Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam, ale czy ja mogłabym się nie wypowiadać? Nie jestem w stanie przebrnąć przez dyskusję, nei wiem, co się wydarzyło na Facebooku.
Chcę pomagać psom. Chcę, żeby Kaja żyła w dobrych warunkach. Pomogę, ile będę w stanie, a decyzje pozostawiam opiekunom suni.
Dzięki.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malizna, ja z tobą nie mam najmniejszej ochoty dyskutowac . I nie zycze sobie abys wiecej do mnie pisała.
A Sako, nie był moim psem. Jakos nie wszystko jeszcze wyweszyłas.

Posted

[quote name='bela51']Malizna, ja z tobą nie mam najmniejszej ochoty dyskutowac . I nie zycze sobie abys wiecej do mnie pisała.
A Sako, nie był moim psem. Jakos nie wszystko jeszcze wyweszyłas.[/QUOTE]
Dobrze wywęszyłam, źle przeczytałaś:
cyt
O Miska się nie martw
[B]to nie Twoj pies, tak jak sako[/B]

Pragne równiez zwrócić uwagę, ze ja do Ciebie nie pisałam, tylko Ci odpowiadałam/
tak jak teraz.
I mam nadzieję, że już wiecej nie bedę musiała tego robic.
A puentę juz chyba znacie

[B][COLOR=red]WAŻNE INFO [/COLOR][/B]
"Uwaga! Po dzisiejszej kontroli lekarzy od powiatowego lek.wet. i fundacji Bernardyny:
1. ZAKAZ przyjmowania chorych i starszych zwierzat poniewaz jest brak cieplych pomieszczen dla nich.
2. Na dzisiejszy dzien psy wygladajace na zdrowe i są zabezpieczone budami, ktore moga(czasowo(?)) pozostac to: Kaja, Isia, Kasetka, Bey, Aron, Sokół, Homar.
3. Rafi ma 2 m-c czasu na znalezienie domu stalego.
4. pozostale psy NALEZY_ BEZWZGLEDNIE_ W CIAGU 7 DNI ODDAC ICH PRAWNYM WŁAŚCICIELOM.

Jednakze, decyzje ostateczna co do losow WSZYSTKICH psow znajdujacych sie u CZ, podejmie Powiatowy Lekarz Weterynarii.

Na terenie posesji nie bylo zadnego zabezpieczonego pokarmu dla psow, włacznie z dniem dzisiejszym!!!!! "
wklejam na szybko ,bo sytuacja sie zmieniła ,ale info szczegółowe bedzie poźniej

Kajka jest bezpieczna i szczęsliwa. Mozecie już być spokojne.

Posted

tak wygląda rozliczenie ostatnich 3 miesięcy :
Wpływy na grudzień :
magenka1 -10 zł

Razem : 273 zł

wpływy na styczeń :
Patija -25 zł

wydatki :
opłata za DT od 06.11 do 06.12 -300 zł
Razem :
0 zł
wpływy na styczeń :
MAGENKA1 -10zł
CYKLOIDA -30zł
Razem : 40zł

wpływy na luty :
bazarek (ciuszki i buty ) -6,10 zł +18,10 zł +23,30zł +3,50 zł +49 zł +8,30zł +5zł
z bazarku Beli51 -50 zł
Razem : 203,30 zł

Posted

A tu są Deklaracje stałe :

asik007 - 30zł
aldona_b - 15 zł
dziecina - 10 zł
magenka1- 10 zł
patija -25 zł
managua 10
koleżanka Managua – 30 zł
pawel1w25 - 50 zł
Sonikowa - 5 zł
mysza1- 30 zł
cykloida - 10 zł
deancraft - 50 zł
Siostra Oczki - 20 zł
majku33krakow - 50 zł
= 345 zł

Posted

malizna , najchętniej napisałabym,że jesteś g..... c.... ale nie napiszę. I to nie dlatego, że boję się bana ale dobre wychowanie i szacunek do rozsądnych osób piszących na tym wątku mi na to nie pozwala. No i bym pewnie obraziła g..... c... ;)

Posted

Boję się, że zapadnie decyzja, że każdego psa trzeba będzie zabrać, a wtedy Kajka wróci do schroniska.
Do schroniska.
I ręce mi opadły.
W schronisku mamy 7/8 dużych psów, z czego przynajmniej połowa jest bardziej adopcyjna od Kajki, a domu znaleźć nie mogą.
Boks 2 na 4, z 4 psami. Spacer raz na trzy miesiące. pełna micha, ale i beton.

I tak zakończy się bajka o uratowaniu Kajki.
Dziękuję wszystkim.

Posted

[quote name='wapiszon']malizna , najchętniej napisałabym,że jesteś g..... c.... ale nie napiszę. I to nie dlatego, że boję się bana ale dobre wychowanie i szacunek do rozsądnych osób piszących na tym wątku mi na to nie pozwala. No i bym pewnie obraziła g..... c... ;)[/QUOTE]
Wapiszonek bawi się dalej.
Tak oto wygląda pomoc wapiszonka.
Ja też nie napiszę co myślę o tobie, bo "brzydze się"/twoje ulubione określenie/ tego słowa użyć.
Baw się dalej.
Kajka zaczeka.

Guest Elżbieta481
Posted (edited)

Ależ malizno78?Wapiszon nie musi się bawić-ważne,że Wy jesteście górą.Zniszczono człowieka-a poza tym wszystko jest ok nie?
Nie znam fundacji Bernardyn,ale nie wierzę w to,że nie było nawet jedzenia dla psów.Potępiliście Czarodziejkę-a kto potępi ludzi,którzy przez 4 lata nie znależli czasu na sprawdzenie co dzieje się z psem,którego tam zamieszczono?Wysoki Sądzie!!!Skażecie Czarodziejkę na gardło czy na wieżę?:angryy:I wiesz co malizno78?Za to zdjęcie tego dziecka ktoś powinien zdrowo oberwać!
Potępiliście Cz.-a ja potępiam Was za ten ferment na fb,za niebywałe chamstwo...I potępiam za zniszczenie tej kobiety..A dlaczego nie wierzę w ideały osób tam sie wypowiadających?Bo widzę tam nie obrońcw zwierzaą tylko największych krzykaczy.Zobaczyć każdy może kto tam krzyczy!!
A Vectra-wywal mnie stąd-najlepiej superban dożywotni,bo uważam,że każdy uczciwy człowiek powinien tu zabrać głos..:angryy:..Niech zostaną tu sami wrzaskliwi...4 lata nie znależli czasu by zobaczyć,ale do awantur przyszli..
Ja stawiam wniosek o ban dożywotni dla dogomaniaków,,waldi481,,-niech ci starzy ludzie nie oglądają dna jakie osiągnięto w sprawie obrony POLSKICH PSÓW!!Zniszczyli kobietę z dzieckiem-tak na to trzeba odwagi..:angryy:
Liczymy na Ciebie VECTRA!!!
Elżbieta.

Edited by waldi481
Posted

Nawet w przedszkolu czy szkole trzeba podpisać zgodę na publikowanie zdjęcia dziecka.
Upublicznienie takiego zdjęcia jest karalne.

Zabranie psów mogło odbyć się inaczej.
Kajka nie podziękuje za powrót do schroniska,bo mówić nie umie.

Posted

[quote name='waldi481']Ależ malizno78?Wapiszon nie musi się bawić-ważne,że Wy jesteście górą.Zniszczono człowieka-a poza tym wszystko jest ok nie?
Nie znam fundacji Bernardyn,ale nie wierzę w to,że nie było nawet jedzenia dla psów.Potępiliście Czarodziejkę-a kto potępi ludzi,którzy przez 4 lata nie znależli czasu na sprawdzenie co dzieje się z psem,którego tam zamieszczono?Wysoki Sądzie!!!Skażecie Czarodziejkę na gardło czy na wieżę?:angryy:I wiesz co malizno78?Za to zdjęcie tego dziecka ktoś powinien zdrowo oberwać!
Potępiliście Cz.-a ja potępiam Was za ten ferment na fb,za niebywałe chamstwo...I potępiam za zniszczenie tej kobiety..A dlaczego nie wierzę w ideały osób tam sie wypowiadających?Bo widzę tam nie obrońcw zwierzaą tylko największych krzykaczy.Zobaczyć każdy może kto tam krzyczy!!
A Vectra-wywal mnie stąd-najlepiej superban dożywotni,bo uważam,że każdy uczciwy człowiek powinien tu zabrać głos..:angryy:..Niech zostaną tu sami wrzaskliwi...4 lata nie znależli czasu by zobaczyć,ale do awantur przyszli..
Ja stawiam wniosek o ban dożywotni dla dogomaniaków,,waldi481,,-niech ci starzy ludzie nie oglądają dna jakie osiągnięto w sprawie obrony POLSKICH PSÓW!!Zniszczyli kobietę z dzieckiem-tak na to trzeba odwagi..:angryy:
Elżbieta.[/QUOTE]
Elżbieto a którego to psa masz na myśli pisząc o 4 latach?
Nie doczytałas przypadkiem, że czarodziejka okłamała Fundację bernardyn co do czasu pobytu Groma?
Przekazała, że od 4 lat się nim nim nie interesuje
A Grom jest /był u niej od listopada 2009 r a wiec 2 lata i 4 miesiace.
Zawożony był przez opiekunkę.
WTedy było tam zaledwie kilka psów.
A wątku zbiorczego czarodziajka nie miała, aby miec pogląd na całośc.
Przestań już z tym niszczeniem człowieka.
Bo się ośmieszasz.
Nie wierzysz Fundacji bernardyn?
Jedź sama i sie przekonaj.

Posted

[quote name='malizna78']Elżbieto a którego to psa masz na myśli pisząc o 4 latach?
Nie doczytałas przypadkiem, że czarodziejka okłamała Fundację bernardyn co do czasu pobytu Groma?
Przekazała, że od 4 lat się nim nim nie interesuje
A Grom jest /był u niej od listopada 2009 r a wiec 2 lata i 4 miesiace.
Zawożony był przez opiekunkę.
WTedy było tam zaledwie kilka psów.
A wątku zbiorczego czarodziajka nie miała, aby miec pogląd na całośc.
Przestań już z tym niszczeniem człowieka.
Bo się ośmieszasz.
Nie wierzysz Fundacji bernardyn?
Jedź sama i sie przekonaj.[/QUOTE]
Malizna byłaś tam? No powiedz mi czy byłaś tam?
Rozmawiałas z Fundacją?
Bo ja od niedzieli jestem w kontakcie. nawet dzisiaj rozmawiałam wieczorem.

Dajmy już spokoj tym przepychankom.
Chcecie pomóc Kai? To faktycznie szukajcie jej miejsca, bo jak jutro będzie ogłoszony raport to Kajka wróci do schroniska.
A zapewniam wszystkim na tym wątku, ze nie poprawi się jej. a wręcz pogorszy.

Chcemy z Anką tam pojechać. Wyrobić sobie zdanie.

Posted

[quote name='ocelot']Malizna byłaś tam? No powiedz mi czy byłaś tam?
Rozmawiałas z Fundacją?
Bo ja od niedzieli jestem w kontakcie. nawet dzisiaj rozmawiałam wieczorem.

Dajmy już spokoj tym przepychankom.
Chcecie pomóc Kai? To faktycznie szukajcie jej miejsca, bo jak jutro będzie ogłoszony raport to Kajka wróci do schroniska.
A zapewniam wszystkim na tym wątku, ze nie poprawi się jej. a wręcz pogorszy.

Chcemy z Anką tam pojechać. Wyrobić sobie zdanie.[/QUOTE]
Nie byłam tam
Rozmawiałam z Fundacja.
Mi wystarczy.

Posted

[B][quote name='waldi481']Ależ malizno78?Wapiszon nie musi się bawić-ważne,że Wy jesteście górą.Zniszczono człowieka-a poza tym wszystko jest ok nie?
Ja stawiam wniosek o ban dożywotni dla dogomaniaków,,waldi481,,-niech ci starzy ludzie nie oglądają dna jakie osiągnięto w sprawie obrony POLSKICH PSÓW!![COLOR=red]Zniszczyli kobietę z dzieckiem[/COLOR]-tak na to trzeba odwagi..:angryy:
Elżbieta.[/QUOTE]

[/B][COLOR=red][B]piękny post.masz racje ZNISZCZONO KOBIETE Z DZIECKIEM,waldi481 ale jak pomóc tej kobiecie,zamiast się sprzeciwiać ,powiec lepiej jak jej pomóc ,jak załagodzić sprawe,JAK NAPRAWIĆ TO ZANIEDBANIE.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='ocelot']Boję się, że zapadnie decyzja, że każdego psa trzeba będzie zabrać, a wtedy Kajka wróci do schroniska.
Do schroniska.
I ręce mi opadły.
W schronisku mamy 7/8 dużych psów, z czego przynajmniej połowa jest bardziej adopcyjna od Kajki, a domu znaleźć nie mogą.
Boks 2 na 4, z 4 psami. Spacer raz na trzy miesiące. pełna micha, ale i beton.

I tak zakończy się bajka o uratowaniu Kajki.
Dziękuję wszystkim.[/QUOTE]

kaja nie może wrócić do schroniska,ocelot nie ma takiej opcji.

Posted

[quote name='bric-a-brac']Czytam ten wątek w milczeniu.
Ale jak widzę te offy, to aż się prosi, żeby niektórym przypomnieć, że wątek na temat DT Czarodziejki jest gdzie indziej.

To jest wątek psa. Kaji.[/QUOTE]
Chcemy poprosić moda o wyczyszczenie tego wątku, ale jak się wszystko uspokoi. Będzie znowu, ze cenzura.
tak żywy wątek Kai to chyba nigdy nie był, a szkoda:(

Posted

[quote name='majku33krakow'][B]

[/B][COLOR=red][B]piękny post.masz racje ZNISZCZONO KOBIETE Z DZIECKIEM,waldi481 ale jak pomóc tej kobiecie,zamiast się sprzeciwiać ,powiec lepiej jak jej pomóc ,jak załagodzić sprawe,JAK NAPRAWIĆ TO ZANIEDBANIE.[/B][/COLOR][/QUOTE]
Majku , zdecyduj sie po ktorej stronie stoisz.
Na wątku hospicjum radzisz, aby własciciele psow zgłosili sprawe do prokuratora. Przeciw Czarodziejce oczywiscie. Jak mozna byc taką chorągiewką ???

Posted

[B][QUO[COLOR=red]TE=waldi481;18696655]Ależ malizno78?Wapiszon nie musi się bawić-ważne,że Wy jesteście górą.Zniszczono człowieka-a poza tym wszystko jest ok nie?

[COLOR=black]waldi 481 mówisz że zniszczyli czarodziejkę-kobietę z dzieckiem,ale przecież ona sama się zniszczyła,mogła sobie pomalutku robić remont tego: obozu koncentracyjnego/umieralni dla psów ,starych schorowanych,dostając 3000 zł co miesiąc mogła kupować różne potrzebne materiały na modernizacje tego/tej umieralni dla zwierząt,
[COLOR=darkred]waldi481 czy nie uważasz że pan Bóg ją skarał za znęcanie się nad zwierzętami?ona(czarodziejka) pisze ze ma już zniszczone ,podrapane drzwi,psom było zimno i chciały wejść do domu.[/COLOR]
[/COLOR]
[/COLOR][/B]