AnnaA Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dzięki Tula za pilotowanie diagnozowania Iryska. Z tego co wiem to Red jest właśnie na badaniach. Quote
Bogusik Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Cioteczki!jak będą tylko jakieś wiadomości o Irysku,to piszcie.Martwię się... Quote
hop! Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='AnnaA']Szczeniaki przyjechały do mnie w niedziele po południu. Wetka oceniła je na max osiem tygodni. Kości obciągnięte skórą z wielkimi brzuszkami. Jeden ważył 1,20 a drugi 1,4 kg z tego połowa to pewnie robaki. Są zarobaczone tak, że wetka obawia sie czy uda sie je uratować, szczególnie tego mniejszego. Narazie robaki wyłażą z nich w ilościach dla mnie niewyobrażalnych. Dobrze, że maja apetyt. Irysek jest już w lecznicy. Inne rozwiązanie, jak pozostawienie go tam nie wchodzi w rachubę; ode mnie do Radomia 40 km. W niedzielę wiking podjął się zawiezienia Iryska do nowego hoteliku. Koszty wiking bierze na siebie. Jest to jego wkład dla Iryska.[/QUOTE] Bałam się, że Irysek "załapał" coś od szczeniaków - stąd moje pytanie. Biedne maluchy... Niedługo wyjeżdżasz - co z nimi będzie? Może nawet lepiej się stało, że Irysek trafił teraz do lecznicy. Będą aktualne informacje o jego zdrowiu. Na pewno jest zestresowany nową sytuacją. Quote
ewu Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Posłałam deklarację za październik i listopad.Irysku trzymaj się skarbeńku. Co z chłopaczkiem? Jak szczeniaczki? Quote
AnnaA Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Szczeniaki coraz lepiej. Małej zmniejszył sie znacznie brzuszek, niestety znów wydaliła to świństwo. Znaczy sie, że ciagle jeszcze są ale wyłażą. Los szczeniaków już jest zapewniony. O to nie ma co sie martwić. Żeby tylko były zdrowe! Też czekam na wiadomości o Irysku. Nie dzwonię do kliniki bo nie chcę robić tłoku. Dla Iryska sytuacja jest napewno stresująca ale dobrze, że będzie diagnoza i leczenie. To gubienie moczu było bardzo kłopotliwe. Quote
lilith27 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 pojadą do Niemiec, jak Cezar i dzieci Vendeli? kto teraz zapłaci za pobyt i leczenie Iryska? Kiedy tzreba będzie wyłożyć pieniązki? W niedzielę przy odbiorze psa? Jaka kwota za trzymanie pieska wyszła? posty pierwsze są już przyporządkowane Quote
wilczek007 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 cioteczki ja mam parę rzeczy (raczej ciuchów)na bazarek, niestety tylko mam do pn wolne, nie chcę się zabierac za prowadzenie bazarku, bo z pracy wychodze z domu o 6.00 a wracam koło 20.00 Dlatego myslałam narobić zdjęc tych rzeczy, opisac, to może któraś z was by poprowadziła bazarek? ja bym napewno się starała zajrzec co dzień jak leci... Jak co piszcie;) Quote
AMIGA Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='wilczek007']cioteczki ja mam parę rzeczy (raczej ciuchów)na bazarek, niestety tylko mam do pn wolne, nie chcę się zabierac za prowadzenie bazarku, bo z pracy wychodze z domu o 6.00 a wracam koło 20.00 Dlatego myslałam narobić zdjęc tych rzeczy, opisac, to może któraś z was by poprowadziła bazarek? ja bym napewno się starała zajrzec co dzień jak leci... Jak co piszcie;)[/QUOTE] Przyślij te zdjęcia na mój adres arami3wp.pl Tylko do ciuchów opróc zdjęc przydałby się jeszcze jakiś opis, bo zdjęcia czesto przekłamuja kolor, no i wielkości tych ciuchów są potrzebne. Quote
tula Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 byłam dzisiaj u Iryska, wzięłam go na spacerek, ładne chodził chociaż widać że te tylne nóżki mu się trochę plączą. Nie chciał zrobić siku, mimo że się szykował kilka razy, wydaje mi się że w końcu trochę zrobił na worek ze śmieciami kóry mijaliśmy bo było widac mokry ślad, ale na 100% to tego pewna nie jestem. Wetom którzy byli na zmianie też nie chciał sie załatwić na spacerze. Dzisiaj była inna zmiana i nie mieli żadnych wyników Iryska, jutro będzie dr Magda to zadzwonie i zapytam o wszystko. Irysek trochę warczał na psy w poczekalni, ale na labka który leżał obok jego klatki nie zwracał w ogóle uwagi, to napewno nowa sytauacja sprawiła że jest poddenerwowany. Piszczał biedulek za mną kiedy zamknęłam go w klatce i wyszłam. Zrobiłam dwie fotki, ale średnie raczej bo on cały czas się poruszał a ja nie chciałam go dodatkowo stresować. Miskę miał pełną więc chyba nie chce jeść..napił się tylko trochę wody przy mnie. [IMG]http://i1113.photobucket.com/albums/k519/tula_76/P1030343.jpg[/IMG] [IMG]http://i1113.photobucket.com/albums/k519/tula_76/P1030342.jpg[/IMG] Quote
hop! Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Irysek jest taki chudy, czy tylko na zdjęciach tak wyszedł? Dopilnuj tula, żeby odebrać z lecznicy wyniki badań, zdjęcie RTG i poproś o wydruk historii leczenia (diagnoza, zalecenia). To trzeba mieć. Quote
D O R K A Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Dzięki Tula za informacje. Jak dorwę dzisiaj jakiś samochód to podjadę do niego. Wiesz kto będzie miał dyżur wieczorem? Quote
hop! Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [B]Wpłaty na konto red:[/B] 10zł - maja602 30zł - lilith27 10zł - togaa 10zł - ulka 1108 15zł - AMIGA 40zł - Karina R (za 2 miesiące) 100zł - Randa (deklaracja jednorazowa) 60zł - Agnieszka C. i Ewa P. z Bukówna Czyli łącznie u red jest[B] 275zł[/B]. Nie wiem, czy AnnaA przekazała komuś zadeklarowane 100zł. Na hotel potrzeba 300zł w gotówce. Czy już wiadomo jaki będzie koszt badań i pobytu Iryska w lecznicy? Quote
AnnaA Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Tak jak już pisałam, Irysek to wielki niejadek. Najlepiej idzie mu jedzenie jak ma konkurencję. Wygląda na chudzielca ale moim zdaniem to pozory. Irysek jest wyjątkowo umięśniony. Po wzięciu go na ręce czuje się pod skórą same mięśnie, zero tłuszczu. On tak sobie chyba rozwinął umięśnienie żeby sobie radzić z wadami nóg. Zadeklarowane 100 zł zostawiłam w kopercie razem z paszportem i kartą Iryska ze schronu. Quote
punk Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Właśnie się zorientowałem, że nie poszła moja wpłata. chyba nie kliknąłem "wykonaj". Przepraszam. W tej chwili przelałem już na nowe konto "lika1771" Quote
red Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Zgadza się, ja dam Dorce 200 zł na dopłatę do hotelu do 100 zł AnnyA. 75 zł dziś przeleję na konto lika1771. Myślę, że podsumują nas dopiero w niedzielę w lecznicy. Quote
lika1771 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [B][COLOR="red"]No koncie Iryska jest 350zł w tym cztery osoby wpłaciły juz za listopad.Wiec kwota na nastepny miesiac zmniejszy sie o 95zł.Wszystkim wysłałam na pw nowe konto.[/COLOR][/B] Quote
tula Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Hop Irysek jest faktycznie szczupły, ale nie wygląda na jakiegos strasznego chudzielca. Dorka niestety nie wiem kto będzie wieczorem, jak byłam do południa to była dr Karolina i dr Karol. Niestety nie mam pojęcia ile będzie kosztował pobyt Iryska w lecznicy, jutro bedzie dr Magda to zadzwonię, może już bedzie coś wiadomo. Quote
lilith27 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='lika1771'][B][COLOR="red"]No koncie Iryska jest 350zł w tym cztery osoby wpłaciły juz za listopad.Wiec kwota na nastepny miesiac zmniejszy sie o 95zł.Wszystkim wysłałam na pw nowe konto.[/COLOR][/B][/QUOTE] czy kwota 350 złotych to kwota już w pieniędzmi od red (75 złotych)? Quote
wilczek007 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='AMIGA']Przyślij te zdjęcia na mój adres arami3wp.pl Tylko do ciuchów opróc zdjęc przydałby się jeszcze jakiś opis, bo zdjęcia czesto przekłamuja kolor, no i wielkości tych ciuchów są potrzebne.[/QUOTE] okej porobię dzisiaj zdjęcia i wyslę razem z opisami ;) Quote
wilczek007 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 rzeczy i opisy wysłałam na twó email Amigo;) czy to ten adres email? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] wczesniej nie podałaś gdzie "@" wiec wkleiłam dzie pasowało... Quote
hop! Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='lika1771'][B][COLOR=red]No koncie Iryska jest 350zł w tym cztery osoby wpłaciły juz za listopad.Wiec kwota na nastepny miesiac zmniejszy sie o 95zł.Wszystkim wysłałam na pw nowe konto.[/COLOR][/B][/QUOTE] W poście rozliczeniowym trzeba też umieścić listę osób, które wpłaciły na konto red i 100zł od AnnaA przekazane w gotówce. Deklaracje stałe: 10zł - maja602 30zł - lilith27 10zł - togaa 10zł - ulka 1108 15zł - AMIGA 40zł - Karina R (za 2 miesiące) Deklaracje jednorazowe: 100zł - Randa 60zł - Agnieszka C. i Ewa P. z Bukówna RAZEM:[B] 275zł[/B] 100zł - AnnaA (przekazane w gotówce) Quote
Bogusik Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='tula']Hop Irysek jest faktycznie szczupły, ale nie wygląda na jakiegos strasznego chudzielca. Dorka niestety nie wiem kto będzie wieczorem, jak byłam do południa to była dr Karolina i dr Karol. Niestety nie mam pojęcia ile będzie kosztował pobyt Iryska w lecznicy, jutro bedzie dr Magda to zadzwonię, może już bedzie coś wiadomo.[/QUOTE] Tula,postaraj się zasięgnąć jak najwięcej info.o badaniach,diagnozie i leczeniu...Zazwyczaj,juz na wstępie wet coś sugeruje...właściwie to my tu nic nie wiemy...Czy on wogóle dostaje jakieś leki?Czy jest tylko na obserwacji do póki nie będzie wyników? Quote
lilith27 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Jutro coś będzie bliżej wiadomo. Rozmawiałam już tulą. Nie wiemy jeszcze jak kwestia rozliczenia. 300 złotych na hotelik jest. (100 w kopercie i u red na koncie 200 i to jedzie do hotelu) Więc jakaś nadwyżka na ewentualny pobyt i diagnozowanie obecnie też jest (plus minus 200 pln?) Zobaczymy ile wyjdzie tej nadwyżki. Okaże się w niedzielę jakie są koszty. Dzisiaj rano jeszcze wyników nie było. Mogę dodać, że mały jest na prawdę mały jak pisze tula. Miły grzeczny. Serdeczny. Cieszył się z wizyty. [quote name='AnnaA']Irysek ma b.skromną obróżkę. Co do przewiezienia Iryska do nowego domku, ja tylko podjęłam się jego przewiezienia. Dajcie znac kiedy.[/QUOTE] kupiłam obróżkę i szelki. Nie wiem czy szelki nie za małe. Nie widziałam go na oczy tak na prawdę. [quote name='AnnaA'] Zadeklarowane 100 zł zostawiłam w kopercie razem z paszportem i kartą Iryska ze schronu.[/QUOTE] papiery schroniskowe? Quote
hop! Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='tula']Niestety nie mam pojęcia ile będzie kosztował pobyt Iryska w lecznicy, jutro bedzie dr Magda to zadzwonię, może już bedzie coś wiadomo.[/QUOTE] Ja nie dzwonię, bo nie chcę robić zamieszania. Lepiej, żeby jedna osoba kontaktowała się z lecznicą. Trzeba się dopytywać, przypominać i pilnować. Wiadomo jak jest w lecznicach (zwłaszcza całodobowych) - to to, to tamto, a pies siedzi w klatce i nikt się nim nie interesuje. Quote
Bogusik Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='wilczek007']cioteczki ja mam parę rzeczy (raczej ciuchów)na bazarek, niestety tylko mam do pn wolne, nie chcę się zabierac za prowadzenie bazarku, bo z pracy wychodze z domu o 6.00 a wracam koło 20.00 Dlatego myslałam narobić zdjęc tych rzeczy, opisac, to może któraś z was by poprowadziła bazarek? ja bym napewno się starała zajrzec co dzień jak leci... Jak co piszcie;)[/QUOTE]Ja,dziękuję w imieniu Iryska,wilczek007 za rzeczy na bazarek.Irysek nie ma za dużo pieniążków,wiec każda pomoc bardzo potrzebna...Dzięki! Quote
Recommended Posts