Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

madzia i medor napisał(a):
Trzymamy kciuki:kciuki::kciuki::kciuki:

Jak ja samaa nie wiem, co się u Was dzieje:razz:

Fidzio plażowicz;) ;)

Nie slyszalas,ze o moim Konradzie mowia "paparazzi"?
Zrobil fotki w Wawie W.Rosati i sprzedalam je do SE.To nie jest takie latwe,zwlaszcza jak sie chce dogadac nie z tymi ludzmi.SE jest spox,ale Pudelek...Szkoda gadac!!Do tej pory nie mamy umowy podpisanej.Oni zamiescili zdjecia bez mojej zgody.Dogadalismy sie tylko co do kasy.
Nie wiem jak to bedzie dalej.Jak sie nie dogadamy to zaloze im sprawe.
To tak pokrotce.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
Zrobil fotki w Wawie W.Rosati i sprzedalam je do SE.To nie jest takie latwe,zwlaszcza jak sie chce dogadac nie z tymi ludzmi.SE jest spox,ale Pudelek...Szkoda gadac!!Do tej pory nie mamy umowy podpisanej.Oni zamiescili zdjecia bez mojej zgody.Dogadalismy sie tylko co do kasy.
To tak pokrotce.

Ło matko jedyna, to faktycznie ciekawie. A z kim Weronice trzasnął fotki???

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
To tak pokrotce.

Łło losie, pierwsze słyszę:crazyeye::crazyeye:Nieźle...

Posted

[quote name='madzia i medor']Łło losie, pierwsze słyszę:crazyeye::crazyeye:Nieźle...

Tu jest link:
http://www.pudelek.pl/artykul/3429/weronika_rosati_oszalala/

Tak w ogole to mnie tu za czesto nie ma ,bo Kicia w poniedzialek miala sterylke.Oj,bardzo zle sie czulam.Tak,tak ja ,bo ja najbardziej przezywalam ta cala sytuacje.Moja coreczka kochana:loveu:
Wpadne w wolnej chwili,bo teraz przerabiam truskawki na zamrozenie(12kg!!).
W sobote mamy rocznice slubu.Kto zgadnie ktora?
No dobra napisze:p ...17ta !:crazyeye:
Mija to dosc szybko.Mamy mala imprezke w rodzinnym gronie.
Fotek Fidelka narazie niet,bo uwaga skupiona na Kici.
Moj maz chce na jesien wyciagac Fidelowi zaginione jajko.Maaatko,to dopiero bedzie!!Juz mam ciarki jak o tym pomysle.
Madzia ,a wy kiedy?
Wet mowil,ze jak pies skonczy 5 lat i jest wnetrem,to jadro zaczyna nowotworzyc!!
Kicia choc mlodziutka(w sierpniu skonczy 1 rok),to miala macice z jakimis guzkami.Wet mowil,ze dobrze,ze teraz ciachnelismy.
Nie wiem jak ja Fidziowa operacje przezyje....
Ktos z Was juz to ma za soba?

Posted

Cześć Iza:p
My Medora tak jak Ci mówiłam, na jesień.
Nawet mnie nie strasz...

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:Rose:
Wymiziaj swój zwierzyniec ode mnie ;):p:p
Jak będę gdzieś koło Was przechodzić, to zajdę:p

Posted

No to lecim dalej skoro sie Wam moj Fidzio podoba (dzieki za komplementy!)

On musi wszystko widziec !

Nie bylo kijkow-wzialem sobie kawalek drzewka

No i ulubiona pozycja - "zaba"

Mi też się podoba!!!!!!!!!!!!!
Czemu mnie tu jeszcze nie było?????????
Teraz będę:loveu:

Posted

Wiecie,dzis nas gonil...KON !!!!!
Idziemy sobie z Fidziem do domku,takim wawozem,a ja katem oka widze,ze cos duzego jest za mna.Odwracam sie ,a tu KON !!!:crazyeye:
Mijalismy go na boisku,ale wydawalo mi sie,ze ten kon byl przywiazany.
Podnioslam krzyk chcac chronic corke i psa.Fidel juz pierwszy gotowy do zadymy.Kon spokojny jak aniolek minal mnie i corke i idzie do Fidzia.
Kazalam mezowi biec z Fidziem ,a sama obmyslilam ,ze zrobimy z corka unik przez rzeczke.Jak sie powie Fidziowi "biegniemy",to on biegnie nie patrzac na nic.Zapomnialam,ze i kon potrafi szybko biegac:razz:.Na szczescie kon zrezygnowal z pogoni ,ufffff.Jak zobaczyl,ze Fidzio uciekl to zawrocil,minal mnie i Zuzie i wrocil na swoje boisko.Tylko moj Zuzinek byl rozdygotany,bo bala sie,ze kon kopnie Fidzia.
Jutro jade z Kicia sciagac szwy:multi:

Posted

madzia i medor napisał(a):
Iza ...

sorki dziewczynki juz jestem.Na chwile :)

Pytacie jak Kicia? Ehh,koty to cwane bestie.Wczoraj sciagnelismy szwy,ale Kicia musiala jeszcze chodzic w kubraczku.Dzis jej sciagnelam kaftanik ,a kotka jak dotknieta czarodziejska rozdzka ! Najpierw sie myla przez 1,5 godz,a potem zaczela brykac na calego !! W kubraczku nawet na stolek nie mogla wskoczyc,a jak jej go sciagnelam to na parapet bez trudu bryknela !
Lobuzica jedna ! Nawet zaczela sie bawic.Przez 1,5 tyg nic jej nie interesowalo.Teraz jest dawna moja kochana Kicia:loveu:

Qrde Madzia,a Ty to daleko do mnie masz,ha? Nie moglas wpasc odwiedzic Kici?

Posted

Iza i Fidel napisał(a):
sorki dziewczynki juz jestem.Na chwile :)

Pytacie jak Kicia? Ehh,koty to cwane bestie.Wczoraj sciagnelismy szwy,ale Kicia musiala jeszcze chodzic w kubraczku.Dzis jej sciagnelam kaftanik ,a kotka jak dotknieta czarodziejska rozdzka ! Najpierw sie myla przez 1,5 godz,a potem zaczela brykac na calego !! W kubraczku nawet na stolek nie mogla wskoczyc,a jak jej go sciagnelam to na parapet bez trudu bryknela !
Lobuzica jedna ! Nawet zaczela sie bawic.Przez 1,5 tyg nic jej nie interesowalo.Teraz jest dawna moja kochana Kicia:loveu:

Qrde Madzia,a Ty to daleko do mnie masz,ha? Nie moglas wpasc odwiedzic Kici?

To dobrze, że wszystko w porządku:multi::multi::multi:

Dziś przechodziliśmy koło Was, ale drzwi były zamknięte, Fidel nie latał, to myslałam, że Was nie ma:oops:

Posted

Witaj Isuż po małej przerwie... nadrobiłam :)

Przygodę z koniem mieliście piękną... aż strach pomyśleć co by mogło się stać, gdyby koń chciał zaatakować Fidzia :crazyeye:

Dobrze, że Kicia już w pelni zdrowa :)

Buziaki dla wszystkich zwierzaków :loveu:

Posted

Czesc Kasiu(zaraz poczytam co u was) i inne nasze wielbicielki;)

hmm,wpadlam na chwile...Jutro ide do pracy,musze przygotowac wysylki,faktury,bleee :(
Ale pokaze Wam zdjecia Kici po sterylce

5 lipca zostawiam po raz pierwszy swoj zwierzyniec :placz: i wraz z mezem i corka jade na tygodniowe wczasy do Tunezji:multi:
Troche sie boje zostawiac Fidzia i Kicie pod opieka mojego ojca i syna,ale
napisze im rozpiske i mam nadzieje,ze po powrocie zwierzeta beda mialy sie rownie dobrze,jak przed moim wyjazdem.

Posted

Iza i Fidel napisał(a):

5 lipca zostawiam po raz pierwszy swoj zwierzyniec :placz: i wraz z mezem i corka jade na tygodniowe wczasy do Tunezji:multi:
napisze im rozpiske i mam nadzieje,ze po powrocie zwierzeta beda mialy sie rownie dobrze,jak przed moim wyjazdem.

No to życzę udanych wczasów:multi::multi::multi:
Zwierzyniec na pewno będzie miał dobrą opiekę;)

Posted

[quote name='Iza i Fidel']

Jakie twarzowe wdzianko:loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Iza nic się nie bojaj, poradzą sobie. Miłego wypoczynku życzymy i przywieź nam duuuużo foteczke:lol::cool3::evil_lol:

Posted

jaki Kicia ma śliczny "kubraczek" :loveu:

Izo, a gdzie do Tunezji lecisz, i do jakiego hotelu jeśli można wiedzieć (wybacz, zboczenie zawodowe :oops: )? My byliśmy w zeszlym roku w rejonie Sousse, bliżej Port el Kantaoui.
Przygotuj się na duże upały już o tej porze roku :p
Pozatym - aż zazdroszczę. Tunezja bardzo mi się podobała, kliemat i rejony. Byliśmy już dwa razi i pewnie jeszcze się wybierzemy.

Posted

[quote name='Kate I Luka']jaki Kicia ma śliczny "kubraczek" :loveu:

Izo, a gdzie do Tunezji lecisz, i do jakiego hotelu jeśli można wiedzieć (wybacz, zboczenie zawodowe :oops: )? My byliśmy w zeszlym roku w rejonie Sousse, bliżej Port el Kantaoui.
Przygotuj się na duże upały już o tej porze roku :p
Pozatym - aż zazdroszczę. Tunezja bardzo mi się podobała, kliemat i rejony. Byliśmy już dwa razi i pewnie jeszcze się wybierzemy.

Kasiu Kici kubraczek to wdzianko od weta dla sterylizowanych kotek.Wygladala w nim jak dzidzius :)
Co do wyjazdu to lecimy do Mahdii do hotelu Dimess.To byla najtansza oferta.Wczasy sa tygodniowe,AI i dla 2 osob i mojej 8latki zaplacilismy niecale 3tys.To nie Sousse,ale jak na ta kwote mysle,ze bedzie dobrze.
Masz dla mnie jakies wskazowki? Wyjazd jest z Oasis.
Mnie ciezko wyciagnac z domu na jakis wyjazd.Boje sie o zwierzyniec.Nie wiem jak to sie stalo,ze teraz w sumie sama zalatwilam te wczasy.Po raz strach,a po dwa to ja w tym terminie jeszcze pracuje.Musze przez 3 dni potyrac jak diabli,od rana do wieczora,z pomoca meza !(tylko bez insynuacji prosze ;) ).

Pokaze Wam nowe fotki o ile uda mi sie je umiescic.

Fidziu podczas wieczornej zabawy.I moje yukki :)

Spimy sobie tylko mi troche malo wygodnie...

a tu Fidel z moim synem.Spi,ale zezuje jednym okiem :evil_lol:

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Kasiu Kici kubraczek to wdzianko od weta dla sterylizowanych kotek.Wygladala w nim jak dzidzius :)
Co do wyjazdu to lecimy do Mahdii do hotelu Dimess.To byla najtansza oferta.Wczasy sa tygodniowe,AI i dla 2 osob i mojej 8latki zaplacilismy niecale 3tys.To nie Sousse,ale jak na ta kwote mysle,ze bedzie dobrze.
Mnie ciezko wyciagnac z domu na jakis wyjazd.Boje sie o zwierzyniec.Nie wiem jak to sie stalo,ze teraz w sumie sama zalatwilam te wczasy.Po raz strach,a po dwa to ja w tym terminie jeszcze pracuje.Musze przez 3 dni potyrac jak diabli,od rana do wieczora,z pomoca meza !(tylko bez insynuacji prosze ;) ).

Pokaze Wam nowe fotki o ile uda mi sie je umiescic.

Fidziu podczas wieczornej zabawy.I moje yukki :)

a tu Fidel z moim synem.Spi,ale zezuje jednym okiem :evil_lol:

Kurcze, Iza, weź mnie do walizki:placz::placz::p

Skąąd ja to znam:p
http://img408.imageshack.us/img408/9580/1005720sf5.jpg

Za sunią na pewno będę sięrozglądać:grins::grins:

Posted

Kwiatów nie dam, mimo szczerych chęci. Lecz słowa, które zostaną w pamięci, życzę szczęścia, dużo radości i długiej szczęśliwej przyszłości. Niech los Tobie z oczu łez nie wyciśnie, niechaj się wszystko wiedzie pomyślnie. Wszystko co piękne i wymarzone. W dniu Twych urodzin niech będzie spełnione.

Posted

Witaj Izo :)

Serdeczne życzonka samego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka,
uśmiechu na twarzy
i wszystkiego o czym marzysz

Izo, myślę, że jeśli lecisz z Osaisem to będzie ok. To dobre biuro z którym moje biuro współpracowało lata, i nie było żadnych problemów. Co do samego hotelu - osobiście go nie widziałam, ale słyszałam kilka pochlebnych opinii. To 3 gwiazki, standard niewygórowany ale przyzwoity. Jedzenie - jak to standardowo w Tunezji - śniadania ubogie, jajecznice, jajka, smażone jakby faworki, i pomidory przepyszne, sałatki... Obiadkololacje - różnie. Wybór taki, że zawsze coś dla siebie się wybierze. Dodatkowo wersja all zawiera przekąski w ciągu dnia, tak więc z dojadaniem na własny koszt nie powinniście mieć problemów.
Z praktycznych rzeczy - polecam wziąść dolary niż euro - lepszy przelicznik przy wymianie na dinary.
O tym, że nie pije się wody z kranu wsponinać chyba nie muszę :)
Polecam wycieczkę do Sousse, choć to kawałek drogi. Poza Tunisem to miasto które warto zobaczyć, a raczej do Tunisu wybierac się nie będziecie bo za daleko.
W Sousse warto się wybrać zobaczyć starą Medinę czyli stare miasto- stara zabudowa, w której obecnie mieści się "targ". Wchodząc należy uważać na torby i wrtościowe rzeczy, a kupując cokolwiek KONIECZNIE trzeba się targować. Ja przepiękne klapki utargowałam w zesżłym roku z 60 dinarów do 8 :D Pozatym polecam stoisko z przyprawami, nakupowaliśmy tyle, że chyba przez pół roku pichciliśmy wszystko przyprawiając "smakiem Tunezji".
Reszta jeśli chodzi o wyjazd - wyjdzie już w praniu, przecież alfą i omegą nie jestem ;)
Aha- jeśli chodzi o przepisy celne i lotnicze - w bagażu podręcznym nie wolno przewozić żadnego rodzaju płynów, nawet balsamów, szamponów,picia... Tak więc takie rzeczy pochowajcie do walizek nadawanych do luku bagażowego, inaczej pozabierają.

Oj zazdroszczę Izo Ci tego wyjazdu :placz:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Kate I Luka']Witaj Izo :)

Serdeczne życzonka samego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka,
uśmiechu na twarzy
i wszystkiego o czym marzysz

Kochane ,baaaardzo Wam dziekuje za zyczenia !!!:loveu:

Jedzenie - jak to standardowo w Tunezji - śniadania ubogie, jajecznice, jajka, smażone jakby faworki, i pomidory przepyszne, sałatki... Obiadkololacje - różnie. Wybór taki, że zawsze coś dla siebie się wybierze. Dodatkowo wersja all zawiera przekąski w ciągu dnia, tak więc z dojadaniem na własny koszt nie powinniście mieć problemów.

Kasiu,z powyzszego zgadzaja sie tylko jajka :) Sniadania faktycznie ubogie i na slodko.No,ale pyszne rogaliki byly.Szkoda,ze kawa nie do przelkniecia...No,ale kakao bylo:)
Mielismy jeszcze obiady i kolacje.Smakowalo mi przez pierwsze 3 dni.Potem przerzucilam sie na bagietke z maslem.Wersja AL w tym hotelu to tylko napoje:cola,fanta i ichniejszy sprite.Aaaa,no i wino i piwo (tez ichniejsze,wiec chyba bezalkoholowe).Ogolnie przytylam,bo w domu nie pije slodkich gazowanych napoi i nie jem bialego pieczywa.
Jedzenie w tym hotelu to porazka.Na gazetowym forum o tym pisza.

O tym, że nie pije się wody z kranu wsponinać chyba nie muszę :)[/qoute]

najgorsze jest to,ze kranowa byla ponoc dolewana do wina i do butli od mineralki....No ,ale my - ostrozni tego nie pilismy:) Inni pili i mieli problemy zoladkowe.

[quote]
Polecam wycieczkę do Sousse, choć to kawałek drogi.

pojechalismy na wycieczke 3w1,czyli Sousse,Monastir i Port El Kantaoui.
W Sousse z przewodnikiem w Ribon (chyba tak to sie nazywa).Potem zostawil nas pod 3 pietrowym domem handlowym i dal 1,5godz wolnego.Chcialam pojsc do meczetu,ale zwiedzilam tylko ....ten dom towarowy!! Notabene,swietne tam maja ceny.Maz kupil mi skorzany plaszczyk-sliczny za...280DT !! Ogolnie to wycieczka byla kichowata,bo nic nie widzialam.W Porcie troche jachtow i botaniczne ZOO.Byl tez rejs statkiem.Ponoc fajnie bylo,ale nie dla mnie,bo lezalam zielona pod pokladem i modlilam sie,zebysmy juz wrocili.
Na Saharze nie bylismy ze wzgledu na nasza Zuzie.To zbyt meczaca wycieczka dla niej.Ale Sahary nie podaruje !! Ponoc ta wycieczka jest nie do opisania i warto dac ta kase,aby to wszystko zobaczyc i przezyc.

kupując cokolwiek KONIECZNIE trzeba się targować. Ja przepiękne klapki utargowałam w zesżłym roku z 60 dinarów do 8 :D

heh,nic nie mow.Moj maz wchodzac do sklepu od progu mowil "I'm not rich" :D
Kiedys ktorys ze sprzedawcow w Mahdii mu odpowiedzial,ze skoro przyjechalismy do Tunezji to jestesmy bogaci.Na to moj maz odpowiedzial,ze my jestesmy z Dimessu.No,to juz byla inna gadka i cena automatycznie szla o polowe w dol :)

Pozatym polecam stoisko z przyprawami, nakupowaliśmy tyle, że chyba przez pół roku pichciliśmy wszystko przyprawiając "smakiem Tunezji".

szkoda,ze dopiero po powrocie przeczytalam Twoje rady...:(
Nie kupilam sobie przypraw:-( Tylko mamie kupilam maly zestawik.
No i zloto jest tam sliczne i taniutkie...

Kurcze, Iza, weź mnie do walizki:placz::placz::p

Madzia ,a wazysz juz 20kg ?:crazyeye::evil_lol:
Widzialam dzis Medzia uwiazanego do kraty kolo sklepu.Nawet go zawolalam(przejezdzalam autem),a Medziu mnie chyba poznal !!
Madzia moje dzieci wyjezdzaja!! Ufff :) W niedziele,jak nikt nam sie nie zapowie z wizyta ,to mozemy isc z psiarnia na spacerek !!:multi:
Co Ty na to?