DORA1020 Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 Kotki mogą juz jechac,ale nie mam transportu i martwię sie jak one dojada do Krakowa Quote
sharka Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 28 minut temu, DORA1020 napisał: Kotki,które jadą na tymczas zostały zaszczepione 120zł odpchlone i czyszczenie uszu 50zł razem 170zł dołozyłam z mojego bazarku 65zł zostaje na plusie 17zł Dora ale było tylko 22 zł bo 100 poszło do weta (plus 65 zł minus 170 zł = eee -83 zl?) Quote
DORA1020 Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 Dnia 28.11.2018 o 16:20, sharka napisał: Dora ale było tylko 22 zł bo 100 poszło do weta (plus 65 zł minus 170 zł = eee -83 zl?) Masz rację,tak myślałam,wszystko mi się juz miesza czyli zostało na minusie 83zł? no i pomyliłam bazarek 65zl to razem z wysyłką,a jest dla bezdomniakow z bazarku tylko 34zł z fantów więc chyba na minusie mam 104zł przepraszam,ale rachunki nigdy nie były moją mocna stroną ------------------------------------------------------------------------------ Quote
Jaaga Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Kotki mogą juz jechac,ale nie mam transportu i martwię sie jak one dojada do Krakowa Czyli mam usunąć ich ogłoszenie? Quote
DORA1020 Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 14 minut temu, Jaaga napisał: Czyli mam usunąć ich ogłoszenie? Nie Jaaga,one będą w dt ,ale nadal będą szukać domow Quote
DORA1020 Posted November 29, 2018 Author Posted November 29, 2018 Nadal szukam transportu do Krakowa kotki mogą juz jechac do cieplutkiego domku,a nie mam transportu:( Quote
Baltimoore Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Gdyby ktoś w sobotę dał radę dowieżć kociaki do Rzeszowa, to ja mogłabym zapewnić transport Rzeszów- Kraków. Quote
Bębenek Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Nie wiem czy się wklei https://mobile.e-podroznik.pl/pl/polaczenia#wyniki-wyszukiwania/5649a872cd1eb66be3fb3332d3f05f01/Zamość/Rzeszów/c|78883/c|91576/30.11.2018/-- %3A --/0 Tetrycz 23.40 wozi futrzaki, tylko dogadać się trzeba..jak da się wsadzić jutro w busa to w sobotę w nocy mogę przejąć.. Tylko w sobotę mamy weta i od ok.13.30 na dość długo jesteśmy u weta..ale to do ogarnięcia Quote
DORA1020 Posted November 30, 2018 Author Posted November 30, 2018 https://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_planowanej_ustawy_podnoszcej_vat_minna_leki_weterynaryjne prosze podpisujcie,podajcie dalej,niech podpisze jak najwięcej osob bo będzie wiecej wyrzucanych,chorych ,usypianych zwierzaków to jest podłe ze strony PiS-u Quote
DORA1020 Posted November 30, 2018 Author Posted November 30, 2018 4 godziny temu, Ingrid44 napisał: Petycja podpisana. Dziekuję:) kto jeszcze podpisał? wiem,że jeszcze olena:) Quote
Radek Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 Ruch w sieci chyba przyniósł efekt. Dziś pojawiła się zapowiedź, że nie będzie tej podwyżki. Quote
DORA1020 Posted December 1, 2018 Author Posted December 1, 2018 9 godzin temu, Aldrumka napisał: ja też dzięki:) 8 godzin temu, Radek napisał: Ruch w sieci chyba przyniósł efekt. Dziś pojawiła się zapowiedź, że nie będzie tej podwyżki. i tak jest drogo,chcieli jeszcze więcej Quote
Ingrid44 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 8 godzin temu, Baltimoore napisał: Ustawa nie przeszła. Całe szczęście Quote
Baltimoore Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Trzy kociaki z lasu już w domu tymczasowym, ciepło i bezpiecznie. Kocurek bardzo rezolutny i ciekawski, zaraz po przyjeżdzie obleciał cały dom :) Bura koteczka trochę ostrożniejsza, ale też wyszła zobaczyć co i jak. Szylkretka rozespana została na razie w transporterku, ale zrelaksowana, Super kociaki, cudownie mruczą głaskane, będą przytulaste i nakolankowe. 2 Quote
Baltimoore Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Transport blabla 80zł, Niestety nie miał ich kto w Krakowie odebrać, choć obdzwoniłyśmy kogo się dało, a pani z DT w pracy. Zdecydowałam przejąć je na autostradzie pod Tarnowem i zawieźć samej. BTW I tak wyszło mnie taniej niż kiedyś zwrot kosztów paliwa znajomemu koleżanki, który przedstawił paragon za tankowanie. Ja też zatankowałam przed wyjazdem, ale spaliłam mniej niż połowę :) Cóż, ludzie.... Pewnie sobie doliczył za poświęcony czas :) A i tak byłam zadowolona, że wtedy zawiózł kotka, bo inaczej koleżanka musiałaby jechać z kotkiem pociągiem. 1 Quote
Baltimoore Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Życie nie znosi próżni, u Dory w łazience kolejne maleństwo wyrzucone pod blokiem, wyziębnięta, wybrudzona i wygłodzona koteczka malutka :( Quote
Baltimoore Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 I nie nadawałabym się na DT :(( Te 3 maluchy z lasu, tylko je wiozłam, dałam zjeść, wygłaskałam, dwa razy zmieniłam okupkany podkłąd i już je KOCHAM :))) Logisiowatego burego kocurka, który miaukał głośno i zaczepnie z transporterka, burasiowatą słodką koteczkę i prześliczną łagodną Trisię z ogromnymi ufnymi oczętami. Teraz potrzebne dla nich najlepsze domki na świecie !!! Quote
Olena84 Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 11 minut temu, Baltimoore napisał: I nie nadawałabym się na DT :(( Te 3 maluchy z lasu, tylko je wiozłam, dałam zjeść, wygłaskałam, dwa razy zmieniłam okupkany podkłąd i już je KOCHAM :))) Ja podziwiam hotele i dt, bo jakbym była sama dt czy hotelem miałabym 150 zwierząt:( Quote
Radek Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 3 godziny temu, Baltimoore napisał: I nie nadawałabym się na DT :(( 3 godziny temu, Olena84 napisał: Ja podziwiam hotele i dt, bo jakbym była sama dt czy hotelem miałabym 150 zwierząt:( Też chyba nie potrafiłbym oddać tymczasowicza. Quote
buuenos Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 4 godziny temu, Baltimoore napisał: I nie nadawałabym się na DT :(( Te 3 maluchy z lasu, tylko je wiozłam, dałam zjeść, wygłaskałam, dwa razy zmieniłam okupkany podkłąd i już je KOCHAM :))) Logisiowatego burego kocurka, który miaukał głośno i zaczepnie z transporterka, burasiowatą słodką koteczkę i prześliczną łagodną Trisię z ogromnymi ufnymi oczętami. Teraz potrzebne dla nich najlepsze domki na świecie !!! O tak,o najlepsze domki prosimy i najlepsze usciski dla najlepszej cioci :-) Ja tez nie nadawalabym sie na DT.Malo tego, kot sasiadow to prawie jak moj:->) Quote
DORA1020 Posted December 2, 2018 Author Posted December 2, 2018 Bardzo dziekuje Baltimoore za pomoc:) transport wyniósł 150zł Baltimoore zapłaciła za dowiezienie kotków do Krakowa,ale dojechały tylko do Tarnowa bo z Tarnowa Baltimoore sama /jak napisała/ zawiozła bardzo dziękuję:) bo naprawde nie jest łatwo zorganizowac transport napisałysmy,ze kotki pojechały,ale praktycznie piatek popłudnie i sobote do południa" wisiałyśmy" na telefonie to wszystko jest bardzo stersujące,czy sie uda? czy kotki pojadą? w Krakowie nie ma nikogo kto kilka godzin przetrzymałby kociaki dzwoniłam do dziewczyny,która kiedys robiła wizyte pa,ale tez pracowała do 20tej ogłosiła na fb czy ktos mógły pomoc....i nic:( no i Baltimoore pojechała,dzięki temu maluszki grzeja juz doopki w dt samej byłoby mi trudno zorganizowac to wszystko Quote
DORA1020 Posted December 2, 2018 Author Posted December 2, 2018 mała trikolorka została wyrzucona pod sklep Delikatesy zadzwoniła do mnie kierowniczka,ze maleństwo bardzo płacze ale nie było łatwo maleństwo dzikawe,uciekające w popłochu,nie udało sie złapać po tych kartonach na tyłach sklepu uciekało....i prosto do dołu z cegly,nigdy sama nie wydostałaby sie z tego dołu w tym dole podłoga z betonu,a w środku niewielka dziura,w która wlazlo maleństwo i teraz pytanie co to za dziura? myślałam,ze to może byc cos takiego jak rynna prowdząca do dołu,wtedy byłoby po kotku akcja trwała godzinę...na mrozie ale w stresie nawet nie czułam,że jest tak zimno bardzo dziękuję pani Agnieszce,która pracuje w Delikatesach,bardzo nam pomogła i znajomej Kasi, samej by mi sie nie udało bo do tego dołu trzeba było wstawic łapak,inaczej nie udałoby sie pmóc maleństwu razem z maluszkiem wyrzucono dwa dorosłe koty,bardzo przerażnone i głodne,a ja w torebce miałam tylko dwie saszetki:( czarna to chyba kotka,brzuch prawie przy ziemi:( i kocurek/chyba/ buro-biały cała trójka wyrzucona w mróż na bruk:( a niedługo świeta,ludzie ci pójdą do kościoła i będą śpiewać ...Bóg się rodzi......tylko czy w ich sercach? myślę,ze w ich sercach urodzi się diabeł.....musiałam to napisać....... Quote
Recommended Posts