MaDi Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Śliczne są mam nadzieję,że szybko znajdą kochające domy. Quote
MARCHEWA Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Mama szczeniaków jest mała i drobna,siega do połowy łydki,pychol ma podobny do pekińczyka,ale jest szczuplejsza: Quote
MARCHEWA Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Jest osoba z Katowic,która za zwrot kosztów paliwa może przewieźć sunie i maluchy.Z Katowic do Szczytna jest około 500km,w dwie strony 1000km x 0.50 gr za km=500zł 100zł mamy,więc brakuje 400zł. Prosimy o wsparcie na ten cel,sami nie damy rady uzbierać takiej kwoty. Quote
horacy dwa Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 [quote name='MARCHEWA']Jest osoba z Katowic,która za zwrot kosztów paliwa może przewieźć sunie i maluchy.Z Katowic do Szczytna jest około 500km,w dwie strony 1000km x 0.50 gr za km=500zł 100zł mamy,więc brakuje 400zł. Prosimy o wsparcie na ten cel,sami nie damy rady uzbierać takiej kwoty. Taka kwota przerasta nasze możliwości finansowe ,tym bardziej ,że codziennie musimy do piesków dojeżdżać kilka kilometrów i żywić całą gromadkę ,oraz inne którymi się zajmujemy np.koty u mnie w pracy.Dlatego prosimy o wsparcie finansowe na transport. Quote
Jaaga Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Po tamtym zdjęciu myslałam, że one są młodsze. Może jeszcze znajda się jakies domy na miejscu. Co ze szczeniaczkami drugiej, większej łaciatej suni, bo zrozumiałam, że do schroniska trafiły tylko te od jasnej suczki? Ich mama jest całkiem podobna do Łatki, która mam na wiecznym tymczasie. Różnią się tylko tym, że ta ma jasna strzałkę na głowie, a Łatka całą czarną. Kwota za transport kosmiczna. Może coś da się wykombinować, jakiś łączony dowóz przy okazji. Quote
horacy dwa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Jaaga napisał(a):Po tamtym zdjęciu myslałam, że one są młodsze. Może jeszcze znajda się jakies domy na miejscu. Co ze szczeniaczkami drugiej, większej łaciatej suni, bo zrozumiałam, że do schroniska trafiły tylko te od jasnej suczki? Ich mama jest całkiem podobna do Łatki, która mam na wiecznym tymczasie. Różnią się tylko tym, że ta ma jasna strzałkę na głowie, a Łatka całą czarną. Kwota za transport kosmiczna. Może coś da się wykombinować, jakiś łączony dowóz przy okazji. Szczerze mówiąc sama myślałam ,że są młodsze ,lecz teraz jak były głodne i wyszły do jedzenia okazało się ,że to niezłe kluski.Z tymi domkami na miejscu może być różnie ,ale może chociaż dla części się znajdą.Lecz w związku z dużą odległością do dt nie wiem jak to wszystko się poukłada,koszt jest duzy bo duża odległość. Quote
MARCHEWA Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Jaaga napisał(a):Po tamtym zdjęciu myslałam, że one są młodsze. Może jeszcze znajda się jakies domy na miejscu. Co ze szczeniaczkami drugiej, większej łaciatej suni, bo zrozumiałam, że do schroniska trafiły tylko te od jasnej suczki? Ich mama jest całkiem podobna do Łatki, która mam na wiecznym tymczasie. Różnią się tylko tym, że ta ma jasna strzałkę na głowie, a Łatka całą czarną. Kwota za transport kosmiczna. Może coś da się wykombinować, jakiś łączony dowóz przy okazji. Jaago,wszystkie 3 suczki są nadal bezpańskie,być może dla tych 2 będzie miejsce w schronisku,suni z małymi nie przyjmą. Po naradzie stwierdziłysmy,że nie damy rady uzbierać takiej sumy na transport,więc na razie szukamy dt lub ds na miejscu,jednak bardzo ci dziekujemy za chęć pomocy;) Quote
MARCHEWA Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Sunie zaczynają bardzo przeszkadzać sąsiadom tego człowieka,którzy nie omieszkali nam tego powiedzieć w dość niemiły sposób,trzeba wyłapać chociaż te 2 suczki jak najszybciej,tylko czy w schronisku mają już dla nich miejsce. Quote
MARCHEWA Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Ale.gratka maluchów: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6557319_szczeniaki_szukaja_domow_szczytno.html Quote
Aldrumka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 czy tam jest dobry mail marchewy (czy powinno byc marchewa) ? Quote
malagos Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 MARCHEWA napisał(a):Sunie zaczynają bardzo przeszkadzać sąsiadom tego człowieka,którzy nie omieszkali nam tego powiedzieć w dość niemiły sposób,trzeba wyłapać chociaż te 2 suczki jak najszybciej,tylko czy w schronisku mają już dla nich miejsce. Mają? No bo gdzie je umieścić?......... Quote
Jaaga Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Marchewa, na wątku sterylizacyjnym Soema pyta nas o koszt sterylizacji. Nie wiem, czy chcesz ją wykorzystać? Jesli nie, to napisz, że sunia nie przyjedzie dom mnie i zabieg jest niepotrzebny. Quote
MARCHEWA Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Jaaga napisał(a):Marchewa, na wątku sterylizacyjnym Soema pyta nas o koszt sterylizacji. Nie wiem, czy chcesz ją wykorzystać? Jesli nie, to napisz, że sunia nie przyjedzie dom mnie i zabieg jest niepotrzebny. Ok,zaraz napiszę. Mamy dom dla 3 maluszka. Quote
MARCHEWA Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Maluszki mają już Allegro,za które bardzo dziękuję;) Quote
2411magdalenka Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 hopsam maluchy i sunieczki... i trzymam kciuki za szybciutkie i wymarzone domki! Quote
Sankja Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 a ja zapraszam na bazarek,. myślę, że coś się dla maluchów znajdzie :) http://www.dogomania.pl/threads/190596-Bazarek-dla-HESI-i-benk%C3%B3w-DO-22-08-2010/page4 Quote
horacy dwa Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Sunia trafiła do schroniska ,najpierw sama ,szczenięta miały zostać same tak zdecydowała osoba która ją wyłapała, po interwencji Marchewy zabrano też szczenięta.Czyli cała rodzinka przebywa w schronisku ,mamy mały wpływ na los tych piesków.Jesteśmy ostatnio tak umęczone ostatnimy trudnościami w załatwieniu czegokolwiek ,że padamy na twarz ,jakoś nic się nieukłada tylko piętrzą się trudności których nie dajemy rady same pokonać .Nie chcę więcej się tu rospisywać bo zaraz płaczę ,a to i tak nic nie zmieni dla suni i maluchów . Quote
MaDi Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Przynajmniej są bezpieczniejsze niż na ulicy, mam nadzieję,że cała gromadka szybko znajdzie domy. Quote
MARCHEWA Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Mamy domki już dla wszystkich maluchów,rodzinki czekają jeszcze 2 tygodnie na odbiór swoich pupili;) Jak maluszki będa już w swoich domach zajmiemy się mamusią i poszukamy jej domku,bo to bardzo fajna psica;) Quote
MARCHEWA Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 W schronisku został już tylko jeden maluch,jego domek zrezygnował. No i trzecia sunia ta biało-ruda jest nadal nie złapana mimo kilku prób,jutro kolejna. Quote
MaDi Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 MARCHEWA napisał(a):W schronisku został już tylko jeden maluch,jego domek zrezygnował. No i trzecia sunia ta biało-ruda jest nadal nie złapana mimo kilku prób,jutro kolejna. Oby udało się ją załapać, bo lada moment znów będą szczeniaki:-( Quote
MARCHEWA Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Niestety,sunia nie dała się złapać,a sedalin na nią nie działa. Quote
Recommended Posts