sleepingbyday Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 że go niechodzącego wypuscili, no no. Quote
Beat2010 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 że go niechodzącego wypuscili, no no. wyszedł na ręczniku , czyli niby szedl, teraz się troszkę pozmieniało, łatwiej z adopcjami staruszków Quote
Beat2010 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 karbion w domku Chicco pojechał w piątek do domku :) Quote
malagos Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Jak święta w schronisku, były jakies adopcje?....... Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Jak święta w schronisku, były jakies adopcje?....... były :) Po raz pierwszy w Wielka Niedziela schronisko było zamknięte, za to otwarte cały świąteczny poniedziałek. Dobrze pomyślane, wiadomo, że w nd raczej wszyscy w domach, ale już w pn ruszają na miasto :) Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 malawaszka - znowu sznaucerek 533/15 , wpisane 12 lat, 8 kg, nie wiem gdzie jest w schronie, znalazłam go w bazie http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011500649 Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Parę zdjęc z piątku, Magda na wybieg wyprowadza psy z paru sal na raz Majki Knopersik leciał do mnie, bo zobaczył, że żaden pies nie wlazł mi na kolana , więc wymyślił,że teraz on wlezie :) tu chyba Magda rozdawała przysmaki, bo tłum się zebrał Pierwszy raz widziałam, jak Milek bawił się patyczkiem, biegał na rzuconym, przynosił, i tradycyjnie, na spółkę z Knopersem- pchał się na kolana i do całowania i patrzył w oczy Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 na kwarantannie jest nowa suczka ( tak ma napisane w bazie ) , nie sprawdzałam :), 10 lat Quote
Beat2010 Posted April 7, 2015 Posted April 7, 2015 Babcia Łatka 392/15 Szorstki ma na imię w geriatrii Miziator i tak jest ogłaszany :) Quote
Beat2010 Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Miziator 2555/14 ma domek !!!! adoptowala go nasza wolontariuszka Monika :) Quote
Beat2010 Posted April 9, 2015 Posted April 9, 2015 Roki 44/15 Nie wiadomo przez co musiał przejść w swoim życiu Roki 44/15, że tak bardzo boi się gwałtownych ruchów, podniesionej ręki... Do schroniska trafił skrajnie wychudzony, odwodniony - praktycznie bez szans na przeżycie, jednak nie poddał się i teraz na nowo uczy się ufać człowiekowi. Podchodzi nieśmiało, całując po ręce, nic na siłe, ale takie małe gesty sprawiają, że ten pies pozostaje w pamięci. Wymaga spokojnego domu, który umożliwi mu dojście do siebie po traumatycznych przeżyciach, w Rokim nie ma zupełnie agresji więc może mieszkać z innymi zwierzętami. Więcej informacji o Rokim udzieli jego opiekunka Agnieszka: 508-192-329 Roki czeka na Paluchu w Warszawie. Quote
sleepingbyday Posted April 10, 2015 Posted April 10, 2015 Od przyszłego tygodnia rozpoczyna się akcja miejskich (darmowych) kastracji/sterylizacji. Zwierzę które ma być poddane zabiegowi musi być zaczipowane, a w przypadku psa mieć dodatkowo aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie. Zwierzęta powyżej 2 roku życia muszą dodatkowo mieć wykonane badanie krwi co jest płatne dodatkowo (najbardziej podstawowy profil: tzn "akcyjny" tylko morfologia i najbardziej podstawowe wskaźniki nerkowe i wątrobowe: ok 45zł). Ubranko pozabiegowe lub kołnierz (jeśli są potrzebne) są płatne osobno. Jedna osoba zamieszkała w Warszawie może wysterylizować w akcji max dwa zwierzaki. Akcja darmowego miejskiego czipowania zacznie się za tydzień lub dwa. Akcja będzie trwała do wyczerpania puli darmowych zabiegów tzn. prawdopodobnie ok 1-1,5 miesiąca. Quote
Beat2010 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 link do info o darmowej kastracji/sterylizacji, jest tam tez link do listy lecznic http://bip.warszawa.pl/Menu_przedmiotowe/ogloszenia/OS/rozne/Finansowanie+zabieg%C3%B3w+sterylizacji+i+kastracji+ps%C3%B3w+i+kot%C3%B3w+w+Warszawie.htm Quote
Beat2010 Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 w sobotę byl duży ruch w schronisku, akcja robienia zdjęc przez profesjonalnych fotografików, dużo gości, bo piękna pogoda.. Mimo, że byłyśmy tylko we dwójkę ( z Elą ) udało się nam wyprowadzić na spacer, oprócz naszych psów z rejonu) sporo staruszków: sala 3, 11 ( bez Filipka-on wychodzi z MS), 12,10, duża sala, sala 5, Fred ze szpitala. Inne psy też miały spacery ze swoimi wolontariuszami, byl Kamyk zz balkonika, psy z sali 6, z jedynek. Nie wiem czy wszystkie psy wyszły z wolontariuszami, jeżeli nie- opiekunka wypuszczała i były na swoim wybiegu przy geriatrii. Quote
mimiś Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 zaginął tydzień temu gdzies w rejonach ochoty-Mokotowa stareńki " pudelek " czarno-siwy ,bezzębny [coś tam zostało ale niewiele...] sredni-mały ,w szelkach,zaczipowany- ale wiadomosci o nim-brak. gdyby trafił na Paluch -bardzo proszę o info na pv -to pies znajomych mojego syna, znaleziony rok temu :( Quote
dziuniek Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Zapraszam na bazarek na paluchowce u mnie:http://www.dogomania.com/forum/topic/146526-bazarek-dla-trzech-staruszk%C3%B3w-w-dt-do-6-maja-do-godz-21/ Quote
dziuniek Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Lumi z cukrzycą znalazł dom u Marysi i Magdy-wolontariuszek. Akcja poszukiwania domu, ogłoszeń nic nie dała, dziewczyny nie chciały dłużej czekać, bo Lumi był już bardzo chudy i marny. A ponieważ Szaruś odszedł parę dni temu i zostawił "Testament Psa", trzeba było spełnić jego wolę. Potrzebna jednak pomoc pieniężna, bo przy cukrzycy koszty leczenia są bardzo wysokie. Podaję link wydarzenia na fb:https://www.facebook.com/events/421278384715286/ Quote
Beat2010 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 zaginął tydzień temu gdzies w rejonach ochoty-Mokotowa stareńki " pudelek " czarno-siwy ,bezzębny [coś tam zostało ale niewiele...] sredni-mały ,w szelkach,zaczipowany- ale wiadomosci o nim-brak. gdyby trafił na Paluch -bardzo proszę o info na pv -to pies znajomych mojego syna, znaleziony rok temu :( czy znalazł się? Quote
Beat2010 Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 w sobote chyba wszystkie psy z geriatrii miały spacery. Nie wiem jedynie czy Roki wyszedł, ale chyba Marta wzięła go na spacer. Nowy psiak w dużej sali - 609/15 , 15 lat, 23c kg, ,http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011500742 w sali 11, jest cudna, nieco wystraszona miejscem w którym się znalazła, sunia 746/15.Podrzucona pod schronisko, ma wpisane 6 lat. http://www.napaluchu.waw.pl/ostatnio_znalezione/wszystkie_zwierzeta_w_kwarantannie/011500916 Knopers był w końcu na konsultacji zewnętrznej onkologicznej ( prosiłam o to 3 tyg temu ). W bardzo złym stanie jest Dora. Lula z sali 10 ma podejrzenie nowotworu. Quote
mimiś Posted April 20, 2015 Posted April 20, 2015 czy znalazł się? niestety nie:( to staruszek... Quote
Recommended Posts