Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WSZYSTKIM CIOTECZKOM ZA ICH SERCE DLA PSIAKÓW.

Kobieta
- to piękny kwiat,
to niedocenione zioło,
które zajmuje cały świat,
o którym się mówi wokoło.
Mówi
- nie znając istoty ciała,
mówi
- nie znając doliny duszy.
Kobieta
- to nie tylko kwiat,
to kamień,
co z czasem się kruszy
[IMG]http://i51.tinypic.com/r2nbjb.jpg[/IMG]

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Pieniadze z serduszek wpłynęły na konto-45pln.Dar Muzziego to 60pln.Razem mamy 105pln.Pirahnia ma zrobic jeszcze bazarek książkowy.Myślccie co jeszcze cioteczki.

Posted

[quote name='zadra']Pieniadze z serduszek wpłynęły na konto-45pln.Dar Muzziego to 60pln.Razem mamy 105pln.Pirahnia ma zrobic jeszcze bazarek książkowy.Myślccie co jeszcze cioteczki.[/QUOTE]

CZyli te 45 zł z serduszek zostaje a konto nowych wydatków .tak ? Bo ja zrozumiałam ze z tych zostało dopłącone do karmy która niedawno zostałą zakupiona .

Posted

[quote name='zadra']Karmę Funia odebrała dzisiaj.Worek 18 kg w kwocie 165,15pln.Pirania przekazała 161pln.
Trzeba zbierać pieniadze na kolejny.Macie jakieś pomysły?[/QUOTE]

[quote name='funia']CZyli te 45 zł z serduszek zostaje a konto nowych wydatków .tak ? Bo ja zrozumiałam ze z tych zostało dopłącone do karmy która niedawno zostałą zakupiona .[/QUOTE]

z "mojego" bazarku wystarczylo prawie na karme (zabrakło 4,15zł ale podejrzewam ze zadra dołozyła hihihi) wiec teraz zbieramy na nową karme i enzymy....

Posted

[quote name='Tola'][B]Muzzy [/B]- miło było Cię poznać:lol:[/QUOTE]
Również bardzo miło było Was poznać, dzięki za ciepłe przyjęcie :)
[URL]http://muzzy.strony.nplay.pl/Zamosc_500.zip[/URL] - zdjęcia mniejsze (np. na Dogo czy na Allegro, długość dłuższego boku 500 pikseli).
[URL]http://sendfile.pl/56833/Zamosc_1500.zip[/URL] - większe (długość dłuższego boku 1500 pikseli, oprócz dwóch zdjęć, które w oryginalnym rozmiarze są mniejsze).
Nie ma tu zdjęć do 'Mojego Psa', przesłałem je na serwer Redakcji.

Posted

[quote name='muzzy']Również bardzo miło było Was poznać, dzięki za ciepłe przyjęcie :)
[URL]http://muzzy.strony.nplay.pl/Zamosc_500.zip[/URL] - zdjęcia mniejsze (np. na Dogo czy na Allegro, długość dłuższego boku 500 pikseli).
[URL]http://sendfile.pl/56833/Zamosc_1500.zip[/URL] - większe (długość dłuższego boku 1500 pikseli, oprócz dwóch zdjęć, które w oryginalnym rozmiarze są mniejsze).
Nie ma tu zdjęć do 'Mojego Psa', przesłałem je na serwer Redakcji.[/QUOTE]
Sławku wielki ukłon.

Posted

Widzisz z tym nosem to trudno powiedziec ,,,,On jak przyjechał to juz taki miał ,póżniej to się pogłębiło i teraz zostało tak .Wet mówił mam nadzieję ze nie przekręcę .ze to wtórny sprawa zwiażana ze złym funkcjonowaniem chorego organu ,wtedy pojawiają się choroby skóry ( jak u niego ) i chyba ten nos taki ....
Chociaż do końca nie mozna wykluczyć jakiegoś urazu bo ten nos byłod poczatku jakiś taki w tym miejscu wymacerowany ...

Popropszę Zadre ,zeby skrobnęła coś ,

Posted

Spanielowata Azja z zamojskiego schroniska prosi o pieniążki - zbieramy fundusze na hotel - 300 zł miesięcznie + karma. Prosimy o wsparcie! To jej jedyna szansa! [url]http://www.dogomania.pl/threads/201126[/url]

Posted

[quote name='IVV']widzialam zdjecia tego czarnego sznupka ,ktoremu malawaszka znalazla dom i on tez ma taki nos...[/QUOTE]

zobaczcie u Patki też to jest to.... -znak schronu zamojskiego :( badziewie jakieś :(

Posted

Dzisiaj jedziemy na wizyte do weta .Nie wiem juz sama wczoraj go czesałam i szczotka ciągle zaczepiała o jego kosci .....Mam wrażenie ,ze znowu jakby sie pozapadały boki ...
Nie wiem co z nosem ,zapytam dzisiaj .

Posted

Hunter został zważony ,niestety nic nie przybył na wadze a nawet parę deko mu ubyło ....Sieśc jest w złym stanie ,nos jaki jest widzicie no i ogonek wyłysiały .Opcja estetyczno wizualna słaba..Nos jest bliznowaty ,trwały ubytek siersci z zanikiem mieszków włosowych .Przyczyna nieznana .Prawdopodobnie na skutek zespołu złego wchłaniania w jelitach .Tylko biopsja skóry może wyjaśnić co jest powodem stanu nosa ( [B]koszt 132 zł[/B] )
Dzisiaj dostał vit A ( gratis ) w zastrzyku .

[B]A teraz badania niezbędne do dalszego leczenia [/B].
Cholesterol 10 zł
test na tarczyce 60 zł
test TLI ( musi zostać powtórzony )120 zł
Vit B12 40 zł ( cztery dawki w miesiącu )
kwas foliowy 40 zł
------------------------------------------[B]-razem 270 zł .[/B]

[B]Idziemy dalej [/B].
Hunter domaga się jedzenia w środku dnia a ja nie mogę mu powiedziec ,ze ma jeśc wydzielone porcje bo on widocznie potrzebuje więcej .
Jeśli bedę podawać mu 3 razy dziennie karmę muszę podać enzymy równiez trzy razy dziennie .Koszt enzymu miesięcznie wyniesie 72 zł .
Karma podawana jest w ilości 250 rano i 250 wieczorem .Przy karmieniu zwiększonym >Dawka dzienna wyniesie 750 g .Łatwo policzyć na ile wystarczy 18 kg.worek ,który kosztuje 165 zł .
Prosze miedzy sobą uzgodnić dalsze losy psa ,gdyż przy braku dalszych badań i zabezpieczenia finansowego uważam ze nie ma żadnych szans .Jego wyglad z reszta wcale do adopcji nie zachęca .
Jęśli bedziemy mieć kolejne potwierdzone badania TLI i nowe tarczycy być moze dowiemy się wiecej ....Ale pies moze do końca pozostawać w takim stanie .Być moze jego stan jest w tej chwili najlepszy ? I lepszy nie bedzie ...Pamiętacie jhak wrócił ze scgronu jak wygladał ?
On ma momenty ,ze troszke przytyje i za jakis czas znowu zleci z niego .....
Ja jestem tylko opiekunem psa ,nie do mnie powinno należeć nawoływanie i proszenie pieniędzy na jego potrzeby .Pies został wzięty z dobrodziejstwem ( lub nie) inwentarza .Ustalenie jakie były miedzy osoba umieszczającą a osobami z Zamoscia powinny tu jasno być opisane .Przepraszam ,ale irytuje mnie ta cała sytuacja .Nie ma pieniezy nie ma badań ,leków ,karmy ,enzymó .Po prostu błędne koło .I jak moze ktoś go zaadopptować . Nie wszyscy litują się tak jak my na biednymi i chorymi ...Większość chce mieć po prostu zdrowego psa .
Na wątku czytam ,ze jest 110 zł na nowe miesiąc dla Huntera .Niestety ale to tak jakby ich nie było bo o tym ,ze ja założyłąm ok 170 zł jakoś nikt nie wspomina .
[B][SIZE="3"]Wiec moze ustalcie tu na wątku jak widzicie dalsze ratowanie psa nie mając przysłowiowej złotówki a nawet będać na minusie .....[/SIZE][/B]

Posted

Myślę, że czas poszukać dla Huntera domowego BDT, co znacznie zmniejszy koszty utrzymania przy takich wydatkach na karmę, leki i badania - niestety, tego się przeskoczyć nie da, wiec da się zaoszczędzić jedynie na DT.

Posted

[quote name='ladySwallow']Myślę, że czas poszukać dla Huntera domowego BDT, co znacznie zmniejszy koszty utrzymania przy takich wydatkach na karmę, leki i badania - niestety, tego się przeskoczyć nie da, wiec da się zaoszczędzić jedynie na DT.[/QUOTE]

Nie ma chyba innego wyjścia ...