Nano Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Poszukuję domu dla 6 latniego sznaucera miniaturowego maści pieprz i sól. Psiak ma 6 lat, nie cięte ani uszy ani ogon. Psiak nie był wystawiany, ojcem jego był reproduktor z Ameryki, właścicielem była starsza kobieta... Psiak jest torszkę wiekszy niż standardowa miniatura, jako że mieszkał ze starsza osobą jest bardzo ułożony, po prostu psiak do kochania. Nie ma opcji żeby trafił w ręce jakiegoś hodowcy !!! Ogłoszenie przekazała mi znajoma zmarłej Pani, z którą bede widzieć sie codziennie jeszcze przez pare dni (jest pacjentką w ośrodku w którym mam praktyki). Pani ta zna psiaka od szczeniaka, sama chciałaby go przygarnąc ale niestety nie moze... ma juz jednego psa i kota a stan zdrowia nie pozwala jej na wiecej. Psiak jak dobrze zrozumiałam jest z hodowli córki tej pani. Jeżeli psiak szybko nie znajdzie domu (nawet DT) grozi mu schronisko... !!!!!!!! NIE POZWÓL NA TO !!! Quote
farmerka63 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Ranyyyy... Wczoraj wyrwałam z pseudohodowli "zużytą" 7-letnią suczkę - też miniaturkę :( Już wołam Malawaszkę ! Quote
malawaszka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nano potrzebne są zdjęcia koniecznie - ile jest czasu? Czy psiak zostaje sam w domu - czy nie szczeka wtedy? czy zgadza się z innymi psami, czy toleruje koty? czy lubi dzieci? Quote
jambi Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 no własnie, najważniejsze to chyba ile psiak ma czasu na znalezienie domu? a może skoro jak piszesz psiak jest "z hodowli córki tej pani" to hodowca? chociaz na tymczas? Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 hodowczyni ma swoich 5 psów... co do zgadzania sie z innymi to nie wiem... jedynie co to spotykał sie z shi tsu (znajomej tej pani) i było ok. Co do kotów to zapytam tej pani jutro czy miał styczność z jej kotem... pani opisywała charakter psa ze to taka typowa przylepa wiec mysle ze z dziecmi nie bedzie problemu... niestety nie wiem czy dam rade załatwic fotki, bo po prostu nie mam jak... Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 co do czasu, to jak najszybciej, ponieważ syn zmarłej pani może go w kazdej chwili zawiezc do schroniska... Quote
malawaszka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 wystarczy jedno zdjęcie... skoro to bezproblemowy pies, młody to szybko się dom znajdzie, ale bez zdjęcia to nikt nie zauważy ogłoszenia - czy da radę zdobyć telefon do osoby która się teraz psem opiekuje i podejmuje decyzje w tej sprawie? Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 jutro wezme telefon on znajomej tej Pani, postaram sie o zdjecia... ale wiadomo, to starsze kobiety i nie dysponują aparatami itp. a ja niestety swój sprzedałam i jestem bez... Quote
Agucha Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nano napisał(a): Ogłoszenie przekazała mi znajoma zmarłej Pani, z którą bede widzieć sie codziennie jeszcze przez pare dni (jest pacjentką w ośrodku w którym mam praktyki). Pani ta zna psiaka od szczeniaka, sama chciałaby go przygarnąc ale niestety nie moze... ma juz jednego psa i kota a stan zdrowia nie pozwala jej na wiecej. Psiak jak dobrze zrozumiałam jest z hodowli córki tej pani. ! Skoro będziesz się widzieć z nią codziennie to możesz poprosić o zdjęcie, bądź sama zrobić psiakowi? A jeżeli nie masz aparatu, a Panie nteż nie dysponują - zawsze pozostaje jeszcze syn? Może Ty będziesz w stanie przetrzymać go parę dni? Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 syn najchetniej zawiozl by go zaraz do schronu i watpie zeby chciał sie bawic w robienie zdjec itp... :( widze sie z nia tylko w klinice, gdzie Pani ta przychodzi na zabiegi. Watpie zeby miała jakies zdjecia psa (w koncu to nie jej psiak). Dowiem sie może czy jest mozliwosc podjechania gdzies i zobaczenia psa... niestety u mnie DT odpada.. to jest juz dorosły psiak (szczeniak to jeszcze), tym bardziej ze nie wiem jak zareaguje na moją swore psów a one raczej nie będą zachwycone z nowego domownika... Quote
malawaszka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nano - powiedz im, ze w razie czego - jakby już mieli się go pozbyć to niech nie oddają do schroniska - weźmiemy choćby do hotelu - to na pewnie nie będzie długi pobyt - możesz im podać mój nr telefonu 608 464 683, tylko powiedz, ze ja jestem na śląsku i nie mam możliwości w jeden dzień przyjechać i wziąć psa - ale na pewno coś mu zorganizujemy żeby tylko nie oddawali do schroniska Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 ok przekaze... powiedz mi tylko jak masz na imie xD Quote
jambi Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 nie ma nikogo w Poznaniu, kto mógłby foty zrobić? jeśli się zgodzi to i transport jakiś sie znajdzie Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 dziekowac xD czyli rozumiem, że w razie czego zajełabyś sie jego adopcją ?? Quote
jambi Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nano napisał(a):dziekowac xD czyli rozumiem, że w razie czego zajełabyś sie jego adopcją ?? Nano... o ranyyy... spotkałam chociaż jedną osobę która nie zna malawaszki..... Quote
malawaszka Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 jambi_ napisał(a):Nano... o ranyyy... spotkałam chociaż jedną osobę która nie zna malawaszki..... :lol: więcej jest więcej :lol: Nano tak - poszukamy mu domu, zeby tylko nie trafił do schroniska bo szkoda psiaka W jakiej części Poznania on jest? jest trochę ludzi w Poznaniu to popytam kto by mógł pomóc ze zdjęciami tylko jakiś rejon podaj Quote
Nano Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 nie pamietam dokładnie... wiem że ta pani co mi powiedziała o psiaku mieszka gdzies na górczynie (czyli nie daleko mnie), ale psiak nie wiem w jakiej czesci poznania sie znajduje... jutro zapytam Quote
malawaszka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 snuszkak a znasz kogoś z Poznania kto mógłby podjechać porobić zdjęcia psiakowi? Quote
farmerka63 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Napiszę do Pauliny87 - w stopce umieściła ofertę bezpłatnych sesji zdjęciowych. Ten sznupek jest gdzieś w okolicach Górczyna, tak ? Quote
malawaszka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 farmerka63 napisał(a):Napiszę do Pauliny87 - w stopce umieściła ofertę bezpłatnych sesji zdjęciowych. Ten sznupek jest gdzieś w okolicach Górczyna, tak ? no na to wygląda Quote
snuszak Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 właśnie jestem w trakcie orientowania się kto by mógł bo duża część na wakacje wyjechała Quote
farmerka63 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Paulina jak do tej pory nie odpowiedziała - więc pewnie też jest "wyjechana" ... Quote
Recommended Posts