giselle4 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Kar0la napisał(a):Super wieści. bardzo dobrze,teraz znajdziemy tylko transport i dogadamy spawe z Poker:):oops: Quote
giselle4 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 E-S napisał(a):Poker, zawsze w Ciebie wierzyłam :) Poker uratowała moich juz pere suczek......:) Quote
kamilawa Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 E-S napisał(a):Poker, zawsze w Ciebie wierzyłam :) A ja tam Pokerka zawsze kochałam, hihi. :loveu: Quote
Poker Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 kamilawa napisał(a):A ja tam Pokerka zawsze kochałam, hihi. :loveu: co zA WYZNANIE,, zaraz spłonę :oops: Na razie miałam 3 sunie z Dzierżoniowa.Mają świetne domki i są szczęśliwe. DT dla Oli jest bardzo dobry,ale pamiętajcie ,że musicie ją ogłaszać ,aż do skutku. i jeszcze raz wracam do problemu podawania wieku psów. Naprawdę podanie 7 czy 8 lat zmniejsza szansę psa.Nie mówię ,że należy podawać wiek 2-3 lat,ale tak jak pisałam nie mniej niż 5 lat nie mja się z prawdą .W rozmowie można zawsze powiedzieć,że może 5 czy 6 ,ale tak naprawdę nikt nie jest w stanie do końca ocenić wiek psa. Quote
kamilawa Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Poker napisał(a):co zA WYZNANIE,, zaraz spłonę :oops: Łooooj tam :) Nie płoń, bo kto nam bedzie pomagał i dobrym słowem służył :) Poker napisał(a):i jeszcze raz wracam do problemu podawania wieku psów. Naprawdę podanie 7 czy 8 lat zmniejsza szansę psa.Nie mówię ,że należy podawać wiek 2-3 lat,ale tak jak pisałam nie mniej niż 5 lat nie mja się z prawdą .W rozmowie można zawsze powiedzieć,że może 5 czy 6 ,ale tak naprawdę nikt nie jest w stanie do końca ocenić wiek psa. Dokładnie. Wiem jak to jest jak próbuję wydać psa do adopcji nawet w schronie. jesli pies przekroczy te 5 lat, zawsze mówię : Pewnie więcej niż 5, dokładnie nigdy nie wiadomo. I ok, nie za stary, a nawet jak coś to tylko rok czy dwa, zupełnie inne podejście! Quote
eve-w Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 o tak, zdecydowanie 5 lat trzeba jej dac. I to max! I napisac, ze moze byc mlodsza ale zabki ma starte :) a że siwizna na pyszczku - owczarki belgijskie mają siwizne na pyszczku juz w wieku 2 lat! i zeby poscierane, bo uwielbiaja gryźć wszystko co im w pysk wpadnie. Quote
E-S Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ja zawsze mówię, że ok. 4-5 lat, ale "wie pani, w schronisku wiek biologiczny a wygląd psa ma się nijak do siebie, w domu odżyje" - bo to prawda, w schronisku psy tak przeżywaja pobyt tam, że szybciej się starzeją, gorzej wyglądają, zresztą same wiecie. Zęby ścierają się szybciej tak jak mówi ewe-w, z powodu rodzaju pozywienia - np. koście. Są psy, które w schronisku gryzą kamienie i kraty. I dwuletni psiak ma zęby 7 latka. Quote
lika1771 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 ogłoszenia za darmo na 77 portalach http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro Quote
giselle4 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 lika1771 napisał(a):ogłoszenia za darmo na 77 portalach http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro juz tam jest moj Florek ma na 30 portalach i jest w gazetach...moze cos sie ruszy Quote
Avilia Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='lika1771']ogłoszenia za darmo na 77 portalach [url]http://www.dogomania.pl/threads/191959-Pomogę-w-ogłaszaniu-bezdomnych-zwierząt-)-77-stro[/url][/QUOTE] Tam właśnie wypatrzyłam piękną Oleńkę.Moją imienniczkę.Będę zaglądać. Quote
eve-w Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Avilia']Tam właśnie wypatrzyłam piękną Oleńkę.Moją imienniczkę.Będę zaglądać.[/QUOTE] A nie w pierwszym poście wątku BDT ? :) Quote
Avilia Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Teraz zajrzałam,no tak!Właśnie tam jest Oleńka! Quote
giselle4 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='Avilia']Teraz zajrzałam,no tak!Właśnie tam jest Oleńka![/QUOTE] witam na wątku Olenki:) Quote
giselle4 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='E-S']Ja zawsze mówię, że ok. 4-5 lat, ale "wie pani, w schronisku wiek biologiczny a wygląd psa ma się nijak do siebie, w domu odżyje" - bo to prawda, w schronisku psy tak przeżywaja pobyt tam, że szybciej się starzeją, gorzej wyglądają, zresztą same wiecie. Zęby ścierają się szybciej tak jak mówi ewe-w, z powodu rodzaju pozywienia - np. koście. Są psy, które w schronisku gryzą kamienie i kraty. I dwuletni psiak ma zęby 7 latka.[/QUOTE] jak widze tak samo klamiecie jak i ja hihihi to dobry i pozyteczny objaw... tylko czasem sie nie da bo w ksiazeczce sa wszystkie szczepienia i kiedy przyszła do nas...ale mozna sie pomylic...NIE? Quote
Igiełka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [COLOR=black]Przesyłam mizianko dla Olunii :lol:[/COLOR] Giselle4 tak tak można oczywiście się pomylić. :lol::evil_lol: Quote
lika1771 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Duzo widziałam na dogo,ale to mnie powaliło nie moge poprostu [url]http://www.dogomania.pl/threads/191972-rozmna%C5%BCajmy-suczki-bo-wszystkie-szczeniaczki-znajduj%C4%85-domy.?p=15292858#post15296824[/url] Quote
Nadziejka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='lika1771']Duzo widziałam na dogo,ale to mnie powaliło nie moge poprostu [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191972-rozmna%C5%BCajmy-suczki-bo-wszystkie-szczeniaczki-znajduj%C4%85-domy.?p=15292858#post15296824[/URL][/QUOTE] :shake::shake::shake:o matko ziemio ...obejrzalam ale juz slow zabraklo zeby sie wpisac .....swiat jest taki przeciez postokroc , tylko niewielu z nas jeszcze tak wiele widzialo ....:shake::-(maluszki pewnie ledwo narodzone ......Panie jeslis jest , odbierz rece i nogi tym czyniacym tyle zla .... Quote
Nadziejka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [COLOR=purple]Olenko cudowna jak dobrze ze jestes , ze jestes tam gdzie jestes , bezpieczna kochana[/COLOR] Quote
Igiełka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Koszmar.........Tragedia...........Brak słów na te bestwialstwo........... :shake::-(:-( Oluniu jak dobrze że Ty Jesteś bezpieczna Quote
Poker Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Olusiu, już niedługo wyjdziesz stąd i nawet nie wiesz ,że pojedziesz po inne życie chociaż na razie do DT,ale to już pierwszy krok. Quote
Igiełka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Na Olunię czeka lepsze życie- wspaniała sunia. :lol: Quote
Nadziejka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 :modla:[COLOR=darkorange]tak , postokroc niechaj tak bedzie Oluniu[/COLOR] Quote
fiorsteinbock Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Transport na poniedzialek zalatwiony. Olenka sie pakuje my oglaszamy, ciotki Adka i Basia wioza! Quote
Recommended Posts