Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nauczona doświadczeniem wiem jedno: żeby być pewnym czegoś w 100% muszę zobaczyć to na własne oczy. Byłam już świadkiem tak chamskiej manipulacji faktami, zdjęciami, ludźmi, że od dawna jestem niewiernym Tomaszem.

Posted

Nauczona doświadczeniem wiem jedno: żeby być pewnym czegoś w 100% muszę zobaczyć to na własne oczy. Byłam już świadkiem tak chamskiej manipulacji faktami, zdjęciami, ludźmi, że od dawna jestem niewiernym Tomaszem.

dokładnie tak

Posted

to muzą być bardzo zaawansowane mistyfikacje i porządnie planowane, a wiec z cala bezwględnością i premedytacją  przeprowadzone. nawet nie z dobrej woli i np nieznajomości kontekstu typu - pies źle wygląda  bo choruje na nosówke, ale pokażmy, ze w fatalnych warunkach. 

nawet nie wiem, co woleć w takiej sytuacji, żeby sie okazało prawda, czy żeby nie.

Posted

Jeśli to wszystko jest prawdą, to na fb jest również masa komentarzy nie tylko na temat ogólnego stanu psów, ale i nieścisłości finansowych, a ja po prostu nie jestem w stanie w to uwierzyć :(

Posted

[attachment=14118:Phototastic-2015-06-16_2eab868d-0230-4141-96d9-a4174382b4c6.jpg]
[attachment=14119:635698027303005539.jpg]

Puszek w swoim domu. U mnie spał tylko na posłaniu, u siebie od razu wpakował się na łóżko i tylko tam sypia, ku rozpaczy rezydentki Lusi ;)

Posted

[attachment=14120:V__0AA9(1).jpg]

I Kaszmir pies idealny, okazało się, ze nie widzi na jedno oko a na drugie częściowo. Nie ma też chorego serca, tylko zwyrodnienie kręgosłupa. Z kotem postępy - już mogą pozować razem na jednym zdjęciu;)

Posted

No proszę, wyjątkowo zgadzam się w 100%.

Byłam, widziałam i to, co widziałam mogę opowiedzieć, ale tylko osobiście, telefonicznie. Nie będę z dogomanii robic drugiego fejsbuka. 

Co do Zenka, ponieważ to ja załatwiałam tę adopcję, czuję się za niego odpowiedzialna. Pojechałam sama i przywiozłam go do Warszawy. I to nie dlatego, że jakoby miałby koszmarne warunki albo miał być uśpiony, albo zaszczepiono(???) mu guza. Jedynie dlatego, aby nie trafił o hotelu, kiedy krakowskie frakcje będą "wkraczać" i interweniować, odbierać zwierzęta i dalej robić to samo, co zarzuca się owej fundacji.  Nie mam zamiaru mieć nic wspólnego z tymi walkami. Oczywiście Zenek NIE wróci na Paluch, to jest absolutnie wykluczone. Jest u mnie. 

Posted

Dag pojechał dziś do zwyklego domu ( dzięki promocji w psim piśmie), Pokerek został sam w sali.

Cudny Blue z padaczką też opuścił  schronisko :)

W sali 3 jest małe, 5 kg,  cudeńko chyba 1097/15, coś jak pinczerek beżowy, dzielny maluch, odgryza się niedobrej Babci Łatce :). Na spaceru idealny, spokojny, lubi głaskanie. Ma pewnie przerost prostaty, nieładnie oddycha, ale raczej jest to katar, polip lub zrosty w nosku a nie takie złe oddychanie sercowe. I są nowe/stare ( z rejonu ) psy w sali zwanej balkonikiem

http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011501382

Posted

Dlaczego Kluska jest na geriatrii? Młoda, zdrowa (?) ? Chyba ma małe szanse, że ktoś ją tam wypatrzy.

Bidula, urody nijakiej a taka super sucz :(

Posted

Dlaczego Kluska jest na geriatrii? Młoda, zdrowa (?) ? Chyba ma małe szanse, że ktoś ją tam wypatrzy.

Bidula, urody nijakiej a taka super sucz :(

nie wiem, ale ona ciągle stoi przy kratach, widac ja,, pyskata niesamowicie

Posted

Dag pojechał dziś do zwyklego domu ( dzięki promocji w psim piśmie), Pokerek został sam w sali.

Cudownie!

Pozostałe adopcje oczywiście też cieszą :)

Poznałam ostatnio Sabę, adoptowaną 3 tygodnie temu chyba z R10 albo R11 (wol. Ola L.) - owczarkowata 10-latka. Cudna sunia, własciciele bardzo zadowoleni. Dobrze, że są ludzie (i to chyba coraz więcej), którzy są gotowi przygarnąc takiego zwyczajnego starszego psiaka.

• Upvote 1
Posted

psiaki z rej 13, Bella 1457/05, oddana po 1dniowej adopcji, teraz nr 999/15 i Wigor 747/10, sala tzw balkonik. Wigor dołączył do Belli w geriatrii, bo był bardzo smutny, gdy jej nie było. Wesołe, fajne psiaki. Są pod opieką swoich wolontariuszy, nie ma po co robić im nowych opisów z innymi imionami,  mają wydarzenie nas fb  https://www.facebook.com/events/1514353438854044/

11201829_1048141605215866_18326525933493

To prawda. Mają. Mi Wigor skradłserce i gdyby nie kilka drobiazgow byliby u mnie. Jakby ktoś chciał wyprowadzić te psiaki to Wigor może rzucać się na inne psy, nie wzystkie ale trzeba uważać. Z Bellą są bardzo zżyci i mi sie marzy wspoly domek dla nich. Kochane psiaki i co tu dozo mowić, przy takim piesku jak Wigor t na podwórko nikt nie wejdzie ani nikt nie zaczepi. Samym wyglądaem wzbudza respekt a to taki fajny mily psiak. Potrafi uwalic sie na tasie i kazać sie czochrać. Bella jest spokojna, czasem pociagnie ale nie sprawia klopotów.

Aha i on sie przegrzewa niestety wiec upaly nie dla niego. :(

• Upvote 1
Posted

Wiemy już z innych źródeł , że Zenek nie miał tam źle  u Biafry.

Jakby miał raj, tobym go nie odbierała. Ale nie lubię brać udziału w publicznym linczu.

Posted

Jakby miał raj, tobym go nie odbierała. Ale nie lubię brać udziału w publicznym linczu.

no tak.... to po co go wysyłałas w tak odległe miejsce, które od dawna ma nie najlepszą opinię?

Posted

jest nowy staruszek terierek w sali Pokerka.

Dzisiaj Gabryś miał brać udział w nagrywaniu spotu do gazeta.pl Niestety, pomysł byl taki, że psy będa na fotelu, z większościa był problem, bo bały się i chciały zejść. A Gabryś został wniesiony i szybko czmychnął . Za to załapał sie na jego miejsce Bratek. Nooo, to psiak kanapowy, pięknie pozował do filmu :) . Emisja 1.07

ZAPRASZAM do stoiska Schroniska podczas Dnia psa na Polu Mokotowskim, najbliższa sobota, godz.11-15. Z geriatrii będą ze mną Knopers i Miłek. Wszystkie psy mają przygotowane wizytówki :)

10734015_1581236738804682_14266139052644

11099545_1581236635471359_45536855792519