Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kamilawa napisał(a):
A ja tam Pokerka zawsze kochałam, hihi. :loveu:

co zA WYZNANIE,, zaraz spłonę :oops:
Na razie miałam 3 sunie z Dzierżoniowa.Mają świetne domki i są szczęśliwe.
DT dla Oli jest bardzo dobry,ale pamiętajcie ,że musicie ją ogłaszać ,aż do skutku.
i jeszcze raz wracam do problemu podawania wieku psów.
Naprawdę podanie 7 czy 8 lat zmniejsza szansę psa.Nie mówię ,że należy podawać wiek 2-3 lat,ale tak jak pisałam nie mniej niż 5 lat nie mja się z prawdą .W rozmowie można zawsze powiedzieć,że może 5 czy 6 ,ale tak naprawdę nikt nie jest w stanie do końca ocenić wiek psa.

Posted

Poker napisał(a):
co zA WYZNANIE,, zaraz spłonę :oops:

Łooooj tam :) Nie płoń, bo kto nam bedzie pomagał i dobrym słowem służył :)

Poker napisał(a):
i jeszcze raz wracam do problemu podawania wieku psów.
Naprawdę podanie 7 czy 8 lat zmniejsza szansę psa.Nie mówię ,że należy podawać wiek 2-3 lat,ale tak jak pisałam nie mniej niż 5 lat nie mja się z prawdą .W rozmowie można zawsze powiedzieć,że może 5 czy 6 ,ale tak naprawdę nikt nie jest w stanie do końca ocenić wiek psa.

Dokładnie. Wiem jak to jest jak próbuję wydać psa do adopcji nawet w schronie.
jesli pies przekroczy te 5 lat, zawsze mówię : Pewnie więcej niż 5, dokładnie nigdy nie wiadomo. I ok, nie za stary, a nawet jak coś to tylko rok czy dwa, zupełnie inne podejście!

Posted

o tak, zdecydowanie 5 lat trzeba jej dac. I to max! I napisac, ze moze byc mlodsza ale zabki ma starte :) a że siwizna na pyszczku - owczarki belgijskie mają siwizne na pyszczku juz w wieku 2 lat! i zeby poscierane, bo uwielbiaja gryźć wszystko co im w pysk wpadnie.

Posted

Ja zawsze mówię, że ok. 4-5 lat, ale "wie pani, w schronisku wiek biologiczny a wygląd psa ma się nijak do siebie, w domu odżyje" - bo to prawda, w schronisku psy tak przeżywaja pobyt tam, że szybciej się starzeją, gorzej wyglądają, zresztą same wiecie. Zęby ścierają się szybciej tak jak mówi ewe-w, z powodu rodzaju pozywienia - np. koście. Są psy, które w schronisku gryzą kamienie i kraty. I dwuletni psiak ma zęby 7 latka.

Posted

[quote name='lika1771']ogłoszenia za darmo na 77 portalach [url]http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro[/url][/QUOTE]

Tam właśnie wypatrzyłam piękną Oleńkę.Moją imienniczkę.Będę zaglądać.

Posted

[quote name='Avilia']Tam właśnie wypatrzyłam piękną Oleńkę.Moją imienniczkę.Będę zaglądać.[/QUOTE]

A nie w pierwszym poście wątku BDT ? :)

Posted

[quote name='E-S']Ja zawsze mówię, że ok. 4-5 lat, ale "wie pani, w schronisku wiek biologiczny a wygląd psa ma się nijak do siebie, w domu odżyje" - bo to prawda, w schronisku psy tak przeżywaja pobyt tam, że szybciej się starzeją, gorzej wyglądają, zresztą same wiecie. Zęby ścierają się szybciej tak jak mówi ewe-w, z powodu rodzaju pozywienia - np. koście. Są psy, które w schronisku gryzą kamienie i kraty. I dwuletni psiak ma zęby 7 latka.[/QUOTE]
jak widze
tak samo klamiecie jak i ja hihihi
to dobry i pozyteczny objaw...
tylko czasem sie nie da
bo w ksiazeczce sa wszystkie szczepienia i kiedy przyszła do nas...ale
mozna sie pomylic...NIE?

Posted

Duzo widziałam na dogo,ale to mnie powaliło nie moge poprostu [url]http://www.dogomania.pl/threads/191972-rozmna%C5%BCajmy-suczki-bo-wszystkie-szczeniaczki-znajduj%C4%85-domy.?p=15292858#post15296824[/url]

Posted

[quote name='lika1771']Duzo widziałam na dogo,ale to mnie powaliło nie moge poprostu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191972-rozmna%C5%BCajmy-suczki-bo-wszystkie-szczeniaczki-znajduj%C4%85-domy.?p=15292858#post15296824[/URL][/QUOTE]
:shake::shake::shake:o matko ziemio ...obejrzalam ale juz slow zabraklo zeby sie wpisac .....swiat jest taki przeciez postokroc , tylko niewielu z nas jeszcze tak wiele widzialo ....:shake::-(maluszki pewnie ledwo narodzone ......Panie jeslis jest , odbierz rece i nogi tym czyniacym tyle zla ....