Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiec tak sunia w stanie zdecydowanie lepszym wyniki badan krwi dobre,dalej jest cewnikowana,niestety bedzie potrzebna operacja obcieca główki kosci udowej ,koszt z leczeniam ok.1.000 zł
BARDZO PROSZE DZIEWCZYNY Z ŁODZI O POMOC FINANSOWA JA NIE MAM CZASI ZBIERAC KASY A WTEJ CHWILI NIE STAC NAS Z KSERA NA TAKI ZABIEG A SUNIA NIE MOZE CZEKAC
POTENCJALNY SPONSOR TO STUDENT KTÓRY JA ZNALAZŁ I NIE MA KASY TAK MI POWIEDZIAŁ I WIECIE CO NAWET NIE ZADZWONIŁ ZAPYTAC JAK SUNA,CÓZ POWINNAM SIE JUZ PEWNIE PRZYZWYCZAIC

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Jamnik
Posted

Cześć tu Jamnik
Mam sponsora. Firma solidna, sprawdzona. Pieniądze mogą być tuż po 20 czerwca. tyle trwa procedurka organizacyjno- sprawdzająco- wyceniająca
Warunki:
Pełne wyniki badań dojkładny opis stanu psa dokonany przez weta i kosztorys z proponowanym postępowaniem. To ląduje u mnie na skrzynce pocztowej.
Ja przesyłam to do niemiec do zaopiniowania jednemu wetowi. Po akceptacji merytrorycznej dostaję pieniądze na własne konto i przesyłam gdzie trzeba. Sponsor to po prostu dobry znajomy tego weta z niemiec a ja przyjaźnię się z oboma stronami tematu

Posted

Nie jest dobrze :shake: jak sie okazało staw biodrowy to pikus :shake: ,Zula ma strszne zmiany zwyrodnieniowe w kręgosłupie i porażony rdzeń kręgowy :shake: ,i moze sie okazać ,ze operacja nie załatwi sprawy,
Decyzja jest taka ,ze pies musi dojśc do siebie ,zeby mozna było podjąć decyzję o zabiegu
Tyle tylko ,ze w tren sposób rosna nam koszty kazdy kolejny dzień w klinice to 80 zł:crazyeye:
Najlepszy byłby dom zastepczy niestety takiowego na razie całkowicie BRAK
PILNIE PROSZE O POMOC

Posted

Aga, dajcie koniecznie jutro znać, co z Zulą? Jak pęcherz? Co dalej?

A przy okazji apel do wszystkich czytających:
Dziewczyny od piątku z własnej kieszeni pokrywają wszystkie koszty diagnozowania, leczenia i pobytu Zuli w szpitalu, z tego co wiem uzbierało się już tego prawie 900 zł (m. in. prześwietlenia, 3 doby w szpitalu, badanie neurologiczne) a to nie koniec. Podziwiamy je za to co robią, ale niestety wyrazami szacunku i podziwu nie da się uregulować rachunku wystawionego przez klinikę.
Na prośbę Agi (która nie ma do tego głowy) udostepniam swoje konto do wpłat - jednocześnie zapewniam, że wszystkie pieniążki wpłacone dla Zuli trafią do dziewczyn a rozliczenie zostanie przedstawione wszystkim.
Tutaj szczegóły:
http://www.tmteam.waw.pl/pawel/emi/zula.php

Posted

Zula prosi o pomoc!!!!!!!!!

miałysmy sie okazje spotkac przy okazji transportu Fajeczki, śliczna dobra psica,
rozumiem ze na tymczasówce musiałaby przebywac w mieszkaniu?

Posted

Niestety nie mam dobrych wieści ,prawdopodobnie suniea ma porazony rezeń kręgowy ,jesli tak operacja nie ma sensu bo sunia i tak nie bedzie chodziła ,niestety badania neurologiczne na to wskazują,Jesli dzisiaj sama nie zacznie sikać ,potwierdzi to niestety diagnoze ( koszt leczenia do wczoraj wyniósł 850 zł ,zaraz zeskanuje opis leczenia i koszty)
Niestety jesli diagnoza sie potwierdzi ,bedziemy musiały z Kserą podjąc trudna decyzje:-(

Posted

Aga, a czy fakt, że ona trochę chodzi (bo chodzi, prawda?) nie świadczy o tym, że jednak nie jest tak źle? Może jednak z tym chodzeniem dałoby się coś zrobić?
Bardziejmartwi mnie niewydolna praca pęcherza, czy to też jest efektem porażenia?
Zdaje sobie sprawę, że trzeba zrobic dla suni, to co dla niej najlepsze i wiem że podejmiecie słuszną decyzję ... ale chyba wszyscy chcemy być później przekonani że to była jedyna słuszna decyzja ...

Posted

Agatko chodzi ale z pomoca nosidełka troche tylko sie podpiera poaztym ma niestety zanik miesni, :shake: :shake:
Agatka ja mówie szczerze ,nie musimy jej usypiac:-( ,ale powiedz kto się zaopiekuje psem ktory nie chodzi robi pod siebie i jest cewnikowany?
Jeśli znacie kogos takiego nie ma sprawy? Ja mam miejsce dla niej tylko w hotelu....:-(
I uwierzcie mi to ja z kserą bede musiał podjąć taką decyzje nikt z was , i to my musimy byc przy tym:-( nie wy.To ja muszę tej suce popatrzec w oczy i zdecydować:-( :-(

Posted

Aga, ja naprawdę wszystko rozumiem. Tak tylko intensywnie myślę, bo miesiąc temu wyciągnęłam z tego schronu goldenkę po wypadku, z pęknietym kregosłupem. Sunia leżała w schronie 5 tygodni i też nie chodziła i miała potworny zanik mięśni w nogach, nie trzymała kału i moczu, była wychudzona, miała straszną odleżynę i w ogóle była w koszmarnym stanie aczkolwiek nie miała porażonego rdzenia (a przynajmniej nic nam o tym nie wiadomo).
Rokowania lekarzy były fatalne, większość postawiła na niej krzyżyk.
Maja miała jednak ogromne szczęście bo znalazła się osoba, która wzięła ją do siebie i postanowiła walczyć o jej życiei zdrowie. Teraz po 6 tygodniach pies jest nie do poznania: Maja chodzi, odleżyna się zagoiła, mięśnie powoli się regenerują (potrzebna jest rehabilitacja) i gdyby nie fakt, że tylna część psa jest chuda, nóżki to skóra na kościach - nikt by nie powiedział że ten pies tyle przeszedł.

Może jednak znajdzie się jakiś tymczas lub hotel dla Zuli, gdzie będzie mogła powoli dochodzić do siebie, pod warunkiem że to w ogóle realne. Bo jeśli pies ma być leżący i sikający pod siebie do końca swoich dni to faktycznie ... pewnie nie znajdzie się dom :-(

Posted

Niestety mam złe informacje ,nie sika ,czyli kiepska diagnoza nie wiem sam ,w Krakowie to lepsza z klinik ,Nie mamy dla Zuli ani dom,ku zastepczego ,ani takiego hotelu gdzie mogłaby funkcjonowac
Powiem wam ,ze sama juz nie wiem co mam robic:-(

Posted

:-(:-(:-(
Agnieszka, napisz proszę wszystko bardzo dokładnie co suni dolega: co wykazało badanie neurologiczne (skąd to porażenie), co widać na RTG, USG, czy kregosłup jest pęknięty i co z tym pecherzem? Postaram się skontaktować z doktorkiem, który wyrehabilitował sporo psów i wie z czego psy "wychodzą" a z czego niestety nie :-(. Muszę mieć jak najwięcej szczegółowych informacji.

Czy sprawa z pęcherzem może się poprawić czy raczej ten stan już się nie zmieni?

Posted

Dziewczynki sorki,że taka cisza była ale byłam w Lublinie...
Co z suńką???Czy wrzucać na wątek łódzki,że pomoc finansowa ptrzebna???
I co z tym kolesiem z filmówki...czy wiadomo co i jak czy robi u siebie składkę???

Posted

Pomoc finansowa jak najbardziej potrzebna ...dziewczyny już zapłaciły ze swojej kieszeni 850 zł a z dnia na dzień suma ta rośnie.
Ja udostepniam swoje konto, szczegóły tutaj:
http://www.tmteam.waw.pl/pawel/emi/zula.php

Co do kolesia z filmówki to Hania mówiła mi w piątek, że on deklarował pomoc i zbiórkę, ale z tego co wiem, do Agnieszki się nie odezwał. Może skontaktuj się z nim i powiedz jak sprawy się mają.