Jump to content
Dogomania

PELASIA NAS POŁĄCZYŁA A TERAZ DYSKUTUJEMY SOBIE O ŻYCIU:):) O Pelasi czasem też:):)

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka4u1']Witam wszystkich i wybaczcie, jeśli nie bęę zbyt aktywna w najbliższych dniach. Wczoraj miałam koszmarny wieczór, a dziś koszmarek nadal trwa. Krótko mówiąc: mąż na pogotowiu, pies u weta, a waleczny sąsiad nadal od kilku lat terroryzuje nas swoim " szkolonym" psem- szkolonym do perfekcji w jednek komendzie: bierz go !!
Służby tzw porządkowe twierdzą, że społecznie mała szkodliwość czynu.
Doglądam obu poszkodowanych i boję się zejść do sklepu i na spacer z Oskarem, bo psinka ze swoim treserem znów na spacerze czyli " polowaniu" na ludzi psy.[/QUOTE]
Że też na takich :hmmmm: treserów nie ma mocnych. Pies musi dopiero kogoś zagryźć, żeby problem został dostrzeżony. A macie coś takiego jak straż miejską? Oni czasem reagują na zgłoszenia tylko trzeba zadzwonić wtedy gdy pies jest spuszczony ze smyczy, bo oni muszą naocznie osobiście przekonać się o tym wykroczeniu. Współczuję bo to poważny problem.
A w ogóle to dobry wieczór Pelasiu i miłe cioteczki :loveu:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lidan']został dostrzeżony. A macie coś takiego jak straż miejską?. Współczuję bo to poważny problem.
:[/QUOTE]
Dzięki Lidziu. Mamy straz miejską i też mamy super dzielnych policjantów..wzywam ich na okrągło do pijackich sąsiadów, a balangi i mordobicie nadal trwają.
Jestem, ale nie mam sił pisać, tyle we mnie żalu, rozgoryczenia i smutku po dzisiejszych wizytach u wetów, lekarzy, policji, w nocy w szpitalu...same niemożności i olewki totalne. Skandal.

Posted

[quote name='danka4u1']Jestem, ale nie mam sił pisać, tyle we mnie żalu, rozgoryczenia i smutku po dzisiejszych wizytach u wetów, lekarzy, policji, w nocy w szpitalu...same niemożności i olewki totalne. Skandal.[/QUOTE]

Bardzo współczuję !!!

Witam wszystkich :-) Przed chwilą wypatrzyłam, że Smok w potrzebie, więc przypędziłam ... i nawet cały wątek przeczytałam... i co widzę ... :crazyeye: Imprezy pod mostem, motylki :roll: Kurczę - warto tu wpadać po ciężkim dniu :lol:

Trzymam kciuki za Pelasiowy domek !

Posted

[quote name='gonia66']A co tu sie dzieje..??:o
TAka cisza, ze aż watek zgubiłam!!
Oj..nieładnie, nieładnie cioteczki- [B]zaraz otwieram dziennik obecności i wale nagany jak w dym.[/B].:mad:[/QUOTE]

[B]Błagam o przebaczenie, ale to nie były wagary tylko stan wyższej konieczności.[/B]

Posted

[quote name='Isadora7'][B]Błagam o przebaczenie, ale to nie były wagary tylko stan wyższej konieczności.[/B][/QUOTE]
...lub stan wyższej nieważkości. :laugh2_2:

Posted

[quote name='gonia66']A co tu sie dzieje..??:o
TAka cisza, ze aż watek zgubiłam!!
Oj..nieładnie, nieładnie cioteczki- zaraz otwieram dziennik obecności i wale nagany jak w dym..:mad:[/QUOTE]Powiedziala wielka pani dyrektor i...padła....:siara:a moje kochane uczennice Pelansjanki zbiegły sie natychmiast!!:):) (se wychowałam dzieciaki, prawie posłuszne, prawie karne i nawet juz prawie pokorne;duma mnie rozpiera:)).Nie przepraszam i nie prosze o wybaczenie, bo dyro moze wszystko- czyż nie..?? Jak to mowią:' Chłop śpi, a mu samo rośnie";):eviltong:
Za pilnośc, posluszeństwo i prawie punktualnośc- dziś wszyscy otrzymuja wzorowe a na dokładkę coś "słodkiego"..:drinking:dla Isadorki napój specjalny, coby nam nie zamogła znowu, nie daj Bóg :pepsi::)
NO ale juz teraz zamieniam się w pokornego i cichego belfra i ide do dzisiejszej młodzieży..a z nimi to trzeba delikatnie, oj bardzo delikatnie:mad::mad::mad:

[quote name='Nemi']

Witam wszystkich :-) Przed chwilą wypatrzyłam, że Smok w potrzebie, więc przypędziłam ... i nawet cały wątek przeczytałam... i co widzę ... :crazyeye: Imprezy pod mostem, motylki :roll: Kurczę - warto tu wpadać po ciężkim dniu :lol:

Trzymam kciuki za Pelasiowy domek ![/QUOTE]OOOOOOOOooooo...witamy nowa uczennicę w szkole Pelansjanów:multi::multi::multi::loveu: (widzicie jaka grzeczna jestem??)
Zapisuję do dziennika z radością. Prosze ino powiedziec, z czyjej rekomendacji (czyt podpisu) , owa panna otrzyma dodatkowy plusik:):):p

Posted

[quote name='gonia66'] Prosze ino powiedziec, z czyjej rekomendacji (czyt podpisu) , owa panna otrzyma dodatkowy plusik:):):p[/QUOTE]

Tak dokładnie to nie wiem :oops: Ale myślę, że to był podpis Danki4u1. Zobaczyłam czerwony napis - klikam i klikam nic się nie dzieje :roll:, no to pędzę do wyszukiwarki, żeby poszukać... ale patrzę :crazyeye: o banerek jest... no i tak trafiłam. Obie macie taki napis - ale banerek taki raczej był Dankowy :lol:

Poranne uściski dla Pelasi i Smoka, który samotnie przebywa w strasznym miejscu gdzie nie ma komputerów :shake:

Posted

danka, na pismie to dostałas o małej szkodliwości. ja bym napisała do komendy wojewódzkiej o postawie stróżów porządku. załączyłabym obdukcje (psią i ludzką) i zapytała, dlaczego policja nie wykorzystuje narzędzi typu upomnienie, a potem mandat. i DW twojej komendy, która po prostu się leni. ale pismo adresowane do wojewódzkiej. zobaczysz, jak im się nastawienie zmieni.wysłanie pisma wdwóch ezgemplarzach - 1 wizyta na poczcie i ksero obdukcji.

Posted

[quote name='sleepingbyday']danka, na pismie to dostałas o małej szkodliwości. ja bym napisała do komendy wojewódzkiej o postawie stróżów porządku. załączyłabym obdukcje (psią i ludzką) i zapytała, dlaczego policja nie wykorzystuje narzędzi typu upomnienie, a potem mandat. i DW twojej komendy, która po prostu się leni. ale pismo adresowane do wojewódzkiej. zobaczysz, jak im się nastawienie zmieni.wysłanie pisma wdwóch ezgemplarzach - 1 wizyta na poczcie i ksero obdukcji.[/QUOTE]

Ciekawe, że jak trzeba dać mandat za psią kupę czy za to, że pies jamnik chodzi luzem bez kagańca (tak kagańca !) to Straż Miejska od razu jest na miejscu i wie co czynić, ale jak faktycznie ich potrzeba, w końcu mają pilnować porządku miejskiego i dbać o bezpieczeństwo obywateli to ich nie ma, i się wykręcają niską szkodliwością społeczną. Co za Świat :(.

Posted

[quote name='sleepingbyday']danka, na pismie to dostałas o małej szkodliwości. ja bym napisała do komendy wojewódzkiej o postawie stróżów porządku. załączyłabym obdukcje (psią i ludzką) i zapytała, dlaczego policja nie wykorzystuje narzędzi typu upomnienie, a potem mandat. i DW twojej komendy, która po prostu się leni. ale pismo adresowane do wojewódzkiej. zobaczysz, jak im się nastawienie zmieni.wysłanie pisma wdwóch ezgemplarzach - 1 wizyta na poczcie i ksero obdukcji.[/QUOTE]
Dzięki Ty moja Śpiąca za zainteresowanie. Ta mała szkodliwość miała miejsce poprzednim razem- ten sam pies i ten sam"treser"- wtedy jakos odpuściłam, ale teraz nie popuszczę. Tak jak piszesz, zbieram pisma, obdukcje, rachunki...Nadziei mam mało, znająć naszą rzeczywistość, ale działam.
Witajcie wszyscy i nasza Pelagio- ślicznotko i maskotko.

Posted

[quote name='danka4u1']Dzięki Ty moja Śpiąca za zainteresowanie. Ta mała szkodliwość miała miejsce poprzednim razem- ten sam pies i ten sam"treser"- wtedy jakos odpuściłam, ale teraz nie popuszczę. Tak jak piszesz, zbieram pisma, obdukcje, rachunki...Nadziei mam mało, znająć naszą rzeczywistość, ale działam.
Witajcie wszyscy i nasza Pelagio- ślicznotko i maskotko.[/QUOTE]
nadziei mało- ale zawsze jest..przynajmniej niech sasiad wie, ze coś robisz i, ze nie jest bezkarny..
WItam i ja popoludniowa pora, przy kawusi:) U nas słoneczko i 19 stopni- normalnie "kanary":)

Posted

[quote name='gonia66']nadziei mało- ale zawsze jest..przynajmniej niech sasiad wie, ze coś robisz i, ze nie jest bezkarny..
WItam i ja popoludniowa pora, przy kawusi:) U nas słoneczko i 19 stopni- normalnie "kanary":)[/QUOTE]
Ja teraz piję kawusię- nie wiem, jak ją nazwać; poranna, nocna? -stopni u nas [SIZE=4][B]10 :angryy: [/B][SIZE=2];[/SIZE][SIZE=2]przyszłam zagrzać się do ciepełka Pelasiowego.[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='Igiełka']Hihihihi :evil_lol: Z tym szukaniem to nie ma co się spieszyć :evil_lol: :multi:[/QUOTE]Ze co..??:o JAkie szukanie..??Ja mam dziennik pod noskiem;):D