekła mi po klawiaturze ....osz ty niedobraśna ...jutro musze sobie skonstruować jakieś pierogopodobne :lol:

A szczenior mocno boxiopodobny ?? bo znajoma się mnie pytała o boxia szczeniaka ,znaczy to nie dla niej ale ktoś z jej znajomych szukał

• 5 months later...
Posted

Dostałam dziś smesa od Izy - musi jednak pilnie oddać Fidela w dobre ręce :( Iza przebywa za granicą. Pies jest w domu z córką Izy i jej matką - myślę, że sobie z nim nie radzą :(
Może ktoś ma jakiś pomysł?

Posted

Maruda666 napisał(a):
Dostałam dziś smesa od Izy - musi jednak pilnie oddać Fidela w dobre ręce :( Iza przebywa za granicą. Pies jest w domu z córką Izy i jej matką - myślę, że sobie z nim nie radzą :(
Może ktoś ma jakiś pomysł?

jedynie spróbować przez Boksery w Potrzebie lub Sos Bokserom innego wyjścia nie widze

Posted

Maruda666 napisał(a):
Napisałam już do Kapselka, bo nie wiem jak go tam umieścić. Czekam na odpowiedź.
Dzięki :) Widziałam, że napisałaś już też na wątku Zefirka.

dam znać jeszcze Izie z BwP

Posted

Maruda666 napisał(a):
Można go ogłaszać i na BwP i SOS?

myślę ze tak
Na BwP trzeba by w dziale Oddam boxera.A na SOS to Ala Kapselkowa musi powiedzieć jak ...bo ja nie wiem

Posted

Dziewczyny, na SOS umieszcza Germaine, samemu nie można niestety, więc juz Marudce napisałam, żeby pościągała na dysk najładniejsze zdjęcia Fidelka, zrobiła opis i dajemy na stronę SOS i szukamy domu.

Mam kandydatkę na boksera, tylko Fidel musi spełnić warunki: żyć w zgodzie z kotami, tolerować sunię (jest labradorka 11-letnia) no i oczywiście lubić dzieci. Dziewczyny jak Fidel na koty???

Posted

Dopiero wróciłam. Zaraz będę dzwonić do matki Izy. Fidel mieszka ze swoim kotem, ale nie wiem jak traktuje obce.
Aluś:loveu: , postaram się jak najprędzej coś sklecić ( i poczytać od początku wątek), ale nie wiem czy dam rady jeszcze dziś.