Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani z Opola chce Lulu. Problem z wizytą (na którą ona się zgadza) i transportem. Pisałam na wątkach z opolskiego. Czy ktoś też szukał oprócz mnie????? Kurcze, boję się, ze jak tak dalej pójdzie to być moze Pani się do nas zniechęci

Posted

[Opole] Madziek
[Prudnik] gosiaczek20 (do 50 km od Prudnika )
[okolice Kluczborka] wiosna
[Opole] Shell (Kontrole przed i po adopcyjne na terenie Opola.)
[Kędzierzyn-Koźle] katrinko (obecnie tylko na terenie miasta)
[Opole] madziq
[Kędzierzyn-Koźle / Ujazd / Strzelce Opolskie] NatiiMar (na terenie Kędzierzyna, Strzelec Opolskich)
[Murów/Opole] rafcio22k.
Czy możesz rita60-napisać do tych osób??????? są podane 3 strony wcześniej przez dogo07. Ja już napisałam do Madziek i shell. Na więcej nie mam czasu bo wracam do pracy. Pani też już napisałam, zeby na pewno kogoś znajdziemy

Posted

Już patrzyłam na te osoby z Opola i dwie z nich już dawno nie były na dogomanii, napisałam więc do jednej która była kilka dni temu na dogomanii. Mam nadzieję, że się odezwie. A tej pani z Opola napiszcie prosze o cierpliwość, takie szukanie kogoś do wizyty to czasami trochę schodzi, jeden domek czekał na wizyte ok. miesiąca. Ale jak komuś zależy to poczeka. Żeby tylko być z tą panią w kontakcie i dać znać, że ustalamy szczegóły, a nie że ją olewamy czy coś takiego.

Posted

a u mnie nie zrobiono wizyty i przed i po. Sama pogmałam po Kacpra bo się nie mogłam doczekać. Wizyta nawet najlepsza nie przewidzi co będzie za rok, dwa. Najwarzniejsze czuwanie po adopcji, sprawdzanie co sie z psem dzieje.

Posted

Ale przynajmniej można wykluczyć pewne rzeczy. Zwłaszcza, jeśli ma się pewne wątpliwości co do potencjalnego domku. A poza tym, jeśli psiak idzie prosto ze schroniska to nie ma też chyba za bardzo możliwości sprawdzenia jak sobie daje radę w nowym domu, ze względu na to że schronisko nie daje namiarów do domu.
Napisałam kilka pw do osób z Opola, zobaczymy czy ktoś się odezwie.

Posted

luka1 napisał(a):
a u mnie nie zrobiono wizyty i przed i po. Sama pogmałam po Kacpra bo się nie mogłam doczekać. Wizyta nawet najlepsza nie przewidzi co będzie za rok, dwa. Najwarzniejsze czuwanie po adopcji, sprawdzanie co sie z psem dzieje.

Wiem luka,ze pewnych rzeczy nie da sie przewidziec. Ale wydaje mi sie,ze pierwsze wrazenie jest wazne,przeprowadzalam juz wiele takich wizyt i na szczescie wszystkie pieski sa szczesliwe w tych domkach. Podejscie tej pierwszej Pani jest co najmniej niepowazne:shake:

Posted

Hej cioteczki. Ciocia minia jest w schronie codziennie, także będzie miała oko na Lulu i chętnych na jego adopcję. Myślę, że nie ma co się na zaś denerwować, to nawet dobrze , że Pani sama się pofatyguje , żeby zobaczyć psiaka, co nie oznacza, że zaraz go adoptuje. Póki co nikt o psiaka nie pytał. Rozmawiałam dzisiaj z Hania na ten temat, także wszystko jest pod kontrolą...

Posted

Oczywiście, że dobrze jeśli ktoś zainteresowany pieskiem sam chce go zobaczyć wcześniej, przyjechać. Tylko, że jak ktoś jest taki bardzo szybki, i bierze psiaka właśnie jak ma małe dzieci, a jeszcze zwłaszcza jak mu się pisze, że pies niesprawdzony, to dla mnie to jest takie nieodpowiedzialne. A później po takich nieprzemyślanych decyzjach są zwroty z adopcji, i to jest dopiero trudne dla psa, kilka, kilkanaście dni pobyć sobie w ciepłym domeczku a potem precz do betonowego ciasnego boksu, gdzie inne psy już czekają na nowego inaczej pachnącego biedaka. Chciałabym po prostu , skoro już się tutaj angażujemy wszyscy w pomoc dla Lulu, aby udało mu się tego uniknąć.

Posted

Pani z Opola podała adres i telefon i czekają z mężem na wizytę. Piszecie, ze jakaś inna Pani chce Lulu już nic z tego nie wiem. Co ja mam tej Pani napisać???????????????????????????????????????//

Posted

Nic tej Pani nie pisz, nie wiesz jak wypadnie wizyta u niej, niech czeka na wizytę. Ostatnio jak wyadoptowywałam malutką sunię to przez telefon państwo super, a potem się okazało, że mają bardzo dużo miłości do psów, ale nie dają sobie rady z ogarnięciem siebie i domu, który był po prostu zapuszczony, a państwo byli już starsi i sobie z młodym psem nie poradzą pomimo chęci.
Im więcej chętnych domków, tym lepiej :) będzie w czym wybierać o ile ta Pani co chce do schroniska przyjechać w ogóle się na niego zdecyduje i tam rzeczywiście pojedzie. Bez obaw :D

Posted

A to nie Rita60 pisze z panią z Opola ? Ja myślę że pani z Opola niech czeka na wizytę, cały czas szukamy kogoś w tej sprawie. Odezwała się do mnie na pw osoba z Opola, która może z Madziek wizyte przeprowadzić, tylko że w ten weekend jest zajęta, komu podać namiar do tej osoby, żeby jej szczegóły podać ?
Bo jak rozumiem, nie mamy nikogo innego z Opola ?

A jeśli chodzi o chętne domki to są jeszcze przynajmniej trzy pieski w typie Lulu, dwa takie białe w tym samym schronisku, z tym że jeden łagodny a drugi jeszcze taki trochę nieufny. No i ja też szukam domku dla takiego niewielkiego białego kudłaczka, tyle że starszego, bo po 1,5 miesiąca ludzie co go wzięli ze schroniska już go nie chcą, i bardzo szkoda psiaka :(.

Posted

Zofija napisał(a):
Pani Jadzia z Opola ma dzisiaj wizytę, którą przeoprowadzi jednna z doświadczonych dogomaniaczek z Opola:). Dzisiaj będę wiedziałą co ii jak. Czekamy

Dzieki cioteczko:lol:czekamy.........ale wydaje mi sie,ze bedzie dobrze.

Posted

Pani z dogomanii, która byłą na wizycie, wydałą rodzinie bardzo dobrą opinię. Byłą na wizycie ze swoim psem. Mieszka niedaleko Państwa, więc moze być z nimi w kontakcie. Państwo są zdecydowani na 1000% na Lulu, mogą podjęchać do Częstochowy. rita60 zmień tytuł wątku-potrzebny transport