Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dante - młody ,wesoły ,żywiołowy pies w typie amstaffa . .ok 3 letni do ludzi łagodny , przyjazny . Gorzej się z psami.. potrzebuje wybiegania się . , jest silnym psem . B. pojętny i kontaktowy . , reaguje na przywołanie . Lepiej ,aby ktoś miał juz doświadzcenie z dużymi , silnymi psami .. .

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DANTE (czyli Demon)

Żywiołowy pies w typie amstaffa.
Około 3-letni, łagodny w stosunku do ludzi,
uwielbia smakołyki i długie spacery.
Bardzo pojętny i kontaktowy.
Reaguje na przywołanie.
Nadawałby się do pilnowania posesji.
Ale potrzebuje osoby, która ma już doświadczenie
z dużymi i silnymi psami.

BANDZIOR

Duży, silny pies, mieszaniec amstaffa, około 3-letni.
Bardzo wesoły i zywiołowy.
Nie może być pozbawiony kontaktu z człowiekiem.
Nie nadaje się do ciasnego kojca gdyż potrzebuje dużo ruchu.
Szukamy dla niego odpowiedzialnego, zrównoważonego
i stanowczego właściciela, który potrafiłby nad nim zapanować.

KAZAN
Starszy, około 8-letni mieszaniec
owczarka niemieckiego.
Nieufny i wystraszony.
Do przechowalni trafił ze zranioną łapą.
Dużo szczeka, ale najprawdopodobniej jest to
spowodowane lękiem, nie agresją.
Powoli zaczyna się oswajać i nabierać zaufania.
Jest posłuszny.

Posted

Kazan - mieszaniec owczarka niem. - ok- 7 letni . niedawno trafił do przechowalni - ze zranioną łapą . Może dlatego jest jeszce nieufny . i niepewny - broni się nadmiernym szcekaniem zza krat . , ale wynika to raczej nie z agresji , ale z niepewności i lęku . Mimo tego pomału się zaczyna oswajać i nabierać zaufania ,.. . Po za tym jest posłuszny i kontaktowy ......Nie na łańcuch . ! ...

Posted

Bandzior - mieszaniec amstaffa . ,, młody ,ok 3 letni . , b. zywiołowy b., wesoły pies. .Potrzebuje dużo ruchu . Nie może byc pozbawiony kontaktu z czlówiekiem .. Nie nadaje się do ciasnego kojca , gdzie musualby zostawać caly dzień sam . POTRZEBUJE odpowiedzialnego , zrównoważonego , spokojnego opiekuna ,ale jednocześnie stanowczego .aby móc nad nim zapanować . Nie wykluczone szkolenie w celu odpowiedniego ułożenia i poprowadzenia ...

Posted

takie psy ,jak tygrys ,czy bandzior nie mogą tracic kontaktu z człowiekiem - wykluczony np.. kojecc , bez spacerów !!!.......- . odosobnienie fatalnie działa w przypadku psów rasy amstaff ,,, . i mixów asta . może wzmagać agresję ,n ieufność ,, itd......Preferowany , spokojny ,zrównoważony , a jednocześnie stanowczy , doświadczony opiekun ........ a Kazana musimy i tak lepiej poznać .. pomału , ze spokojem , na smaki itp.........za krótko jest i bez spacerów na razie ..........

Posted

Tworzycie z Anią super duo:) Monika - tylko napisz proszę Batonik, bo Baton to jak beton.
I jeszcze jakbyś pisała do tej babki to pokaż proszę te szczeniorki , że mają około 2 miesięcy i zostały znalezione Chłopczyk ( ten większy z białą plamką na nosku) i Dziewczynka i przebywają w lecznicy. A tutaj zdjęcie

Posted

dorota k. napisał(a):
Monika Ty się normalnie minęłaś z powołaniem :) Dziewczyno - masz talent :) I dobrze, że jesteś z nami i psiakami:)

he h..jaki tam talent:) po prostu nie omijałam lekcji polskiego w podstawówce:)

Super, że dzisiaj psiury nasze poszły drugi raz na spacer:)

Posted

Ja też nie omijałam i co z tego:evil_lol: Wkleję jeszcze zdjęcie Bianki i Lutka - może się przydadzą.
Aniu i podpowiedź jak zakładać nowe posty - dasz radę:)

Posted

P. Doroto moze Pani wysłać tej babce z gazety zdjęcia:
KAZAN
LUTEK
MISIO
MURZYNEK
DANIO
BIANKA

plus szczeniaki z Marvetu

????
Reszte zdjęć plus te teksty już wysłałam.
Ale tych psiaków u siebie nie mam na komputerze.

Posted

Kurcze... o Daniu nikt nie pomyślał... ja mam takie paskudne jego zdjęcie z piastów na śniegu :( I Kazana przez kraty:( Monika - wyślę to co mam.
A może ta babeczka będzie miała lepsze zdjęcie Dania - na pewno robiła, bo ja go akurat prowadziłam.

Posted

Ja już też wygrzebałam:) To zaraz wyślę Kazana, Lutka, Misia , Biankę i Szczeniorki.
Dostałam sms-a od pani - już z nią rozmawiałam. Jej dzieciom Lutek przypomina Żwirka starszej pani z ul.Cichej. Nie znają nazwiska, ale jutro podejdą zapytać i dadzą znać. Miejmy nadzieję że to on i że pani go szuka.

Aniu - zakładanie nowego wątku.
Jak się zalogujesz - forum - dolnośląskie
pod reklamami pojawi się spory niebieski prostokąt z treścią : + napisz nowy temat
później wszystko tak jak w postach.

Posted

Możliwie że w najbliższym czasie na stronie sm , będzie nowy pies... ;/
Moja mama wróciła właśnie z pracy i mówiła że przyszła do niej do sklepu taka pani i opowiadała że po ulicy biega jakiś czarny pies i się rzucał na jej suczkę , i ona zadzwoniła po sm i go zabrali ...

Posted

to prawda to nie schronisko tylko przytulisko jak tak to wiecej boksów powino byc !! a te dwa szczeniaki u weterynarza wygladaja jak setery szkockie gordon

Posted

Gazeta Powiatowa.
Monika oddzywała się coś ta babeczka z gazety do Ciebie. Jak nie to po południu do niej zadzwonię i zapytam co i jak i zapytam też gdzie tą gazetę będzie można znaleźć.

Dziewczyny to jest Żwirek i ma 11 lat. Rozmawiałam z panią. Mam nadzieję, że sm potraktuje łagodnie bo pani nie ma pieniędzy . trzeba będzie pomóc.