Jump to content
Dogomania

Sznaucer miniaturka - rodowodowy !!! ZNALAZŁ JUŻ SWÓJ NOWY DOMEK :)

Recommended Posts

Posted

kastracja jest dużo tańsza niż sterylka a może pies do adopcji mógłby mieć zrobione taniej - zapytam Supergogi jak wróci czy ma jakąś lecznicę, która by wykonała zabieg taniej, ale najpierw muszę wiedzieć czy opiekunka/właścicielka się zgadza na kastrację żeby nie było potem tak, że będziemy ludziom zawracać głowę, a okaże się, że ktoś się nie zgodzi

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cytuje:
"Witam serdecznie!
Zdjęcia mąż prześle jutro wieczorem. Dokładam się do kastracjii. To naprawde jest wspaniały, wdzięczny pies... Uściski Ania"

kurde... dopiero jutro... ;/;/;/

Posted

malawaszka my z supergogą robimy na polance w poznaniu super lecznica, super wetki mamy tam zniżki ale to byś musiała się do niej odezwać bo to ona zawsze załatwia

Posted

malawaszka, nasz weterynarz ostatnio się wygadał,że robił sterylki dla "zwierzęta i my", mama nie drążyła niestety tematu, ale znalazłam stronę fundacji, uważam, że można by sprawdzić czy by choć w części zasponsorowali kastrację sznupka (w sprawozdaniach finansowych fundacji figuruje m.in."Zabiegi kastracji psów i kotów" oraz "Dofinansowanie osób fizycznych i organizacji opiekujących się zwierzętami")

http://www.zwierzetaimy.pl/

Posted

ja dostałam od znajomej numer do takiej jednej pani wet która też wspólpracuje z tą fundacja i mówiła mi ze tam dajesz co łaska czy cos takiego

Nr (61) 84 22 755
Kom 513 039 948
Kobieta nazywa sie Chodakowska Beata

Nr do fundacji "Zwierzęta i My"
(61) 84 76 285
(61) 81 42 819

Posted

no mi też się obiło o uszy to "co łaska" ale nie chciało mi się wierzyć, dlatego nie wspominałam
i jeszcze że "wiejskie psy i suczki sterylizują za darmo"

jeśli chcecie to podam tel do naszej lecznicy,ale najpierw lepiej by chyba było nawiązać kontakt bezpośrednio z fundacją

Posted

Nano, skąd Ty znasz tyle tych hodowli? Ostatnio też się spotkałyśmy na wątku gdzie "wytrzałaś" szczeniaka pekinka z hodowli...

Może podaj nr telefonu do tej hodowczyni i z nią będziemy uzgadniać szczegóły kastracji, dorzutki do niej, transportu itp?
W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy... także jeżeli w tym przypadku ma ktoś pomóc to lepiej "bić do źródła" a nie, tak jak to Ty mówisz - do pośrednika za którego Ty znów chcesz robić...

Posted

Agucha napisał(a):
Nano, skąd Ty znasz tyle tych hodowli? Ostatnio też się spotkałyśmy na wątku gdzie "wytrzałaś" szczeniaka pekinka z hodowli...

Może podaj nr telefonu do tej hodowczyni i z nią będziemy uzgadniać szczegóły kastracji, dorzutki do niej, transportu itp?
W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy... także jeżeli w tym przypadku ma ktoś pomóc to lepiej "bić do źródła" a nie, tak jak to Ty mówisz - do pośrednika za którego Ty znów chcesz robić...

o bosko...

ja bym w takim razie prosiła o kontakt do tej Pani Ani, a najchętniej to bym prosiła kogoś z Poznania o osobiste spotkanie - czy ktoś zechce pomóc?

Posted

Przede wszystkim trzeba załatwić podpisanie Umowy zrzeczenia się psa - nano tego nie załatwi... Jeżeli ktoś ma finansować kastrację w domu "hodowczyni" - również powinna ta osoba mieć bezpośredni kontakt z tym DT. Takie moje zdanie...

Mam nadzieję nano, że nie napiszesz znów, że DT nie chce kontaktu, wypina się na rozgłos, chce po cichu oddac psa i Ty robisz tylko za pośrednika?

Posted

Agucha napisał(a):

W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy...

co masz tutaj na myśli??

Agucha ale to nie jest pseudohodowla tak jak tamta... to była normalna, dobra zarejestrowana hodowla sznaucerów !! Ojcem Figaro był pies z ameryki. Malawaszka wysłałam ci nr Ani na priv. Kobietka jest bardzo miła :) ona nie jest właścicielką psa, właścicielka jest w szpitalu i nie ma z nia kontaktu wiec nie wiem kto podpisze zrzeczenie...

Posted

a ty Monika dzwoniłaś już gdzieś w sprawie kastracji?? czy na razie wszystko stoi?? jak możesz daj też info o Figaro na sznaucerkowym forum i tam gdzie tylko możesz :):)

Posted

Ruszyło się ! I to z jakim szwungiem!

I znów zadziałał nasz niewidzialny sznupkowy anioł - Justynka !

Młody elegancik już zarezerwowany - w najbliższą niedzielę przyjedzie do Wielenia nad Notecią !

Czapki z głów! Orkiestra - tusz ! Dzieci z kwiatami !:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

farmerka63 napisał(a):
Ruszyło się ! I to z jakim szwungiem!

I znów zadziałał nasz niewidzialny sznupkowy anioł - Justynka !

Młody elegancik już zarezerwowany - w najbliższą niedzielę przyjedzie do Wielenia nad Notecią !

Czapki z głów! Orkiestra - tusz ! Dzieci z kwiatami !:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

:loveu::multi::loveu::multi:

Posted

farmerka63 napisał(a):

psiak pojedzie ?? czy ktoś z tamtąd przyjedzie go ogladać ?? rozumiem że Ania o wszystkim jest informowana ? xD