Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem mamą przepięknego Synka Leonarda Maksymiliana :)

urodził się 27.10 o godzinie 8.25 rano, ważył wtedy 2900g, mierzył 55cm i dostał zawrotne 10 punktów w skali Apgar :) Potem nie pozostało mu nic innego jak zawojować moje i mojego R. serca ;)

Dziś wróciliśmy do domu i Leoś pracuje nad rozbrajaniem swoim urokiem osobistym naszych trzech wariatów :D

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Holly101 gratuluję synka.:multi:
To jest link do wątku moich zwierzaków, przejrzyj i popatrz czy ten dom dla Poli pasowałby.

http://www.dogomania.pl/threads/139376-Uwaga-jamniki-i-reszta

Mieszkam w Janowie Lubelskim, obok jest hotelik u Murki, więc jest szansa na transport.
Rozmawiałam dzisiaj z kikou, Polcia zgadza sie z innymi psami, nie jest do nich agresywna. Moje przyjmują do domu bez problemów wszystkie tymczasy, tolerują również psiaki przyjeżdżające w gości.

Posted

Dziękuję Mika31, ale całkowicie rozumiem, że jest ich dużo, a niektórzy wolą żeby piesek był jedyny w domu.
Tak było z Frytką, ta ilość zwierzaków chyba wstępnie zakwalifikowała mnie jako ,,zbieraczkę":evil_lol:
Będę całkowicie zgodna z jakąkolwiek decyzją holly i zrozumię ją.

Posted

[quote name='Mika31']biankaO ona idealnie do ciebie pasuje

Prawda....

[quote name='magenka1']Widzę, że dla Poli szykuje się najlepszy domek pod słońcem :)

Prawda...

[quote name='bianka0']Holly101 gratuluję synka.:multi:
To jest link do wątku moich zwierzaków, przejrzyj i popatrz czy ten dom dla Poli pasowałby.

http://www.dogomania.pl/threads/139376-Uwaga-jamniki-i-reszta

Mieszkam w Janowie Lubelskim, obok jest hotelik u Murki, więc jest szansa na transport.
Rozmawiałam dzisiaj z kikou, Polcia zgadza sie z innymi psami, nie jest do nich agresywna. Moje przyjmują do domu bez problemów wszystkie tymczasy, tolerują również psiaki przyjeżdżające w gości.

Prawda...nawet moje się dogadały z jamniczą sforą...bardzo mi przykro, ze Kochany Gladiatorek Lilith- nie poznał mojej latiki :/ Gladiatorku, czuwaj nad tą TWOJA jamniczą Rodzinką z góry...pilnuj aby zawsze Maluszek i Goliacik milay pełne miseczki - tzn. czuwaj nad PAńcią duchowo - niech zarabia złotówki na te frykasy....niech nam zdrowa będzie...

[quote name='Mika31']ciocia Bianka u ciebie zwierzaki mają jak w niebie jak bym była jamnikiem to bym chciała do ciebie trafić:evil_lol:

Prawda...ja tez...zamawiam kojczyk za wczasu:)

[quote name='bianka0']Dziękuję Mika31, ale całkowicie rozumiem, że jest ich dużo, a niektórzy wolą żeby piesek był jedyny w domu.
Tak było z Frytką, ta ilość zwierzaków chyba wstępnie zakwalifikowała mnie jako ,,zbieraczkę":evil_lol:
Będę całkowicie zgodna z jakąkolwiek decyzją holly i zrozumię ją.

zbieractwo pospolity...
Pola pakuj sie - bo jak My przyjedzimey do Janowa to musi byc WAS sztuk 10

[quote name='danka1234']Holly ,gratuluje narodzin synusia.
Polcia widze bedzie niedługo jechac do własnego domku do naszej zbieraczki ,cudnie.

Bianka - zbieraczka roku 2010 :)

Posted

Mika31 napisał(a):
ciocia Bianka u ciebie zwierzaki mają jak w niebie jak bym była jamnikiem to bym chciała do ciebie trafić:evil_lol:

Jamnikiem nie jestem, ale też bym chciała do Ciebie trafić.
Nie kcem kojczyka, ja mogę na tych dywaniczkach shaggi (czy jak to tam się pisze...),albo na krzesełku posiedzę ...:lol:

Posted

Całe szczęście, że mój TZ-et kontroluje ilość przygarniętych psów, bo inaczej skończyłabym jak Wioletta Villas i wtedy mnie przerosłoby życie :evil_lol:
Ale od czego są jeszcze hoteliki ;)

Posted

mój Tz na drugiej półkuli dlatego czasem mnie życie przerasta:evil_lol: dobrze że mam normalnych rodziców i moje jamniki bo z moją chorobą i gapieniem się na ściane było by źle:shake: ale moje jamole pomagają

Posted

Mika31 napisał(a):
jak mnie życie przerośnie to zostane jamnikiem u cioci Bianki

okoa...Bianka...moze byc taki kojczyk 120x160 - patrzyąłm...zmieszcze sie...deko mnie ubyło...ale tylko deko
A POLA JUZ WIE!!!!!

ja na waszym miejscu to bym PA zrobila!!!!!!!!!!!!!!
teraz Bianka ma pełne piwnice..spiżary i u sasiadów trzyma!!!
słoik z grzybami, konfitury, józusiowy smalczyk!!!
jedźcie i jedzcie :P
hahahhahahahaha
albo NIE - nie jedźcie - ja pojade :P
POLA - pakuj tobołek - bianka czeka!
super...bedziesz miała Bianko - dwie Frycie...podobne
a Frycia - to prycia - Al Capone!!!!

Posted

Decyzja należy do holly101.
Danusia zrobiła dopiero komplet ogłoszeń dla Poli, może teraz znajdzie się inny domek. Może bliżej, może lepszy.
Poczekamy,ewentualny transport dopiero po połowie listopada.
Jamniczki, nawet starsze cieszą się dużym zainteresowaniem. Gdyby miała mieć dom poza dogo, to nie będziemy jej na siłę zabierać, to miejsce będzie dla innego staruszka lub chorowitka.
Tak Anitko, spiżarnia pęka w szwach, czas wystawiać bazarek dla Jaśka, już przyjechał do funi.

Posted

Kochane, decyzja z mojej strony może być tylko jedna :) Pola potrzebuje domku, a o takim cudownym jak u Bianki pewnie nawet nie marzyła. Owszem, jamniki cieszą się zainteresowaniem, nawet te starsze ale o Polcię póki co nikt nie pytał... Myślę, że nie ma co czekać i trzeba oficjalnie powiedzieć: BYŁABYM ZASZCZYCONA I BARDZO SZCZĘŚLIWA GDYBY POLA MOGŁA POJECHAĆ DO TAK WSPANIAŁEGO DOMKU!

Jeśli potrzebne są jakieś pieniądze na transport lub też pomoc w nim będę wdzięczna za informację.

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale mój mały Skarbek zajmuje mi prawie cały czas!

Posted

Witaj, matko karmiąca.Od teraz już nic nie będzie łatwe :roll:, ale dasz radę (jak my wszystkie ;)).
Pozwolę sobie napisać za biankę ... DS na drugim końcu Polski, więc koszty ogromne.Pomoc w transporcie niewątpliwie potrzebna, a nawet konieczna.:lol:

Posted

Finansowo, jesteśmy z TZ w stanie całkowicie sprawę załatwić - niestety ze względu na sytuację nie możemy Maleństwa sami odwieźć - choć okolica kusząca i perspektywa poznania Bianki również ;)

Posted

[quote name='matrioszka2']Witaj, matko karmiąca.Od teraz już nic nie będzie łatwe :roll:, ale dasz radę (jak my wszystkie ;)).
Pozwolę sobie napisać za biankę ... DS na drugim końcu Polski, więc koszty ogromne.Pomoc w transporcie niewątpliwie potrzebna, a nawet konieczna.:lol:[/QUOTE]

Dobrze to napisałaś, po dzisiejszej wywiadówce u córki :mad: potwierdzam : OD TERAZ JUŻ NIC NIE BĘDZIE ŁATWE.

Cieszę się holly ze mój dom został pozytywnie zakwalifikowany. Wcale nie byłam tego taka pewna po przypadku z Fryteczką.
Mogę dzwonić i pytać o transport Murkę, może uda się najtańszym kosztem.
Powiem reszcie hołoty, że będzie nowa dziewczynka.:evil_lol: