Jump to content
Dogomania

Sznaucer miniaturka - rodowodowy !!! ZNALAZŁ JUŻ SWÓJ NOWY DOMEK :)

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Im szybciej tym lepiej...Szkoda każdego dnia ...

Grzybkowa - jeśli możesz , skontaktuj się proszę z założycielką wątku - Nano - może już dzisiaj ustali dokładny adres sznaucerka. Zdjęcia nie muszą być artystyczne- rzekłabym - raczej dokumentalne :)
Musimy się spieszyć, bo mały lada moment może wylądować w schronie :(

Posted

najnowsze informacje!!! DT bedzie miał u córki (tej co ma hodowle) pani Marii (pacjentki), ale trzeba jak najszybciej znalezc mu nowy domek (czasem 12 h nie ma córki w domu) ... córka ma jednak 4 (a nie 5 jak wczesniej mówiłam) swoich psów, w tym samce i boi sie jak na siebie zareaguja (sznaucer nie jest kastrowany)... dzisiaj ok 21 jedzie po psiaka do syna (jak sie okazało jeszcze żyjącej pani, ale w bardzo złym stanie, z którą jest brak kontaktu) na wilde, i albo dzis albo jutro podeśle mi fotki. Podałam Pani Marii mój numer i numer Moniki oraz moj meil aby mogła wysłać fotki... Pani powiedziała ze przekaze córce informacje i ma do mnie zadzwonic pod wieczór :)

co do zachowania to tak: pies nauczony zostawac sam w domu, nic nie niszczy nie szczeka, na koty na spacerze w ogole nie reaguje, w domu raczej tez je olewa, z psami zobaczymy dzisiaj...

Posted

ja przepraszam, że troche nie na temat, ale jedna informacja mnie zszokowała...

Nano napisał(a):
(czasem 12 h nie ma córki w domu) ... córka ma jednak 4 (a nie 5 jak wczesniej mówiłam) swoich psów, .

12 godzin nie ma Jej w domu, a ma swoich kilka psów??? to te 12 godzin jest argumentem za ty, że nie może wziąć psa a Jej psom to nie przeszkadza???

Posted

nie wiem, nie gadałam z córka... Pani Maria tak coś wspominała, że czasem jej nie ma tyle... jednak kolejny pies to kolejny obowiazek i wydatek na który ta osoba z tego co wywnioskowałam nie moze sobie pozwolic

Posted

Nano napisał(a):
nie wiem, nie gadałam z córka... Pani Maria tak coś wspominała, że czasem jej nie ma tyle... jednak kolejny pies to kolejny obowiazek i wydatek na który ta osoba z tego co wywnioskowałam nie moze sobie pozwolic

ale to chyba ona tego psa "powołała" do życia tak? więc tyle może dla niego zrobić, żeby go przetrzymać do czasu znalezienia nowego domu - nie zbiednieje od tego :roll:

Posted

no jasne ze przetrzymać może, ale sam fakt zeby szybko mu znalezc domek... bo teraz tam sie przyzwyczai i tu znów nowy dom... przez całe zycie (6 lat) był tylko z tą pania... teraz troche czasu był u jej córki, potem syna, teraz znów zmienia miejsce... wiec dobrze by było dla niego zeby jak najkrócej tam był...

Posted

fotki będą jutro, badz co badz telefonem komórkowym ale bedą - bo dziś juz psa nie chcą stresowa... gadałam z hodowczynia (byłą), powiedziała, że psiaka przetrzyma tak długo jak znajdzie sie do niego dobry domek :) i prosi żeby psiak trafił do rodziny gdzie nie ma małych dzieci...

Posted

Ja bym tak towarzystwa dzieci nie potępiała w czambuł...

Sama wychowałam dwie panny - psy i koty towarzyszyły nam w domu i na podwórku od czasów niemowlęcych aż do teraz. Nikt nikomu oka nie wydłubał a dzieci uczyły się szacunku do wszelkich istot żywych .

Chyba , że psiak o którego walczymy ma już jakieś złe doświadczenia i dzieci po prostu nie lubi :(

Posted

farmerka63 napisał(a):

Sama wychowałam dwie panny - psy i koty towarzyszyły nam w domu i na podwórku od czasów niemowlęcych aż do teraz. Nikt nikomu oka nie wydłubał a dzieci uczyły się szacunku do wszelkich istot żywych .

Chyba , że psiak o którego walczymy ma już jakieś złe doświadczenia i dzieci po prostu nie lubi :(

ano własnie... chyba zapomniał wół jak cielęciem był ;) ja też nie skreslam domków w których są dzieci - wszystko zalezy od tego jacy są rodzice i jak te dzieci wychowali, lampka się zapala jak ktoś dzwoni i mówi, że psa dla dziecka chce - to wtedy kwestię trzeba podrazyć czy tylko niefortunne sformułowanie czy naprawdę pies na robić za zabawkę...

Posted

farmerka63 napisał(a):

ja zrozumiałam, że to raczej w wyniku złych doświadczeń psa, nazwijmy to - dla bezpieczeństwa dzieci
ale byc może to jest rodzaj asekuracji dlatego, że pies nie miał nigdy styczności z dziećmi - jeśli tak, to ja tez bym tej opcji nie skreślała od razu!
a autopsji wiem, że pies potrafi zaakceptować a nawet pokochac dziecko nawet w starszym wieku!

oczywiście opcja - pies "bo dziecko chciało" - tylko i wyłącznie, dla zaspokojenia kaprysu dziecka a bez stuprocentowej aprobaty rodziców - zdecydowanie odpada

Posted

nowe info - Figaro (czyli nasz kochany sznaucerek) niestety nie dogaduje sie ze samcem sznaucera Ani, z suczkami jest ok... obydwoje chodzą w kagańcach... mysle ze to przez to że samiec czuje sie na swoim terytorum zagrozony i plinuje swoich suczek a Figaro chce go zdominowac...

Posted

czyli co teraz z figaro będzie? Coś uzgodniłyście z Anią...a już miałam nadzieję że z pysiakiem wszystkiem dobrze się potyczy. I co ze zdjęciami?

Posted

na nawyki - nie, na poziom testosteronu, który ma ogromny wpływ na zachowanie - tak - bez względu na wiek
a przede wszystkim uchroni przed rozmnażaniem tego psa bo nawet jak weźmie go ktoś, kto będzie się zarzekał, że nie będzie rozmnażał to nie ma pewności, że za jakiś czas nie spotka sie ze znajomym posiadającym śliczną suczkę i nie wykiełkuje im pomysł powołania na świat ślicznych szczeniątek...

Posted

zdjecia maja byc dopiero pod wieczór jak Ania wroci do domu... niestety ja pienieznie wspomoc kastracji nie moge, bo sama mam wielki problem aby uzbierac na sterylke dla mojej dość sporej suczki, gdzie w lecznicy chca za nia ok 500 zł... jak dostaniemy fotki musimy ostro ruszyc z szukaniem domku... może jakiś bazarek sie zrobi na kastracje ?? macie jakies ciekawe rzeczy??