DORA1020 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 [quote name='ludka']Dora, osoba z Miau zrobi wizyte PA w Pulawach dla Maciusia. Zglosila sie mlodziutka dziewczyna, pytając o rudą kotke spod Zamoscia, którą oglaszalam. Zalezy jej na kocie, ktory sie dogada z kociolubnym pieskiem. Zobaczymy, co pokaze wizyta. Nie nastawiam sie, ale gdyby - to mozna by w sobote wykorzystac transport. Wilhelm chyba ma byc w Lublinie, prawda?[/QUOTE] To czekamy na wynik wizyty,chcialabym,zeby to byl dobry dom dziekuje ludka za zawiezienie kotkow do W-wy:) caly czas mysle o tym,zeby podziekowac,ale zawsze jest cos pilnego do napisania czy zrobienie. Bardzo Ci dziekuje,bo bez Twojej pomocy,wiadomo,kotki nie mialy by sznas na zycie:) I dziekuje rowniez Wiolhelm:) za zawiezienie do Lublina. Quote
DORA1020 Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 [quote name='funia']Wpłaciłam 50 zł Dorze do rozdysponowania na potrzeby zwierzat przebywających pod jej opieka . Dora Jak wpłyna to potwierdz wpłate .[/QUOTE] Oczywiscie potwierdze,bardzo dziekueje:) Quote
Sara2011 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 Mogłabym ogłosić tego niewidomego ON-ka ale potrzebowałabym zdjęcia i informacje o nim. Quote
diana79 Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 mam trochę pieniążków od Uszatka który jest już w ds i mogę zamówić np. 15kg karmy BRIT PREMIUM dla psów (mogę polecić bo moje psy się nią zajadają) [URL]http://allegro.pl/brit-premium-adult-m-15kg-5x-lapka-obroza-i3233612378.html[/URL] i 10kg karmy dla kotów Josera Josicat tylko nie wiem czy to dobra karma bo na kocich się nie znam jedynie dla innych taką zamawiałam [url]http://allegro.pl/josera-josicat-10kg-gratisy-i3248457240.html[/url] DORA daj znać czy przyda się taka karma czy ewentualnie inna Quote
DORA1020 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Asia,ktora zabrala do Dt 2 malenkie sierotki,ktore niestety sa w zlym stanie,napisala wiersz:( [I]Przyszły na świat nie proszone Nie chciane i porzucone Spójrz na dzieło swe Boże Oto ONE! Samotne dzieci bez mamy Okrutnym losem skrzywdzone Spójrz Boże raz jeszcze Oto ONE! Patrzą oczami co nie widzą W moją dłoń mocno wtulone Spójrz na me ręce Boże Oto ONE! Cierpią choć nikogo nie krzywdzą W bezwzględne życie rzucone Spójrz Boże na nie łaskawie Oto ONE! Pochyl się litościwie nad Nimi Tchnij zdrowie w ciałka zmęczone Spójrz Boże jak bardzo żyć chcą Oto ONE![/I] Quote
DORA1020 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 [quote name='diana79']mam trochę pieniążków od Uszatka który jest już w ds i mogę zamówić np. 15kg karmy BRIT PREMIUM dla psów (mogę polecić bo moje psy się nią zajadają) [URL]http://allegro.pl/brit-premium-adult-m-15kg-5x-lapka-obroza-i3233612378.html[/URL] i 10kg karmy dla kotów Josera Josicat tylko nie wiem czy to dobra karma bo na kocich się nie znam jedynie dla innych taką zamawiałam [URL]http://allegro.pl/josera-josicat-10kg-gratisy-i3248457240.html[/URL] DORA daj znać czy przyda się taka karma czy ewentualnie inna[/QUOTE] Dziekuje:) Brit to dobra karma i oczywiscie przyda sie bardzo nie wiem jaka jest dla kotow Josera,ja kupuje w Biedronce Wiskasa,maja pakowane po 2 kg,ale moze ta Josera tez jest dobra ludka pewnie bedzie wiedziala. Quote
DORA1020 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Ten psiak bardzo potrzebuje pomocy,jest niewidomy i jest w schronisku,na razie jest na kwarantannie,a jak zostanie przeniesiony na boks ogolny,.....nie ma szans,juz teraz widac na zdjeciu jaki jest zabiedzony:( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243401-ON-ek-potrzebujący-DT-DS-z-Zamościa[/URL]-!!! Quote
DORA1020 Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Ingrid , dzisiaj przyszla karma,bardzo Ci dziekuje:loveu: Quote
diana79 Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 [quote name='DORA1020']Dziekuje:) Brit to dobra karma i oczywiscie przyda sie bardzo nie wiem jaka jest dla kotow Josera,ja kupuje w Biedronce Wiskasa,maja pakowane po 2 kg,ale moze ta Josera tez jest dobra ludka pewnie bedzie wiedziala.[/QUOTE] a to lepiej kupię wiskasa skoro sprawdzony, jest nawet tańszy i moge zamówić 14 kg to będziesz mieć zapas na jakiś czas ;) tylko przypomnij mi adres do wysyłki na pw Quote
ludka Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Niestety z tego domu w Pulawach dla Maciusia nic nie wyszlo, dziewczyna chyba wymiekla przed wizyta. Trzeba oglaszac kocurka nadal. Quote
ala123 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Zapraszam na bazarek dla Sary i Dżekiego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243450-Kilkadziesi%C4%85t-r%C3%B3%C5%BCnych-rzeczy-w-tym-ciuchy-opcja-KT-na-d%C5%82ug-Sary-i-ew-dt-D%C5%BCekiego[/url] Quote
Ingrid44 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 [quote name='DORA1020']Nawet nie wiedzialam,ze jest taki bazarek.Bardzo dziekuje:) Oczywiscie potwierdze. Ostatnio jestem troche zalamana problemami zwierzakow.Na tymczasie jest ich 5 ,na ulicy 3 ,przy tym musze karmic 5 doroslych kotow.Brakuje pieniedzy na jedzenie.O odrobaczaniu,odkleszczaniu nie smiem nawet marzyc. Sama oglaszam psiaki,a kazdy oglaszajacy wie ile potrzeba czasu,zeby oglosic jednego zwierzaka. Na szczescie przy oglaszaniu kotow pomaga mi wilohelm i ludka Kotka,ktora karmie na dzialce jest stara i ma chore dziasla.Na dzialce nie moze zostac.Tylko gdzie? 3 psiaki na ulicy,chodze karmic 2 razy dziennie.Praktycznie nie mam czasu nawet chwile odpoczac. Mam ciezko chora mame,psa chorego na padaczke,ktorego musze wyprowadzac trzy razy dziennie.Ganiam karmic koty,pozniej psiaki na ulicy,biegiem do komputera,zeby zrobic ogloszenia,albo komus cos odpisac. A przy tym jeszcze robie bazarki,zeby psiaki nie zginely z glodu. Naprawde doba dla mnie to za malo,a przy tym zmecznienie.Marze,zeby chociaz jeden dzien odpoczac,ale wiem,ze to nie bedzie mozliwe. No i szukam domu wszedzie gdzie tylko moge dla niewidomego ON-ka ze schroniska. Potrzebuje pomocy we wszystkim.[/QUOTE] Musimy cos wymyslec . Quote
DORA1020 Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 [quote name='ludka']Niestety z tego domu w Pulawach dla Maciusia nic nie wyszlo, dziewczyna chyba wymiekla przed wizyta. Trzeba oglaszac kocurka nadal.[/QUOTE] o jejku,jaka szkoda,a Macius w dodatku zachorowal,ma kk,trzeba podac mu antybiotyk. dam mu od jutra,ale nie rozumiem,kociak caly czas siedzi w domu i dostal KK???? Quote
ludka Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) A maluchy skad zlapaly, ze wyjechaly z kk? Albo ktores tam roznosi wirusa, albo male mialy od urodzenia od matki i zarazily inne. Z tanszych karm dziewczyny polecaly karme Smilla z wolowina, sa tez pakiety w roznych smakach z ryba, wolowiną... [URL]http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/smilla[/URL] Niewiele drozsze, a lepsze od łyskasa. Nie wiem, gdzie zamawiasz i czy jest tam dostepna. Edited May 17, 2013 by ludka Quote
DORA1020 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 czy ktos moze pomoc malutkim sierotkom,ktore zabrala do DT Asia z Miau? sa w bardzo zlym stanie,dziewczyna ponosi sama wydatki na weta,musi kupowac tez specjalne gerberki dla takich maluchow,w przy tym patrzec na ich cierpienie.Jesli ktos moze pomoc,to prosze o to bardzo. [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=152704&start=255[/URL] to te biedaki:( [IMG]http://i49.tinypic.com/24dk85k.jpg[/IMG] Quote
DORA1020 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Doszly pieniadze 50zl od funi.Bardzo dziekuje:) I karma dla kotkow :) od diany i dzisiaj przyszla Brit dla psiakow:) rowniez od diany.Bardzo dziekuje:):) Quote
DORA1020 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Od kilku dni nie bylo Biedronek.Tak ludzie nazywaja duzego rudego Misia i maluszka,ktory nie odstepuje duzego nawet na krok. Bardzo sie tym martwilam,pisalam o tym do Ingrid,bo nie widzialam ich juz od soboty. Dalam ogloszenie do Info Szczebrzeszyn,i dzisiaj zadzwonila dziewczyna,ze sa:) Quote
Ingrid44 Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Dobrze ze sie znalazly. Teraz trzeba je jakos wylapac zeby im sie krzywda nie stala. Wiadomo jakcy sa ludzie. Quote
DORA1020 Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 [quote name='Ingrid44']Dobrze ze sie znalazly. Teraz trzeba je jakos wylapac zeby im sie krzywda nie stala. Wiadomo jakcy sa ludzie.[/QUOTE] Na razie zrobilam im ogloszenie.Dobrze by bylo gdyby znalazl sie dla nich dom,za niewielka oplata za opieke i karme. Bo na taki prawdziwy DS to chyba nie ma szans.Bede szukala.Nakarmilam je niedawno i z tego powodu bardzo sie ciesze,chociaz glodne nie beda.I odpchlilam duza Biedronke,mala Biedronka nadal nie ufa ludziom,chociaz jest duzo lepiej niz na poczatku. Quote
Ingrid44 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 [quote name='DORA1020']Na razie zrobilam im ogloszenie.Dobrze by bylo gdyby znalazl sie dla nich dom,za niewielka oplata za opieke i karme. Bo na taki prawdziwy DS to chyba nie ma szans.Bede szukala.Nakarmilam je niedawno i z tego powodu bardzo sie ciesze,chociaz glodne nie beda.I odpchlilam duza Biedronke,mala Biedronka nadal nie ufa ludziom,chociaz jest duzo lepiej niz na poczatku.[/QUOTE] Dobrze by bylo je zabrac z ulicy ale co z nimi zrobic :( Quote
DORA1020 Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Dzisiaj u nas leje,az przykro patrzec na Biedronki:( cale mokre,mala Biedronka bardzo juz sie garnie do ludzi,przyszedl za mna do bloku,chcial wejsc,tak bardzo smutno,ze nie moglam go zabrac i musialam zostawic w tej ulewie. Na Info Szczebrzeszyn poprosilam,zeby napisali,ze szukam dla nic dT,na razie zero odzewu,ala123 zamowi malej Biedronce ogloszenie ze zdjeciem w Kronice Tygodnia poprosilam tez spolke dawnego GS-u o wygospodarowanie kawalka miejsca dla nich na 2-3 miesiace,zeby mozna tam bylo bude postawic i codziennie bym je karmila,w nastepnym tygodniu ma byc posiedzenie zarzadu i podejma decyzje czy moga pomoc,dobrze by bylo i na 2 miesiace,upaly...burze...one nie moga zostac na ulicy:( Quote
Ingrid44 Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 Bardzo to smutne ze takie fajne pieski musza byc na ulicy :( Quote
wiolhelm170 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Widziałam dzisiaj pieski... Serce mi peka jak na nie patrzę...;( codziennie pytam się rodziców, czy mogąu nas zostać i codziennie słyszę- nie;( Quote
Sara2011 Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Zapraszam na bazarek dla szczebrzeszyniaków: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243786-Moda-SPA-porządki-na-bezdomne-szczebrzeszyniaki-do-2-czerwca?p=20897183#post20897183[/URL] Quote
Recommended Posts