tula Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 wyróżnione gumtree kraków Iryska: [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Najslodszy-Irysek-czy-ktos-go-pokocha-W0QQAdIdZ287112438[/URL] Quote
red Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Dzięki Tula, trzymam kciuki. Monday - może jakoś uzbieramy na czerwiec - dzięki za bazarek. Wszystkie rozliczenia są w 1 poście wątku. Quote
himba Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Taki śliczny ten Irysek :)) może jego los się odmieni ,gdy poznamy panią Ilonę? Quote
red Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Irys nie ma już pieniędzy na hotel w lipcu. Szukamy domu tymczasowego... Quote
red Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Dzięki. Monday, nie mogę Ci wysłać odp. na pw, sprawdź skrzynkę. Do dziewczyny napiszę emaila. Quote
himba Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 [quote name='red']Irys nie ma już pieniędzy na hotel w lipcu. Szukamy domu tymczasowego...[/QUOTE] W SOBOTĘ Ma przyjechać Pani Ilona, porozmawiajcie z nią o tym piesku, on nie może trafić do schronu, nigdy :placz: Quote
TERESA BORCZ Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Od kilku dni jest u mnie Drops z uciskiem w jakimś punkcie wzdłuż kręgosłupa, nie chodził zupełnie a zaaplikowana rehabilitacja w Katowicach i druga nieco odmienna u mnie dały już rezultat po niemal 10 dniach,psiak był w gorszym stanie, dodatkowo nie kontroluje narazie moczu ,bardzo intensywnie o niego walczymy i pojawiły się pierwsze rezultaty po kilku dniach, a wczoraj sam powstał na 4 łapki i to kilkanaście razy i przewędrował pięknie ok 10 11 kroków, przed nami dalsza rehabilitacja ale już z ogromną nadzieją Irys może napewno chodzić i to w krótkim czasie, może warto znależć mu dt w naszej okolicy aby kilka zabiegów otrzymał no i tę domową rehabilitację, mogę komuś kto jest realnie zainteresowany pomocą psikowi podać dokładnie co należy robić, i jakie leki podawać, dla bardzo konkretnej diagnozy można by połączyć rtg naszego i waszego psiaka bo lada dzień idę do 2 dobrych specjalistów, zabrałabym go do siebie na bdt z rehabilitacją ale mam narazie ponad komplet, jeśli się wątek zaktywizuje, można mu będzie naprawdę pomóc, bo w schronisku stan się pogorszy/ dziś zapytam ogromne katowickie serce czy się nie zlituje na jakiś czas, nawet za niewielka opłatą, bo warto a może w międzyczasie u mnie się ozdrowieńcy wyadoptują to bym pomogła/ czy możecie podesłać ostatnio robione rtg podam specjaliście przy naszej wizycie jak najszybciej, w razie jakiegoś miejsca dla niego transport byłby darmowy/proponuje narazie podglądać wątek Dropsa, bo tam mniej więcej piszemy co robimy, Quote
kasumi Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']Od kilku dni jest u mnie Drops z uciskiem w jakimś punkcie wzdłuż kręgosłupa, nie chodził zupełnie a zaaplikowana rehabilitacja w Katowicach i druga nieco odmienna u mnie dały już rezultat po niemal 10 dniach,psiak był w gorszym stanie, dodatkowo nie kontroluje narazie moczu ,bardzo intensywnie o niego walczymy i pojawiły się pierwsze rezultaty po kilku dniach, a wczoraj sam powstał na 4 łapki i to kilkanaście razy i przewędrował pięknie ok 10 11 kroków, przed nami dalsza rehabilitacja ale już z ogromną nadzieją Irys może napewno chodzić i to w krótkim czasie, może warto znależć mu dt w naszej okolicy aby kilka zabiegów otrzymał no i tę domową rehabilitację, mogę komuś kto jest realnie zainteresowany pomocą psikowi podać dokładnie co należy robić, i jakie leki podawać, dla bardzo konkretnej diagnozy można by połączyć rtg naszego i waszego psiaka bo lada dzień idę do 2 dobrych specjalistów, zabrałabym go do siebie na bdt z rehabilitacją ale mam narazie ponad komplet, jeśli się wątek zaktywizuje, można mu będzie naprawdę pomóc, bo w schronisku stan się pogorszy/ dziś zapytam ogromne katowickie serce czy się nie zlituje na jakiś czas, nawet za niewielka opłatą, bo warto a może w międzyczasie u mnie się ozdrowieńcy wyadoptują to bym pomogła/ czy możecie podesłać ostatnio robione rtg podam specjaliście przy naszej wizycie jak najszybciej, w razie jakiegoś miejsca dla niego transport byłby darmowy/proponuje narazie podglądać wątek Dropsa, bo tam mniej więcej piszemy co robimy,[/QUOTE] ale byłoby super...., bo jednak zbierać miesiąc w miesiąc 300zł to sporo.... Quote
Monday Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 chyba jamor ma wynik z rtg??? Zaraz poproszę, żeby przysłał! Quote
Monday Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='kasumi']ale byłoby super...., bo jednak zbierać miesiąc w miesiąc 300zł to sporo....[/QUOTE] Tak, byłoby super - zostałaby tylko Lady do opłacenia...mam nadzieję, że ktoś ją w końcu adoptuje :( No i dla mnie "kłopotem" jest jeszcze Blanka, która też nie wiedzieć czemu nie może chałupy znaleźć. Teresa Borcz, a czy również behawioralnie jesteś cudotwórcą???? :) Quote
red Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Jamora chyba do 4 lipca nie ma, pisał o tym na forum. Teresko, nie wiem czy czytałaś wątek, Irys chodzi i biega, sam sobie dozuje wysiłek biegania, częściej odpoczywa. Nie wiem czy można coś więcej osiągnąć u niego, ale może.....dziękuję za chęć pomocy, na pewno potrzebuje domu, na ten moment chociaż tymczasowego. Monday, nie wiem czy teraz ktoś kto zastępuje Jamora wyśle nam ten rtg, chyba musimy poczekać na jego powrót. Quote
TERESA BORCZ Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Fajny ten psiak, sprawdzenie rtg nic nie kosztuje więc może da się wszystko ulepszyć na maksa, myślę bardzo intensywnie nad bdt lub choć o wiele tańszym dt, ale napewno trzeba ściągnąć pomoc większą i moc ogłoszeń z dobrym tekstem/ ddoczytuję watek na raty bo czasu mało, ale pojawił się u nas na dropsikowym więc trudno pominąć, kochana, ja się tam za cudotwórcę nie uważam, ale staram się jakos i behawioralne problemy intuicyjnie rozwiązać i powiem szczerze że pomagają mi w tym moje własne psiaki i niektóre tymczaski, trudny behawioralnie psiak często sie wyrównuje w towarzystwie innych, zwłaszcza takiego którego darzy psią sympatią, mój jamniorek absolutnie bezkonfliktowo przywrócił do normalnego życia pozornie beznadziejny przypadek dymińskiego koszmarnie skrzywdzonego Foksika teraz Foksio sam może być przykładem psa ułożonego i kochajacego/ pomocne są też proste wskazówki Cezara Milana, warto skorzystać/ Quote
red Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Monday, napisała email do patorki, ale ona aktualnie ma na tymczasie psy i nie może wziąć Irysa. Quote
Monday Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Jest rtg Irysa [quote name='"jamor"']znalazłem irysa rtg. na jego album wrzuce tez w pełnym rozmiarze. i tak pewnie sie nie przyda bo lekarz nie stwierdził zadnych zmian ortopedycznych. ewentualnie mozna rezonans magnetyczny kregosłupa zrobic, ale nie wiem czy wogóle robią cos takiego u psów. [img]http://images8.fotosik.pl/2257/1ebffb7b3d36c68e.jpg[/img] [img]http://images8.fotosik.pl/2257/d31b6a51c7b8880d.jpg[/img][/quote] Quote
red Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Irys już opuścił hotel u Jamora, od wczoraj jest w domu tymczasowym. Quote
red Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Irys jest u Anny A. Mało je poza tym jest ok. Zapytałam Jamora i odpowiedział: "irys jadł ariona juniora lub gotowanego kurczaka. ogólnie nie był nachalny na zarcie. Raczej nie zalicza sie do psów ktore sie zbytnio stresują wiec to nie powinno miec wpływu na jego apetyt." Quote
AnnaA Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Właśnie mam ariona juniora i podtykam Irysowi/Timonowi/. Je niestety bardzo mało. Quote
Recommended Posts