Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tyle czasu czekałam na wątek Lulu i wreszcie się doczekałam :). Lulu, jaki on piękny, słodki, uroczy. Ale faktycznie pod tą kupą brudnych śmierdzących dredów to trudno, żeby go ktoś wypatrzył.

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lulu to bardzo łagodny pies, który uwielbia drapanie po grzbiecie i za uszkiem ;) wystraszony, zdominowany przez kolegę z boksu, bardzo grzeczny. Niestety póki co nie ma innego miejsca, gdzie można by było go umieścić, a dobrze byłoby go ulokować w bardziej dostępnym miejscu dla odwiedzających. Przy strzyżeniu (około miesiąc temu) nie sprawiał problemów, wszystko dzielnie zniósł...no może strzyżenie okolic ogonka było dla niego denerwujące, ale to normalka :) sierść była w fatalnym stanie, więc trzeba było nawet kufę obciąć, ale wygląda i tak przepięknie :loveu:

Posted

Średni...nie wiem jak fanta wygląda :( Lulu jest taki pod kolano (moje :)) czyli jakieś 35-40 cm w kłębie. Około 15 kg może ważyć. Lulu to pies zdezorientowany sytuacją, przestraszony, lekko wycofany. Myślę, że w ciepłym domku otworzyłby się i pięknie odwdzięczył za okazane uczucie, dobroć i cierpliwość :)

Posted

Energy napisał(a):
Jestem, dziękuję Cioteczce Rita60 za przywołanie mnie:lol:

Czy mały ma cafeanimal?
Jest ślicznościowy i rzeczywiście pudlo-sznaucerkowy:loveu:

Tak ma cafeanimal,dzieki :lol:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Nie wiem jak jest w allegro, ale jak robię ogłoszenia na gumtree to czasami przychodzi odpowiedź do mnie, a nie na maila podanego w ogłoszeniu.

Zapytanie przyszło na mojego maila z allegro, często tak bywa w przypadku użytkowników .

Posted

Jagoda1 napisał(a):
Dostałam pytanie z allegro na maila, czy Lulu może trafić do domu z 3-letnim dzieckiem, prsiłam, aby Pan zatelefonował pod nr podany w aukcji.

Nie mam pojecia Jagodko:shake:wiesz jak to jest,teraz jest wycofany, łagodny,ale nie wiemy jak sie zachowa w stosunku do tak malego dziecka,a w schronie nie jest mozliwe sprawdzic:roll:

Posted

rita60 napisał(a):
Nie mam pojecia Jagodko:shake:wiesz jak to jest,teraz jest wycofany, łagodny,ale nie wiemy jak sie zachowa w stosunku do tak malego dziecka,a w schronie nie jest mozliwe sprawdzic:roll:

Bo tak naprawdę, to b. wiele zalezy od tego, jak dorośli wprowadzą do rodziny domownika na czterech łapach.

Posted

Święta racja Jagodo :) jak dziecko zacznie go na dzieńdobry tarmosić za ucho albo rzucać zabawkami i piszczeć, to może być kiepsko. Ostatnio do domu poszedł As. Pani która go adoptowała ma dziecko w wieku 3lat. Pies w schronisku wycofany, łagodny. W domu zachowuje się wzorowo. Też nie było możliwości sprawdzenia jak reaguje na dzieci. I tak naprawdę nigdy nie ma takiej możliwości.....więc dziwią mnie takie pytania dotyczące psów ze schroniska!!!!!! Jeżeli ktoś chciałby adoptować takiego psa to musi brać pod uwagę każde ewentualne zachowanie psiaka i być przygotowanym na wychowanie go i pokazanie mu jakie zasady panują w domu!!!!!! To ma być odpowiedzialna decyzja a nie sprawdzian czy się psiak sprawdzi czy nie w takich lub innych warunkach, bo chyba odpowiedzialnego domu szukamy dla Lulu?

Posted

Może nie każdy kto szuka pieska po prostu zdaje sobie sprawę ze schroniskowej rzeczywistości. A czasami zdarzają się przecież też pieski oddawane do schroniska z domu gdzie jest dziecko i wtedy wiadomo jak taki pies reaguje na dzieci.
Niestety, sprawdzenie psiaka jak reaguje i czy lubi dzieci jest możliwe tylko w domu tymczasowym.

Posted

...kolejne zapytanie z allegro:

"witam serdecznie byłabym zainteresowana lulu. jak pies reaguje na dzieci bo mam 3 letniego synka oraz opiekuje sie 6mies dzieckie . jak reaguje na obcych? jaki jets czy brudzi w domu czy jest agresywny do obcych itp.pzdr.i czekam na informacje"

Trzeba poradzić, by kupiła pluszaka, taki spełni wszystkie oczekiwania...

Pani nie ma wyobraźni, to byłoby trzecie dziecko.

Małgosiu, wysłałam Ci...

Posted

Mam Panią chetną na adopcję Lulu. Pani jest z Opola. Wysłąłąm jej kilka piesków i wybrała Lului. Pisałam do mnie w sprawie pieska, który już znalazł dom. Piesek-Puszek, był trochę w typie Lulu

Posted

Zofija napisał(a):
Mam Panią chetną na adopcję Lulu. Pani jest z Opola. Wysłąłąm jej kilka piesków i wybrała Lului. Pisałam do mnie w sprawie pieska, który już znalazł dom. Piesek-Puszek, był trochę w typie Lulu

To wspaniale,przekaz Pani niech zadzwoni na podany numer w ogłoszeniu:lol:

Posted

Energy napisał(a):
Może to ten dom...

To znaczy bo ja napisałam Pani, ze my się z nią skontaktujemy w sprawie wizyty przedadopcyjnej. Może ja podam jej maila???? Czy ja mam poszukać wolontariusza na wizytę, czy ktoś z Was poszuka?????

Posted

Przesyłam maila, którego napisała do mnie ta Pani, po tym jak wysłałąm jej kilka psiakó w typie Puszka:
Witam.
Dziękuję za zdjęcia wszystkich piesków, bardzo żałuję ,że nie możemy obdarować miłością
wszystkich tych piesków chociaż każdy z nich bardzo na nią zasługuje!
wczoraj wieczorem wspólnie z rodziną wybraliśmy LULU
(czy to naprawdę ten sam pies na tych dwóch zdjęciach? zupełnie inaczej wygląda).
Proszę mi napisać jaki jest koszt adopcji i przewozu psa do Opola
i kiedy powinniśmy sie spodziewać wizyty, ponieważ z mężem pracujemy w różnych godzinach,
a chcielibyśmy razem uczestniczyć w tej waznej wizycie.
pozdrawiam