Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Edit2: Precelek na początku kwietnia podreptał za Tęczowy Most.

Edit: Precelek coraz starszy i coraz słabszy. Nie szukamy mu już domu, przeprowadzka teraz mogłaby go zabić. Zostaje u Renaty w dożywotnim DT.

Precelek jest u Renatki. Nie wygląda, żeby spieszyło mu się za jakieś tęczowe mosty :-) W sumie to nigdzie mi się nie spieszy, żyje sobie powolutku w swoim tempie.

Precel to maleńki i stareńki szorstkowłosy jamniczek (znaczy mix jamniczkowaty).
Trafił do schroniska po śmierci właściciela, był bardzo smutny i wyglądał, jakby szykował sie już do drogi za swoim panem, ale na szczęście szybko został zabrany do domu tymczasowego, gdzie odżył.

Precelek jest bardzo spokojnym i mało wymagającym psiakiem. Nie zaczepia innych psów (co najwyżej odwarknie, jak któryś naruszy jego przestrzeń), nie narzuca się. Większość dnia przeleży w swoim posłanku, trochę podrepcze.
Jak na takiego dziadeczka, można powiedzieć że jest zdrowy: wyniki krwi nieznacznie przekraczają normy, psiak przyjmuje też leki na serce.

Z jamniczego charakteru ma tyle, że u weterynarza walczy jak lew ;-) np. przy pobieraniu krwi.

Delkaracja stała na 2010:
50 zł od M.D.

Wpłaty:
100 zł - jamnicza skarpeta (04.10)
20 zł - grzenka (04.10)
120 zł - od M.D. (07.10)
50 zł - M.D. (10.11)
50 zł - M.D. (06.12)
50 zł - M.D. (23.03)

+ spadek po Opalisiu [']: 45 zł + 85 zł - u Renaty

Wydatki:
55 zł - badanie krwi
60 zł - usg
(powyższe opłacone ze skarpety, 15 zł z funduszu na staruszki)
ok 15 zł hepatil - sponsoruję ja

216,80 - karma trovet hepatic 12,5 kg (11.10)
35 zł - wizyta i leki (14.10, zapłacone z 45 zł po Opalu ['])
10 zł - pakiet ogłoszeń (II.2011)

Saldo /u mnie 25.03.11/: +63,20 zł - zostaje przelane na pokrycie ostatnich wizyt u weta.

Edited by APSA
  • Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Precel troszkę odżył w lepszych warunkach.
Ponieważ przebywa w sekretariacie, prawie codziennie wychodzi na spacery, o czym jakiekolwiek inne psiaki w schronisku mogą tylko pomarzyć.
Bardzo cieszy go obecność suczek, podobno gdy widzi suczki, natychmiast unosi głowę do góry i macha zawzięcie ogonem (pewnie ze względu na wiek nie został wykastrowany ;))
Zrobimy mu nowe zdjęcia w sobotę.

Posted

Jestem na wątku jamnisia:)
Ponieważ w lipcu jedna sunia pojechała ode mnie do ds,więc mam miejsce na jakąś sierotkę.Gdyby Precelek do mnie przyjechał,to suniami by sie zbytnio nie nacieszył:shake:.Mam dwie dziewczyny.Jedna ma 2 kilo i praktycznie nie schodzi mi z rąk,a druga ma padaczkę i jest totalnym samotnikiem.Nie koleguje sie z zadnym psem,chce ciszy i spokoju,a jak jakiś psiak do niej podejdzie,to odgania go z zębami.Także musze wiedzieć jak Precelek zachowuje sie w stosunku do samców,bo miałby tylko z nimi do czynienia u mnie.Generalnie wszystkie żyją w zgodzie,ale nowy psiak musi być zgodny i nie zaczepny.To podstawa.A jamniory to mają ponoć charakterki:razz:.Także czekam na info o Precelku:)

Posted

grzenka napisał(a):
O matko:-(.A co z wyjazdem Precelka do Renaty5?

Podobno interesuje się Precelkiem jakas osoba chętna Go adoptować:).Jezeli nic nie wypali z tej adopcji,to zapraszam glutka do mnie:)
W tym kontenerku faktycznie wygląda koszmarnie:-(

Posted

Renata5 napisał(a):
Jasne,niech przyjeżdża nawet goły;)Damy chyba radę:)Tylko w razie tfu,tfu jakiś nieprzewidzianych wizyt u weta,to niestety będziemy musiały żebrać o bazarki:roll:

Pomyślę w tym tygodniu o bazarku na Precelka. Mam troszkę fantów z jamniczego forum. Tylko wolną chwilę znajdę.