supergoga Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [FONT=Arial]Pele ma ok. 4-5 lat. Taki średniak w typie rosyjskiego teriera lub sznaucera. Ma przyciętą sierść na pysiu.[/FONT] [FONT=Arial]Smutny, jakby zrezygnowany. Troszkę nieufny, ale nie agresywny.[/FONT] [FONT=Arial]Mieszka w jednym kojcu razem z bokserem Alim – dogadują się, choć czasami dochodzi do małych spięć.[/FONT] [FONT=Arial]Niestety – nie ma gdzie go umieścić. Totalne przepełnienie.[/FONT] [FONT=Arial]Bardzo przydałby się dom, nawet tymczasowy dla Pele – chociaż rzecz jasna najlepiej gdyby to był dom stały.[/FONT] [FONT=Arial]Może znajdzie się ktoś, kom u spodoba się sznupkowaty Pele.[/FONT] [FONT=Arial]Może ktoś da mu dom.[/FONT] [FONT=Arial]Może ktoś pomoże mu zapomnieć o porzuceniu, bezdomności. O tym, że tak naprawdę jest niczyj.[/FONT] [FONT=Arial]Pele – śliczny psiak szuka domu.[/FONT] [FONT=Arial]Ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień.[/FONT] [FONT=Arial]Psiak zostanie wydano do nowego domu po kastracji.[/FONT] Quote
supergoga Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Pele to według mnie czarny sznup. Śliczny jest - i ciekawy świata, choc jeszcze w pełni nie zaufał. Zna spacery - gdy smycz w rękach siada i czeka. Gdyby znalazł się miłośnik, znawca rasy - potrafiłby poprowadzić Pele. Nie jest agresor, choc jak to sznup - ale mieszkał do dzisiaj z bokserem, też samcem i oba przeżyły. Dzisiaj został sam - Ali pojechał do domu. Ale jest przepełnienie, niebawem znów będzie z kims dzielił boks. Teraz tylko kilka fot, nie było czasu i możliwości wypuszczać psy na wybieg - lał deszcz Quote
supergoga Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Ja nie pisałam, nie miałam nawet kiedy. Nie mam jak posuzkac niczego - kanał z dogo jest. Jak dam radę wyslę do malawaszki Quote
malawaszka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 jaki fajny :mdleje: on jak średniak jest czy olbrzym? będą fotki poza boksem jeszcze bo ta co jest cały taka niewyraźna troszkę? :oops: Nieufny jest, ale nie warczy? nie łapie zębami? jeszcze nie wykastrowany? trzeba opisać chłopaka kurcze a niewiele wiadomo :( cudny! :loveu: on w Buku? Quote
supergoga Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Pele w Buku. Nie warczy, tylko się odsuwa. Z wolontariouszkami na spacer poszedł, widać, że zna smycz. Jak ją zobaczył zaraz usiadł i czekał na zapięcie. W klatce mieszkał z bokserem, też samcem - i krew się nie lała. Teraz siedzi sam, ale chyba niedługo. Kastrowany jeszcze nie jest - nie mamy gdzie po zabiegu przechować. Pele jest raczej średniak - taki mocny. Nie olbrzym. No może nieco wyrośnięty średniak. Bardzo ciekawski, widac był przycięty. Tylko nikt po niego sie nie zgłasza. I siedzi w Buku. Poprosze Pawła o zdjęcie całej sylwetki. Quote
malawaszka Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 fajnie by było z człowiekiem to foto, żeby było widać dokąd sięga - poogłaszam chłopaka Quote
jambi Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 jeśli wielkości boksia - a tak mi się wydaje - to olbrzymowaty... cudo... ja se w końcu żyły podetne... Quote
supergoga Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Pele ma ok. 58 cm w kłębie. Jest lekko dominujący, znaczy próbuje dominowac inne samce (z suniami super spokój), ale jeśli one zawarczą - odpuszcz. Dogadał się z bokserem, dzisiaj chodził w Kap[slem, który ideałem nie jest i na psiaki cięty dość - Kapsel warczał, tamten mruknał. Paweł "zwrócił im uwage na niestosownośc zachowania" - ale nawet nie musiał - Pele odstąpił, mimo że Kapsel mniejszy. W odpowiednich rękach, u znawcy - będzie dobrym psem. Paweł o nim pisze: [FONT=Arial]Pies jak to sznup,baaardzo aktywny i potrzebuje takiego samego właściciela,troche dominujący ale nie jest jakoś specjalnie agresywny.[/FONT] Quote
malawaszka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ale raczej dom z innym samcem odpada nie? bo ma do ciebie dzwonić pani z Białegostoku - ma sznaucera już no i chyba samca własnie fajowe zdjęcia - już dodaję na stronę no i kurde te 58 cm to jak niewyrośnięta suka olbrzymka :lol: Quote
jambi Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Fajowy pies, dla mnie to on jest piękny, taki zapaśnik ;) bardzo podobał mi się ten opis interwencji względem psów "zwrócił im uwage na niestosowność zachowania" - boskie :) Quote
supergoga Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Malawaszka - wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies. Jeśli nie jest agresywny a ustepliwy - to myślę, że nie będzie problemów. Kapsel jest zadziorny, wszczyna burdy nie raz - a tutaj nie było rozlewu krwi ani nawet poważniejszej draki. Chłopaki pogadali - Paweł pogadał i tyle. Z bokserem Ali mieszkał w małym kojcu - jedli obok siebie. Tak nie zachowuje sie agresor. Wszystko zalezy od tamtego samca. No i Pele po kastracji też się troszkę zmieni. Pani ma dzwonić do Pawła i porozmawiać. Zobaczymy. Quote
malawaszka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 boję się o takie adopcje bo już ostatnio tak było - poszedł do sznaucera średniego młody sznupkowaty pies - wykastrowany i to ten co przyszedł zaczął się awanturować i był bardzo zazdrosny - pogryzł rezydenta mocno po jajkach aż musiał miec operację :( no i adopcja nieudana Quote
zerduszko Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 supergoga napisał(a):Malawaszka - wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies. Jeśli nie jest agresywny a ustepliwy - to myślę, że nie będzie problemów. Kapsel jest zadziorny, wszczyna burdy nie raz - a tutaj nie było rozlewu krwi ani nawet poważniejszej draki. Chłopaki pogadali - Paweł pogadał i tyle. Z bokserem Ali mieszkał w małym kojcu - jedli obok siebie. Tak nie zachowuje sie agresor. Wszystko zalezy od tamtego samca. No i Pele po kastracji też się troszkę zmieni. Pani ma dzwonić do Pawła i porozmawiać. Zobaczymy. Chyba sporo tez zależy od człowieka.... bo czasem psy by się dogadały jakby im chociaż nie przeszkadzać, ale ludzie pewne sytuacje potrafią sprowokować, podsycić... Tez zaraz pomyślałam o Tofiku. Quote
supergoga Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 No jest to problem. Zobaczymy/ Paweł raczej ostrozny jest w adopcjach. Poczekajmy! Quote
malawaszka Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 pewnie, że czekamy i zaciskamy :kciuki: Quote
jambi Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 supergoga napisał(a): wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies. no właśnie, to fakt, mój Aron jest typowym psem o silnym charakterze, inne samce do ustawienia, często siłowo... a jednak jednego samca w życiu nie tknął nawet pazurem (chyba że zabawowo), ale tamten raczej spokojny wręcz doopowaty jednak, ja tez pomyślałam o Toffiku... Quote
malawaszka Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Gosia- Amant zaginął!!!!!! http://www.dogomania.pl/threads/176760-Sznaucerek-Amant-pojecha%C5%82-do-domku.-Pozosta%C5%82-d%C5%82ug-w-hotelu!?p=15219691#post15219691 Quote
supergoga Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 Wiem o Amancie i nie wiem co robić. Nie mam nikogo w Szczecinie a osoba która pomagała w adopcji stamtąd, która znała ponoc adoptujące - milczy. Nie wiem co robić. Quote
supergoga Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Na razie nie wiem, czy dzwoniła do Pawła, wieczorem się dowiem i jak dam radę to przed wyjazdem jeszcze napiszę. Malawaszko - jak mnie nie będzie pilnuj prosżę, żeby nam Pelus nie upadł za nicsko. I Amancik. gdyby się znalazł, błagam o wiadomość - choćby sms - 609 601 362. Quote
Recommended Posts