Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz juz - juz pisze... Test nosowkowy - UJEMNY !!!! Nasz przystojniak nie ma nosowy :lol: P. doktor powiedziala, ze test taki na dzien dzisiejszy nie daje 100% pewnosci, ale na chwile obecna nic na to paskudne chorobsko nie wskazuje. Na pewno jednak w organizmie jest stan zapalny - drogi oddechowe... Pychol nadal bardzo brzydki, ale to musi troche potrwac zanim psiak dojdzie do siebie. Beda caly czas bacznie go obserwowac i leczyc pychola. Jutro powinnam wiedziec nieco wiecej. Po rozmowie z p. doktor od razu dam znac :lol:

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj psinek zaczal jesc sam :D stan jest raczej poki co bz... Jutro bedzie mial robiony RTG, bo sa szmery w plucach :shake: poza tym dalej jest baaardzoo niesmialy i strachliwy :shake: Caly czas dostaje kroplowy na wzmocnienie, ma odkazanego pychola - jutro okaze sie co jeszcze zostanie wlaczone do lecznia. Ogolnie jednak nie jest najgorzej - chociaz caly czas utrzymuje sie stan zapalny drog oddechowych.

Posted

ronja napisał(a):
bidulek, ja go pokochałam od pierwszego wejrzenia. może jego zdjęcie też powieszę sobie na lodówce, a co...

tak tak, ronja, trzeba sobie jakoś radzić z deprechą...
trzymam kciuki za kiri!

Posted

ronja napisał(a):
bidulek, ja go pokochałam od pierwszego wejrzenia. może jego zdjęcie też powieszę sobie na lodówce, a co...

Nnno to niedługo będziesz musiała kupic sobie baaardzo duża lodówkę :evil_lol:

Posted

Ponawiam pytanko ...Czy wstawić Kiri na allegro ?? :cool3:
może uda nam się jakąś kaskę na niego zebrać ...?
moge podac nr konta ( tylko prosze mi podać na pv i numery telefonów do kogo mają dzwonić w jego sprawie )

Posted

Mysle, że z Allegro dobrze byloby sie wstrzymac do momentu, kiedy psiak nie wyjdzie ze szpitala, a na razie nie mamy pojęcia kiedy to nastąpi :shake: Poza tym jest na razie w stanie fizycznym i psychicznym nie nadającym się za specjalnie do prezentowania go :-( - jeszcze chwileczke :lol:

Posted

Witokret napisał(a):
Mysle, że z Allegro dobrze byloby sie wstrzymac do momentu, kiedy psiak nie wyjdzie ze szpitala, a na razie nie mamy pojęcia kiedy to nastąpi :shake: Poza tym jest na razie w stanie fizycznym i psychicznym nie nadającym się za specjalnie do prezentowania go :-( - jeszcze chwileczke :lol:

No w końcu jakaś konkretna odpowiedź ;) przepraszam że tak naciskam ale pomyslałam że przeoczyłyście mojego posta a bardzo chciałabym
jakoś pomóc :oops:
To ja już siedzę cichutko ... ale dajcie znać jakby co ;)

Posted

Witokret napisał(a):
Nie nie - nie siedź cicho :lol: Jeszcze troszkę i same będziemy się dobijac o to Allegro :razz: (tylko najpierw niech go troszkę podleczą).

Bo ja własnie tak sobie pomyslałam żeby go na allegro wystawić własnie że potrzebuje teraz pomocy bo jest taki biedny i taką aukcję mu ściskającą za serducho zrobić co by kasiora wpłynęła na jego leczenie :-(
Ale moze macie racje żeby poczekac bo może się ludzie zniechęcą :shake: do niego a przecież to taki cudny psiak :loveu:
to ja czekam w takim razie :roll:

Posted

A na Gagarina dzisiaj same nagłe przypadki i lekarzy chwilowo niet... - będę dobijać się aż do skutku ;)

Czy kochane cioteczki mogłyby jakoś naszego Kirusia odwiedzić, bo on tam bidunio sam jak palec (chociaż pod bardzo dobrą opieką :lol: )... Jest bardzo wystraszony - boi sie bidunio nawet ze swojej klateczki wychodzić :shake: - może w końcu uda mu się przemóc i zaufa człowiekowi.

Posted

Kiruś sam już je?!:-o :klacz: Super!!!

PS.Dziewczyny, ja zrobiłam na allegro takie ogólne schroniskowe aukcje, na leczenie psiaków i na szczepionki. Nie są to aukcje konkretnie na jednego psiaka, ale na wszystkie, jest tam i fotka Kirusia, i Czarusia, i pare innych bid się znalazło. Chyba to na razie wystarczy. Jak zaczniemy zbierać na kilku aukcjach i pod kilkoma nickami i na różne konta, to ludzie stracą zaufanie.:oops:

Posted

Ludziki plizzzzz..... czy ktos może odwiedzić Kirusia ???? To prawda ma tam wspaniałą opiekę i jest wyprowadzany regularnie na spacerki, ale przydałoby się zacząć go socjalizować :modla: :modla: :modla:
Po 11 będę wiedziała co u niego nowego.

Posted

No nareszcie udało mi się dokładnie wszystkiego dowiedzieć :lol:
Dzisiaj jest już zdecydowanie lepiej, chociaż jeszcze nie do końca dobrze... Kiri dostaje cały czas antybiotyk (ze sterydem, chociaż bardzo delikatne dawki) - dostaje całą masę różnych wzmacniaczy i leków łagodzących podrażnienia pyszczka. Wypływ ropny z nosa jest zdecydowanie mniejszy i osłuchowo też jest już ok więc póki co nie ma potrzeby robienia RTG płuc :lol: Podawanie antybiotyku plus ciągła obserwacja pod kątem nosówy przewidziana jest jeszcze (na chwilę obecną) na jakieś 3-4 dni. P. doktor ma sunię, która miała ukryta nosówę i teraz dmucha na zimne :lol: I bardzo dobrze !!! A w ogóle to wszyscy mówią o nim "ona" sunia jest kochana, sunia jest śliczna, sunia ma takie urocze oczka :mad: No i twierdzą, że imię też jest żeńskie :evil_lol: Nasz Śliniaczek jest taki śliczny, że wszyscy widzący go po raz pierwszy mówią "oo jaka śliczna ta sunia"... :loveu:

Posted

uff, jak dobrze , że Kiri ma się coraz lepiej !!!!:lol: :lol: :lol:
proszę , podajcie nr konta , chcialabym choć trochę Was wspomóc, bo przecież leczenie kosztuje !!!!
a ciocię , która odwiedza piesa proszę o wyglaskanie go od ciotki Toski :loveu:

Posted

Toska napisał(a):
uff, jak dobrze , że Kiri ma się coraz lepiej !!!!:lol: :lol: :lol:
proszę , podajcie nr konta , chcialabym choć trochę Was wspomóc, bo przecież leczenie kosztuje !!!!
a ciocię , która odwiedza piesa proszę o wyglaskanie go od ciotki Toski :loveu:

Toska - wysłałam Ci pw... :Rose:

Posted

Kiri słodziaczek, jak to dobrze że zdrowieje!!!:loveu:
Ale jaja z tą "sunią"!:evil_lol: Dobrze że Kiruś ludzkiej mowy nie rozumie, wkurzył by się pewnie chłopak.:lol: Mi to się wydaje, że jak tylko wyzdrowieje, to pokaże "kto tu ma jaja";) :evil_lol: .

Posted

Teraz pytanko co do aukcji na allegro::cool3:
czy zbieramy na niego kasę i szukamy mu domu
( jesli tak to nr konta poproszę i jakie tel maja tam figurować )
czy tylko szukamy mu domku ...?