Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Edit:
12.09.
Szczeniaki już w nowych domkach,jeden niestety za TM

• Najnowsze zdjęcia suczek str.15.

Mamy 3 suczki z maluchami w wielkiej potrzebie,którym zakładam tutaj wątek.Suczki przebywają we wsi pod Szczytnem,koczują na posesji u faceta,który trzyma konie w tragicznych warunkach i który suczek nie chce u siebie,sunie są jeszcze dzikie,staramy się je wyłapać,ale schronisko ich nie przyjmie,sytuacja jest tragiczna......dwie z nich być może damy radę gdzieś wcisnąć,ale tą małą ze szczeniakami nie mamy gdzie dać.........
    Pod tymi dechami w ruinach jakiegoś budynku na tej posesji znalazłyśmy trzecią sunię z 4 lub 5 maluchami,suczka ich broni,nie da ich wyjąć,schronisko ich nie przyjmie,a my nie mamy ani jednego dt w okolicy

Dopiero w aparacie zobaczyłyśmy maluchy,bo w tej norze jest tak ciemno,że nawet za pomocą latarki ciężko było coś zobaczyć

A to są dwie kolejne sunie,który mamy nadzieję złapać w weekend,od tej biało-rudej suni szczeniaki przywiozła jakaś turystka miesiąc temu,nie mogła patrzeć jak chodzą przy ruchliwej drodze i tak właśnie dowiedziałyśmy się o tych psach

• Replies 169
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczki są nieduże,sięgają do połowy łydki.Sunia,która ma szczeniaki bardzo przypomina pekińczyka(ma tylko inne umaszczenie).

Sunie są dzikimi lokatorami u tego mężczyzny,on ich nie karmi,nie da wody,po prostu ich nie chce.Obok tego miejsca jest ruchliwa droga przy której sunie spędzają cały dzień,boimy się,że mogą skończyć pod kołami samochodu.

Posted

Kar0la napisał(a):
    Piękne sunie. Czyli ta biało-ruda też ma szczeniaki? Te ktoś zabrał?

Tak biało -ruda też miała szczeniaki i jej siostra biało-czarna też zostały wcześniej zabrane do schroniska w ten sposób dowiedziałyśmy się o tych suniach .Osoba ,która zawiozła szczeniaki miała wiele nieprzyjemnosci .Szczeniąt było osiem.Teraz zostały dwie mamusie do zabrania oraz najmniejsza sunia ze szczeniętami.Sunie są naprawde bardzo ładne tylko bardzo nieufne w stosunku do człowieka. Szczenięta już zaczynają wychodzić z tej dziury w ,której przebywają.

Posted

+

malagos napisał(a):
    Czy ta sunia ze szczeniakami wychodzi do człowieka, da się jej porobić zdjecia?

Tak sunia wychodzi do jedzenia zdjęcia da się zrobić.Jest głodna przy takiej gromadce maluchów więc tylko usłyszy samochód przychodzi do miski ,tylko pogłaskać się nie da .Myślę ,że czas będzie najlepszym lekiem i w końcu się przełamie i nam zaufa.

Posted

Czy byłaby możliwość jakiegos transportu do nas? Mam Panią chętną na niedużego chłopaka. Cały czas dzwonią ludzie z ogłoszenia o ostatnie szczeniaki. Gdyby była możliwość transportu, wtedy mozna by tu ogłosić resztę maluchów i gdyby byli chętni, przywieźć wiecej. Mogłabym poumawiac ludzi i wydać je u siebie. Tymczasowo nie pomoge, bo jestem zapchana i mam w domu kota z grzybem. Są wakacje, wiec może ktoś jedzie na tej trasie?

Po naradzie rodzinnej, gdyby był transport i na wątku sterylkowym zgodziłyby sie Cioteczki na opłacenie zabiegu, to moze przyjechac najmniejsza suczka z maluchami. Tylko musiałyby mieszkac w pomieszczeniu po kozach w ogrodzie. Za to mialyby co jeść i miałyby czysto, a chętni na pewno szybko znaleźliby się. Z braku czasu jednak nie jestem w stanie zając sie sprawa na watku sterylkowym i transportowym.

Posted

Nie wiem czy byłaby możliwość transportu tak daleko,też teraz nie mamy czasu aby szukać transportu ,ponieważ mamy katastrofalną sytuację na wątku Saby na cito musimy wydostać ją ze schronu.Jesteśmy tylko dwie i po prostu nie dajemy rady wszystkiego załatwić do tego zawiesił mi się komputer więc nie mam w domu dostępu do internetu .Korzystam z kompa koleżanki.

Posted

Jaaga napisał(a):
    Czy byłaby możliwość jakiegos transportu do nas? Mam Panią chętną na niedużego chłopaka. Cały czas dzwonią ludzie z ogłoszenia o ostatnie szczeniaki. Gdyby była możliwość transportu, wtedy mozna by tu ogłosić resztę maluchów i gdyby byli chętni, przywieźć wiecej. Mogłabym poumawiac ludzi i wydać je u siebie. Tymczasowo nie pomoge, bo jestem zapchana i mam w domu kota z grzybem. Są wakacje, wiec może ktoś jedzie na tej trasie?

Po naradzie rodzinnej, gdyby był transport i na wątku sterylkowym zgodziłyby sie Cioteczki na opłacenie zabiegu, to moze przyjechac najmniejsza suczka z maluchami. Tylko musiałyby mieszkac w pomieszczeniu po kozach w ogrodzie. Za to mialyby co jeść i miałyby czysto, a chętni na pewno szybko znaleźliby się. Z braku czasu jednak nie jestem w stanie zając sie sprawa na watku sterylkowym i transportowym.

Jaago,spadłaś nam jak z nieba.To będzie trudna akcja,ale twój dt to jedyna szansa dla mamusi z małymi.Zaraz zaczyna działać i szukać transportu.
    Dzisiaj porobię także im fotki,bo przez weekend zostałam bez aparatu.

Posted

Napisałam do kilku osób zajmujących się transportem za zwrot kosztów paliwa,czekam na odpowiedź.

Jaago-czy twoja propozycja jest nadal aktualna?napisałam do ciebie pw.

Posted

Oczywiście transport,sterylkę i ogłoszenia weźmiemy na siebie,nam najbardziej zależy na dt dla mamusi,ona jest taka biedna,chce do człowieka,ale się boi,zachowuje pół metrową rezerwę,zjadła mi wczoraj z ręki,patrzyła tymi biednymi smutnymi ślepkami,ale pogłaskać się nie da jeszcze.
    Jak weszłyśmy do szczeniaków siedziała za nami i ze stresu trzęsła się jak galaretka,dopiero po chwili kiedy zrozumiała,że nic złego się nie dzieje uspokoiła się.
    Maluchy wczoraj zjadły pierwszy ryż z kurczakiem,były bardzo głodne.
    Są 4 chłopaki i 1 dziewczynka(ta z kokardą w kwiatki,chłopaki na zielono;))
    Być może dla 2 maluchów będziemy mieć domki.

Tu są akurat sami chłopcy:

Sunia ma najwięcej białego,z kokardką w kwiatki;