Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, jest dobrze !!! Rozmawiałam z Agnieszką - okazało się, że sunia nie ma porażenia rdzenia kręgowego :multi: , bo dzisiaj po dawce silnych leków przeciwbólowych wstała sama i nawet zrobiła kupkę w pozycji psiej. Jeżeli chodzi o pęcherz to schronisko ignorując problem doprowadziło do tego, że sunia nie siusiała przez conajmniej tydzień i mięśnie pęcherza rozciągnęly się, co powoduje teraz długie zatrzymanie moczu w pęcherzu. Ale to ustapi, potrzebne są masaże pęcherza i narazie leki.
Dziewczyny zabierają sunię dzisiaj z kliniki, do niedzieli Zula będzie pod opieką ludzi z forum Rottweiler, potem zostanie umieszczona w hotelu. Jak niunia dojdzie do siebie, czeka ją operacja obcięcia główki kości udowej.

Cały czas zbieramy więc pieniążki na leczenie, hotel i operację, no i szukamy dla Zuli kochającego domku (może to być domek z ogródkiem lub mieszkanie na parterze bądź z windą, bo sunia długo nie będzie mogła chodzić po schodach).

http://www.tmteam.waw.pl/pawel/emi/zula.php

Posted

Niby taka zwykła rzecz, a jak cieszy :multi: :multi: :multi:
Teraz trzeba jej znaleźć szybko domek, gdzie będzie spokojnie dochodzić do siebie i gdzie po operacji znajdzie schronienie i dobrą opiekę. Bo nawet najlepszy hotel nie zastąpi swojego człowieka.
No to szukamy !!!!!

Posted

Moria bardzo cie proszę wyslij mi na numer 605601227 twój adres ponieważ chcę ci zwrócić kocyk i kapę. Prześlę serwiskiem.

WAŻNE.

Posted

***** .....Zula ma nosówke :shake: :shake: :shake: ,jeszcze jakby miała mało :shake: :shake: :shake:
Własnie wróciłam była u niej nasza wetka ,z kroplóka, zatrzykami i wszystkim co sie dało
Jutro ma miec 3 razy kroplówkę, i inne cuda ,
DOGOMANIACY
pomoc finansowa na gwałt potrzebna ,musimy kupic interferon ten z a1.200 zł ,dzieki niemu przeżył Bono ( rottek uratowany z ostrowii mazowieckiej)
][Kochani ,uratujcie Zulę ,Bardzo proszę ona tak bardzo chce zyc ,w nocy doczogłała sie na dwóch łapach do łózka Śmietanki (moja przyjaciółka która wzięła ja na dom tymczasowy) i trącała ją nosem
BARDZO WAS O TO PROSZĘ

Posted

Alarmowy Fundusz zbiera pieniądze na Zulę - ja przekazałam parę groszy, jeżeli ktoś może wpłacić chociaż pięć złotych... prosimy.
Link do wątku (tam jest podany nr konta) jest w moim podpisie.

Trzymam kciuki za Zulę.

Posted

[quote name='Agata_Emi']Oki, stronka Zuli już dziala, jak będą zdjęcia z kliniki to dodam
http://www.tmteam.waw.pl/pawel/emi/zula.php

Mam dwa pytania:
po pierwsze, co z propozycją Jamnika? Była mowa o sponsorze, pod warunkiem przekazania dokumentacji choroby...

po drugie - czy na stronie Zuli można zmienić słowo "pieniążki" na "pieniądze"? :cool3: Zula to duży pies, przed nią duży zabieg, potrzebna na to jest duża forsa, a nie pieniążki :cool3:

Posted

dokumentacja zostanie dzis przekazana ,Jamnik nie miał czasu ,pozatym nie mamy zadnej pewnosci ze dostanioemy pieniązki ,rozmawiałam z jamikiem i to nie takie oczywiste.
A my juz mamy ten ineterferon czyli kojelne 1.200 zł plus 917 zł z lecznicy

Posted

Miałam dzisiaj przyjemność przez 3 godziny w czsie podawania kroplówek słuchać chrapania Zulki. Straszna z niej bida, wszystko ma chore i obolałe, ale żyć chce....dziewczyny od rottków stają na głowie aby ją uratować....i Ania "Smietanka" u której jest na domku tymczasowym opiekuje się nią najlepiej jak można. Zula przechodzi pare kroków lecz trzeba ją podczymywać....dziennie ma około 5 godzin kroplówek, ale walczy z nosówką.....jeżeli nie nastąpi nagłe pogorszenie to sądze że może z tego wyjść. Podziwiam dziewczyny bo to naprawdę jest bardzo ciężki przypadek.