Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Mam podsumowanie kosztów za koty w lecznicach. Humor nieco mi się pogorszył...
Za pobyt i leczenie kocurka z ropniami wyszło w lecznicy Royal Wet w Zamościu 440zł,za drugiego kocurka z uciętym ogonkiem - 380zł.
Przypomnę też koszty za czarno-białą kotkę: 130zł w Royal Wet w Zamościu i 220zł w szpitalu Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie,z czego 50zł zostało zapłacone z bazarku sharki. Po podsumowaniu wychodzi kwota 1170zł - 50zł =1120zł nie licząc kosztów dojazdu do Lublina ( 80zł).

Ala a nie chcesz fantów na bazarek? Mam zasłony, książki, ubrania damskie, męskie i niemowlęce. Trochę kasy by było na spłacenie długu. Ja niestety czasowo nie dam rady zrobić bazarku ani rozsyłać fantów, ponieważ moja Asia w tym czasie gdy to piszę wysypała zawartość opakowań z kaszami, ryżem itp oraz chce włożyć Puppiemu spinacze do nosa
Daj znać jakby co. Albo ktokolwiek inny. Lecę bo pies ma dość
Posted

Ala a nie chcesz fantów na bazarek? Mam zasłony, książki, ubrania damskie, męskie i niemowlęce. Trochę kasy by było na spłacenie długu. Ja niestety czasowo nie dam rady zrobić bazarku ani rozsyłać fantów, ponieważ moja Asia w tym czasie gdy to piszę wysypała zawartość opakowań z kaszami, ryżem itp oraz chce włożyć Puppiemu spinacze do nosa
Daj znać jakby co. Albo ktokolwiek inny. Lecę bo pies ma dość

Ja właśnie zrobiłam bazarek z takich fantów, jakie miałam, ale jeżeli chcesz, to przyślij mi,podzielę się nimi z handzią i może zrobimy kolejne dwa bazary na długi. Chociaż czasu tak bardzo mi brakuje, zaniedbałam swoje zwierzęta, mój pies ma chore nerki, późno zareagowałam na objawy i nie wiem, co z nim będzie...

Dziękuję Ci bardzo :)

Podać na pw adres do wysyłki ?

Posted

Ja właśnie zrobiłam bazarek z takich fantów, jakie miałam, ale jeżeli chcesz, to przyślij mi,podzielę się nimi z handzią i może zrobimy kolejne dwa bazary na długi. Chociaż czasu tak bardzo mi brakuje, zaniedbałam swoje zwierzęta, mój pies ma chore nerki, późno zareagowałam na objawy i nie wiem, co z nim będzie...
Dziękuję Ci bardzo :)
Podać na pw adres do wysyłki ?

Jasne, Ala wysyłaj adres na pw a ja w czwartek wyślę pakę:)
pozdrawiam!
Posted

Przypominam o evencie Brysia: https://www.facebook.com/events/800531943333346/

I o Daktylku na dogo: http://www.dogomania.com/forum/topic/139475-daktylek-zbiera-na-hotelikpomozcie-prosze/page-38-> jak znajdzie DS myślę, że będzie można na jego miejscie ulokować Brysia... No i Daszeńka. Ona ma ogłoszenia?

Dasza ma ogłoszenia,tylko nie ma aktualnych zdjęć niestety ...

Tak bardzo chciałabym zabrać ją do hoteliku,jestem pewna,że nie czekałaby długo na dom.

Guest TyŚka
Posted

Alina, mieszkasz w Zamościu? Może znajdę jakieś fanty na bazarek i bym Ci podrzuciła ;)

Posted

Alina, mieszkasz w Zamościu? Może znajdę jakieś fanty na bazarek i bym Ci podrzuciła ;)

Chętnie przyjmiemy z handzią,chociaż też nie mamy czasu,bo pracujemy,ale bardzo proszę :)

• Upvote 1
Posted

mój bazarek trochę się opóźni - mam fanty od Cassi plus po moim dziecięciu, ale wolno mi idzie focenie :/

wiem jak to jest z organizowaniem bazarków :), trzeba na to bardzo dużo czasu poświęcić

Posted

Zapisze sobie wątek. Chciałabym bardzo pomóc Wam jakoś, bo dużo się u Was dzieje i sporo psiakow potrzebujacych. A Dasza to która? Ile kosztuje hotelik?

Posted

To jest Dasza:

SAM_0181_zpsb29ce560.jpg

SAM_0873_zps51a164e6.jpg

Zdjęcia niestety nie są aktualne, bo sprzed roku... Trudno się ich doprosić w dt,podobnie jak informacji o suczce,o jej zachowaniu itp.

A hotelik za 10 kilogramową suczkę pewnie wyniósłby ok.300zł miesięcznie,a może mniej.

Posted

Napiszcie coś więcej o Daszy. Ile ma lat, jak do innych psów i dzieci? Ile waży i ile ma w kłębie. I tak naprawdę co się z nią teraz dzieje, bo czytam ,ze DT nie udziela zbyt wiele informacji. A gdzie ona przebywa , chodzi o miejscowość albo przynajmniej w pobliżu jakiego miasta.

Posted

Daszenka jest prześliczna i malutka. Jakby były fajne fotki pewnie szybko znalazła by domek. Może ktoś by pomógł obfocic ?

Poker

Napiszcie coś więcej o Daszy. Ile ma lat, jak do innych psów i dzieci? Ile waży i ile ma w kłębie. I tak naprawdę co się z nią teraz dzieje, bo czytam ,ze DT nie udziela zbyt wiele informacji. A gdzie ona przebywa , chodzi o miejscowość albo przynajmniej w pobliżu jakiego miasta.

Dzasza w momencie złapania,czyli ponad rok temu ważyła ok.9 kg. Z relacji opiekunów wynika,że obecnie też tyle waży, może kilogram więcej. Dt jest w Szczebrzeszynie,to jest ten awaryjny,bardzo tymczasowy dom,który znalazła swego czasu Dora1020. Dasza miła jechać do dt do Krakowa do Pani Ewy,ale  na jej miejsce pojechała Tyczka,bo jej była pilnie potrzebna pomoc. Dasza dostaje jeść,mieszka w kojcu,widzi człowieka 2-3 razy dziennie - teraz może częściej,bo ludzie wychodzą na podwórko i do ogródka, i taki jest jej żywot. Dwa tygodnie temu prosiłam z zdjęcia,do tej pory nie mam ich jednak. Co jakiś czas proszę zresztą...  Mogłybyśmy np. z kudlataja podjechać zrobić zdjęcia,ale ludzie niechętnie widzą nas tam. Dziwni ludzie,krzywdy nie zrobią psu,Dasza jest wpatrzona w swojego opiekuna,tak,jak wszystkie poprzednio przebywające u nich psy,ale to nie jest odpowiednie miejsce dla adopcyjnego psa. W domu bywa bardzo rzadko,podobno leży sobie grzecznie i cichutko nie wadząc nikomu. W ogóle sunia jest pozbawiona agresji,tyle ,że początkowo była uciekinierką,co było spowodowane strachem przed ludźmi w ogóle. Dasza nie ma szczęścia do zmiany miejsca,bo zawsze trafi się jakaś bieda bardziej od niej potrzebująca pomocy.

Guest TyŚka
Posted

Faktycznie Daszy przydałby się nowy DT.
Za ten obecny płaci się, prawda?

Guest TyŚka
Posted

A może poszukać jej płatnego DT? 200zł to wcale niemało, no a przecież opieka jest jaka jest... wiem, rozbija się to wszystko o pieniądze... ale głośno myślę, szkoda mi jej po prostu. Gdy Plamka i Zoja znajdą dom to może na ich miejsce dać Daszę? Bo ona niestety z roku na rok jest mniej adopcyjna, nei dość że starsza to i pewne rzeczy wejdą jej w nawyk.

Aaa ja mam jakieś książki i duperelki na bazarek, więc mogę przywieźć kiedyś komuś do Zamościa, jak będę jechała do szkoły.

Posted

A może poszukać jej płatnego DT? 200zł to wcale niemało, no a przecież opieka jest jaka jest... wiem, rozbija się to wszystko o pieniądze... ale głośno myślę, szkoda mi jej po prostu. Gdy Plamka i Zoja znajdą dom to może na ich miejsce dać Daszę? Bo ona niestety z roku na rok jest mniej adopcyjna, nei dość że starsza to i pewne rzeczy wejdą jej w nawyk.

Aaa ja mam jakieś książki i duperelki na bazarek, więc mogę przywieźć kiedyś komuś do Zamościa, jak będę jechała do szkoły.

Przywieź rzeczy na bazarek oczywiście,dziękuję :) Na pw podam Ci nr tel.

Wiadomo,że gdyby Plamka i Zojka znalazły domki,to Dasza wreszcie trafiłaby do Murki, ale na razie jeszcze nie mają domów...

Posted

Ja co miesiąc wysyłam worek karmy tam gdzie jest Daszenka. Czy tam są jeszcze jakieś pieski ? Pytam bo jeśli Daszenka by poszła do innego Dt to zamiast 100 zł na karmę dałabym dla niej na Dt.

Posted

Ja co miesiąc wysyłam worek karmy tam gdzie jest Daszenka. Czy tam są jeszcze jakieś pieski ? Pytam bo jeśli Daszenka by poszła do innego Dt to zamiast 100 zł na karmę dałabym dla niej na Dt.

Nie wiem w tej chwili,ale  kilkanaście dni temu był terierowaty zabrany z osiedla,którym miała zająć się gmina; miał trafić do przyzwoitego przytuliska prowadzonego przez zaprzyjaźnioną wetkę,ale ostatecznie okazało się,że gmina coś kombinowała,aby oddać go do zamojskiego schroniska. Na szczęście kudlataja z Krystyną zabrały w porę psa z dt i ma już dom w ich wsi.

Część tej suchej karmy zjada Dasza, ale za mokrą i gotowaną ja płacę.