sue Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Zdjęcia z lecznicy, do ogłoszeń, widać jak kotki fajnie urosły itd. Wielki kocur Fredzio (ma jakieś 5 miesięcy...) Quote
Tyśka) Posted September 9, 2020 Posted September 9, 2020 Dnia 8.09.2020 o 08:37, bakusiowa napisał: Psiak jest duży jak widać na zdjęciach. Tyśka dowiadywałaś się coś bliżej jaka jest ta buda? Tak, powiedziała że dla psa średniaka jest dobra, ale dla psa wielkości owczarka niemieckiego raczej za mała (wejście jest małe, aby buda spełniała swoją funkcję). Postara się o wymiar budy, ale nie obiecuje że zrobi to dzisiaj. Buda jest do odebrania w Tomaszowie. Quote
DORA1020 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 20 godzin temu, bakusiowa napisał: Poker napisała żebyś ty zdecydowała. Myślę, że trzeba przeznaczyć tak jak zaplanowałaś czyli na leczenie w lecznicy w Szczebrzeszynie. Felek na pewno cierpi. Tak tez zrobię przekażę pieniądze Kasi dziękuję Poker:) Quote
DORA1020 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 Zdjęcia są super:) cudo:) i nareszcie:) robie kolejne ogłoszenia mam czuja,że niedługo znajdą domy jeszcze fotki Deborah bo siwulek ..niech tam będzie Julek....musi troszkę poczekać niech zobaczy,że człowiek to nie wróg Quote
DORA1020 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 zapraszam na bazarek fajne ciuszki:) i nie tylko:) dużo fajnych .prawie nowych rzeczy dla dzieci w wieku 5-8 lat/dla chłopców/ https://www.dogomania.com/forum/topic/352428-dla-dzieci-i-dorosłych-do-19092020/ Quote
Jaaga Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 Dnia 5.09.2020 o 15:28, DORA1020 napisał: Tutaj widac na zdjęciach,śpi na ulicy:( widać też na siusiaku narośli,ma też problemy z wypróżnianiem biedny Pluto:( To narośl, czy napletek ściskający prącie i robi sie obrzek? Niektóre samce maja z tym problem. Jesli nie "schowie" sie im prącia po pobudzeniu, to samo nie wchodzi do środka, i robi sie obrzęk grożący amputacją prącia, jesli doszłoby do jego martwicy. Sama mam psa, któremu musze zawsze chować siusiaka po kopulacji. Problemy z wypróznianiem sie moga byc związane z prostatą lub przepukliną odbytu u starszych psiaków. Może jakis inny wet jeszcze zobaczyłby chłopaka, bo raczej oba problemy sa operacyjne lub do stałej obserwacji psa. Jesli nie potafi oddawać kału, to zalegające toksyny trują mu organizm. Quote
DORA1020 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Niektóre samce maja z tym problem. Jesli nie "schowie" sie im prącia po pobudzeniu, to samo nie wchodzi do środka, i robi sie obrzęk grożący amputacją prącia, jesli doszłoby do jego martwicy. Sama mam psa, któremu musze zawsze chować siusiaka po kopulacji. To właśnie to było problemem,ale juz jest dobrze. 1 Quote
DORA1020 Posted September 10, 2020 Author Posted September 10, 2020 1 godzinę temu, Jaaga napisał: Problemy z wypróznianiem sie moga byc związane z prostatą lub przepukliną odbytu u starszych psiaków. Może jakis inny wet jeszcze zobaczyłby chłopaka, bo raczej oba problemy sa operacyjne lub do stałej obserwacji psa. Jesli nie potafi oddawać kału, to zalegające toksyny trują mu organizm. Tak jak pisałam wcześniej rzucaja psiakowi zepsute jedzenie,kości i to byc może było problemem. Teraz codziennie rano karmie go i dałam sąsiadce kilka puszek,żeby Pluto nie był głodny i nie jadł byle czego. O tym problemie z wypróżnianiem powidzaiała mi sąsiadka,ona jak wyprowadza swojego psiaka na spacer Pluto idzie razem z nimi i ona to zauważyła,mówi,że teraz jest lepiej,ale to wszystko do obserwacji. Quote
bakusiowa Posted September 10, 2020 Posted September 10, 2020 Radzio pozdrawia. Radzio pomagał sprzątać szufladę. Biały wąs który odpadł jakiś czas temu już odrasta. Na razie jest krótki i cienki. 3 Quote
Tyśka) Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 Jak myślicie, buda będzie ok czy za mała? Pluto jest średniej czy dużej wielkości? Quote
DORA1020 Posted September 11, 2020 Author Posted September 11, 2020 14 godzin temu, bakusiowa napisał: Radzio pozdrawia. Radzio pomagał sprzątać szufladę. Biały wąs który odpadł jakiś czas temu już odrasta. Na razie jest krótki i cienki. Co ten Radosław wyprawia?:):):) Quote
bakusiowa Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Jak myślicie, buda będzie ok czy za mała? Pluto jest średniej czy dużej wielkości? Niech się Dora wypowie. Widzi go w realu a nie na zdjęciu jak my. Quote
DORA1020 Posted September 11, 2020 Author Posted September 11, 2020 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Jak myślicie, buda będzie ok czy za mała? Pluto jest średniej czy dużej wielkości? Jest duży Quote
bakusiowa Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 1 minutę temu, DORA1020 napisał: Co ten Radosław wyprawia?:):):) Radzio jest wszędobylski. Ostatnio lubi przebywać na lodówce. Quote
DORA1020 Posted September 11, 2020 Author Posted September 11, 2020 Przed chwilą, bakusiowa napisał: Radzio jest wszędobylski. Ostatnio lubi przebywać na lodówce. To jest bardzo fajny szczebrzeszyniak:) Quote
bakusiowa Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 4 minuty temu, DORA1020 napisał: Jest duży Trzeba zmierzyć budę najlepiej wewnątrz i porównać z tymi jakie sprzedają na allegro dla dużych psów. Quote
Tyśka) Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 To ta buda: https://allegro.pl/oferta/buda-dla-psa-rozne-kolory-ocieplana-l-gratisy-8534993856?snapshot=MjAyMC0wMi0wNlQxMTo0NzoyNC4xNjZaO2J1eWVyOzMzODZhOTVjNjJhYjk3NDJjYjg2MmM2MWJjNWExNjBhOWI5NDkzMzg0YzY0Y2QyN2NiNzZmZDk4ZTk5OWQwNjA%3D Była kupiona z niespełna rok temu. Rozmiar L, dostałam jej wymiary na zdjęciu, ale nie mogę wkleić. Na aukcji można podejrzeć wymiary. Quote
bakusiowa Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 Buda porządnie zbudowana. Nawet niedroga. Tylko, że pisze dla średniego psa. Quote
bakusiowa Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 Średnie psy to spaniele czy beagle. Quote
Ingrid44 Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 Cioteczki , Dajcie linka gdzie kupić wielka budę dla tego psiaka i ja kupię. Niech on już nie leży na ulicy. :( Quote
Tianku Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 jeżeli jakąś budę będziecie kupować to żeby wejście nie było na wprost tylko z boku przesunięte wtedy nie wieje wprost na psa i nie potrzeba przedsionka Quote
Tyśka) Posted September 11, 2020 Posted September 11, 2020 1 godzinę temu, bakusiowa napisał: Średnie psy to spaniele czy beagle. Nie, dla takich psów to rozmiar M jest dobry. Cechy budy tej co znajoma ma do oddania za darmo. Szerokość wewnętrzna: 50 cm Długość wewnętrzna: 68 cm Wysokość wewnętrzna: 55 cm Wysokość wejścia: 32 cm Szerokość wejścia: 25 cm Waga (z opakowaniem): 31 kg Dodatkowo ma kurtynę. Tak jak pisałam, buda była kupiona z myślą dla psa wielkości labradora/husky (ale prawidłowego rozmiaru husky, pod kolano - bo dla malamute czy mix husky z malamutem byłaby za mała). Pamiętajcie tylko, że buda nie może być ZA DUŻA, bo pies nie będzie w stanie się ogrzać. Nie wiem czy będzie dobra dla Pluto - jeśli nie to skorzysta inny bezdomniak, ja nie jestem w stanie ocenić wielkości Pluto na podstawie zdjęć. I proszę o informację do jutra czy jesteście zainteresowane budą. Muszę dać znać koleżance. Quote
DORA1020 Posted September 11, 2020 Author Posted September 11, 2020 Pluto to duzy psiak,niestety nie dał się nam dzisiaj zmierzyć,boi się obawiam się,że ta buda może byc za mała,i dobrze by było gdyby tak jak pisze Titanku miał wejście boczne żeby było mu ciepło,nie wiało Quote
Recommended Posts