Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dziekuje Becia za wstawienie zdjec Brysia:)
[IMG]http://i45.tinypic.com/169rof4.jpg[/IMG]

Ten psiak zostal wyrzucony na ulice w grudniu.
Tymczasowe schronienie dala mu kobieta,ktora poprosila o pomoc.
Mieszka w tej prowizorycznej budzie,ktora widac na zdjeciu.
Niestety nadal boi sie ludzi,chociaz zaczepia i chcialby,zeby sie z nim bawic,to napewno mlody psiaczek.
Ta kobieta nazwala go Brys.Prosi o pomoc,zeby znalezc mu dom i karmic go,bo ona jest biedna,sama nie ma z czego zyc.
Ja w wykarmieniu go pomoc juz nie moge.
Sama karmie stara Tyczke,ktora jest w rodzinie wielodzietnej,miala zebra na wierzchu i ogon pod same zeby.
Wiec teraz codziennie zanosze jedzenie,zeby juz wiecej nie byla glodna.Karmie rowniez jamnikowata Gabi i koty.
Nie dam rady wykarmioc wiecej zwierzat.
Zamowilam na bazarku ogloszeniowym ogloszenia dla Gabi i Brysia.
Jesli ktos moze pomoc Brysiowi bede wdzieczna.

Posted

[quote name='DORA1020'][IMG]http://i46.tinypic.com/33wtk3r.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/2v10wvk.jpg[/IMG][/QUOTE]

Magda ,ale w budzie siedzi jakiś pies z jasną sierscią ...no chuba ,ze ja omamy mam ....

Posted

Bardzo mi się Brys podoba. Na jaki wiek jest określany? Wygląd ma jeszcze taki szczeniaczkowy (jeszcze wydaje się nie być takim ofutrzonym i zbudowanym jak dojrzały pies), ale może ma taki urok... Dacie radę sprawdzić go do psów?

Posted

Oj biedny ten kotek.:(

[B]Czy ktos mi moze powiedziec cos na temak suchej karmy dla psow o nazwie "CHAPPI" ? [/B]

Wyslalam 15 kg "BRITA" do Dory, niech te biedaki maja co jesc a Dora mniej zmartwien na glowie.

Posted

[quote name='Ingrid44']Oj biedny ten kotek.:(

[B]Czy ktos mi moze powiedziec cos na temak suchej karmy dla psow o nazwie "CHAPPI" ? [/B]

Wyslalam 15 kg "BRITA" do Dory, niech te biedaki maja co jesc a Dora mniej zmartwien na glowie.[/QUOTE]
Ta karma niestety nie ma zadnych składników odzywczych .Wypełniacz .
Niektóre psy ja lubia ale czytając skład mozna się dowiedzieć ,ze ma moze z 4% mięsa.....reszta to ....

Posted

[quote name='funia']Ta karma niestety nie ma zadnych składników odzywczych .Wypełniacz .
Niektóre psy ja lubia ale czytając skład mozna się dowiedzieć ,ze ma moze z 4% mięsa.....reszta to ....[/QUOTE]

Dziekuje za odpowiedz. To dlatego byla tak tania w Krakvecie.Zadziwilam sie ale nie znam sie na Polskich karmach wiec dlatego pytam.

Posted

Gabi to bezdomna sunia,caly czas siedzi na ulicy,codziennie ja karmie,balam sie,ze dzisiaj jej nie znajde,taka pogoda,ze cos okropnego
ale na szczescie byla i ja nakarmilam.Zmarznieta,do siersci przyczepione kulki ze sniegu,musialam ja wytrzec,bo przykro bylo patrzec.
Ona tak bardzo garnie sie do czlowieka,jest taka malutka.
A Brys to napewno mlody psiaczek,jak przychodze to zaczepia i chcialby sie bawic.Ma taki smieszny pysio,na poczatku to myslalam,ze sunia mamy ali123 ucielka i,ze to ona,bo taki podobny pysio.To bardzo wesoly psiak.
Kotka Wegiela jest bardzo chora,ma chore dziasla,i swoje lata ma,myslalam,ze jest mlodsza,ale przeciez od dawna ja karmie,a czas szybko leci........
i nie wiadomo czy nie bedzie operowana,a moze tego nie przezyc:(bardzo sie martwie
kocurka tez trzeba operowac,amputowac mu ogonek,na wszystko potrzeba kasy,jak tu pomagac?
Ingrid,bardzo,bardzo Ci dziekuje za karme:calus:

Posted

Ja też myślę o tych psach, o wszystkich zresztą bezdomnych myślę,jak one dają radę przeżyć taką pogodę:roll:. A co z tym starym psem spod biedronki? Pokazał się jeszcze?
Węgielce przed operacją dobrze byłoby zrobić badanie krwi - nie wiem jak się nazywa,ale moja stara kotka niedawno miała podobny zabieg i lekarz pobrał jej krew do badania, aby sprawdzić w jakim stanie jest serce; u nas wszystko dobrze się skończyło,a kotka biega jak nastolatka,tyle,że zostały jej jedynie cztery zęby,a konkretnie kły:evil_lol:.

Zapraszam cioteczki na bazarek,zorganizowany przez Belę [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241104-Wielkanocne-baranki-i-zajączki-z-ciasta-bazarek-arim-do-20-03-2013-r?p=20596373#post20596373[/url]

Posted

No tak,wiem,ze mozna by zrobic,tylko ja nie mam takich mozliwosci,nie mam samochodu zeby kotki zawiezc do weta,ani pieniedzy,zeby za weta zaplacic.Ani DT gdzie kotki mogly by byc w czasie leczenie.
Tym razem pomogla mi Wilhelma i zawiozla Wegielke do weta,ale Wilhelma nie moze codzienie wozic kotow do weta,bo jak nie ja,to Krystyna prosi ja o pomoc,i praktycznie jej maz codziennie wozi jakies kotki.Oni nie daja juz rady,i czasowo i finansowo.
Wegielka jest chora,za chwile trzeba ja znowu zawiezc do weta,i nie wiem co to bedxzie.Jak pomoc?
A i kocurek wymaga operacji,trzeba amputowac mu ogonek,po operacji skrocenia ogonka bedzie mial zachwiana rownowage,na dzialke wrocic nie moze.
Ostatnio pojechal do fundacji kocurek z ogonkiem bez siersci,wyrzucony na dzialke,udalo sie go uratowac w ostatniej chwili,jeszcze tygdzien i nie mial by szansy na zycie,ogonek zostal amputowany przy samym zadku,byly obawy,ze martwica moze pojsc dalej,a wtedy trzeba by bylo go uspic,ale na szczescie tak sie nia stalo,oprocz ogonka kotek mial chora watrobe/jak sito powiedziala p.Alicja/ i mial anemie.Udalo sie go uratowac,i teraz jest ulubionym Chrzaszczykiem w fundacji.
A teraz chora Wegielka i chory kocurek,i ja nie mam mozliwosci im pomoc.
Znowu poprosilam o pomoc Alicje z Fundacji,nie odmowila mi pomocy,czyli przyjecia na leczenie dwoch biedakow.
Ale problem nadal istnieje......transport.....to tak daleko,wiec nadal sie martwie.

Posted

[quote name='Ty$ka']Boże... myślę o Brysiu i Gabi... jak radzą sobie w taką pogodę? :([/QUOTE]

Brys jakos sobie radzi,zrobilam zdjecie ,poprosze Becie o wstawienie
ale Gabi,tragedia:( na tych malutkich lapkach,przedzierala sie do jedzonka,przeciez ona taka malutka,a tu dwu metrowe zaspy....
ona bardzo potrzebuje pomocy...domu...