Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natula napisał(a):
u mnie to samo, Amelka dotanie byle zabawke czy patyka do pyska i rusza się tak jakby nie dotykała ziemi, patrzcie i podziwiajcie jaka jestem super mam zabawke :evil_lol:

Dokłądnie :)

justyska2 napisał(a):
śliczny, Aron tez tak dumnie chodzi jak dostanie nową zabawkę, albo coś ;)

Jak kiedyś z nim szłam na dworzu i patyka miał to az ludź skomentował, ze taki dumny :D

Posted

[quote name='Saththa']

Pamietacie?

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSC00231.jpg

no jakże można by zapomnieć jak nam ciągle w Avatarku prezentujesz :eviltong:

a ci zanjomi co Ci mówią, że se "na długie lata" że taka młoda... :stupid:

Aron zawitał do mnie do domu gdy byłam na 1 roku studiów, miałam wtedy... 20 lat, też różni tacy sie dziwili, że zamiast imprezować, życie studenckie uskuteczniać i w sobote odsypiać balangi do południa to ja wole wziąć psa i skoro świt gnać z nim na szkolenie, spacerki i takie tam... a ja serio wolałam :p

Posted

co do takich gadan to wam opowiem jak to kiedys na osiedlu taka pani sie na mnie oburzyla, szla za mna ja z trzema na smyczy ON,Bokserka i jamnik a ta pani glosno do sej towarzyszki : "zobacz pani jak to sie tym mlodym w glowach przewraca psy sobie hoduja zamiast dzieci rodzic , by sie zajela dziecmi to by glupoty jej w glowie nie staly a tu patrz pni az trzy ma !!! " zwolnilam odwrocilam sie i patrze na pania w spokoju pani w szoku bo dopiero wtedy zobaczyla ze ja wysoko w ciazy i mowie ze psy w rodzeniu wlasnych dzieci nie przeszkadzaja!!!.
ale to byly zupelnie inne czasy hihihi

Posted

[quote name='jambi']no jakże można by zapomnieć jak nam ciągle w Avatarku prezentujesz :eviltong:

Zapomniałam :lol::lol:
a ci zanjomi co Ci mówią, że se "na długie lata" że taka młoda... :stupid:

Właśnie!

Aron zawitał do mnie do domu gdy byłam na 1 roku studiów, miałam wtedy... 20 lat, też różni tacy sie dziwili, że zamiast imprezować, życie studenckie uskuteczniać i w sobote odsypiać balangi do południa to ja wole wziąć psa i skoro świt gnać z nim na szkolenie, spacerki i takie tam... a ja serio wolałam :p
Zgadzam sie po stokroć... Chociaż u mnie ten skoro swit to rzadko :D Chociaz przez pierwsze meiisące to na 9 w weekend mielismy szkolenia:)

[quote name='Tekla64']co do takich gadan to wam opowiem jak to kiedys na osiedlu taka pani sie na mnie oburzyla, szla za mna ja z trzema na smyczy ON,Bokserka i jamnik a ta pani glosno do sej towarzyszki : "zobacz pani jak to sie tym mlodym w glowach przewraca psy sobie hoduja zamiast dzieci rodzic , by sie zajela dziecmi to by glupoty jej w glowie nie staly a tu patrz pni az trzy ma !!!

Własnie ostatnio moja mam tez do takiego wniosku doszła. Tj nie dosłownie takiego, po prost u zaobserwowała na różnych przykłądach, że ludzie młodzi zamiast dzieci psy biorą. Ale o przewracaniu się w głowie nic nie wspominała:lol:

" zwolnilam odwrocilam sie i patrze na pania w spokoju pani w szoku bo dopiero wtedy zobaczyla ze ja wysoko w ciazy i mowie ze psy w rodzeniu wlasnych dzieci nie przeszkadzaja!!!.

Hehhehe to sie pewnie pani zdziwiła:evil_lol::evil_lol:

ja ogolnie znajomym jak mi gadają o tym, mówię, że to najlepsze co mogłam zrobić... dla siebie... może to i eoistyczne ale taka jest prawda. Te prawie dwa lata przerwy między Tamisiem a Tazziorem strasznie się ciągneły... ja się nie nadaje, do życia bez psa przy mnie:loveu::loveu:

A ludzie co sie czepiają i dziwią sie w **** pocałują;)

Posted

e tam najgorzej i tak jest w szkole :D
jestem w 2 klasie LO i jest ciut lepiej niz w gimnazjum , ale to co tam przezyłam to piekło :angryy:. Pierwszego psa miałam w 5 kl. podstawówki ale wtedy nie miałam takiego świra :evil_lol: jazda zaczeła się przy Lunie w 2 klasie gim. Wystawy, zajęte weekendy , po szkole nigdzie nie mozna mnie było wyciągnąć bo do psa trzeba. Duzo osób mnie przezywało ... do tej pory jestem wg nich "inna" . Bardzo czesto się z tymi ludzmi spotykam w parku, z tym że ja z psem pracuje na śladzie a oni siedzą na pieńku w głebi parku z procentami w ręku :diabloti:

podejrzewam ze gdyby nie własne hobby, które mnie tak pochłania mogłabym z nimi tam siedzieć :roll: bo oni ewidentnie nie mają co robić z czasem

jak sie tata zawsze pluł że psy , że to tyle kasy idzie ze mogłaby sobie buty/ciuchy kupić, a nie tylko psy psy i psy to mama mu ze niech się cieszy ze wracam do domu do psów, a nie do parku pić :diabloti:

Posted

Tekla64 napisał(a):
a ilu fajnych ludzi sie poznaje no nie?
hobby zawsze rozszerza swiadomosc i wizje na zas

DominikaAnna napisał(a):
Dokładnie :D

I ja się zgadzam :)

eria napisał(a):
Tazzik jak zawsze na wszystkich zdjęciach bez oczu :D

No nic nie poradzę, jemu i tak teraz oczu nie widac a zazwyczaj jeszcze pochyla głowę :)

Posted

[quote name='Tekla64']co do takich gadan to wam opowiem jak to kiedys na osiedlu taka pani sie na mnie oburzyla, szla za mna ja z trzema na smyczy ON,Bokserka i jamnik a ta pani glosno do sej towarzyszki : "zobacz pani jak to sie tym mlodym w glowach przewraca psy sobie hoduja zamiast dzieci rodzic , by sie zajela dziecmi to by glupoty jej w glowie nie staly a tu patrz pni az trzy ma !!! " zwolnilam odwrocilam sie i patrze na pania w spokoju pani w szoku bo dopiero wtedy zobaczyla ze ja wysoko w ciazy i mowie ze psy w rodzeniu wlasnych dzieci nie przeszkadzaja!!!.

hihihi no to sie kobitom głupio musiało zrobić :lol:

a psy w rodzeniu własnych dzieci faktycznie nie przeszkadzają :p

Aron zawitał do mnie do domu gdy byłam na 1 roku studiów, miałam wtedy... 20 lat, też różni tacy sie dziwili, że zamiast imprezować, życie studenckie uskuteczniać i w sobote odsypiać balangi do południa to ja wole wziąć psa i skoro świt gnać z nim na szkolenie, spacerki i takie tam... a ja serio wolałam
Zgadzam sie po stokroć... Chociaż u mnie ten skoro swit to rzadko Chociaz przez pierwsze meiisące to na 9 w weekend mielismy szkolenia

nasze szkolenie rozpoczynało się o godz. 8, trzeba było tam dojść - 5 km, jakieś pół godzinki drogi, więc z domu wychodziłam 7.20 - 7.30; jako że przed wyjściem wystarczyło tylko szybko sie umyć, ubrać i złapać jakąś kawkę wstawałam jakis kwadrans przed siódmą :) i tak każda sobote i niedziele :lol:

[quote name='Saththa']
... ja się nie nadaje, do życia bez psa przy mnie:loveu::loveu:

A ludzie co sie czepiają i dziwią sie w **** pocałują;)

no i to są swiete słowa :p - ja do życia bez psa też sie nie nadaje, odbija mi, głupieje :razz:

[quote name='Tekla64']a ilu fajnych ludzi sie poznaje no nie?
hobby zawsze rozszerza swiadomosc i wizje na zas

co fakt to fakt :) wiecie ile ja osób poznałam dzięki moim psom? był taki czas, że "psiarze" stanowili 99 % moich znajomych, ten 1 % to były jakies wyjątki :lol:
a ile kulturalnych rozmów sie przy okazji takich spotkań przeprowadziło, a wiecie, że nawet jedna prace dostałam dzięki swemu psiolubstwu? babce która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjna spodobało się że w hobby wpisałam kynologia :lol: okazało sie że ona miała ONke :)

Posted

[quote name='jambi']hihihi no to sie kobitom głupio musiało zrobić :lol:

a psy w rodzeniu własnych dzieci faktycznie nie przeszkadzają :p

Hie hie a o tym to ja nie mam pojęcia :D

nasze szkolenie rozpoczynało się o godz. 8, trzeba było tam dojść - 5 km, jakieś pół godzinki drogi, więc z domu wychodziłam 7.20 - 7.30; jako że przed wyjściem wystarczyło tylko szybko sie umyć, ubrać i złapać jakąś kawkę wstawałam jakis kwadrans przed siódmą :) i tak każda sobote i niedziele :lol:

To rzeczywiście rano:) My na 9 mieliśmy przez pierwszy okres, zanim nie awansowaliśmy :cool3: Ale o tej 9 rano zimno było w cholere heh bo to styczen był i zima pełna geba masakra. Jakby bylo na 8 to chyba bym zamarzla.. :)

no i to są swiete słowa :p - ja do życia bez psa też sie nie nadaje, odbija mi, głupieje :razz:

Zgadzam sie :) Ja już się rzucałam na każdego znanego/nieznanego psa/kota/królika/ chomika... bo jak to koleżanka mówiła miałam "niedobór Futerka"... :-(

co fakt to fakt :) wiecie ile ja osób poznałam dzięki moim psom? był taki czas, że "psiarze" stanowili 99 % moich znajomych, ten 1 % to były jakies wyjątki :lol:
a ile kulturalnych rozmów sie przy okazji takich spotkań przeprowadziło, a wiecie, że nawet jedna prace dostałam dzięki swemu psiolubstwu? babce która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjna spodobało się że w hobby wpisałam kynologia :lol: okazało sie że ona miała ONke :)

heheh nigdy nie wiadomo chce i co może się "przydać":) Chociaż trzeba przyznać, że najlepiej i najwięcej tematów do rozmów mam na wybiegu z ludzmi, którzy tam przychodzą :)

[quote name='Doginka']Ale super nochal:loveu:
http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/dogo.jpg

Nie wiem, czy już tu byłam, czy nie, ale chyba nie bo przejrzałam wszystkie wątki i nie znalazłam żadnego swojego wpisu:oops:
Ale teraz już będę zaglądać i podziwiać Taza:lol:

Witamy serdecznie po raz pierwszy:) I zapraszam serdecznie do zaglądania;)
A Tazza nos jest duży:) Nawet wet/hodowca i gromer w 1 to stwierdził:)

Posted

ach te cytaty :evil_lol:

hihihi no to sie kobitom głupio musiało zrobić

a psy w rodzeniu własnych dzieci faktycznie nie przeszkadzają

Hie hie a o tym to ja nie mam pojęcia

NO TO JUZ TERAZ PRZYJMIJ TO ZA PEWNIK, SKORO DWIE CI TO MÓWIĄ :lol:

nasze szkolenie rozpoczynało się o godz. 8, trzeba było tam dojść - 5 km, jakieś pół godzinki drogi, więc z domu wychodziłam 7.20 - 7.30; jako że przed wyjściem wystarczyło tylko szybko sie umyć, ubrać i złapać jakąś kawkę wstawałam jakis kwadrans przed siódmą i tak każda sobote i niedziele

To rzeczywiście rano My na 9 mieliśmy przez pierwszy okres, zanim nie awansowaliśmy Ale o tej 9 rano zimno było w cholere heh bo to styczen był i zima pełna geba masakra. Jakby bylo na 8 to chyba bym zamarzla..

A WIDZISZ, BO MY SZKOLENIE ZACZĘLISMY W KWIETNIU I TAK SOBIE CHODZILISMY CAŁY KWIECIEŃ, MAJ, CZERWIEC, LIPIEC - AŻ DO JESIENI :p
A WAKACYJNE MIESIĄCE O 8 RANO TO SAMA PRZYJEMNOŚĆ

no i to są swiete słowa - ja do życia bez psa też sie nie nadaje, odbija mi, głupieje

Zgadzam sie Ja już się rzucałam na każdego znanego/nieznanego psa/kota/królika/ chomika... bo jak to koleżanka mówiła miałam "niedobór Futerka"...

ŻE CO MIAŁAS??? "NIEDOBÓR FUTERKA"??? :hmmmm: WIESZ CO SATHTHA... JA OGÓLNIE PAMIĘTLIWA JESTEM, I PAMIĘTAM NIE TYLKO "CZEKAŁEM NA CIEBIE CAŁE ŻYCIE" WESZKOWEGO KIJKA, ALE TAKŻE TEKST, KTÓRY PADŁ KIEDYS Z TWOJEJ STRONY "GŁASZCZE TO FUTRO CO LEZY MI MIĘDZY NOGAMI"...

co fakt to fakt wiecie ile ja osób poznałam dzięki moim psom? był taki czas, że "psiarze" stanowili 99 % moich znajomych, ten 1 % to były jakies wyjątki
a ile kulturalnych rozmów sie przy okazji takich spotkań przeprowadziło, a wiecie, że nawet jedna prace dostałam dzięki swemu psiolubstwu? babce która przeprowadzała ze mną rozmowę kwalifikacyjna spodobało się że w hobby wpisałam kynologia okazało sie że ona miała ONke

heheh nigdy nie wiadomo chce i co może się "przydać" Chociaż trzeba przyznać, że najlepiej i najwięcej tematów do rozmów mam na wybiegu z ludzmi, którzy tam przychodzą

TAK, Z CZASEM WIEDZIAŁAM WIĘCEJ O LUDZIACH Z PÓL MOKOTOWSKICH NIZ O MOICH ZNAJOMYCH Z PRACY, CZY Z UCZELNI.... :lol:

Tera Ty! :eviltong:

Posted

a to ze on to wielki nochal to mysmy juz dawno mowily malo ze wielki nochal to jeszcze dlugokufy chlopak strasznie hihihi
ale za to piekny a tak malo go tu!!!
szczedzisz nam jego widoku hihihi
a z oczamii to i ja mialam klopot z Dona i dopiero jak jej inaczej przycielam grzywe a do tego dosc bardzo mocno skrocilam to zaczelo byc widac jej oczy.
kiedys mowilas ze masz problem by mu w kolo oczu ciac to ja ci powiem jak ja to robie, lapie mocno za brode z wasami gadam slicznie i okraglymi nozyczkami mozolnie co chwile cos tam wytne, degazowkami do kitu poprawie i najwazniejsze dla mnie ze oczy widac a ze nie jest wystawiana i szybko zarasta wiec nie mam az takich oporow przed eksperymentami i juz. moze ci sie przyda jakas podpowiedz ale ja mysle ze na kazdego psa trza swa metode wypracowac i uczyc go by te chwile byl spokojny i bez ruchu, nie nie zebym sie madrzyla ino sa momenty gdy ja wykorzystuje to ze Dona jest zmeczona i te male chwilki gdy jest w stanie wytrzymac bo tak ogolnie to ona ma wielkie problemy by spokojnie postac pobyc a nie mam nikogo kto by mi ja potryzmal czy podtrzymal wiec musze se radzic sposobami sama i calkiem mozliwe ze wcale nie dobrymi sposobami ale jakos se radzimy hihihi i czasem wygladamy tez bo na sie prawie uda !!! hihihi

Posted

[quote name='jambi']
Tera Ty! :eviltong:

teraz to ja już nie umiem :) Ale jak mi powiesz jak:0 To odpowiem :D

[quote name='Tekla64']a to ze on to wielki nochal to mysmy juz dawno mowily malo ze wielki nochal to jeszcze dlugokufy chlopak strasznie hihihi
ale za to piekny a tak malo go tu!!!
szczedzisz nam jego widoku hihihi
a z oczamii to i ja mialam klopot z Dona i dopiero jak jej inaczej przycielam grzywe a do tego dosc bardzo mocno skrocilam to zaczelo byc widac jej oczy.
kiedys mowilas ze masz problem by mu w kolo oczu ciac to ja ci powiem jak ja to robie, lapie mocno za brode z wasami gadam slicznie i okraglymi nozyczkami mozolnie co chwile cos tam wytne, degazowkami do kitu poprawie i najwazniejsze dla mnie ze oczy widac a ze nie jest wystawiana i szybko zarasta wiec nie mam az takich oporow przed eksperymentami i juz. moze ci sie przyda jakas podpowiedz ale ja mysle ze na kazdego psa trza swa metode wypracowac i uczyc go by te chwile byl spokojny i bez ruchu, nie nie zebym sie madrzyla ino sa momenty gdy ja wykorzystuje to ze Dona jest zmeczona i te male chwilki gdy jest w stanie wytrzymac bo tak ogolnie to ona ma wielkie problemy by spokojnie postac pobyc a nie mam nikogo kto by mi ja potryzmal czy podtrzymal wiec musze se radzic sposobami sama i calkiem mozliwe ze wcale nie dobrymi sposobami ale jakos se radzimy hihihi i czasem wygladamy tez bo na sie prawie uda !!! hihihi

Ale to nie ejst xle, że ma długa kufe? :razz:
eee co to degazowki? :cool3:

Ja to sie boje ze Tazzowi oczy wydłubie:shake:

Posted

dlatego musza koniecznie byc nozyczki z okraglymi koncami no i mowie musi chwila spokojnie wytrzymac a ty trzymasz mocno brode razem z wasami , znaczy ja tak robie ale moze bardzej wprawne i specjalistki ci podpowiedza lepszejszy sposob na to a jest tu ich sporo hihihi ino sie pytaj nie boj sie najwyzej ktoras nie odpowie ale jest reszta , ktoras zawsze zlituje sie nad nami laikami hihihi i podsunie co i jak mozna i powinno sie zrobic

co do godzin szkolenia to ja z Hamletem na slad latem wychodzilam o 4rano, byl czas ze dojezdzalam z wakacyjnej miejscowosci do placu szkolenia pociagiem i kolejka ponad 3godz w jedna strone i robilam to z wlasnej woli w wakacje 4x w tyg hihihi
ale .... sama chcialam, mialam cel, mialam efekty i mialam kupe radochy!Hamlet zreszta wcale nie mial mniej!!! on to uwielbial!
a znajomosci w tamtym czasie mialam niesamowite , tzw, chody , wiele moglam zalatwic mimo bardzo mlodego wieku hihihi
ale to byly czasy... cos pieknego
a teraz mam was hihihi i tez jest pieknie!!!!

Posted

Jakimś cudem ostatnio postawiłam sobie za punkt honoru oko :lol: Na oczy nie mam szans przy tym stopniu zarośnięcia ale jedno dałam rade chyba:oops:

Ogólnie Tazzior spi, tylko się obudził bo się z kanapy podniosłam i tak powstały zdjęcia :razz:

Posted

fakt, cudne zaspane oko :)

[quote name='Saththa']teraz to ja już nie umiem :) Ale jak mi powiesz jak:0 To odpowiem :D

no toć juz u Fides podpowiadałam :) ręcznie wpisujesz

i drugie [/ QUOTE] a w środek sobie wstawiasz skopiowany tekst - ja najpierw kopiuje, zwyczajnie zaznaczając tekst i myszką - kopiuj/wklej, bo jak klikniesz w "odpowiedz" to tekst który już jest cytowany Ci znika - proste? :lol:

[quote name='Saththa']
Ale to nie ejst xle, że ma długa kufe? :razz:

a dlaczego ma być źle? u Tazza ta kufa wydaje się wyjątkowo długa pewnie przez ten zgryz, ale żeby źle? a skąd! ;)

Posted

pewnie ze nie zle hihihi dobrze i ja tak ino troche z zadrosci hihihi bo moje maja male noski i normalne kufy !!!

odwaz sie pobawic z oczami i grzywka i zobaczymy oba oka Tazza!!!

a nie boj sie zaczac go ciachac bo i tak szybko zarosnie jak sie cos nie uda hihihi