APSA Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 (edited) Edit2: Precelek na początku kwietnia podreptał za Tęczowy Most. __________________________________________________ Edit: Precelek coraz starszy i coraz słabszy. Nie szukamy mu już domu, przeprowadzka teraz mogłaby go zabić. Zostaje u Renaty w dożywotnim DT. Precelek jest u Renatki. Nie wygląda, żeby spieszyło mu się za jakieś tęczowe mosty :-) W sumie to nigdzie mi się nie spieszy, żyje sobie powolutku w swoim tempie. __________________________________________________ Precel to maleńki i stareńki szorstkowłosy jamniczek (znaczy mix jamniczkowaty). Trafił do schroniska po śmierci właściciela, był bardzo smutny i wyglądał, jakby szykował sie już do drogi za swoim panem, ale na szczęście szybko został zabrany do domu tymczasowego, gdzie odżył. Precelek jest bardzo spokojnym i mało wymagającym psiakiem. Nie zaczepia innych psów (co najwyżej odwarknie, jak któryś naruszy jego przestrzeń), nie narzuca się. Większość dnia przeleży w swoim posłanku, trochę podrepcze. Jak na takiego dziadeczka, można powiedzieć że jest zdrowy: wyniki krwi nieznacznie przekraczają normy, psiak przyjmuje też leki na serce. Z jamniczego charakteru ma tyle, że u weterynarza walczy jak lew ;-) np. przy pobieraniu krwi. Delkaracja stała na 2010: 50 zł od M.D. Wpłaty: 100 zł - jamnicza skarpeta (04.10) 20 zł - grzenka (04.10) 120 zł - od M.D. (07.10) 50 zł - M.D. (10.11) 50 zł - M.D. (06.12) 50 zł - M.D. (23.03) + spadek po Opalisiu [']: 45 zł + 85 zł - u Renaty Wydatki: 55 zł - badanie krwi 60 zł - usg (powyższe opłacone ze skarpety, 15 zł z funduszu na staruszki) ok 15 zł hepatil - sponsoruję ja 216,80 - karma trovet hepatic 12,5 kg (11.10) 35 zł - wizyta i leki (14.10, zapłacone z 45 zł po Opalu [']) 10 zł - pakiet ogłoszeń (II.2011) Saldo /u mnie 25.03.11/: +63,20 zł - zostaje przelane na pokrycie ostatnich wizyt u weta. Edited March 5, 2012 by APSA Quote
Dada M Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Wielkie dzięki za wątek Precelka :) Teraz trzeba tu ściągnąć jamnikofilów :cool3: Quote
anetek100 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dada M napisał(a):Wielkie dzięki za wątek Precelka :) Teraz trzeba tu ściągnąć jamnikofilów :cool3: jeden już się zjawia:) Quote
Dada M Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Super, zapraszamy wszystkie jamnicze ciocie :cool3: Precelek nie ma zbyt wiele życia przed sobą (a przynajmniej nie w schronisku), może ktoś się zlituje. Quote
Isadora7 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Łeb mnie rozbolał od myślenia jak mu pomóc Quote
Mika31 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 ciotki można zgłosić Precla do skarpety im Talkott ale trzeba napisać na co konkretnie potrzebujecie skarpeta wspiera staruszki Quote
Dada M Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Nie wiemy, jesteśmy w schronisku tylko raz w tygodniu. W weekend będą nowe wieści :) Quote
grzenka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Czy są jakieś nowe wieści o Precelku, jak on się czuje? Quote
Dada M Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Precel troszkę odżył w lepszych warunkach. Ponieważ przebywa w sekretariacie, prawie codziennie wychodzi na spacery, o czym jakiekolwiek inne psiaki w schronisku mogą tylko pomarzyć. Bardzo cieszy go obecność suczek, podobno gdy widzi suczki, natychmiast unosi głowę do góry i macha zawzięcie ogonem (pewnie ze względu na wiek nie został wykastrowany ;)) Zrobimy mu nowe zdjęcia w sobotę. Quote
grzenka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To fajnie, że Precelek odżył troszkę, czekamy zatem na nowe fotki. Quote
Lionees Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Jestem na wątku jamnisia:) Ponieważ w lipcu jedna sunia pojechała ode mnie do ds,więc mam miejsce na jakąś sierotkę.Gdyby Precelek do mnie przyjechał,to suniami by sie zbytnio nie nacieszył:shake:.Mam dwie dziewczyny.Jedna ma 2 kilo i praktycznie nie schodzi mi z rąk,a druga ma padaczkę i jest totalnym samotnikiem.Nie koleguje sie z zadnym psem,chce ciszy i spokoju,a jak jakiś psiak do niej podejdzie,to odgania go z zębami.Także musze wiedzieć jak Precelek zachowuje sie w stosunku do samców,bo miałby tylko z nimi do czynienia u mnie.Generalnie wszystkie żyją w zgodzie,ale nowy psiak musi być zgodny i nie zaczepny.To podstawa.A jamniory to mają ponoć charakterki:razz:.Także czekam na info o Precelku:) Quote
magenka1 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 jego miejsce w domku jest na kolanach pana a nie w tym kontenerze :( Quote
grzenka Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 O matko:-(.A co z wyjazdem Precelka do Renaty5? Quote
Lionees Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 grzenka napisał(a):O matko:-(.A co z wyjazdem Precelka do Renaty5? Podobno interesuje się Precelkiem jakas osoba chętna Go adoptować:).Jezeli nic nie wypali z tej adopcji,to zapraszam glutka do mnie:) W tym kontenerku faktycznie wygląda koszmarnie:-( Quote
Lionees Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Jasne,niech przyjeżdża nawet goły;)Damy chyba radę:)Tylko w razie tfu,tfu jakiś nieprzewidzianych wizyt u weta,to niestety będziemy musiały żebrać o bazarki:roll: Quote
Isadora7 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Renata5 napisał(a):Jasne,niech przyjeżdża nawet goły;)Damy chyba radę:)Tylko w razie tfu,tfu jakiś nieprzewidzianych wizyt u weta,to niestety będziemy musiały żebrać o bazarki:roll: Pomyślę w tym tygodniu o bazarku na Precelka. Mam troszkę fantów z jamniczego forum. Tylko wolną chwilę znajdę. Quote
Recommended Posts