Beat2010 Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 Pollyg napisał(a):Dostałam informację, że do domu pojechała Frezja :) super :) :) Quote
malagos Posted January 21, 2014 Posted January 21, 2014 Beat2010 napisał(a):Miałam tel o pinczerkę Nesię, trzymajcie kciuki I co, udało się Nesi?........ Quote
Beat2010 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 malagos napisał(a):I co, udało się Nesi?........ to dziś , czekamy, Pani w drodze Quote
sambo_os1 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 Czy może ktoś z was dowiedzieć się o pieska X/13 Błąkał się w mojej miejscowości i tak mi leży na sercu :( http://imageshack.com/a/img32/7456/4fr7.jpg Quote
Beat2010 Posted January 22, 2014 Posted January 22, 2014 [quote name='sambo_os1']Czy może ktoś z was dowiedzieć się o pieska X/13 Błąkał się w mojej miejscowości i tak mi leży na sercu :( http://imageshack.com/a/img32/7456/4fr7.jpg w sb spróbuję Quote
sambo_os1 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Dzięki Beat za pomoc. Psiak jest spokojny,bardzo lgnął do ludzi,mój syn go dokarmiał. Quote
Beat2010 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 Beat2010 napisał(a):to dziś , czekamy, Pani w drodze Nesia w domku!!!!!! Quote
sleepingbyday Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 super. dobry początek roku, sporo dziadkowych adopcji :-) Quote
Beat2010 Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 (edited) nieaktualne Edited January 24, 2014 by Beat2010 Quote
APSA Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Na te badania to potrzeba tylko kilka psów. Trzymajcie kciuki, kolejny staruszek ma szansę na dom! Quote
Beat2010 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 APSA napisał(a):Na te badania to potrzeba tylko kilka psów. Trzymajcie kciuki, kolejny staruszek ma szansę na dom! trzymamy :) Quote
malagos Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Beat2010 napisał(a):Nesia w domku!!!!!! Bogu dzieki!! Quote
Beat2010 Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 malagos napisał(a):Bogu dzieki!! kolejny szczęsliwiec, oby było więcej takich osób, jak nowa Pani Nesi. Quote
Pollyg Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 [quote name='Beat2010']Nesia w domku!!!!!![/QUOTE] super!!! dziś za to odmówili adopcji Gracie...nagle jak pojawiły się ogłoszenia lekarze stwierdzili, że jest chora i muszą ją zdiagnozować dermatologicznie..szkoda, że dopiero teraz..sunia jest w schronisku od listopada, spędziła ponad miesiąć w szpitalu, bo miała komplikacje po sterylizacji i nikt nie interesował się jej skórą..dopiero jak ktoś chciał ją adoptować..w piątek mają być badania, w sobotę mają być wyniki.. Quote
malagos Posted January 25, 2014 Posted January 25, 2014 A która to bidunia? A ta Owca, czy jak jej tam, jest jeszcze? Quote
Pollyg Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='malagos']A która to bidunia? A ta Owca, czy jak jej tam, jest jeszcze? Gracie Owca jest nadal, nikt się nią nie interesuje Quote
APSA Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Pamięta ktoś Gandalfa Czarnego? Niewidomy kundelek, który trafił do schroniska w 2000 roku i został adoptowany po 10 latach. Żyje i ma się dobrze :) Cześć APSA, przepraszam, że odpisuję po latach, ale dopiero teraz udało mi się dostać na to konto. Nie wiem, czy pamiętasz jeszcze Gandalfa, ale on nadal żyje :) Opiekuje się nim mama, jest w nim zakochana, ma pod swoją opieką jeszcze rozpieszczonego grzywacza, ale twierdzi, że tyle miłości, ile dostała od Gandiego, nie dał jej jeszcze żaden pies. Gandalf ma chore serduszko, ale dostaje leki i jakoś się trzyma, latem odwiedza go nawet fryzjer, żeby było mu chłodniej :) Jest ciepłą, kochaną kluchą i jak na swój wiek ma się naprawdę dobrze. Pozdrawiam! Quote
malagos Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 to rewelacja! Aż się milo czyta takie wieści :) Quote
Beat2010 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 (edited) nowe bidy z geriatrii: Orinka, pudelka, w tej chwili adopcyjna ( myślalam, że to chłopak :evil_lol: ) 15lat, 8kg Szymuś, leczony na serce i wątrobę, prawdopodobnie właścicielski, czyli chwilowo nie do adopcji z obu powodów, gdyby była osoba chętna do adopcji i gdyby nalegała na adopcje to pewnie pozbycia właściciela praw do psiaczka szło by szybciej, taką mam nadzieję 15lat, 10kg Edited February 3, 2014 by Beat2010 Quote
Beat2010 Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 jeszcze Szymuś-zwróćcie uwagęna ogonek :), teraz nieco wyłysiały, ale taki świnkowy troszkę Quote
APSA Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 Super! Ten też adoptowany :) To te kciuki, o które prosiłam tydzień temu :) [quote name='APSA']Jest jeszcze taki 5 kg, naście lat http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_ciebie/wszystkie_zwierzeta_do_adopcji/011302254 Quote
cytryna12345 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Pollyg']Już prawie 7 lat w schronisku Skoczek - NUMER EWIDENCJI: 406/07 wiek ok. 10 lat, Bardzo pogodny, starszy piesek. Jest łagodny i żyje w zgodzie z innymi pieskami. Jest też chętny do zabawy ze swoimi kolegami i koleżankami z klatki, po której odpoczywa, leżąc brzuszkiem do góry. W schronisku przebywa już od 2006 roku. Bardzo liczymy, że znajdzie jeszcze domek. Pomimo, że pewnie większości osób jego wygląd się nie spodoba, to przy wyborze psa najważniejszy jest charakter i usposobienie. Więc wierzymy, że znajdzie się człowiek, który doceni zalety Skoczka. W sprawie adopcji kontakt z wolontariuszką Magdą 516 457 357 Witam, 1. piszę bardzo subiektywnie, bo mam identyko w domu. Bardzo mi ten piesek zapadł w pamięć, sama nie mogę go wziąć (bo mój słodziaszek nie toleruje samców), a przykro mi, że on tak długo siedzi w schronie - czy jest jakaś przyczyna dla której Skoczek jest nieadopcyjny, czy ma pecha? Może można napisać coś więcej jaki ten pies jest SUPER SUPER SUPER (sorki, ale różne są gusta i nie mogę się zgodzić z tekstem z ogłoszenia, że większości osób on nie może się spodobać - a niby co ma takiego odrażającego - jakieś ropiejące wrzody, piąta łapa z boku wyrasta...????? ;-) ) i ogłosić na "kudłaczach w potrzebie" na dogomanii oraz na stronie sznaucerów do adopcji - na tej stronie są ogłaszane psy podobne do Skoczka. Tak tylko na dodatek napiszę, że mój piesek (czyli ten też) po obcięciu wygląda jak sznaucer miniaturka (wiem, wiem jest różnica, ale jak nie ma z czym porównać to nawet właściciele miniaturek się mylą ;-) ) a teraz jest chyba nawet trochę moda na miniaturki, więc może warto spróbować ;-) Jeśli mogę jakoś w Jego sprawie pomóc piszcie. 2. Czy pudlisia ze str. 142, na prawdę ma ok.15 lat, jest długo w schronisku, czy coś o niej wiadomo? Quote
Beat2010 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 (edited) Pudlisia Orinka ma wpisane 15 lat, może mieć nieco mniej, co do zdrowia to mam taką odpowiedz_ w tej chwili nie jest na nic leczona, czyli wg vetów zdrowa , ale kto to wie. Szymuś jest właścicielski (sprawa" toku" ), jak sie dowiedziałam. w sb geriatrię opuściła oneczka Saba, 27/14, mam już zdjęcia z domku, to wstawię - ale jej się mordka smieje bo od momentu wejścia do domu, zupełnie inny pies w drodze w domu ( zdjęcie niewyraźne, ale uśmiech widać) zobaczcie te oczy :) Edited February 3, 2014 by Beat2010 Quote
Recommended Posts