red Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Wieczorkiem mogę coś napisać, spróbuję..... Quote
monika083 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 prosze zajrzyjcie tutaj ... http://www.dogomania.pl/threads/193217-Karmiący-szkielet...-już-nawet-nie-prosi-o-pomoc... Quote
Aimez_moi Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Zulusku.....super, ze u Ciebie wszystko ok...... Quote
Lu_Gosiak Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 red napisał(a):Wieczorkiem mogę coś napisać, spróbuję..... ekstra:) dzieki wielkie:):) Quote
wawer Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 nescca napisał(a):Tak droga Red.... dziś Waldek (mąż Lili) zabierał z Waszego schroniska Raję (Torpedę) również pogryziona przez towarzyszkę niedoli. W chwili kiedy były szykowane dokumenty Rai, wspomniał o tym ,iż Zulus juz ma się znacznie lepiej i jest już prawie zupełnie wyleczony. Na to Pani mu odburkneła..... cyt "tam nie było nic do leczenia..." Powiem szczerze..... nóż w kieszeni mi sie otworzył. Co za ludzie prowadzą to schronisko. Dzięki Bogu ,że są tam nasze kochane dziewczyny..... które ratują takie biedaczyska jak Zulus i Raja. Czekajcie, Cioteczki, bo się ciut pogubiłam, a nie znam realiów. To pod formalną czyją opieką jest teraz Zulus? Wpłaty zbiera OTOZ, a schronisko do kogo należy? Wybaczcie, ale podobno nie ma głupich pytań, tylko odpowiedzi takie bywają. http://www.dogomania.pl/threads/193089-Książki-dla-szczupłych-inaczej-na-hotelik-dla-Maksia-do-północy-18.-października?p=15405045#post15405045 Quote
monika083 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 cioteczki zajrzyjcie tutaj ,szukamy hoteliku ,lub dt na jakis tydzien(tomaszow maz.): http://www.dogomania.pl/threads/1932...ge7?p=15419680 Wszyscy w trójkę. Kolega to na młodziutkiego psa wygląda Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 wawer napisał(a):Czekajcie, Cioteczki, bo się ciut pogubiłam, a nie znam realiów. To pod formalną czyją opieką jest teraz Zulus? Wpłaty zbiera OTOZ, a schronisko do kogo należy? Wybaczcie, ale podobno nie ma głupich pytań, tylko odpowiedzi takie bywają. Zulus jest pod moja opieka - osoby prywatnej, w schronisku Waldek Go wyadoptowal na siebie, ale formalnie za psa odpowiadam ja zbieramy na OTOZ bo razem z nesca tam nalezymy, wiec lepiej jest zbierac na konto Stowarzyszenia niz osoby prywatnej schronisko niewiem do Kogo nalezy pewnie jest miejskie Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Zu;usek ma nowa kolezanek z tego samego schronu - Raje:) dwa zebraki Zulusek z Lilka:) Quote
beataczl Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 jejku, jacy podobni do siebie :smile: Quote
Lu_Gosiak Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 kurcze Oni nawet sa w podobnym wieku, moze rzeczywiscie to rodzenstwo:) Raja siedziala w schronie 7 lat - trafila jak miala 2 Zuylus siedzial rok trafil z ulicy ze zlamaniem lapy Quote
paulinken Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Lu_Gosiak napisał(a):kurcze Oni nawet sa w podobnym wieku, moze rzeczywiscie to rodzenstwo:) Raja siedziala w schronie 7 lat - trafila jak miala 2 Zuylus siedzial rok trafil z ulicy ze zlamaniem lapy To by było cudowne, jakby się "odnaleźli" po latach:loveu: Quote
beataczl Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 paulinken napisał(a):To by było cudowne, jakby się "odnaleźli" po latach:loveu: rzeczywiscie, tak to wyglada ! Quote
anett Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Cudne zdjęcia!!:loveu::loveu: a psiaki można by pomylić:lol: SZOK!! Świetnie, że się dogadały (bo wiecie jak to czasami z rodziną bywa:evil_lol::evil_lol:) to im raźniej będzie też we dwójkę:lol::lol: Quote
Aimez_moi Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Faktycznie wygladaja jak kserowki......:):) Quote
wawer Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Tak mi się ten Zul podoba... Ach, szkoda, że nic z tej miłości nie będzie, nawet się nie poznamy. Do domku, piesinko, bo zima idzie! http://www.dogomania.pl/threads/193089-Książki-dla-szczupłych-inaczej-na-hotelik-dla-Maksia-do-północy-18.-października?highlight=maksia Quote
lilk_a Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 to na pewno rodzeństwo , taki sam kolor sierści , tak samo ciemna kufa , przednie łapy tak samo szeroko rozstawione , nawet takie same grubaski ,:) ...........i były w tym samym mieście ....... Quote
kaskadaffik Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 No to się odnaleźli po przejściach :) Quote
marzenkap Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 lilk_a napisał(a):to na pewno rodzeństwo , taki sam kolor sierści , tak samo ciemna kufa , przednie łapy tak samo szeroko rozstawione , nawet takie same grubaski ,:) ...........i były w tym samym mieście ....... i na dodatek spotkał je podobny los:(.....ale teraz może być tylko lepiej Quote
nat.witk Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 ale mnie dlugo nie było. jakoś straciłam link do Was i nie mogłam znaleźc. Dziewczyny to co zrobiłyście ztym psem to jest nie do uwierzenia!! Gdzie ta jego rana na głowie?!? rano na łapkach? albo rany na uszach?!? Cuda jakies!! Jesteście wspaniałe. Tyle cierpliowscie i miłosci do czworonogów! =) do tego również podłączam p. Walkda, męza ;) Super jesteście :)) Zulusek to zupełnie inny pies taki szczęsliwy i radosny ze swojego życia :) a jak biega na tych zdjęciach :)) oh i ah :) a Raja to chyba rzeczywiscie jego siostra!!! Identyczna! Ta babka ze schroniska to jakaś typowa, której nic nie obchodzi. Pies wyglądal gorzej niz nie wiem co, a ona twierdziła, ze przy nim nic do roboty nie bylo?!? brak słow!!! No nic, co do $$ ja chwilowo nie mogę pomoc więcej niz wysłałam w poprzednim miesiącu... niby po studiach a z pracą ciężko. ale jakos damy radę. Wspolnie i do celu!! Aby Zul mial co jeśc i gdzie spac :))) Pozdrawiam gorąco wszystkie/wszystkich dogomaniaków :))) Quote
nescca Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Witaj nat.witk. Brakowało tu Ciebie :) Cieszę się ,że widzisz różnicę u Zula. To juz inny chłopak. Nawet podskakuje po zabawki. Mimo wieeelkiego brzuszyska I wcale nie mysli się odchudzać. Apety ma szalony. Zawsze szuka u Berty w boksie resztek w misce ,bo Berta nie zjada wszystkiego. A Raja....cudeńko jakich mało. Tak samo miła jak Zul. To chyba naprawdę rodzeństwo. Zapytam mojej wetki ile kosztuje badanie genów. Mam taka ochotę się przekonać czy to rodzina.....mówię Ci. Sa niemal identyczne. Raja ma ciut jaśniejze oczy....Zul ma ciemne -piwne a Raja takie bursztynowe. Zul ma większe źrenice....nawet zastanawiałam sie czy czegoś nie bierze....hehehe. U Lilli ogród wielki.... może rosną jakieś pięciopalczaste ziółka? A Zul lubi się paść.... jak krowa. I biega strasznie szybko. Najczęściej fotografuje mu....tyłek. Zawsze zdąży uciec z kadru. Te psy u Lilki to dla mnie temat rzeka.... mogę pisać o Nich godzinami. Nie wiem czy Ona ma jakieś szczęście,że trafiają do Niej same cudowne.... czy to to miejsce tak na Nie działa?..... nie wiem. Ale mogę wszystkich zapewnić!!!! Szczęście widać po Ich oczach ,ogonach ,uśmiechach. To cudowna zbieranina :) Quote
tula Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Ale to jest naprawdę niesamowite że te dwa psiaki, niemal identyczne, z jednego schronu ale z całkiem innych boksów trafiły do Lilki zaraz po sobie i oba zostały zauważone dlatego że były dotkliwie pogryzione, to przeznaczenie i kropka:) A co do tekstów pracownicy schroniska ( niestety nadal nie wiem której z dwóch) to nie omieszkałam o tym dzisiaj powiedzieć pani kierownik schroniska. Quote
nescca Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Dopytam Waldusia jutro dokladnie. Opiszę Ci ja. Powiedział ,że była drętwa, zimna i odpychająca.Nie nawiązała wogole rozmowy. Brrr..... skoro facet miał takie odczucia to ja jej wspolczuję. hehe Quote
Lu_Gosiak Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Jezu nie mam kiedy wstawic rozliczenia jutro to zrobie:) dziekuje bardzo wszystkim wspomagającym Zulka Quote
paulinken Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 No naprawdę, aż mi się łezka w oczu kręci, jak pomyślę, że to rodzinka :D To pytaj ciotka, ile to badanie genów kosztuje, ja nawet nie wiedziała, że coś takiego u piesów robią:cool3: Quote
Recommended Posts