Saththa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 jambi_ napisał(a):Briard - Owczarek z Brie - takie podobne troche, wielkie i kudłate a uszy ma ciete i stoja na głowie jak korona - dość charakterystyczna; ale czarny briard z nieciętymi uchami wygląda niestrzyżony bardzo kudłaty sznaucer ;) OO to niedobrze! niechybnie stan zapalny! Aron już w 2 dni po kastracji był na Polach Mokotowskich, a po kolejnych 2-3 (nie pamiętam juz dokłądnie) już biegał Sznaucer niewybiegany to sznaucer straszliwy... pies - demolka, upierdliwiec :diabloti: wiem cos o tym... Dziekuję za wyjaśnienie :) I no tak stan zapalny cały czas. a futro nie wybiegane od hmmm dwa tygodnie temu właśnie we wtorek ostatnio biegał. teraz ma zakaz. I stąd te tab. uspokajające (ziołowe żadnej chemi, polecane rpzez weta, który sam je stosuje jak jeżdzi z psami na wystawy) Moja narwana cholera ehhh Quote
malawaszka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 noo witam się i ja :) czarnuch jest boossskkiiiiii :loveu::loveu::loveu: a jajka - no współczuję, ze się niefajnie zrobiło - czasem tak bywa, ale do wesela sie zagoi ;) Quote
eria Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Będzie dobrze, trochę to potrwa zanim krwiak się wchłonie, ale jak Waszka napisała,do wesela się zagoi :) Ale niemożności wybiegania psa to nie zazdroszę ;) Co do wgrywania fotek www.photobucket.com Quote
Saththa Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Malawaszka witam i Ciebię, niezmierni mi milo :) Eria właśnie ten www.photobucket.com mi świruje. raz dodaje a raz nie. Zazwyczaj nie. heh Quote
Elka_Ka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ojej! ale się porobiło:shake: Niech się nie wygłupia tylko szybciutko wraca do zdrowia. Cwany futrzak nawet garderobe swojej Pani podaje:lol: a ona jeszcze narzeka:mdrmed: A po czym się poznaje, że on niewystawowy? Bo ma krzywy zgryz? Taki piękny psinek a tu się ktoś szczegółów czepia;) A piesia dla siebie to pewnie kiedyś przywlokę z ulicy albo odważę się wziąść którąś sierotę na tymczas, jak sobie własne życie poskładam do kupy:roll: Quote
Saththa Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Już jest ze zdrowiem lepiej :multi::multi: Już napuchnięte tylko jedno "jajko". i pobiegaliśmy trochę w środę, jak ogarnę jakieś coś gdzie zdjęcia mogę wrzucić to pokażę :) Pozdrawiamy :) Quote
jambi Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='Saththa'] jak ogarnę jakieś coś gdzie zdjęcia mogę wrzucić to pokażę :) pokaż foty! ja wrzucam przez imageshacka - www.imageshack.us - bardzo proste: wchodzisz w media upload klikasz "browse" - wybierasz swoja fotkę, ustawiasz jeszcze rozmiar foty (proponuje 640 x 480 ) i już :) naprawde łatwe :) Quote
Katarama Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 :evil_lol:No no no czekam na zdjęcia, już nie mogę się doczekać, aż je zobaczę:evil_lol: Quote
Saththa Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Zdjęcia dzięki uprzejmości Kataramy ;) Wizja tfoorcza moja :) Pełen zaskoczenia spacerek, zaliczona kąpiel w bagienku, tarzanie połączone z konsumpcją końskiej kupy i trochę posłuszeństwa :) I dobranoc i idę spać ;) Quote
jambi Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 oo jakie piękne zdjęcia! :multi: oo jaki piękny Tazzzzz! :loveu: Saththa napisał(a):Pełen zaskoczenia spacerek, zaliczona kąpiel w bagienku, tarzanie połączone z konsumpcją końskiej kupy i trochę posłuszeństwa :) no i widzę, że spacer full opcja :lol: a to ostatnie ujęcie to po bagienku czy konsumpcji? :evil_lol: Quote
eria Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 uwielbiam takie zdjęcia, jak to wspólne po prawej , oddające więź ;) Quote
Tekla64 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 witajcie wiele mi to przypomnialo ,rok temu tyz sie tak cieszylam ze wsiego co mialo wspolnego z Dona[ tez ze Szczecina se ja przywiezlismy hihihi] ale ja protestuje , czemuz to z eleganckim psem nie mozna do gnoju sian itd , znaczy na wies??? moje staram sie caly czas utrzymywac eleganckie!!!! mimo ze codziennie maja z sianem i cala ta reszta do czynienia!!!! ale fakt ja tne je maszynka , zwlaszcza Done bo ja by byla eligancka to co dwa tygodnie bym musiala hihihi. berdzo mi sie Tazz podoba i jesli moge bede czesciej zgladala Quote
Saththa Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 jambi_ napisał(a): a to ostatnie ujęcie to po bagienku czy konsumpcji? :evil_lol: To ostatnie już po tarzaniu zjadaniu i po wyschnięciu. To było kopanie wielkiego doła wraz z zaprószaniem sobie i tak wiecznie zaprószanych oczu i moim zawałem ;) A dołek kopany wraz z kumplem- Dołkiem :) eria napisał(a):uwielbiam takie zdjęcia, jak to wspólne po prawej , oddające więź ;) Tak zdecydowanie to zdjęcie oddaje więź między Futrem a saszetką z żarciem na moim pasie :evil_lol::evil_lol: Tekla64 napisał(a):witajcie wiele mi to przypomnialo ,rok temu tyz sie tak cieszylam ze wsiego co mialo wspolnego z Dona[ tez ze Szczecina se ja przywiezlismy hihihi] ale ja protestuje , czemuz to z eleganckim psem nie mozna do gnoju sian itd , znaczy na wies??? moje staram sie caly czas utrzymywac eleganckie!!!! mimo ze codziennie maja z sianem i cala ta reszta do czynienia!!!! ale fakt ja tne je maszynka , zwlaszcza Done bo ja by byla eligancka to co dwa tygodnie bym musiala hihihi. berdzo mi sie Tazz podoba i jesli moge bede czesciej zgladala Witamy tekla64 :) Już wyjaśniam. Prawdą ponad wszelką prawdę jest to, że ja wolę jak Futro ma futro ;) Znaczy zarośnięty jest. Taki jak teraz (zdjęcia wyżej) :cool3::cool3: I pewnie stąd się wzięło, że było mi hmmm głupio to za duże słowo ale może trochę niezręcznie, za bardzo się tym nie przejmowałam i się z tego śmiałam ale było mi dziwnie ;) gdyby nie lato i te wszystkie fajne rzeczy wczepiające się w sierść to pewnie bym się nie zdecydowała :oops: :eviltong: Wolę jak Futro ma futro i jest kudłate, ale to oczywiście tylko moje zdanie :) No i Oczywiście zapraszamy i będzie nam bardzo miło w związku z zaglądaniem :multi: Quote
jambi Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Saththa... :mdleje: poza tym, że lubisz jak Futro ma futro, ja nic nie zrozumiałam :niewiem: ... nic a nic... [quote name='Saththa']Już wyjaśniam. Prawdą ponad wszelką prawdę jest to, że ja wolę jak Futro ma futro ;) Znaczy zarośnięty jest. Taki jak teraz (zdjęcia wyżej) :cool3::cool3: I pewnie stąd się wzięło, że było mi hmmm głupio to za duże słowo ale może trochę niezręcznie, za bardzo się tym nie przejmowałam i się z tego śmiałam ale było mi dziwnie ;) gdyby nie lato i te wszystkie fajne rzeczy wczepiające się w sierść to pewnie bym się nie zdecydowała :oops: :eviltong: Wolę jak Futro ma futro i jest kudłate, ale to oczywiście tylko moje zdanie :) , :razz: Quote
Saththa Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Tak to jest jak się ma mieszane uczucia odnośnie jakiejś sprawy :) Ale to chyba dobry przykład jak się pisze dużo i jednocześnie nic :evil_lol: Hmmm nie wiem jak wyjaśnić to co czułam. Jak jest bezpośrednio po fryzjerze to jest taki ładny wychuchany i taki hmmm elegancki :cool3: Że az jak ide z nim na spacer to mam wrażenie żem nie godna :eviltong: A jadąc na wieś miałam świadomość obecności dwóch piesów na łańcuchu i do tego jeden trochę hmmm kudłaty i poplatany... Ehhh nie ważne :lol: Futro już zarosło :eviltong: Quote
Tekla64 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Pewnie ze po to mamy sznupy by moc miec co sie chcy hihihi ale ja zyjac z nimi stale na wsi, zaczynam doceniac to ze tekla ma geste ale w zasadzie krotkie i szorstkie bo nikodemowi i donie to do komandosow palestynskich po spacerach wiele nie barkuje[ oba maja futra zbierajace maskowanie w zastraszajacym tempie]. A dona malo ze geste to dlugie i miekkie wijace , nie powiem cudnie wygladala jak miala takie cudowne firanki i puszyste grube lapska powieiwajace w biegu ale niestety po wiosnie i lekkim zaniedbaniu [nie bede ukrywac] zdecydowalam sie na skrocenie do zera jej tego wszystkiego , nikodema spotkal takiz sam los ale jemu tak szybko nie odroslo jeszcze hihihi. Cudownie za to wyglada broda dony dluga i piekna ino czesto smierdzaca hihihi po przysmakach znajdywanych na polach. Kazdy moze se miec takiego o jakim marzy a mnie sie podobaja ustrzyzone eleganckie moze wlasnie dlatego ze zyje na wsi gdzie malo zadbanych psow a najlepszy okres wlasnie sie zbliza znaczy jesien : Rzepy , liscie i wsio inne czepliwe to dopiero beda wygladaly, z dona przezyje to po raz pierwszy az juz sie boje. Quote
Saththa Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Oczywiście przy rzepach, liściach, mchach itp to krótka lepsza ;) Tazz to mój pierwszy sznaucer także dla mnie wszystko jest nowe. Zresztą można to zaobserwowac oglądając brodę Tazza - w strasznym stanie jest ehhh nie moge sobie z nią poradzić. Ja się własnie zastanawiam kiedy przed zimą futro usunąć aby nie byc zmuszoną robić to w środku zimy bo się pewnie menda przeziębi :( Quote
Tekla64 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 o dziwo ja sobie z Dony broda radze calkiem nie zle, gorzej z lapami i firankami, to chyba bedzie regularnie ciete na krotko niestety. ja wiele ci tyz nie poradze z broda ino to czesac czesto ale napewno bardziej doswiadczone ciotki od sznupkow ci madre rzeczy poradza, moje doswiadczenia sa marne z takimi dlugimi rodami, Tekla ma bardzo ubozuchna jak widac a Nikodem ma w miare krotka choc dosc bogata hihihi Quote
FredziaFredzia Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Pierwszy raz zaglądam, ale się zaczytałam i będę odwiedzać. :cool3: Od października również szczecinianka, może jakiś spacer warto zorganizować? ;) Quote
eria Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Do czesania brody to ja polecam ludzki GlissKur - płynny jedwab ;) Używałam u Kreosia do każdego czesania, broda była potem mięciutka i puszysta, a do tego nie śmierdziała hihiih Duma moja http://i55.tinypic.com/2rwwdao.jpg Quote
Saththa Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 eria napisał(a):Do czesania brody to ja polecam ludzki GlissKur - płynny jedwab ;) Używałam u Kreosia do każdego czesania, broda była potem mięciutka i puszysta, a do tego nie śmierdziała hihiih Duma moja http://i55.tinypic.com/2rwwdao.jpg Hu broda jak się patrzy :) My mamy strąki :( Staram się coś z tym zrobić ehh Quote
jambi Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Saththa, to rób póki czas, bo potem nie pozostanie Ci nic innego jak obciąć na krótko - to sie strasznie łatwo kołtuni... u mojego nigdy tak nie miałam, ale znałam babkę, której się zal psa robiło, po zawsze płakał przy czesaniu brody, więc ta stwierdziła, że szarpać psa nie będzie i zaprzestała rozczesywania... po jakimś czasie to juz nie była broda tylko sfilcowane kołtuny Quote
Fides79 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 dzieńdoberek :) przyszłam się przywitać super psiak z Tazzmana :loveu: co do brody, to odżywka rzeczywiście pomaga, ja nie mam co prawda Gliss Kura ale psikam mojemu jakaś inną którą akurat posiadam i staram się co najmniej raz dziennie przeczesać szczotką lub grzebieniem, najlepiej sprawdza się taki z obrotowymi zębami :cool3: chciałam jeszcze zapytać w jakim rejonie Szczecina mieszkacie, mam ogromny sentyment do tego miasta, kiedyś dosyć często tam bywałam (2-3 razy w roku) Pozdrawiam :) Quote
Saththa Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 FredziaFredzia napisał(a):Pierwszy raz zaglądam, ale się zaczytałam i będę odwiedzać. :cool3: Od października również szczecinianka, może jakiś spacer warto zorganizować? ;) Łoj dopiero zauważyłam :crazyeye::crazyeye: nie wiem jak to zrobiłam :) W każdym razie my bardzo chętnie ;) I myślę, że Katarama na pewno tez się przyłączy ze swymi dwoma (2) futrami ;) I oczywiście zapraszamy do odwiedzania ;) Fides79 napisał(a):dzieńdoberek przyszłam się przywitać super psiak z Tazzmana co do brody, to odżywka rzeczywiście pomaga, ja nie mam co prawda Gliss Kura ale psikam mojemu jakaś inną którą akurat posiadam i staram się co najmniej raz dziennie przeczesać szczotką lub grzebieniem, najlepiej sprawdza się taki z obrotowymi zębami chciałam jeszcze zapytać w jakim rejonie Szczecina mieszkacie, mam ogromny sentyment do tego miasta, kiedyś dosyć często tam bywałam (2-3 razy w roku)Pozdrawiam Aaaaa Dzień dobry Witamy witamy, ja nie wiem co jest ze mną ostatnio jakaś ślepota czy co...? Z Obrotowymi powiadasz? No może następnym razem kupie od wczoraj na futro poszło 150 zł. ( a jeszcze karmę muszę zamówić:razz:) i chwilowo mam pustkę w portfelu Ale humor przedni bowiem ogólnie zakupów nie lubię ale zakupy dla futra... to już co innego od razu humor lepszy A mieszkamy na hmm pogodnie to chyba,Unii Lubelskiej znaczy. Pozdrawiamy i witamy oczywiście raz jeszcze ;) Quote
Saththa Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Zdjęcia :cool1: 1. No daj kawałeczek tej pysznej rzeczy co masz... No przecież wiem że masz... No daj :eviltong: (mała cenzura nastąpiła :P) 2. Zmiana strategi... Nic mnie nie obchodzi czy coś masz... Tam widze powetrze i jest fajnie... 3. Fakt trochę jestem mokry... Ale żeby zaraz wariować i mnie przykrywać... A potem zdjęcia robić? Wcale nie jestem zmarzluch :mad: 4. Że tez szerszej miski nie kupiła no... Po oczy muszę włożyć pysk aby się napić:shake: 5. Po lipcowym trymowaniu fryz jerowym... Nooo zobaczcie jaki jestem piękny, i mam zielone oko, ha :cool3: Limit wyczerpany. Co do brody zakupione dwa grzebienie i już troszkę wycięłam... W końcu broda odrośnie a jak się z własnej winy zapuściło to nie będę teraz psa szarpać bo to moja wina jest. A jajek już prawie nie widać tylko takie ziarnka groszku zostały ;) I już biegamy więc ja jestem przeszczęsliwa a Tazz to nie wiem jaki jest :razz: Przeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeszczęśliwy albo nawet lepiej pewnie :lol: I Tym optymistycznym akcentem kończymy i pozdrawiamy :) Quote
Recommended Posts