Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Trudna,mglista podroz,ale wszystko sie udalo:)
dzieki Kroook za uratowanie zycia kocince:) dzisiaj mial miec operacje,amputacje gnijacego ogonka.Mam nadzieje,ze sie udalo.
Ds dla szczeniaczka z Kreznicy zrezygnowal,takze szukamy dalej
Bari oglaszany przez diane/dzieki za ogloszenia:)/ pojedzie w sobote do Grojca,dzieki pomocy Oli z FB.Dziekuje bardzo:)

Posted

Super, że tak się układa :)

A ten domek dla Bariego to sprawdzony jest? Zdaje sobie sprawę, że husky to pies o wyjątkowych potrzebach (dużo ruchu) i specyficznym charakteru?

Posted (edited)

[quote name='Becia Lublin']chciałam rozliczyć moją ost podróż :)

otrzymałam od DS Sary 500 zł + 20zł od Maszy + 150 zł od krook +30 od Ali123+100zł od dwóch psiaków, które zawiozłam do Katowic i do Rudy Śl.

koszt paliwa wyniósł 700 zł .....zostało 100 zł[/QUOTE]

[QUOTE]Becia Lublin[B]
Dzwoniłam do domku Sary, sunia wczoraj miała chyba pierwszą w życiu kąpiel. Bardzo grzecznie poddawała się zabiegom pielęgnacyjnym. Dziś Sarunia była o weta, który potwierdził, że sunia ma 2 latka, jest zdrowa tylko trzeba ją troszkę podtuczyć. W związku z tym, że nowy domek poniósł olbrzymie koszty transportu nowa Pani Sary prosiła o pomoc w pokryciu kosztów sterylizacji, która odbędzie się w marcu.[/B]
[/QUOTE]

Nie wiem sama,tak pomyślałam,że może zaproponować Pani zwrot tych 100zł? Miały być na kolejny transport do Warszawy w sobotę,ale w tej sytuacji może tutaj są bardziej potrzebne? Nie wiem czego Pani oczekuje,jakiej pomocy,w jakiej kwocie? Sterylizacja dużej suni będzie przecież kosztować sporo,pewnie z 300 zł...
Z drugiej strony faktycznie poniosła bardzo duże koszty na transport,500zł to olbrzymia kwota!
Gdyby ta stówa miała Panią zadowolić,to warto jej chyba zwrócić,tak mi się wydaje,nie wiem, co cioteczki o tym myślą.
Poza tym, żeby to nie wyglądało w jej oczach,że Dora1020 przywłaszczyła sobie te pozostałe pieniądze.

Edited by ala123
Posted

tak się zastanawiam że Pani od początku wiedziała że sunia jest daleko i jakie to sa koszta i zgodziła się na to, na pewno nie pomyśli nic takiego że ktoś sobie przywłaszczył pieniądze, 500zl to były pieniądze za sam transport Sary do DS i nic więcej, nadwyżka zrobiła się chyba z pozostałych wpłat i moim zdaniem bardziej są potrzebne te pieniądze na bieżące ratowanie psów, a sterylka ma być dopiero za kilka miesięcy i w tym czasie może jakoś uda się nazbierać dla Sary, nie wiem, tak ja sobie myślę tymbardziej że tej kasy wiecznie brakuje a potrzeby są ogromne...

Posted

[quote name='diana79']tak się zastanawiam że Pani od początku wiedziała że sunia jest daleko i jakie to sa koszta i zgodziła się na to, na pewno nie pomyśli nic takiego że ktoś sobie przywłaszczył pieniądze, 500zl to były pieniądze za sam transport Sary do DS i nic więcej, nadwyżka zrobiła się chyba z pozostałych wpłat i moim zdaniem bardziej są potrzebne te pieniądze na bieżące ratowanie psów, a sterylka ma być dopiero za kilka miesięcy i w tym czasie może jakoś uda się nazbierać dla Sary, nie wiem, tak ja sobie myślę tymbardziej że tej kasy wiecznie brakuje a potrzeby są ogromne...[/QUOTE]
Ja wiem,jak bardzo kasa jest potrzebna,na tymczasie pozostał dług ponad 1tys.zł (nie wiem dokładnie,ale na pewno ponad),ale z drugiej strony nie spotkałam się jeszcze ,aby jakiś dom dał aż 500zł na transport,tutaj po raz pierwszy.

Posted

tak 500zł to ja też pierwszy raz widzę aby ktoś tak dużo dał za transport, na pewno trzeba jakoś pomóc w sterylce Sary bo rzeczywiście dużo już na nią pieniążków przeznaczyła

Posted

stąd mnie nikt nie przegoni:)
zapraszam na mój bazarek tym razem na moje bardzo chore tymczaski ( 3 sześciotygodniowe suńcie z olkuskiej mordowni)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236106-Szcz%C4%99%C5%9Bliwe-kalendarze-na-2013-na-3-cele-do-7-grudnia?p=20007185#post20007185[/url]

Posted

[quote name='masza44']stąd mnie nikt nie przegoni:)
zapraszam na mój bazarek tym razem na moje bardzo chore tymczaski ( 3 sześciotygodniowe suńcie z olkuskiej mordowni)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236106-Szczęśliwe-kalendarze-na-2013-na-3-cele-do-7-grudnia?p=20007185#post20007185[/URL][/QUOTE]

A przegonili Cię skądś? :mad::cool3:
My będziemy bazarek wspierać,już tam biegnę:lol:

Posted

[quote name='ala123']A przegonili Cię skądś? :mad::cool3:
My będziemy bazarek wspierać,już tam biegnę:lol:[/QUOTE]
Ala ty masz za 20 zł jakby co bo tam są Twoje zdjęcia:) między innymi
na razie nei przegonili, ale teraz sie tak porobiło, że niektórzy od razu donoszą do moda, że to spam...

Posted

[quote name='masza44']Ala ty masz za 20 zł jakby co bo tam są Twoje zdjęcia:) między innymi
na razie nei przegonili, ale teraz sie tak porobiło, że niektórzy od razu donoszą do moda, że to spam...[/QUOTE]
Nie ma o czym mówić,płacę tak jak wszyscy 25zł i już.Nie wymyślaj:eviltong:.

Dogomaniacy donoszą na swoich,straszne:shake::roll:

Posted

Dziewczyny - dzisiaj pojechały do Warszawy i Pruszkowa cztery psiaki i trzy koty:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:. Nie bardzo potrafię powiedzieć,które; to wie Dora1020,ale pewnie na razie nie ma czasu, aby tutaj wejść i napisać nam o tym.
Kudłataja ledwie żywa,choruteńka, pojechała zawieźć całe psio-kocie towarzystwo. Na razie nie dzwoniła z podróży,więc miejmy nadzieję,obyło się bez niespodzianek.
I jeszcze z innej beczki: ponawiam pytanie sprzed kilkunastu dni, czy ktoś z wątku wie co słychać u Zahira? Na pewno jest tutaj ktoś,kto choćby przeprowadzał wizytę pa? Ktoś,kto ma nr tel. do ds? Nie wiem dlaczego myślę o nim od pewnego czasu.
I co z Mundkiem? Jego właścicielka wyjechała,czy nie ?

Posted

O kotkach to akurat wiem sporo, bo znalazlam im domy. Wczoraj z Kudłatą zawozilysmy kociaki do domków.
Kudlataja, milo bylo Cie poznac. Dzieki za pomoc w rozlokowaniu kociakow w domach. Ostatni domek dla malutkiej tri no suuper, przesympatyczni mlodzi ludzie, nagapilam sie i poslychalam o koszatniczkach, bo w domku jest meska parka tych myszo-wiewior. Malutka kicia nie bedzie sie nudzic, na pewno ulozy sobie z nimi relacje, bo to kontaktowe zwierzaczki.

Posted

Tak,wczoraj pojechalo cale stadko,oczywiscie do Warszawy:) 4 psiaki i 3 kotki
oj,nie bylo latwo,klatki ustawiane byly pietrowo.
Dziekuje kudlataja za zawiezienie zwierzynca do stolicy:) tymbardziej,ze zwierzakow bylo duzo i trzeba bylo je porozwozic.
Dzieki ala123 za uzyczenie samochodu:)
Teraz trzeba zbierac na paliwo,bardzo prosze o pomoc.
Dzieki ludka za znalezienie domow dla 15 malych kotkow:) w tak krotkim czasie,nie mowie,ze bylo latwo,ale sie udalo:)
dziekuje Beci za kontakty telefoniczne:) sama bym sobie nie poradzila,za duzo tego.
Do DS pojechaly trzy szczeniaczki,dwa do Warszawy,jeden do Pruszkowa.Wizyty PA wypadly dobrze.
jeden psiak- Bari,zabrany z ulicy pojechal do W-wy,bedzie pod opieka oli Gruszczynskiej.
Dziekuje Olu:) To taki dobry i kochany psiak.
No i pojechaly trzy kotki.Dwa ze Szczebrzeszyna,jeden z Zawady.
Sporo osob zaangazowalo sie w pomoc zwierzakom.

:Rose:Dziekuje bardzo:)

Posted

[quote name='Ingrid44']Kochani, prosze codziennie [B]klikać [/B]na Majka? :smile: [URL]http://www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie[/URL] Może uda się uzbierać na ten bilbord i Majek znadzie DS.[/QUOTE]
Bede klikac,niech Majek znajdzie dom.

Posted

[quote name='UlaFeta']czekam na wiesci o szczeniakach,ktore pojechaly wczoraj do Warszawy:lol::diabloti:moze ktos napisac[/QUOTE]

Ula wielkie dzięki za wizyty p.a. dla dwóch szczeniaków :loveu: dziś dzwoniła Pani, u której byłaś najpierw i pytała o weta itd. Są zadowoleni z nowych domowników, a bracia, którzy mieszkają po sąsiedzku bawią się razem :)

Posted (edited)

[quote name='ludka']O kotkach to akurat wiem sporo, bo znalazlam im domy. Wczoraj z Kudłatą zawozilysmy kociaki do domków.
Kudlataja, milo bylo Cie poznac. Dzieki za pomoc w rozlokowaniu kociakow w domach. Ostatni domek dla malutkiej tri no suuper, przesympatyczni mlodzi ludzie, nagapilam sie i poslychalam o koszatniczkach, bo w domku jest meska parka tych myszo-wiewior. Malutka kicia nie bedzie sie nudzic, na pewno ulozy sobie z nimi relacje, bo to kontaktowe zwierzaczki.[/QUOTE]

Byleby tylko kicia nie chciała na nie zapolować :diabloti:
Ludko,dostałam od BeciLublin Twój adres mailowy oraz nr tel. i wysłałam właśnie niedawno zdjęcia i opis do ogłoszeń małej Zuzi.
[IMG]http://img443.imageshack.us/img443/1029/zuzia1b.jpg[/IMG]

[IMG]http://img839.imageshack.us/img839/4971/zuzia2.jpg[/IMG]

Byłam dzisiaj u Krystyny ,zrobiłam trochę zdjęć i ona także prosi o pomoc w szukaniu domkow dla stadka kotów przebywających u niej.
Wszystkie koty, małe i duże są ładne i miłe, ale zwykle zimą zaczynają chorować na kk;leci jak po sznurku,jeden od drugiego się zaraża...
Dzisiaj juz nie dam rady,ale jutro wstawię zdjęcia jej kotów,i jakieś teksty do ogłoszeń.

Edited by ala123
Posted

[quote name='Becia Lublin']Ula wielkie dzięki za wizyty p.a. dla dwóch szczeniaków :loveu: dziś dzwoniła Pani, u której byłaś najpierw i pytała o weta itd. Są zadowoleni z nowych domowników, a bracia, którzy mieszkają po sąsiedzku bawią się razem :)[/QUOTE]
no to sie ciesze:multi:,bede czuwac:lol: