Jump to content
Dogomania

3m-czne dziecko BERNARDYN Pinia_CZY PRZEŻYJE w schronie? Chore nerki_RATUNKU! Ma dom.

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

taka bidula, a taka prześliczna. Skąd taka awaria nerek? Skąd się takie cholerstwa biorą u tak młodego psiaka? Złe karmienie i traktowane? Czy to coś, na co nie ma się za bardzo wpływu? Już pomijam jak cudnego miała "właściciela"...

Posted

Mala poki co ma sie niezle, choc pani weterynarz mowila, ze jak spojrzec na wyniki, to jest to cud - ze nic po niej nie widac! zachowuje sie calkiem normalnie, jak szczeniak w jej wieku, no moze jest troche spokojniejsza ...
Jest totalnie slodka przylepka, bawi sie i biega po trawce, jest strasznie chudziutka, ale ponoc i tak juz lepiej je. buzke i przede wszystkim rzesy ma jak modelka!

Jest poprawa jesli chodzi o chudosc - mala przybrala troche na wadze, co jest ponoc w jej przypadku bardzo pozytywnym objawem. Z ta pania doktor a Wawy sa nieustannie na telefonie, poelcila jakies super antybiotyki. na razie pozostaje nam tylko czekac, choc nasza pani doktor jest totalnie zakochana w Pinii i "bedzie o nia walczyc do upadlego!" Powiedziała, ze jest mozliwe, ze Pinia przezyje, oczywiscie zawsze bedzie musiala dostawac leki i byc na specjalistycznej diecie, ale moze pozyc nawet 3-4 lata.

z tego co wiem, bernardyny to nie jest dlugowieczna rasa, wiec i tak byloby pieknie!!!

pozdrowionka od Pinii ;)

Posted

Dobrze, że trafiła do TEJ pani doktor. Bardzo mnie to cieszy. Pozdrówcie Panią Doktor ode mnie i powiedzcie, że jest perłą wśród weterynarzy. Bo niestety takich jak ONA jest niezmiernie mało.Buziaczki dla Pini - udało jej się - ma farta, a to wiele znaczy.:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Same się cisną tutaj słowa uznania dla Pani wetki, o właścicielu nie napiszę nic...bo musiałabym liczyć się z wywaleniem mnie stąd..cudna psinka oby dała radę jak najdłużej

Posted

wyniki potwierdziły wadę genetyczną nerek
z tą wadą może uda się przetrzymać przy życiu i bez bólu 3 do 4 lat
wetka walczy jak lew o sunię
nadal bardzo potrzebujemy pomocy

Posted

trudno to na 100% powiedziec, bo przeciez pies CI nie powie ... wyglada i zachowuje sie zupelnie jak normalny pies, jest radosniejsza, niz na poczatku. choc nadal ma takie powazne, dorosle spojrzenie. ale lata po ogrodzie u wetki i nawet sie bawi, wieczorem wszystkie pieski, co sa pod opieka i moga biegac - sa wypuszczane. I Pinia ladnie sie z nimi bawi.

Posted

No nie wiem jak inni , ale ja jestem pełna uznania i szacunku dla Pani wet, która zajęła się chorym szczeniakiem i da mu godne życie do końca. Jak najwięcej takich właśnie ludzi.:p