Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale przystojniak z Bruncia się zrobił :) Jak będziecie w wakacje, to musimy się spotkać:)

Wczoraj rozmawiałam z P.Aldoną -tą która Roksi adopowała - sunia wykąpana i narazie lekko wystraszona, ale kolega starszy jamnik w nią wpatrzony i jej pilnuje. Jutro tam będę, więc więcej napiszę.
A i widziałam dzisiaj Milkę (Punię czy Siwą) leciałam za nimi bo zobaczyłam z daleka. Milka i owszem dała się wygłaskać, ale za chwilę miałą mnie w nosie, bo szła ze swoim panem do domu, a Pan miał uśmiech od ucha do ucha. Porozmawialam więcej z Panią -są zachwyceni:) Wczoraj było 2x kąpanko - za pierwszym razem mocno krzyczała, za drugim razem było już lepiej, a później poszła i wytarła się w pościel :) Wczoraj raz nasiusiała w domu, ale to na pewno ze stersu. Dzisiaj już było,ok. Byli u znajomych na ogródku i Malutka ani na krok nie opuszczała Pana.

Posted

Ze strony sm zniknął labek, ale jest kolejny psiak http://sm.boleslawiec.pl/zaopiekujsie.php?id=351

Dzisiaj zawoziłam książeczkę naszej Roksi - teraz ma na imię Lusi (piszę fonetycznie). Byli akurat u rodziców tej pani, która ją adoptowała. Dziewczynka ma wielki teren do biegania, biega bez smyczy razem ze swoim starszym kolegą jamniorkiem. Przywitała się a później pilnowała panów. Dzisiaj pierwszy raz zaszczekała w nowym domku :) Widać, że jest szczęśliwa.

Umawiamy się na środę. Laura - tak jak rozmawiałyśmy- później będę koło P.Basi tak 16:25-16:30 zabieram Basię i Kasię , a później P.Monikę.

Posted

Szukam pieska do bardzo dobrego domku.Może macie kandydata? Ma mieć do 2 lat, do 10 kg, najchętniej czarny z krótką sierścią , może być niskopodwoziowy.Dom w domku z ogródkiem, bez kotów i dzieci u 65.letniej pani, która właśnie straciła pieska po 14 latach i bardzo jej smutno.Chce znaleźć przyjaciela jak najszybciej. Domek jest 30 km od Wrocławia.

Posted

Widziałam. Do jutra....
Dzisiaj widziałam Milkę - teraz ma na imię Punia, a jak szczeka:) - szok - w zp tylko płacz było słychać. Oczywiście wpatrzona w swojego pana:) Dała się wymiziać i wziąść na ręce, zjadła dwa ciastka, a później dziarsko maszerowała do domu nawet się nie oglądając...
Widziałam też Nukę - tą co koło Ciebie Kasiu mieszka - przyleciała się przywitać.

Posted

Zaznaczam ,ze trzeba ogłaszać nasze psy w Dzierżoniowie ....można wykupić ogloszenia na bazarku . 2 pakiety opłacę ... Tygrys ma być wywieziony.......................chcę mu załatwić hotel - kto pomoże ...

Posted

nIE dam rady robić wszystkim psom ogloszeń . Im potrzeba przynajmniej 30 ogłoszen , a jest 5 psów w Dzierżoniowie i u nas 7 na razie . Ostatnio zrobiłam papierowe ogłoszenie Batonikowi ..... . Lepiej jest wykupić parę pakietów . też ...... Ja opłacę przynajmniej 3 .pakiety . KAJTEK ma chyba ok 20 -ścia, ogłoszeń na razie .. , .Zacznę innemu robić , jak ich nie wywiozą po cichu .........:shake::angryy:. Lokalne - na zinfo , luban 24. , wrocławiak ...robię cały czas......

Posted

Niesamowite z Dantem:) Super wiadomość.
Mam namiary na jeden wątek z ogłoszeniami - tam gdzie dawałam Fuksa i Prezesa, ale trochę czasu trwa zanim ogłoszenia są zrobione. Jeśli ktoś ma namiary na bazarek z ogłoszeniami - poproszę.

Jeśli mowa o hoteliku - to chętnie takowy bym widziała dla wszystkich naszych psiaków. Niestey, wszystko rozbija się o kasę.
Tygrysowi - proponuję założyć wątek - może się uda....

Posted

A przypomnijcie mi jak to było z Bianką? Ona miała ogłoszenia i ktoś ja wziął do tej firmy z ogłoszeń? czy przez znajomych? mamy wogóle jakieś wiadomości od Bianko-Gabi?

Posted

dorota k. napisał(a):
Niesamowite z Dantem:) Super wiadomość.
Mam namiary na jeden wątek z ogłoszeniami - tam gdzie dawałam Fuksa i Prezesa, ale trochę czasu trwa zanim ogłoszenia są zrobione. Jeśli ktoś ma namiary na bazarek z ogłoszeniami - poproszę.

Jeśli mowa o hoteliku - to chętnie takowy bym widziała dla wszystkich naszych psiaków. Niestey, wszystko rozbija się o kasę.
Tygrysowi - proponuję założyć wątek - może się uda....

Tak ,tylko nie wszystkie nasze psiaki potrzebują szkolenia - jak to jest w przypadku Tygrysa . I Nie wszystkie mają być wywiezione teraz ,a jemu to grozi ewidentnie - gdyby był zaczipowany już dawno byłby wywieziony , a potem być moze uśpiony ....bo jest wiadomo ... nie dla każdego .i typ dominanta. . Inne psiaki nie są zagrożone . i nie grozi im raczej uśpienie z powodów ich zachowania..sa w pełni adopcyjne. Teraz jest pusto w Z.P ,więc potrzeba tylko porządnie je ogłaszać . ... Zrobię im papierowe ogloszenia . Chciałabym mieć wieści z Niemiec o Batoniku ,Danio ,Cezarku i Norce - nie wiem , co z Misiem .. ...............

Posted

AISZA - młoda około 8-miesięczna sunia. Jeszcze szczeniak. Jesteśmy w przechowalni tylko dwa razy w tygodniu:( więc niewiele możemy poświęcić jej czasu, którego tak bardzo jej z ludźmi potrzeba