nuka13 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Podnoszę sonię prosimy wszystkich z torunia i okolic o pomoc.... Mamy jeszcze nadzieje ze nam sie uda znalezc dla soni dt/ds...choc na kilka dni bysmy mogli dalej dzialac i szukac... To bardzo pilne!!! Quote
katimal Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 nuka13 napisał(a):Podnoszę sonię prosimy wszystkich z torunia i okolic o pomoc.... Mamy jeszcze nadzieje ze nam sie uda znalezc dla soni dt/ds...choc na kilka dni bysmy mogli dalej dzialac i szukac... To bardzo pilne!!! Dostałam PW. Postram się pomóc, ale nic nie mogę obiecać. Będę jednak próbować...Jak z zostawaniem Soni w domu? Czy nie ma probloemu jeśli zostaje na wiele godzin sama? Quote
nuka13 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Nie ma problemu, tylko musi być karmiona 2 razy dziennie. Quote
nuka13 Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 Byli właściciele, ale nie weszli do mieszkania. Mamy czas do piątku i jak mówią nasz wybór... Chociaż kilka dni dłużej....,a co dalej... Nadal bardzo pilnie potrzebujemy pomocy!!! Quote
ilon_n Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Podesłałam temat o suni Arktyce, ona niestety ma już 2 tymczasy u siebie, ale może awaryjnie będzie mogła użyczyć DT swojego lub siostry chociaż na kilka dni .. czekam z niecierpliwością na jej odzew. EDIT w dalszym ciągu pilnie szukamy dla Soni domu .. Quote
Agata69 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Myślę, że przy braku dt, kazdy na watku mógłby sie zaoferować z kilkudniowym (2-3) tymczasem dla Soni. Kilka dni mozna wytrzymać. To by dało jeszcze trochę czasu na szukanie. Żeby nie być gołosłowna też przyjełabym ja na krótko. Quote
beataczl Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 nuka13 napisał(a):Byli właściciele, ale nie weszli do mieszkania. Mamy czas do piątku i jak mówią nasz wybór... Chociaż kilka dni dłużej....,a co dalej... Nadal bardzo pilnie potrzebujemy pomocy!!! podnosze..... Quote
Talia Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Agata69 napisał(a):Myślę, że przy braku dt, kazdy na watku mógłby sie zaoferować z kilkudniowym (2-3) tymczasem dla Soni. Kilka dni mozna wytrzymać. To by dało jeszcze trochę czasu na szukanie. Żeby nie być gołosłowna też przyjełabym ja na krótko. Moim zdaniem to dobry pomysł, jednak u mnie nie ma szans... po pierwsze rodzice, a po drugie moja suka.. :( Quote
kamilka91 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Agata69 napisał(a):Myślę, że przy braku dt, kazdy na watku mógłby sie zaoferować z kilkudniowym (2-3) tymczasem dla Soni. Kilka dni mozna wytrzymać. To by dało jeszcze trochę czasu na szukanie. Żeby nie być gołosłowna też przyjełabym ja na krótko. Gdybym mogła, nie wahałabym się ani chwili i do końca września bym ją wzięła, do tego czasu pewnie jakiś dom by sie znalazł. Ale mieszkam z rodzicami, a oni za bardzo zwierząt nie lubią, więc nie ma szans. Pomysł w sumie dobry, pewnie jedyne wyjście, jeśli nikt się nie znajdzie... Ale nie wiem czy miałoby to jakiś sens, jakby suńka musiała co dwa dni jechać przez pół Polski do innego domu... Quote
martik b Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 czas ucieka :shake: co tu robić... ona ma jakieś ogłoszenia? Quote
Baski_Kropka Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A jakie sa koszty leczenia? Bo to chyba dosyć istotne, a ja nie doczytałam albo przeoczyłam gdzieś po drodze?? :) Quote
beataczl Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Baski_Kropka napisał(a):A jakie sa koszty leczenia? Bo to chyba dosyć istotne, a ja nie doczytałam albo przeoczyłam gdzieś po drodze?? :) weta finansuje w calosci nuka13 - koszt 100 zł. m-nie Quote
beataczl Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 nuka13 napisał(a):Jak będzie w domu tymczasowym sama mogę płacić za leki, mogę jej nawet gotować, bylebym nie musiała jej usypiać... znalazlam , to cytuje... Quote
beataczl Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 jagnes napisał(a):gdzie ona jest? u nuki13 w Toruniu wlasciciel stancji nie zgadza sie na psa.... Quote
beataczl Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 martik b napisał(a):czas ucieka :shake: co tu robić... ona ma jakieś ogłoszenia? chyba nie, przejrzalam caly watek... Quote
nuka13 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 odpowiadam na kilka pytań napotkanych po drodze... Sonia jest w Toruniu, potrzebujemy pomocy bo właściciele miszkania w którym jestesmy nie zgadzaja sie na jej pobyt, poza tym jest jeszcze nasz dog niemiecki...60 kilo kontra 9... Leki: amylan- enzymy trzustkowe + insulina około 100 pln miesiecznie- oferujemy pomoc przez pierwszy miesiac w postaci leków i ewentualnego jedzenia, moze uda sie nam dluzej a jak nie to chociaz postaramy sie po cenie hurtowej wszystko zaltwic. jezeli chodzi o ogloszenia...kilka jest rozwieszonych w roznych miejscach, poza tym ogloszenia w necie na roznych stronach ale zupelny brak odzewu. Blagamy o pomoc bo czas ucieka... podnosze Sonie. Quote
nuka13 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Jeśli czyta ten wątek ktoś z województwa dolnośląskiego, to też proszę o pomoc. Do Wrocławia mogę Ją wieźć choćby w przyszły weekend ( 50 km od Wrocławia mieszkają moi rodzice). Quote
furciaczek Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 nuka13 napisał(a):Jeśli czyta ten wątek ktoś z województwa dolnośląskiego, to też proszę o pomoc. Do Wrocławia mogę Ją wieźć choćby w przyszły weekend ( 50 km od Wrocławia mieszkają moi rodzice). Dobrze wiedziec, ide popytac ludzi z tamtej okolicy. Quote
dominik.p Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Strasznie smutno się robi, kiedy czyta się takie historie :( Popytam znajomych ale wątpię, żeby znalazł się ktoś chętny. Poza tym mogę zaoferować transport, jeśli znalazłby się DT/DS. Chętnie wpłacę też coś na rzecz Soni - mogłoby być na leki albo na hotelik. Potrzebowałbym tylko nr konta (najlepiej na PW). Quote
nuka13 Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 podnoszę Sonię. dziękujemy za wsparcie i prosimy o więcej...musi sie udac!! Quote
Cajus JB Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Umieściłem na nk http://nk.pl/#profile/33050822/gallery/album/3/16 http://nk.pl/profile/25776426/gallery/album/15/880 Quote
Recommended Posts