malawaszka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 kastracja jest dużo tańsza niż sterylka a może pies do adopcji mógłby mieć zrobione taniej - zapytam Supergogi jak wróci czy ma jakąś lecznicę, która by wykonała zabieg taniej, ale najpierw muszę wiedzieć czy opiekunka/właścicielka się zgadza na kastrację żeby nie było potem tak, że będziemy ludziom zawracać głowę, a okaże się, że ktoś się nie zgodzi Quote
Nano Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 ok to postaram sie z nia skontaktowac zaraz i dam ci znac :) Quote
Nano Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 cytuje: "Witam serdecznie! Zdjęcia mąż prześle jutro wieczorem. Dokładam się do kastracjii. To naprawde jest wspaniały, wdzięczny pies... Uściski Ania" kurde... dopiero jutro... ;/;/;/ Quote
malawaszka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 no to super! w takim razie ja się spróbuję dowiedzieć gdzie i za ile można zrobić kastrację Quote
snuszak Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 malawaszka my z supergogą robimy na polance w poznaniu super lecznica, super wetki mamy tam zniżki ale to byś musiała się do niej odezwać bo to ona zawsze załatwia Quote
malawaszka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 no tylko Gosia odpoczywa więc poczekamy może aż wróci Quote
BeaBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 malawaszka, nasz weterynarz ostatnio się wygadał,że robił sterylki dla "zwierzęta i my", mama nie drążyła niestety tematu, ale znalazłam stronę fundacji, uważam, że można by sprawdzić czy by choć w części zasponsorowali kastrację sznupka (w sprawozdaniach finansowych fundacji figuruje m.in."Zabiegi kastracji psów i kotów" oraz "Dofinansowanie osób fizycznych i organizacji opiekujących się zwierzętami") http://www.zwierzetaimy.pl/ Quote
Nano Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 ja dostałam od znajomej numer do takiej jednej pani wet która też wspólpracuje z tą fundacja i mówiła mi ze tam dajesz co łaska czy cos takiego Nr (61) 84 22 755 Kom 513 039 948 Kobieta nazywa sie Chodakowska Beata Nr do fundacji "Zwierzęta i My" (61) 84 76 285 (61) 81 42 819 Quote
BeaBono Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 no mi też się obiło o uszy to "co łaska" ale nie chciało mi się wierzyć, dlatego nie wspominałam i jeszcze że "wiejskie psy i suczki sterylizują za darmo" jeśli chcecie to podam tel do naszej lecznicy,ale najpierw lepiej by chyba było nawiązać kontakt bezpośrednio z fundacją Quote
Nano Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 malawaszka zajmiesz sie sprawą załatwienia kastracji ?? Quote
malawaszka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 no spróbuję na tyle na ile uda mi się to zrobić ze śląska Quote
Agucha Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Nano, skąd Ty znasz tyle tych hodowli? Ostatnio też się spotkałyśmy na wątku gdzie "wytrzałaś" szczeniaka pekinka z hodowli... Może podaj nr telefonu do tej hodowczyni i z nią będziemy uzgadniać szczegóły kastracji, dorzutki do niej, transportu itp? W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy... także jeżeli w tym przypadku ma ktoś pomóc to lepiej "bić do źródła" a nie, tak jak to Ty mówisz - do pośrednika za którego Ty znów chcesz robić... Quote
malawaszka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Agucha napisał(a):Nano, skąd Ty znasz tyle tych hodowli? Ostatnio też się spotkałyśmy na wątku gdzie "wytrzałaś" szczeniaka pekinka z hodowli... Może podaj nr telefonu do tej hodowczyni i z nią będziemy uzgadniać szczegóły kastracji, dorzutki do niej, transportu itp? W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy... także jeżeli w tym przypadku ma ktoś pomóc to lepiej "bić do źródła" a nie, tak jak to Ty mówisz - do pośrednika za którego Ty znów chcesz robić... o bosko... ja bym w takim razie prosiła o kontakt do tej Pani Ani, a najchętniej to bym prosiła kogoś z Poznania o osobiste spotkanie - czy ktoś zechce pomóc? Quote
Agucha Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Przede wszystkim trzeba załatwić podpisanie Umowy zrzeczenia się psa - nano tego nie załatwi... Jeżeli ktoś ma finansować kastrację w domu "hodowczyni" - również powinna ta osoba mieć bezpośredni kontakt z tym DT. Takie moje zdanie... Mam nadzieję nano, że nie napiszesz znów, że DT nie chce kontaktu, wypina się na rozgłos, chce po cichu oddac psa i Ty robisz tylko za pośrednika? Quote
Nano Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Agucha napisał(a): W przypadku pekinki pośrednictwo twoje się nie sprawdziło i sprawa nie została załatwiona jak należy... co masz tutaj na myśli?? Agucha ale to nie jest pseudohodowla tak jak tamta... to była normalna, dobra zarejestrowana hodowla sznaucerów !! Ojcem Figaro był pies z ameryki. Malawaszka wysłałam ci nr Ani na priv. Kobietka jest bardzo miła :) ona nie jest właścicielką psa, właścicielka jest w szpitalu i nie ma z nia kontaktu wiec nie wiem kto podpisze zrzeczenie... Quote
Nano Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 MAMY FOTKI !!! CZYŻ NIE JEST CUDOWNY ??!! Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 haa śliczny - jak schnoodle - widać, że po amerykańcu jest :lol: Quote
farmerka63 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Powinien się nazywać RABIN ;) Wysłałam wici w bardzo obiecujące miejsce ... Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 farmerka63 napisał(a):Powinien się nazywać RABIN ;) Wysłałam wici w bardzo obiecujące miejsce ... :kciuki: zaciśnięte :) Quote
Nano Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 a ty Monika dzwoniłaś już gdzieś w sprawie kastracji?? czy na razie wszystko stoi?? jak możesz daj też info o Figaro na sznaucerkowym forum i tam gdzie tylko możesz :):) Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 nie dzwoniłam w sprawie kastracji, ale nie wszystko stoi :) Quote
farmerka63 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ruszyło się ! I to z jakim szwungiem! I znów zadziałał nasz niewidzialny sznupkowy anioł - Justynka ! Młody elegancik już zarezerwowany - w najbliższą niedzielę przyjedzie do Wielenia nad Notecią ! Czapki z głów! Orkiestra - tusz ! Dzieci z kwiatami !:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
Bliss Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 farmerka63 napisał(a):Ruszyło się ! I to z jakim szwungiem! I znów zadziałał nasz niewidzialny sznupkowy anioł - Justynka ! Młody elegancik już zarezerwowany - w najbliższą niedzielę przyjedzie do Wielenia nad Notecią ! Czapki z głów! Orkiestra - tusz ! Dzieci z kwiatami !:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :loveu::multi::loveu::multi: Quote
Nano Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 farmerka63 napisał(a):Młody elegancik już zarezerwowany - w najbliższą niedzielę przyjedzie do Wielenia nad Notecią ! psiak pojedzie ?? czy ktoś z tamtąd przyjedzie go ogladać ?? rozumiem że Ania o wszystkim jest informowana ? xD Quote
Recommended Posts