Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jambi_ napisał(a):
Briard - Owczarek z Brie - takie podobne troche, wielkie i kudłate a uszy ma ciete i stoja na głowie jak korona - dość charakterystyczna; ale czarny briard z nieciętymi uchami wygląda niestrzyżony bardzo kudłaty sznaucer ;)

OO to niedobrze! niechybnie stan zapalny! Aron już w 2 dni po kastracji był na Polach Mokotowskich, a po kolejnych 2-3 (nie pamiętam juz dokłądnie) już biegał
Sznaucer niewybiegany to sznaucer straszliwy... pies - demolka, upierdliwiec :diabloti: wiem cos o tym...

Dziekuję za wyjaśnienie :)

I no tak stan zapalny cały czas. a futro nie wybiegane od hmmm dwa tygodnie temu właśnie we wtorek ostatnio biegał. teraz ma zakaz. I stąd te tab. uspokajające (ziołowe żadnej chemi, polecane rpzez weta, który sam je stosuje jak jeżdzi z psami na wystawy) Moja narwana cholera ehhh

Posted

Ojej! ale się porobiło:shake: Niech się nie wygłupia tylko szybciutko wraca do zdrowia. Cwany futrzak nawet garderobe swojej Pani podaje:lol: a ona jeszcze narzeka:mdrmed:
A po czym się poznaje, że on niewystawowy? Bo ma krzywy zgryz? Taki piękny psinek a tu się ktoś szczegółów czepia;)
A piesia dla siebie to pewnie kiedyś przywlokę z ulicy albo odważę się wziąść którąś sierotę na tymczas, jak sobie własne życie poskładam do kupy:roll:

Posted

Już jest ze zdrowiem lepiej :multi::multi: Już napuchnięte tylko jedno "jajko". i pobiegaliśmy trochę w środę, jak ogarnę jakieś coś gdzie zdjęcia mogę wrzucić to pokażę :)

Pozdrawiamy :)

Posted

[quote name='Saththa'] jak ogarnę jakieś coś gdzie zdjęcia mogę wrzucić to pokażę :)

pokaż foty! ja wrzucam przez imageshacka - www.imageshack.us - bardzo proste: wchodzisz w media upload klikasz "browse" - wybierasz swoja fotkę, ustawiasz jeszcze rozmiar foty (proponuje 640 x 480 ) i już :) naprawde łatwe :)

Posted

Zdjęcia dzięki uprzejmości Kataramy ;)

Wizja tfoorcza moja :)

Pełen zaskoczenia spacerek, zaliczona kąpiel w bagienku, tarzanie połączone z konsumpcją końskiej kupy i trochę posłuszeństwa :)

I dobranoc i idę spać ;)

Posted

oo jakie piękne zdjęcia! :multi: oo jaki piękny Tazzzzz! :loveu:

Saththa napisał(a):
Pełen zaskoczenia spacerek, zaliczona kąpiel w bagienku, tarzanie połączone z konsumpcją końskiej kupy i trochę posłuszeństwa :)

no i widzę, że spacer full opcja :lol: a to ostatnie ujęcie to po bagienku czy konsumpcji? :evil_lol:

Posted

witajcie
wiele mi to przypomnialo ,rok temu tyz sie tak cieszylam ze wsiego co mialo wspolnego z Dona[ tez ze Szczecina se ja przywiezlismy hihihi]
ale ja protestuje , czemuz to z eleganckim psem nie mozna do gnoju sian itd , znaczy na wies??? moje staram sie caly czas utrzymywac eleganckie!!!! mimo ze codziennie maja z sianem i cala ta reszta do czynienia!!!!
ale fakt ja tne je maszynka , zwlaszcza Done bo ja by byla eligancka to co dwa tygodnie bym musiala hihihi.
berdzo mi sie Tazz podoba i jesli moge bede czesciej zgladala

Posted

jambi_ napisał(a):
a to ostatnie ujęcie to po bagienku czy konsumpcji? :evil_lol:

To ostatnie już po tarzaniu zjadaniu i po wyschnięciu. To było kopanie wielkiego doła wraz z zaprószaniem sobie i tak wiecznie zaprószanych oczu i moim zawałem ;) A dołek kopany wraz z kumplem- Dołkiem :)

eria napisał(a):
uwielbiam takie zdjęcia, jak to wspólne po prawej , oddające więź ;)

Tak zdecydowanie to zdjęcie oddaje więź między Futrem a saszetką z żarciem na moim pasie :evil_lol::evil_lol:

Tekla64 napisał(a):
witajcie
wiele mi to przypomnialo ,rok temu tyz sie tak cieszylam ze wsiego co mialo wspolnego z Dona[ tez ze Szczecina se ja przywiezlismy hihihi]
ale ja protestuje , czemuz to z eleganckim psem nie mozna do gnoju sian itd , znaczy na wies??? moje staram sie caly czas utrzymywac eleganckie!!!! mimo ze codziennie maja z sianem i cala ta reszta do czynienia!!!!
ale fakt ja tne je maszynka , zwlaszcza Done bo ja by byla eligancka to co dwa tygodnie bym musiala hihihi.
berdzo mi sie Tazz podoba i jesli moge bede czesciej zgladala

Witamy tekla64 :)
Już wyjaśniam. Prawdą ponad wszelką prawdę jest to, że ja wolę jak Futro ma futro ;) Znaczy zarośnięty jest. Taki jak teraz (zdjęcia wyżej) :cool3::cool3:
I pewnie stąd się wzięło, że było mi hmmm głupio to za duże słowo ale może trochę niezręcznie, za bardzo się tym nie przejmowałam i się z tego śmiałam ale było mi dziwnie ;) gdyby nie lato i te wszystkie fajne rzeczy wczepiające się w sierść to pewnie bym się nie zdecydowała :oops: :eviltong: Wolę jak Futro ma futro i jest kudłate, ale to oczywiście tylko moje zdanie :)

No i Oczywiście zapraszamy i będzie nam bardzo miło w związku z zaglądaniem :multi:

Posted

Saththa... :mdleje: poza tym, że lubisz jak Futro ma futro, ja nic nie zrozumiałam :niewiem: ... nic a nic...

[quote name='Saththa']Już wyjaśniam. Prawdą ponad wszelką prawdę jest to, że ja wolę jak Futro ma futro ;) Znaczy zarośnięty jest. Taki jak teraz (zdjęcia wyżej) :cool3::cool3:

I pewnie stąd się wzięło, że było mi hmmm głupio to za duże słowo ale może trochę niezręcznie, za bardzo się tym nie przejmowałam i się z tego śmiałam ale było mi dziwnie ;) gdyby nie lato i te wszystkie fajne rzeczy wczepiające się w sierść to pewnie bym się nie zdecydowała :oops: :eviltong:

Wolę jak Futro ma futro i jest kudłate, ale to oczywiście tylko moje zdanie :)
,

:razz:

Posted

Tak to jest jak się ma mieszane uczucia odnośnie jakiejś sprawy :) Ale to chyba dobry przykład jak się pisze dużo i jednocześnie nic :evil_lol:

Hmmm nie wiem jak wyjaśnić to co czułam. Jak jest bezpośrednio po fryzjerze to jest taki ładny wychuchany i taki hmmm elegancki :cool3: Że az jak ide z nim na spacer to mam wrażenie żem nie godna :eviltong: A jadąc na wieś miałam świadomość obecności dwóch piesów na łańcuchu i do tego jeden trochę hmmm kudłaty i poplatany... Ehhh nie ważne :lol: Futro już zarosło :eviltong:

Posted

Pewnie ze po to mamy sznupy by moc miec co sie chcy hihihi
ale ja zyjac z nimi stale na wsi, zaczynam doceniac to ze tekla ma geste ale w zasadzie krotkie i szorstkie bo nikodemowi i donie to do komandosow palestynskich po spacerach wiele nie barkuje[ oba maja futra zbierajace maskowanie w zastraszajacym tempie].
A dona malo ze geste to dlugie i miekkie wijace , nie powiem cudnie wygladala jak miala takie cudowne firanki i puszyste grube lapska powieiwajace w biegu ale niestety po wiosnie i lekkim zaniedbaniu [nie bede ukrywac] zdecydowalam sie na skrocenie do zera jej tego wszystkiego , nikodema spotkal takiz sam los ale jemu tak szybko nie odroslo jeszcze hihihi.

Cudownie za to wyglada broda dony dluga i piekna ino czesto smierdzaca hihihi po przysmakach znajdywanych na polach.
Kazdy moze se miec takiego o jakim marzy a mnie sie podobaja ustrzyzone eleganckie moze wlasnie dlatego ze zyje na wsi gdzie malo zadbanych psow
a najlepszy okres wlasnie sie zbliza znaczy jesien : Rzepy , liscie i wsio inne czepliwe to dopiero beda wygladaly, z dona przezyje to po raz pierwszy az juz sie boje.

Posted

Oczywiście przy rzepach, liściach, mchach itp to krótka lepsza ;) Tazz to mój pierwszy sznaucer także dla mnie wszystko jest nowe. Zresztą można to zaobserwowac oglądając brodę Tazza - w strasznym stanie jest ehhh nie moge sobie z nią poradzić.

Ja się własnie zastanawiam kiedy przed zimą futro usunąć aby nie byc zmuszoną robić to w środku zimy bo się pewnie menda przeziębi :(

Posted

o dziwo ja sobie z Dony broda radze calkiem nie zle, gorzej z lapami i firankami, to chyba bedzie regularnie ciete na krotko niestety.
ja wiele ci tyz nie poradze z broda ino to czesac czesto ale napewno bardziej doswiadczone ciotki od sznupkow ci madre rzeczy poradza, moje doswiadczenia sa marne z takimi dlugimi rodami, Tekla ma bardzo ubozuchna jak widac a Nikodem ma w miare krotka choc dosc bogata hihihi

Posted

Saththa, to rób póki czas, bo potem nie pozostanie Ci nic innego jak obciąć na krótko - to sie strasznie łatwo kołtuni... u mojego nigdy tak nie miałam, ale znałam babkę, której się zal psa robiło, po zawsze płakał przy czesaniu brody, więc ta stwierdziła, że szarpać psa nie będzie i zaprzestała rozczesywania... po jakimś czasie to juz nie była broda tylko sfilcowane kołtuny

Posted

dzieńdoberek :)
przyszłam się przywitać
super psiak z Tazzmana :loveu:
co do brody, to odżywka rzeczywiście pomaga, ja nie mam co prawda Gliss Kura ale psikam mojemu jakaś inną którą akurat posiadam i staram się co najmniej raz dziennie przeczesać szczotką lub grzebieniem, najlepiej sprawdza się taki z obrotowymi zębami :cool3:
chciałam jeszcze zapytać w jakim rejonie Szczecina mieszkacie, mam ogromny sentyment do tego miasta, kiedyś dosyć często tam bywałam (2-3 razy w roku)
Pozdrawiam :)

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
Pierwszy raz zaglądam, ale się zaczytałam i będę odwiedzać. :cool3:
Od października również szczecinianka, może jakiś spacer warto zorganizować? ;)

Łoj dopiero zauważyłam :crazyeye::crazyeye:
nie wiem jak to zrobiłam :) W każdym razie my bardzo chętnie ;) I myślę, że Katarama na pewno tez się przyłączy ze swymi dwoma (2) futrami ;) I oczywiście zapraszamy do odwiedzania ;)

Fides79 napisał(a):
dzieńdoberek
przyszłam się przywitać
super psiak z Tazzmana
co do brody, to odżywka rzeczywiście pomaga, ja nie mam co prawda Gliss Kura ale psikam mojemu jakaś inną którą akurat posiadam i staram się co najmniej raz dziennie przeczesać szczotką lub grzebieniem, najlepiej sprawdza się taki z obrotowymi zębami
chciałam jeszcze zapytać w jakim rejonie Szczecina mieszkacie, mam ogromny sentyment do tego miasta, kiedyś dosyć często tam bywałam (2-3 razy w roku)Pozdrawiam

Aaaaa Dzień dobry Witamy witamy, ja nie wiem co jest ze mną ostatnio jakaś ślepota czy co...?
Z Obrotowymi powiadasz? No może następnym razem kupie od wczoraj na futro poszło 150 zł. ( a jeszcze karmę muszę zamówić:razz:) i chwilowo mam pustkę w portfelu Ale humor przedni bowiem ogólnie zakupów nie lubię ale zakupy dla futra... to już co innego od razu humor lepszy A mieszkamy na hmm pogodnie to chyba,Unii Lubelskiej znaczy.
Pozdrawiamy i witamy oczywiście raz jeszcze ;)

Posted

Zdjęcia :cool1:

1. No daj kawałeczek tej pysznej rzeczy co masz... No przecież wiem że masz... No daj :eviltong: (mała cenzura nastąpiła
:P)

2. Zmiana strategi... Nic mnie nie obchodzi czy coś masz... Tam widze powetrze i jest fajnie...

3. Fakt trochę jestem mokry... Ale żeby zaraz wariować i mnie przykrywać... A potem zdjęcia robić? Wcale nie jestem zmarzluch :mad:

4. Że tez szerszej miski nie kupiła no... Po oczy muszę włożyć pysk aby się napić:shake:

5. Po lipcowym trymowaniu fryz jerowym... Nooo zobaczcie jaki jestem piękny, i mam zielone oko, ha :cool3:

Limit wyczerpany. Co do brody zakupione dwa grzebienie i już troszkę wycięłam... W końcu broda odrośnie a jak się z własnej winy zapuściło to nie będę teraz psa szarpać bo to moja wina jest.
A jajek już prawie nie widać tylko takie ziarnka groszku zostały ;) I już biegamy więc ja jestem przeszczęsliwa a Tazz to nie wiem jaki jest :razz: Przeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeprzeszczęśliwy albo nawet lepiej pewnie :lol:

I Tym optymistycznym akcentem kończymy i pozdrawiamy :)