Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Pele ma ok. 4-5 lat. Taki średniak w typie rosyjskiego teriera lub sznaucera. Ma przyciętą sierść na pysiu.[/FONT]
[FONT=Arial]Smutny, jakby zrezygnowany. Troszkę nieufny, ale nie agresywny.[/FONT]
[FONT=Arial]Mieszka w jednym kojcu razem z bokserem Alim – dogadują się, choć czasami dochodzi do małych spięć.[/FONT]
[FONT=Arial]Niestety – nie ma gdzie go umieścić. Totalne przepełnienie.[/FONT]
[FONT=Arial]Bardzo przydałby się dom, nawet tymczasowy dla Pele – chociaż rzecz jasna najlepiej gdyby to był dom stały.[/FONT]
[FONT=Arial]Może znajdzie się ktoś, kom u spodoba się sznupkowaty Pele.[/FONT]
[FONT=Arial]Może ktoś da mu dom.[/FONT]
[FONT=Arial]Może ktoś pomoże mu zapomnieć o porzuceniu, bezdomności. O tym, że tak naprawdę jest niczyj.[/FONT]

[FONT=Arial]Pele – śliczny psiak szuka domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Ma książeczkę zdrowia i komplet szczepień.[/FONT]
[FONT=Arial]Psiak zostanie wydano do nowego domu po kastracji.[/FONT]

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Pele to według mnie czarny sznup.
Śliczny jest - i ciekawy świata, choc jeszcze w pełni nie zaufał.
Zna spacery - gdy smycz w rękach siada i czeka.
Gdyby znalazł się miłośnik, znawca rasy - potrafiłby poprowadzić Pele.

Nie jest agresor, choc jak to sznup - ale mieszkał do dzisiaj z bokserem, też samcem i oba przeżyły. Dzisiaj został sam - Ali pojechał do domu. Ale jest przepełnienie, niebawem znów będzie z kims dzielił boks.

Teraz tylko kilka fot, nie było czasu i możliwości wypuszczać psy na wybieg - lał deszcz

Posted

jaki fajny :mdleje: on jak średniak jest czy olbrzym? będą fotki poza boksem jeszcze bo ta co jest cały taka niewyraźna troszkę? :oops:

Nieufny jest, ale nie warczy? nie łapie zębami? jeszcze nie wykastrowany? trzeba opisać chłopaka kurcze a niewiele wiadomo :( cudny! :loveu:

on w Buku?

Posted

Pele w Buku. Nie warczy, tylko się odsuwa. Z wolontariouszkami na spacer poszedł, widać, że zna smycz. Jak ją zobaczył zaraz usiadł i czekał na zapięcie.
W klatce mieszkał z bokserem, też samcem - i krew się nie lała.
Teraz siedzi sam, ale chyba niedługo.
Kastrowany jeszcze nie jest - nie mamy gdzie po zabiegu przechować.
Pele jest raczej średniak - taki mocny. Nie olbrzym. No może nieco wyrośnięty średniak.
Bardzo ciekawski, widac był przycięty. Tylko nikt po niego sie nie zgłasza.

I siedzi w Buku.
Poprosze Pawła o zdjęcie całej sylwetki.

Posted

Pele ma ok. 58 cm w kłębie. Jest lekko dominujący, znaczy próbuje dominowac inne samce (z suniami super spokój), ale jeśli one zawarczą - odpuszcz.
Dogadał się z bokserem, dzisiaj chodził w Kap[slem, który ideałem nie jest i na psiaki cięty dość - Kapsel warczał, tamten mruknał. Paweł "zwrócił im uwage na niestosownośc zachowania" - ale nawet nie musiał - Pele odstąpił, mimo że Kapsel mniejszy.

W odpowiednich rękach, u znawcy - będzie dobrym psem.

Paweł o nim pisze:
[FONT=Arial]Pies jak to sznup,baaardzo aktywny i potrzebuje takiego samego właściciela,troche dominujący ale nie jest jakoś specjalnie agresywny.[/FONT]

Posted

ale raczej dom z innym samcem odpada nie? bo ma do ciebie dzwonić pani z Białegostoku - ma sznaucera już no i chyba samca własnie

fajowe zdjęcia - już dodaję na stronę

no i kurde te 58 cm to jak niewyrośnięta suka olbrzymka :lol:

Posted

Fajowy pies, dla mnie to on jest piękny, taki zapaśnik ;)

bardzo podobał mi się ten opis interwencji względem psów "zwrócił im uwage na niestosowność zachowania" - boskie :)

Posted

Malawaszka - wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies. Jeśli nie jest agresywny a ustepliwy - to myślę, że nie będzie problemów. Kapsel jest zadziorny, wszczyna burdy nie raz - a tutaj nie było rozlewu krwi ani nawet poważniejszej draki. Chłopaki pogadali - Paweł pogadał i tyle. Z bokserem Ali mieszkał w małym kojcu - jedli obok siebie. Tak nie zachowuje sie agresor. Wszystko zalezy od tamtego samca.
No i Pele po kastracji też się troszkę zmieni.
Pani ma dzwonić do Pawła i porozmawiać. Zobaczymy.

Posted

boję się o takie adopcje bo już ostatnio tak było - poszedł do sznaucera średniego młody sznupkowaty pies - wykastrowany i to ten co przyszedł zaczął się awanturować i był bardzo zazdrosny - pogryzł rezydenta mocno po jajkach aż musiał miec operację :( no i adopcja nieudana

Posted

supergoga napisał(a):
Malawaszka - wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies. Jeśli nie jest agresywny a ustepliwy - to myślę, że nie będzie problemów. Kapsel jest zadziorny, wszczyna burdy nie raz - a tutaj nie było rozlewu krwi ani nawet poważniejszej draki. Chłopaki pogadali - Paweł pogadał i tyle. Z bokserem Ali mieszkał w małym kojcu - jedli obok siebie. Tak nie zachowuje sie agresor. Wszystko zalezy od tamtego samca.
No i Pele po kastracji też się troszkę zmieni.
Pani ma dzwonić do Pawła i porozmawiać. Zobaczymy.

Chyba sporo tez zależy od człowieka.... bo czasem psy by się dogadały jakby im chociaż nie przeszkadzać, ale ludzie pewne sytuacje potrafią sprowokować, podsycić...

Tez zaraz pomyślałam o Tofiku.

Posted

supergoga napisał(a):
wszystko zalezy od tego jaki jest ten drugi pies.

no właśnie, to fakt, mój Aron jest typowym psem o silnym charakterze, inne samce do ustawienia, często siłowo... a jednak jednego samca w życiu nie tknął nawet pazurem (chyba że zabawowo), ale tamten raczej spokojny wręcz doopowaty

jednak, ja tez pomyślałam o Toffiku...

Posted

Na razie nie wiem, czy dzwoniła do Pawła, wieczorem się dowiem i jak dam radę to przed wyjazdem jeszcze napiszę.
Malawaszko - jak mnie nie będzie pilnuj prosżę, żeby nam Pelus nie upadł za nicsko. I Amancik.

gdyby się znalazł, błagam o wiadomość - choćby sms - 609 601 362.