Katerinas Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 bosze... dziewczyny :roll: Co się dzieje... [B]Waszka[/B] Ta kreatynina za szybko rośnie... za szybko. :-( Bolo weź się w garść chłopie. [B]Aniu[/B] :-( Szepnij Pigwie na uszko niech je i niech walczy [B]Noelani, Tufi[/B] Trzymam kciuki za wyniki. Musi być dobrze. Wiecie jak wejście w ten wątek boli...... :-( Quote
Kati Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 To jakas plaga. Przez jakiś czas jest spokój, a tu nagle u wszystkich jest gorzej. :( Trzymam za wszystkich kciuki i czekam na jakieś dobre wieści. Musi być lepiej. Katerinas, to bardzo boli, ale ja tutaj zaglądam i czekam na jakieś dobre nowiny, wierzę że w koncu komuś się uda wygrać. Quote
Romas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Niestety i ja nie mam dobrych wiesci.U Zuzi jakies koszmarne pogorszenie.Czekam do wieczora na wyniki ,moja pani wet bedzie dzwonic jak tylko sie dowie jakie wartosci mocznika i kreatyniny.Zuzia od kilku dni coraz w gorszej formie a od wczoraj nie je a jak je to zaraz zwraca. Prosze trzymajcie kciuki ,moze to poprostu znizka formy i ja za Wasze psiaki trzymam . Katerinas... dziekuje ,ze wspomagasz nas dobrym slowem . Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 bosze, bosze.... co się dzieje :-( trzymajcie się ciepło i mocno.... jestem tu z Wami... Quote
malawaszka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 rany Romas - za Zuzię też trzymam :kciuki: niech się ten cholerny rok już skończy i chcę żeby nowy był znacznie lepszy :placz: a my z Bolem już po USG - niestety nie jest dobrze - obraz nerek zamazany - niewyraźne są co świadczy o tym, że nie są w dobrym stanie - nie ma w nich dziur, tylko są niewyraźne - kurcze nie potrafię tego nazwać :oops: wątroba też kiepska :shake: ale walczymy jeszcze bo synuś się dobrze czuje mimo wszystko ma apetyt, nie wymiotuje a to daje nam jeszcze rokowania na poprawę jakąśtam; więc kilka dni kroplówek i zobaczymy dalej :kciuki: Dziś mam jakiś taki dzień, że nie chcę się smucić, płakać, tylko walczyć chociaż wiem, że to walka z góry skazana na przegraną, ale walczyć o jak najwięcej czasu bez bólu i cierpienia dla Bola, on chce jeszcze żyć - na dworze się chce bawić patykami, wczoraj cieszył się jak "zobaczył" śnieg i przekopał pół trawnika :loveu: Kocham go bardzo bardzo i jakbym mogła to bym mu swoją nerkę oddała... Trzymam za Was wszystkich :kciuki: za psiaki, żeby ich nic nie bolało i za Was, żeby starczyło sił!!! Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Waszko - watrobe wspomagac essentiale forte!!!!! Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [B]waszka[/B] Pisałam na Twoim wątku. Trzymam kciuki ... i płucz! .... A propos... mam do oddania prawie cały pojemniczek Ipakitine. Wyśle za free. Ważne aby pomógł jakiemuś psiakowi... Quote
malawaszka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='sota36']Waszko - watrobe wspomagac essentiale forte!!!!![/quote] Bolo na wątrobę cały czas dostaje hepatil i heparegen Kasia - poszukam zaraz bo był na dogo pies bezdomny chory na nerki - pewnie jemu by się przydała ipakityna o ile jest szansa że ktoś będzie mu ją podawał :niewiem: dowiem się Quote
sota36 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Aha - moj dostawal silivet, ale potem wlasnie essentiale forte i z watroba bylo ok (w miare, bo i tak mial marskosc) Quote
Noelani Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Mam juz wyniki Kirysa i bardzo sie ciesze bo wyszlo mocznik 59,3 a kreatynina 2 (poprzednio 80,9 i 2,36). Niestety watroba nieco gorzej Aspat 41,1 a Alat 26,23 (ostatnio 20,3 i 21,3). No ale generalnie ciesze sie ze nerki sie nie pogaraszaja, ufff. Nieustanni trzymam kciuki za wszystkie chorowitki!! Quote
Katerinas Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='Noelani']Mam juz wyniki Kirysa i bardzo sie ciesze bo wyszlo mocznik 59,3 a kreatynina 2 (poprzednio 80,9 i 2,36). Niestety watroba nieco gorzej Aspat 41,1 a Alat 26,23 (ostatnio 20,3 i 21,3). No ale generalnie ciesze sie ze nerki sie nie pogaraszaja, ufff. [/quote] Noelani - cieszę się bardzo :multi: Quote
malawaszka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Noelani super!!! Kirysku nie daj się :klacz: :multi: Quote
tufi Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 I jakie wyniki u Zuzi? Wiecie co, juz mam dosc tych nerek - dzis okazalo sie, ze ogier Deliton u mnie w stajni tez ma niewydolnosc, mocznik 120 (norma 45). Paskudztwo jakies. Trzymajcie sie wszyscy choruszkowie, bo z nowym rokiem i zdrowka przybedzie, musi! Quote
.Ania. Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Z Pigwunią też nie najlepiej. Miała migotanie przedsionków. Było bardzo źle. W tej chwili serce bije nawet miarowo, ale Pigiwe powiększa się anemia. Wyniki bardzo jej lecą w dół :-(. Dodatkowo jest jakiś stan zapalny...bardzo się martwię :-(. Dzisiaj zdecydowaliśmy się podać erytropoetynę i mam nadzieję, że to przyniesie jakiś efekt... Quote
Romas Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Ludziska ,jestem szczesliwa.Wyniki w miare dobre.Mocznik w gornej granicy normy ,kreatynina ponizej normy . To co niepokoi to małopłytkowosc.Ma 96 tys podczas gdy norma jest od 200 . W tej chwili zatrzymaly sie wymioty dzieki zastrzykom ,ktore mam podawac jeszcze przez dzien ,potem leki dopyskne.I Zuzanka poweselała ,zjadla kurczaka z ryzem ,jest ogolnie lepiej. Jak juz mini to najgorsze zaczniemy cos dzialac w kierunku zwalczenia małopłytkowosci bo cos zle to wyglada. Kochani zycze Wam i Waszym psom zdrowia,oby jak najdluzej nasi ulubiency pozostawali z nami a kiedy ich czas przyjdzie oby to bylo bezbolesne odejscie za Teczowy Most. Bolutek ,trzymaj sie piesku i nie zasmucaj naszje Malawaszki . Quote
malawaszka Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='tufi']Wiecie co, juz mam dosc tych nerek - dzis okazalo sie, ze ogier Deliton u mnie w stajni tez ma niewydolnosc, mocznik 120 (norma 45). Paskudztwo jakies.[/quote] jejku nawet konie... :shake: [quote name='.Ania.']Z Pigwunią też nie najlepiej. Miała migotanie przedsionków.[/quote] kurcze Pigwunia dziewczynko nie daj się!!! :kciuki: [quote name='Romas']Ludziska ,jestem szczesliwa.Wyniki w miare dobre.Mocznik w gornej granicy normy ,kreatynina ponizej normy Bolutek ,trzymaj sie piesku i nie zasmucaj naszje Malawaszki .[/quote] super, że Zuzia ma dobre wyniki :multi: oby tak dalej!!! a my dziś po drugiej kroplówce - Boluś czuje się bardzo dobrze :multi: jak wróciliśmy z lecznicy domagał się jedzonka i zjadł suchą karmę, a odmawiał jej przez ostatnie trzy tygodnie chyba :multi: dziś wieczorem zrobię mu sama kroplówkę, jutro i pojutrze też :shocked!: Quote
kingula Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Kingusiowi takze wyniki sie poprawily, nie mam ich niestety przy sobie (dokumentacja wraz z psem mieszka u mamy :lol: ) ale mocznik i kreatynina spadly znaczaco. Kroplowki juz nie co 2 dni a raz w tygodniu, apetyt jak zawsze dopisuje, tylko ten kaszel cos nie daje sie wyleczyc :shake: Quote
malawaszka Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Kingusiu tak trzymać!!!! :multi: a u nas dziś tak: Cytat: Napisał(a) [B]malawaszka[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2669665#post2669665"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Cytat:[I] [I]kreatynina 3,1 (było 2,4 norma 1,8 ) [COLOR=red]3,0 [/COLOR][COLOR=seagreen]4,1 [/COLOR][COLOR=darkorchid]3,3[/COLOR][/I] [I]mocznik 93 (było 104 norma 54) [COLOR=red]120 [/COLOR][COLOR=seagreen]227 [/COLOR][COLOR=darkorchid]129[/COLOR][/I] [I]ALAT 135 (było 110 norma 45) [COLOR=red]187 [/COLOR][COLOR=seagreen]334 [/COLOR][COLOR=darkorchid]162[/COLOR][/I] [I]AspAT 42 (było 35 norma 35) [COLOR=red]35 [/COLOR][COLOR=seagreen]48[/COLOR][/I] [I]fosfataza zasadowa 1028 (było 616 - norma 150) [COLOR=red]1095 [/COLOR][COLOR=seagreen]982 [/COLOR][COLOR=darkorchid]1403[/COLOR][/I] [I]świadczy o niedrożności układu żółciowego[/I] [/I] [/I] na czarno z 7.12, na czerwono z 20.12, na zielono z 28.12 i dzisiejsze na filoetowo czyli ładnie sięwypłukało, ale jeszczedziś założymy wenflon i jeszcze z tydzień popłuczemy, żeby nie było gwałtownego powrotu, tylko nie wiemy czemy ta fosfataza zas. znowu taka wysoka - jeszcze możliwe, że po dexamethasonie, bo na usg nie były pozapychane drogi żółciowe - dziś zmienimy też leki wątrobowe Quote
Noelani Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 [quote name='malawaszka'] czyli ładnie sięwypłukało, [/quote] Dobra robota Bolus :thumbs: Trzymamy kciuki za dalsza poprawe i ustabilizowanie wynikow :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Witajcie! jestem włascicielka 2 białych owczarków szwajcarskich, własnie wczoraj okazało sie ,ze moja sunia-Milva ma niewydolnosc nerek w powaznym stadium-mocznik 240!!!:placz: Nie moge sobie poradzic-nie dałam rady podjąc decyzji o uśpieniu...dostała kroplówkę, ale nic nie je i wymiotuje:placz: tak bardzo się boje,że cierpi...czy jest w ogóle jakas nadzieja na polepszenie...:-( Quote
elainfo Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Witajcie! jestem włascicielka 2 białych owczarków szwajcarskich, własnie wczoraj okazało sie ,ze moja sunia-Milva ma niewydolnosc nerek w powaznym stadium-mocznik 240!!!:placz: Nie moge sobie poradzic-nie dałam rady podjąc decyzji o uśpieniu...dostała kroplówkę, ale nic nie je i wymiotuje:placz: tak bardzo się boje,że cierpi...czy jest w ogóle jakas nadzieja na polepszenie...:-([/quote] Aniu nadzieja zawsze jest.. moj pies miał 2 x tyle mocznika co twoja sunia.. niestety po kropłówkach poprawy były tylko chwilowe.. tydzien przed wigilia odszedl.... jesli nerki wogóle pracują u twojej suni to jest szansa na polepszenie albo chociaz na niepogorszenie-ale to choroba nieodwracalna i dokonca zycia musi byc na diecie (nie taniej), i stała opieka weta..ja jestem dobrej mysli!! zawsze trzeba wierzyć..!!!!co innego pozostaje;-)) U mojego Ciapelka nerki przestały funkcjonowac i niedało rady ich nijak reaktywowac nawet w najmniejszym stopniu.. i to był juz wyrok.. kwestia czasu.. walczylismy o niego ze 2 m-ce. a juz przy piewrwszej wizycie- weci byli w szoku ,ze moj pies tak dobrze wyglada a jak zobaczyli wyniki to stwierdzili ,że on nie powinien juz dawno żyć bo jego krew to czysty mocz!!doznali szoku... a Ciapek, miał doskonały apetyt, trzymał sie nieźle mimo swoich 11 lat.. dopiero jak przeszliśmy na diete nerkową i leczenie- zaczął sie nagle sypać.. ale badz dobrej mysli , i działajcie z wetem.. trzymam za was kciuki!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Dziękuję! W sumie jest we mnie duzo nadzieji...:p czy badanie USG jest bardzo konieczne? moja sunia strasznie się stresuje, nie chcę jej za bardzo narażać na kolejne nieprzyjemności:shake: Quote
elainfo Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Dziękuję! W sumie jest we mnie duzo nadzieji...:p czy badanie USG jest bardzo konieczne? moja sunia strasznie się stresuje, nie chcę jej za bardzo narażać na kolejne nieprzyjemności:shake:[/quote] usg pewnie wskazane bo widac jak wygladaja nereczki... ale mojemu ciapkowi nie robili.. niewiem.. moze stwierdzili,ze i tak nie ma sensu..w jego przypadku.. Quote
Recommended Posts