Jump to content
Dogomania

Bingo staruszek - pudel - zaćma, padaczka, chore serce. $ - POMOCY!

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Uff... to wyjaśnione z fotką.

Skorygowałam opis. Z dziećmi to ostrożnie, akurat takie jak Twoje Sylwuś OK (jest Ci kogo zazdrościć to tak nawiasem mówiąc :loveu:), one chcą i wiedzą jak podejść do psiaka, uczysz je tego, masz nieustające oko na nie. Takie dzieciaczki wchodzą w grę. Żywych tornad, którym wszystko wolno, dla których Bingo byłby pierwszym psem i atrakcją (=zabawką) w jednym nie biorę w ogóle pod uwagę.[B]Tak masz rację dzieci,które nie są przyzwyczajone do psiaków mogą zrobić krzywdę!!a dzieci są czasami nieobliczalne!tak to lepiej taki opis zostawić!Dziękuję Majciu,moje dzieci Kochają wszystkie psiaki ijestem z tego dumna!Przypominasz sobie fotkę z Niunią jak w dołku na placu zabaw się ściskały,albo fotka z Zorankiem w uścisku to wszystko mam w sercu i w albumie!![/B]:iloveyou::iloveyou::iloveyou:

Posted

Sylwio, fotki z Niunią, Zorankiem były absolutnych hitem dla mnie i wciąż są, a jeszcze innym hitem było to, co sama oglądałam na żywo, widok Twoich dzieci i psiaków w spokojnej, rozumnej idylli - nieocenione. :-)

Posted

[quote name='majqa']Sylwio, fotki z Niunią, Zorankiem były absolutnych hitem dla mnie i wciąż są, a jeszcze innym hitem było to, co sama oglądałam na żywo, widok Twoich dzieci i psiaków w spokojnej, rozumnej idylli - nieocenione. :-)[B]Majciu,jeszcze i filmik był z Zorankiem i z ciotkąs-wariatką!!......jak to szybko minęło........!! [/B]

Posted

[INDENT] [INDENT] [FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=red][COLOR=black]Deklaracje:

[/COLOR][COLOR=black]stała:[/COLOR][COLOR=black]
50zł - Jadun od sierpień 2011 (zapłacone: 08.2011, 09.2011, 10.2011, 11.2011, 12.2011, 01.2012, 02.2012, 03.2012, 04.2012)[/COLOR][/COLOR][/B]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=red][COLOR=black]20zł - Annaa4 od luty 2012[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=red][COLOR=black] (zapłacone: 02.2012, 03.2012, 04.2012, 05.2012)[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=red][COLOR=black]50zł - FiDiaAg od maja 2012[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=red][COLOR=black] (zapłacone: 05.2012)[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Georgia][SIZE=2][B]
[FONT=Arial]Istnieją więc już trzy nawiasy – [/FONT][FONT=Arial][COLOR=blue]niebieski[/COLOR][/FONT][FONT=Arial], [/FONT][FONT=Arial][COLOR=purple]fioletowy[/COLOR][/FONT][FONT=Arial], [/FONT][FONT=Arial][COLOR=darkorange]pomarańczowy[/COLOR][/FONT][FONT=Arial] informujące, że:[/FONT][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]

[B][COLOR=red]Obecny stan posiadania Bingo - uaktualnienie:[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[B][COLOR=blue](...) - nawias - pełnia tego co on zastępuje - w poście 1760 oraz 2478!!![/COLOR][/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=purple][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=darkorange][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=darkorange]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2].................................................. .................................................. .......................
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=red][B]+ 301zł [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 02.03.2012[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
- 25zł - odrobaczenie - stan na dzień 02.03.2012
+ 60zł - od leni356 [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 02.03.2012
+ 50zł [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- od Jadun [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 02.03.2012
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2]- 240zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - rozliczenie hotelikowania [B](18.02.2011 - 18.03.2012)[/B] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 02.03.2012[/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2] [B].................................................. ....................[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B].................................................. ..................[/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=red][B]+ 146zł [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 02.03.2012[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- 73zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - obróżka kiltix [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT]
[/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- 78zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - karsivan [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
+ 100zł - od Skarpety Kudłaczy [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B]
+ [/B]150zł - Jadun (deklaracja stała i sprzedaż Jego własnych fantów na allegro) [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 21.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2][B] .................................................. ..................................
[/B][/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 245zł [/B][/COLOR][B]- stan na dzień 21.03.2012[/B][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]+ 20zł [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- od Annaa4 [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 01.04.2012[/SIZE][/FONT]
.................................................. ................................................
[SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 265zł [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 01.04.2012[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]+ 20ozł [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- od FiDiaAg [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 13.04.2012[/SIZE][/FONT]
55zł - od Coronaaj - [FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 13.04.2012
.................................................. ..................................
[/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 520zł [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 13.04.2012[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2]- 240zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - rozliczenie hotelikowania [B](18.03.2011 - 18.04.2012)[/B] [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 18.04.2012[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]- 78zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - karsivan - info z dnia 18.04.2012[/SIZE][/FONT]
.................................................. .................................................. .............................
[SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 202zł[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B] - stan na dzień 18.04.2012[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]+ 50zł [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- od Jadun [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 26.04.2012[/SIZE][/FONT]
- 18zł - wizyta kontrolna [FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 26.04.2012[/SIZE][/FONT]
.................................................. ..............
[SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 234zł[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B] - stan na dzień 26.04.2012[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=black]20zł - od Annaa4 [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 30.04.2012[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=red][COLOR=black]50zł - od FiDiaAg [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 30.04.2012[/SIZE][/FONT]
.................................................. ...........................
[SIZE=2][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 304zł [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B]- stan na dzień 30.04.2012
[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2]- 37zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - prilenal - info z dnia 08.05.2012[/SIZE][/FONT]
.............................................................................
[SIZE=5][FONT=Georgia][COLOR=red][B]+ 267zł[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][FONT=Georgia][SIZE=2][B] - stan na dzień 08.05.2012[/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Georgia][SIZE=2]
[FONT=Arial][B]Dotychczasowe wydatki:[/B][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[COLOR=purple][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!![/B][/COLOR][B] [COLOR=purple]- stan na dzień 4.12.2011[/COLOR][/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=darkorange][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=purple] [COLOR=darkorange]- stan na dzień 2.03.2012[/COLOR][/COLOR][/B]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Georgia]- 25zł - odrobaczenie - stan na dzień 02.03.2012[/FONT]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2]- 240zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - rozliczenie hotelikowania (18.02.2011 - 18.03.2012) [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
- 73zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - obróżka kiltix [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
- 78zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - karsivan [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][FONT=Arial][FONT=Georgia]- stan na dzień 13.03.2012[/FONT][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- 158zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - wizyta Bingo - info z dnia 16.04.2012 - opłacone przez majqa[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2]- 240zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - rozliczenie hotelikowania (18.03.2011 - 18.04.2012) [/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 18.04.2012[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2]- 78zł[/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2] - karsivan - info z dnia 18.04.2012
[/SIZE][/FONT]- 18zł - wizyta kontrolna [FONT=Georgia][SIZE=2]- stan na dzień 26.04.2012
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=2][B]Inne info:[/B]
[COLOR=purple][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3230!!![/B][/COLOR] [B] [COLOR=purple]- stan na dzień 4.12.2011[/COLOR][/B]
[/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=2][COLOR=darkorange][B](...) – nawias - ---------//------------------------ - w poście 3755!!![/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2][B][COLOR=purple] [COLOR=darkorange]- stan na dzień 2.03.2012[/COLOR][/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Georgia][SIZE=2]
[/SIZE][/FONT][/INDENT]

[/INDENT]

Posted

[quote name='sylwiaso']Smakuje mu średnio ta karma!!A może by tak zmienić?![/QUOTE]

Ładnych parę dni minęło od jej zakupu.
Hm... Swego czasu, na inne niż serduszko okoliczności kupowałam Hillsa i nie wiem czemu ale jakoś psy w nim nie gustowały. Wielkich manewrów już tu nie mamy. Może więc zaryzykować z tym royalem, o którym wcześniej wspominałam? Tu minus jest tylko taki, że, o ile dobrze zauważyłam, jest on w opakowaniach skrajnych albo 2kg (cena po skurczybyku - wyjściowa plus wysyłka; nigdzie nie trafiłam, by 2kg łapało się na darmową wysyłkę) albo 14kg.
Jeśli więc już... to powinniśmy raczej zaryzykować z dużym opakowaniem.
Co sądzicie?

Posted

[FONT=century gothic][COLOR=#008000][B][SIZE=3]Zapraszam na bazarek i mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe:smile::
[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT][FONT=comic sans ms][SIZE=4][COLOR=#ff0000][B]34 torebki, torebusie, torebeczki i 2 plecaczki z super motywem;-):
[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=#00ff00][SIZE=3][B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226365-Torebkowe-szaleństwo-na-psa-Konika-36-torebek-do-20-maja-g-20/page5"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/forum/thread...aja-g-20/page5[/COLOR][/URL] [/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#00ff00]
[/COLOR]

Posted

[quote name='sylwiaso']Majciu ja się zdaję na Ciebie!!14kg spory worek a jak to cenowo wygląda?[/QUOTE]

Około 249zł, a tu 2zł mniej, czyli 247zł:

[url]http://allegro.pl/royal-canin-cardiac-14kg-educ-i2323518709.html[/url]

Jak się wrzuci w net nazwę: Royal Canin Cardiac to net w sklepach, na allegro, wyrzucą dwie wielkości tej karmy, czyli 2kg i 14kg (może miałam pecha i na inną wielkość nie trafiłam).
I teraz... pisałam o cenie po skurczybyku w odniesieniu do 2kg są na poziomie 65zł - 75zł plus wysyłka, a nie trafiłam wysyłki listem tylko od razu wychodzi z tego paczka i tu znów rozpiętość cenowa, dwucyfrowa za wysyłkę.
Reasumując drobiazg 2kg (bo co to są 2kg? To jest za przeproszeniem nic.) wychodzi na poziomie 80-90zł.
Jeśli tyle mielibyśmy wydać za 2kg to lepiej wydać drugie tyle z małym hakiem mieć 14kg i spokojną głowę na długi czas.
[h=1][/h]

Posted (edited)

Sylwia, a może dałoby radę załatwić najpierw próbki u naszej Pani Wet.? Chodzi mi o bezpłatne, takie małe, dla spróbowania. Ostatnio też w lecznicy kupowałam RC w opakowaniu 2kg i koszt był właśnie taki - 77zł, mało się opłaca...

edit. a na stronioe RC jako polecane lecznice wet. w Łowiczu wyskakują na Krakowskiej (509 720 774) i na Chełmońskiego (46 837 35 24; 601-94-20-50) - może warto i tam zapytać o próbki.

Edited by mamanabank
Posted (edited)

Pomysł z próbkami jest bardzo dobry, oby tylko takie próbki miały te lecznice.

Edit:
Sylwio, ja to 37zł zdjęłam już z rozliczenia a jednocześnie wysłałam do Jacka smsa z prośbą o przelanie Ci tej kwoty.

Edited by majqa
Posted

Jutro podzwonię i spytam myślę,że najpierw próbki,bo właśnie przed chwilą dałam mu kolację w postaci suchej karmy i nie chciał jeść polałam mu krupnikiem i troszkę zjadł!

Posted

Witam serdecznie Bingusia i jego sympatyków :smile:.

Chciałabym dla Staruszka przekazać z poza bazarkowej sprzedaży swoich ciasteczek 80zł i 20zł ode mnie, razem 100zł ;).Bardzo proszę o przesłanie nr.konta do wpłaty.
Binguś nie choruj! Zdrówka Ci życzę!:smile: