DORA1020 Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 Jednak nie wszystko układa sie dobrze nie wiem skad wezme siłe,zeby to wszystko ogarnać na działce kot dzikus chory na dziąsła:( bardzo chory,płacze przy jedzeniu:( u kobiety w poblizu działki kotka i 3 maluchy,w tym jedno chyba chore,wszystko dziki:( obok rowniez czarna kotka,w patologii,i małe kotki:( tzn juz nie takie male,moze ok.3-4 miesieczne przychodza na jedzenie tam gdzie karmie koty,bo sa bardzo glodne:( z patologii,od umyslowo chorych znowu do zabrania male kotki/jeszcze 2 siedza w lecznicy w Izbicy bez domu/ a juz ma kolejne:( poprzednie,ktore zabralam byly bardzo pogryzione przez pchly...krew sie lała..... jak tych nie zabiore to pchły je zjedza nie wiem ile ich jest....3.....4...? Nie ma tutaj zadnej fundacji ani organizacji,ktora by pomogla rozwiazac problem kobieta nie chce powiedziec od koga przynosi te koty,i nie mozna do tego jej zmusic,kłamie i wymyśla policja w tej sprawie rowniez nie pomoze,ja od lat zabieram stamtad koty i naprawde juz wysiadam juz nie daje rady,kto mi w realu pomoze? gdzie umieszczac te koty....jak im wszystkim pomoc? 1 Quote
malagos Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 58 minut temu, DORA1020 napisał: Rudy Mundi ma sie lepiej,jednak musi pojechac do weta i zostac na kilka dni odrobaczenie,odpchlenie,szczepienie i intensywne szukanie odmu juz mu szukam,ale cisza...... Co mu jest, coś z brzuszkiem, tak? Biedne te koty, wszystkie powinny spać na podusiach w ciepłych domach :( Quote
Tyśka) Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 U mnie podopieczni Dory ciągle mają ogłoszenia: https://www.olx.pl/oferta/kaszmir-z-bratem-blizniakiem-cudowne-tygryski-pilne-CID103-IDolEes.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/apsik-mlody-slodziaczek-czeka-na-swoja-rodzine-CID103-IDpTkRb.html (ogłoszenie było Stasia, ale skoro ma dom, a jest wykupione promowanie to podmieniłam na Fruzię)https://www.olx.pl/oferta/malenka-fruzia-kocia-ksiezniczka-CID103-IDpztF3.html https://www.olx.pl/oferta/sliczny-karmelowe-kocio-do-adopcji-CID103-IDpTYfF.html Quote
Baltimoore Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 8 godzin temu, DORA1020 napisał: Jednak nie wszystko układa sie dobrze nie wiem skad wezme siłe,zeby to wszystko ogarnać na działce kot dzikus chory na dziąsła:( bardzo chory,płacze przy jedzeniu:( u kobiety w poblizu działki kotka i 3 maluchy,w tym jedno chyba chore,wszystko dziki:( obok rowniez czarna kotka,w patologii,i małe kotki:( tzn juz nie takie male,moze ok.3-4 miesieczne przychodza na jedzenie tam gdzie karmie koty,bo sa bardzo glodne:( z patologii,od umyslowo chorych znowu do zabrania male kotki/jeszcze 2 siedza w lecznicy w Izbicy bez domu/ a juz ma kolejne:( poprzednie,ktore zabralam byly bardzo pogryzione przez pchly...krew sie lała..... jak tych nie zabiore to pchły je zjedza nie wiem ile ich jest....3.....4...? Nie ma tutaj zadnej fundacji ani organizacji,ktora by pomogla rozwiazac problem kobieta nie chce powiedziec od koga przynosi te koty,i nie mozna do tego jej zmusic,kłamie i wymyśla policja w tej sprawie rowniez nie pomoze,ja od lat zabieram stamtad koty i naprawde juz wysiadam juz nie daje rady,kto mi w realu pomoze? gdzie umieszczac te koty....jak im wszystkim pomoc? Masakra :( Potrzebna klatka łapka dla dzikuska z działek. A kociaki- nie do ogarnięcia :( A jednocześnie nie da się zamknąć oczu na cierpienie kociąt :( Trzeba ratować. Quote
DORA1020 Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 Madie spłaciła dlug za Tygryska,658zł cały czas o tym myśle jest tyle dobrych osób na tym wątku,zawsze otwieraja swoje serduszka dla biednych zwierzaków Madie,wielkie dzięki za Twoja pomoc:) i finansowa i dt dla tych najbiedniejszych:) 1 Quote
DORA1020 Posted November 6, 2017 Author Posted November 6, 2017 Rudasek pojechal dzisiaj do lecznicy,na odpchlanie,odrobaczanie,szczepienie,badanie,ma swierzb ma wd wetki pół roku,a nie tak jak napisalam w ogloszeniu 3,5 m-ca ale jest malutki,wydawalao mi sie,ze nie ma więcej Quote
Madie Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Rudasek pojechal dzisiaj do lecznicy,na odpchlanie,odrobaczanie,szczepienie,badanie,ma swierzb ma wd wetki pół roku,a nie tak jak napisalam w ogloszeniu 3,5 m-ca ale jest malutki,wydawalao mi sie,ze nie ma więcej Kciuki za malucha. Ładny jest, jak miziak to szybko znajdzie dom. Doro, co do pomocy. Czy ja, czy Agnieszka, czy Tyska, Sharka, wszystkie dziewczyny (przepraszam za brak wymienienia wszystkich ale pisze z telefonu i ludźmi na głowie w autobusie) każda pomaga jak umie. Ale i.jak może. Ważne że wszystkie coś robimy, i tylko tak możemy pomóc. Nikt za Ciebie nie załatwi wszystkich tych rzeczy jakie.robisz na miejscu. Ale możemy.Cie pocieszyć , podnieść na duchu, dać dt, sfinansować coś. Ja bym nie miała, dostałam premię w pracy. Bardzo przygnębiło mnie to co napisałaś, tylko tak jestem teraz w stanie pomóc. Będzie dobrze. 1 Quote
Tyśka) Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Rudasek pojechal dzisiaj do lecznicy,na odpchlanie,odrobaczanie,szczepienie,badanie,ma swierzb ma wd wetki pół roku,a nie tak jak napisalam w ogloszeniu 3,5 m-ca ale jest malutki,wydawalao mi sie,ze nie ma więcej Zrobiłam mu na szybko olxa i mam pierwsze zapytanie - odesłałam do Ciebie. Miejmy nadzieję, że to zwiastuje to, że się nie zasiedzi... 1 Quote
Tyśka) Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Dnia 5.11.2017 o 16:40, Madie napisał: Właśnie wysyłam SMS do domu Stasia/Chlorka. Jak im minęła 1 noc... I co u Chlorka? Quote
bakusiowa Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 7 minut temu, Tyś(ka) napisał: I co u Chlorka? Też jest ciekawa. Quote
sharka Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 chyba się pogubiłam z wyróżnieniami - wyszło mi że dwa razy Fruzi zrobiłam... ale robiłam z linka na Fb, dwa różne ogłoszenia w odstępie 1-2 dni (na 7 dni) Quote
Tyśka) Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 7 minut temu, sharka napisał: chyba się pogubiłam z wyróżnieniami - wyszło mi że dwa razy Fruzi zrobiłam... ale robiłam z linka na Fb, dwa różne ogłoszenia w odstępie 1-2 dni (na 7 dni) Widziałam właśnie, że promowanie jest wydłużone... ale to nic, ma więcej czasu :) a jak w tym czasie znajdzie dom, to podmienimy na innego kociaka. Wielkie dzięki :) Quote
Madie Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Pan wczoraj odpisał że Chlorek za zmywarką mimo że noc minęła dobrze. Nie chcę go bombardować sms'ami bo wie że jakby miał kłopot to na dac znać. Jest też dobrze zorientowany w kociej fizjonomii i wie, że kot musi zjeść bo mu się wątroba stłuszczy. Wyłożyłam mu też jak.Stasiek się zamelinowal u mnie za pralka nie wychodząc 1.5 doby i załatwiając się pod siebie. Wie czego się spodziewać. Nie dostałam żadnego maila ani smsa, tym bardziej telefonu, więc ufam że jest dobrze. Quote
Madie Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Oczywiście nie przeszkodzi mi to odezwać się jutro Quote
Ingrid44 Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Wyroznilam ogloszenie Mundka przy okazji wyróżnienia Apsikowi. Sliczny kicius, powinien szybko znalezc domek. Quote
Baltimoore Posted November 6, 2017 Posted November 6, 2017 Madie Tysiąckrotnie dziękuje Ci uratowany Tygrysek- za sfinansowanie leczenia i znalezienie darczyńców :D :D :D Jesteś Dobrym Duszkiem Szczebrzeszyniaków !!! Wiadomo, jak wydałaś taką sumę na leczenie Tygryska, to na sobie będziesz musiała coś oszczędzić. Quote
DORA1020 Posted November 8, 2017 Author Posted November 8, 2017 Wczoraj przyszla sucha karma od zachary bardzo dziekuje:) Quote
DORA1020 Posted November 8, 2017 Author Posted November 8, 2017 Zabralam koty z patologii w sumie pięć:( kotka....,sprowadzil dla niej również 7 miesięcznego kocurka....,I trzy małe dwumiesięczne kotki. Kotka będzie sterylizowana z 7mies kocurkiem jest problem,nie ma jednego jąderka,operacyjnie trzeba szukać go w brzuszku;( małe kociaki zarobaczone,robale wychodziły z pupinek,zostały również w kontenerku,wiły sie w kontenerku po wyjęciu kotków zapchlone:( masakrycznie,ruszające sie futerko:( szukam dt dla kotków,nie wiem co z nimi zrobie po zabraniu z lecznicy,przecież tam wrócic nie moga bardzo dziekuje TZ-towi Wilhelm za zawiezienie kotków do lecznicy:) Quote
DORA1020 Posted November 8, 2017 Author Posted November 8, 2017 1 godzinę temu, Madie napisał: maluchy 2 miesięczne oswojone? Tak,wszystkie sa oswojone Quote
DORA1020 Posted November 8, 2017 Author Posted November 8, 2017 Rudy Rajmund--test na panleukopenie ujemny leczony świerzb,podejrzenie kokcydiów Quote
Madie Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 to po obrobieniu maluchy mogą trafic do mnie. Na kwarantannę do osobnego pokoju/łazienki. Coś jest nie tak z którymś z moich kotów. Załatwia się poza kuwetą i boję się że to coś poważniejszego 1 Quote
Baltimoore Posted November 8, 2017 Posted November 8, 2017 38 minut temu, DORA1020 napisał: Rudy Rajmund--test na panleukopenie ujemny leczony świerzb,podejrzenie kokcydiów O rany :( Jeszcze kokcydiow nam brakowało :( Dobrze że jest w lecznicy. Quote
Recommended Posts