Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 395
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta kruszynka zaatakowała dzisiaj mojego męża :evil_lol: Prosiłam go, żeby wynosił ją na dwór jak będę w pracy ( bo sama nie chce wychodzić). Nie dała mu się dotknąć, musiał zarzucić jej kocyk na głowę i dopiero bestię wyniósł. No i zaczął już przekupować ją ciasteczkami, strasznie je lubi.
Z Tuptusiem są na stopie wojennej, on ją specjalnie drażni, ona się wścieka.
Praktycznie porusza się przedpokój- kuchnia, w pokoju czuje się niepewnie. Najbardziej lubi leżeć w kojczyku zakopana w kocyk.
Kiedy inne psy kotłują się, złości to ją i biegnie je gryźć ( Lilith tak samo robiła )

Posted

Niezła z niej diablica,:diabloti: wtrąca się we wszystko, ciągle krzyczy na pozostałe psy, próbuje je ustawić. Dzisiaj przez telefon dałam Danusi posłuchać jak na mnie warczy.
Na razie nie mogę sprawdzić jak tam wygląda jej brzuszek i ile ma ząbków , bo by mnie chyba zagryzła.
Taka mała, a taka wściekła, chyba ma sporo z natury ratlerka. Zbiega już razem z innymi psiakami do dolnej kuchni i kolęduje za smakołykami , kiedy TZ-et gotuje.
Już dzisiaj nie biegła spakowana pod furtkę. Widzę że jest bardzo zadowolona z kojca, jest duży,ma dwie kołderki i kocyk, więc z przyjemnością przekłada się z boczku na boczek, kokosi się, zagrzebuje, rozkopuje.:cool3: Widać, ze to jej środowisko naturalne.

Posted

Polcia przyjechała ze swoim sweterkiem :cool3:, kubraczkiem od Danusi, kocykiem i pluszową myszką ( która została jej wykradziona z kojczyka przez Tuptusia, i ma odgryzione nóżki :shake:). Byłam pewna, że sweterek się nie przyda, ale pomimo że u mnie jest 24 stopnie, to Polcia cały czas siedziała w kocyku. Więc założyłam jej sweterek i dopiero zaczęła dreptać po domu. Więc zamówiłam jej jeszcze podobne różowe, ale troszkę szersze, bo przy zakładaniu gryzie bestia.:evil_lol:

Posted

Dokładnie :)

Cudowne zdjęcia - dziękujemy z Maksymilianem za nie :)

Jutro wrzucę zdjęcia Poli podróżniczki bo dziś cały dzień się z bazarkiem męczyłam, a dogo sprawy mi nie ułatwiało :)

Posted

Niestety jeszcze nie mogę zrobić zdjęć przy innych pieskach, bestyjka je gryzie i przepędza. Chociaż jak się bawią, to podbiega zaciekawiona.

Zazdrosny, nieszczęśliwy Tuptuś

Pola ma kłopoty z oddawaniem moczu. Praktycznie siusia co 2 godziny, sporo pije. Musimy się wybrać do weterynarza, wykluczyć cukrzycę. Miejmy nadzieję, że to tylko nietrzymanie moczu z powodu starości.

Posted

Z drugiej strony to na noc będę musiała założyć pampersa.:shake: Nie mam wyjścia, ale za to mam wprawę w przyklejaniu jamników do pampersów. A już myślałam, że po śmierci Lilith wyrosłam z pieluszek :roll:

Posted

Pola zawojowała serca wszystkich domowników. TZ-et jak traci ją z oczu, to zaraz rozgląda się i pyta ,, gdzie jest Maleństwo". Częściej właśnie tak na nią wołamy. Wesoła, żywotna iskiereczka :lol: Już na nas nie warczy , dużo śpi, jak wszystkie starsze psy. Sama zbiega na dwór po schodach, ale wyczaiła, że wchodzić nie musi. Więc staje pod nimi i bardzo głośno szczeka. Taka malutka, a taki donośny głosik. Lubi grupę ludzi. Wczoraj sama wbiegła na piętro do pokoju córki, bo były tam dzieci. Wpadła i przedstawiła się.
Jest śmieszna, kiedy biega, ogonek lata jej jak śmigiełko. :evil_lol:
Coraz pewniej porusza się po domu. Już zaczepia do zabawy inne psy, ale jak jej coś nie pasuje, to rzuca się na nie jak lwica ( co oczywiście budzi ich zdziwienie. )
Śpi w moich nogach razem z Tuptusiem, na razie między nimi cichy rozejm.

Tutaj groźny pies zagryza Nukę :diabloti:

[IMG]http://images35.fotosik.pl/275/18854ecd0926c860med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/435/d70b1c7bd71c7807med.jpg[/IMG]

A to jej stała miejsce , w którym spędza sporo czasu - lodówka.
Nazywamy ją też koliberek. Dlatego, że dziennie zjada tyle ile waży.:cool3:

[IMG]http://images39.fotosik.pl/435/fb5606af629b8c95med.jpg[/IMG]

Już nie chce nosić sweterka, próbuje go sama zdejmować.:shake: