Kar0la Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Od 19 września Lolcia jest w nowym domu! :multi::multi::multi: Edit: Sunia szczeniaczek już złapana. Jest u sylwiaso, ktora dała malutkiej DT. :loveu: Przebywa w okolicach Łowicza. Malutka będzie psiakiem mniej więcej wielkości spaniela. Jeśli ktoś może pomóc to bardzo proszę o wsparcie finansowe na karmę, szczepienia, odrobaczenie. :modla::modla: Mama Diana. Więcej zdjęć jest w poście nr 21-22. ------------------------------------------------------------------------------------------ Dzisiaj dowiedziałam się od koleżanki, że niedaleko domu jej znajomej mieszka sunia ze szczeniakiem. Sunia ma właściciela o ile tak go można nazwać.:roll: Jest to niestety alkoholik, nie przejmuje się psami. Sunia miała niedawno szczeniaki, razem z nią została jedna około 2 mięsięczna suczka. Co się stało z resztą szczeniaków nie wiadomo. :-( Mała wybiega za matką na ulicę w poszukiwaniu jedzenia. Starsza sunia jakoś sobie podobno radzi, ale to małe niebawem pewnie zginie pod kołami. Ledwo nadąża za matką. Matka zimą podobno śpi w jakiejś sieni. Do domu nie ma wstępu. Wielokrotnie miała szczeniaki. Znajoma ją dokarmia, ale tylko tyle może. Nie może zabrać ani suni, ani szczeniaka. W tej chwili priorytetem jest znalezienie domu lub chociaż tymczasu dla malutkiej. Matka jest podobno nieduża, przed kolano, z dłuższym włosem. Malutka też pewnie będzie niewielka. Ma około 2 miesięcy. Psiaki są w Łodzi. Na razie dostałam tylko takie zdjęcia suni. Jakość kiepska, bo z komórki. Jutro wieczorem koleżanka ma tam podjechać z aparatem, to będą lepsze fotki. Kruszynka Czy ktoś może dać małej chociaż dom tymczasowy? Ja nie mogę wziąźć szczeniaka, bo moje suki są wredne dla szczeniaków. Quote
Kar0la Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Nikt nie zajrzał do malutkiej... :-( Quote
Celina12 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 ..Biedactwa....mogę tylko podnieść....:-(:shake: Quote
Borówka16 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 O Boziu...jaka kruszynka :-( Na jakiej ulicy jest ? Quote
malagos Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Karolka, mam dt zajety...i też mam 3-miesieczna maliznę.... Quote
Poker Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Biedna kruszynka, może ktoś da jej DT, Ds pewnie szybko znajdzie. Dobrze by było jakoś tę mamę wysterylizować tylko czy ten dziad pozwoli ? Można poprosić i pomoc w finansowaniu sterylkową skarpetę. Quote
ewatonieja Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 karola za niedługo Lisek z nichciane i zapomniane idzie na dt zwolni sie boks, moze warto zapytać czy są w stanie pomóc, bo o sterylki refundacje mozna wystąpić z wnioskiem, ale wtedy lokum potrzebne Quote
Kar0la Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Borówka16 napisał(a):O Boziu...jaka kruszynka :-( Na jakiej ulicy jest ? To jest gdzieś w rejonie ulic Kilińskiego-Broniewskiego. Dokładnie nie wiem. Zapytam. W każdym razie, gdzieś na Górnej. malagos napisał(a):Karolka, mam dt zajety...i też mam 3-miesieczna maliznę.... Widziałam, śliczna Gabi. Dobrze, że Twoja już bezpieczna. Poker napisał(a):Biedna kruszynka, może ktoś da jej DT, Ds pewnie szybko znajdzie. Dobrze by było jakoś tę mamę wysterylizować tylko czy ten dziad pozwoli ? Można poprosić i pomoc w finansowaniu sterylkową skarpetę. Tak sterylizacja by się bardzo przydała. Sterylkowa skarbonka w tym wypadku raczej nie pomoże, bo sunia formalnie ma właściciela. A tam pomagają bezdomniakom. Ten dziad nie interesuje się psami, ale czy odda sunię to nie wiem. Ona lata po ulicy, więc złapać jakoś się ją da. Sunia ma podobno już 10 lat. Dopóki żył ojciec dziada to jeszcze jakoś się nią zajmował, ale odkąd umarł syn pije i ma w nosie psy. ewatonieja napisał(a):karola za niedługo Lisek z nichciane i zapomniane idzie na dt zwolni sie boks, moze warto zapytać czy są w stanie pomóc, bo o sterylki refundacje mozna wystąpić z wnioskiem, ale wtedy lokum potrzebne Z przechowaniem starszej suni może być problem, bo ona podobno ząbki potrafi pokazać. Możliwe, że to ze strachu. Pewnie nie raz zarobiła kopniaka na ulicy. Może dzisiaj dowiem się czegoś więcej. Quote
sylwiaso Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 cioteczki podesłała mi wątek majqa!!!wezmę szczeniaczka skontaktujcie się z majqa pozdrawiam Quote
Kar0la Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Ja także dziękuję. :loveu::Rose::Rose: Wieczorem będzie łapanka sunieczki. Mam nadzieję, że się uda. Trzeba jeszcze pomyśleć jak malutką dowieźć do Sylwii. Quote
Kar0la Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Oby tylko sunie się pokazały. Strasznie leje... Quote
sylwiaso Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Czekam na dobre wieści!!!Cioteczki bardzo Was proszę kiedy złapiecie to cudo błagam Was zaszczepcie go od parowirozy i tych różnych paskudnych chorób ja tak bardzo się tego boje a to szczeniaczek a one łapią najwięcej.Ja potem z nim pojadę na odrobaczanie. Quote
Kar0la Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Sunia już u mnie. Właśnie wróciliśmy. Jest śliczna, taka kuleczka tylko bardzo przestraszona. Mamy nie było. Jak się pojawi to koleżanka zrobi jej zdjęcia. Jest mniej więcej wielkości spaniela. Malutka też chyba taka będzie. Zważyłam ją na wadze łazienkowej waży 3,6 kg. :crazyeye: Malutka ma króciuteńki ogonek. Taki kikutek. Ze szczepieniami w tej chwili będzie problem. Ja jutro nie mam się jak ruszyć do weta. Od rana jestem sama z dziećmi. Mam też jutro rocznicę ślubu i gości. Zresztą w tej chwili nie mam nawet z czego założyć na szczepienia. Postaram się rano zrobić jakiś bazarek, ale zanim będą pieniądze to potrwa kilka dni. :roll: Mam nadzieję, że mała będzie mogła szybko jechać do Sylwii, bo u mnie nie może długo zostać. Siedzi w tej chwili zamknięta w łazience i piszczy. Słyszy inne psy i chce wyjść, a te moje zołzy na nią warczą. Małej trzeba wymyślić jakieś imię. Czy ktoś może wspomóc grosikiem małą? Bardzo prosze o pomoc. :modla: Quote
majqa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Kar0la, a może hm... pocuduj z tytułem? W tej chwili np. z pomocą finansową w szczepieniu, odrobaczeniu malizny? Ot, taka luźna sugestia. Quote
Borówka16 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Sylwuś ,wiesz jak ja Cię uwielbiam? :loveu: Zawsze niezawodna ,zawsze pomoże :) Karola ,super ,że suńka już złapana i bezpieczna u Ciebie ;) Ja mogę jutro małej zrobić bazarek ogłoszeniowy ,służę jak coś też z robienię dla niej ogłoszeń - finansowo spłukana jestem ,więc nie pomogę niestety :oops: :( A moje propozycje imion to :D : *Lolcia *Lonia *Moli *Rosia Quote
Kar0la Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Podoba mi sie Lolcia - Lola. Chyba do niej pasuje. Nie dzialaja mi polskie znaki. Kurcze co sie stalo? Zrobialam malej kilka fotek, ale marne sa. Caly czas pcha sie na kolana. Jak zgram to zaraz cos wstawie. Teraz jak sie ladnie bawi sznurkiem, to mi siadly baterie w aparcie. :angryy: Dlaczego te ciocie mnie nie lubia? Quote
majqa Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Śliczna mała. :-) Na swój sposób już wygrała, biedna jej mama, że została tam, gdzie została. Quote
sylwiaso Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Jakie zdjęcia!!!!Dobrze,że ona już jest u Ciebie!!Boróweczko jak tak piszesz o mnie to mi......:oops:to Wy jesteście Wielkie WSZYSTKIE!!!kto wypatruje te psiny kto robi wątki,bazarki i ratuje je!!!Proszę mi napisać!!!ja tylko mam miejsce no i... trochę serca! Quote
Kar0la Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 [quote name='majqa']Śliczna mała. :-) Na swój sposób już wygrała, biedna jej mama, że została tam, gdzie została. Szkoda mi suni. Bardzo mym chciala ją wysterylizować, ale nie wiem czy się uda. Zimą znowu będą szczeniaki. Zdjęcie Diany z komórki. Quote
Recommended Posts