Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a myślicie że zagraniczne związki lepiej dbają o rasę? bzdura! cały ten pokraczny wygląd przychodzi właśnie od nich :(

Pewnie jakbym się zabrała za hodowlę jakiejkolwiek rasy pewnie moje psy byłyby dyskwalifikowane bo pies miałby być funkcjonalny a nie schow ;) 

Wesołych Oskarki :)

Posted

Dziekuje za zyczenia :)

Ogladam nie tylko polskie ale takze zagraniczne hodowle, prawda ze duzo z nich schodzi na psy, nie liczy sie nic z wyjatkiem kasy :( A gdzie dobro psow, rasy itd?

Mamy w tym roku inna Wigilie niz dotychczas ale jest swietnie, Synek jak co roku dostal oplatek zyczenia :)
Na dworze bylo cieplo slonce swiecilo, dlugi spacer zaliczony i wiadomo ze Ksieciu gra pierwsze skrzypce, teraz juz sobie spi w lozku z jajcami w gorze.

Posted

Wesołych Świąt! :)

dziękuję:)

Błogo,spokojnie i leniwie świeta Nam upływają :P

Emotikony już zaś przestały mi działać,po świetach będę musiała się odchudzać,tak z 2 kg w dół i będzie git,pracuję na Symfoni aby w czerwcu mieć ją obcykaną,bo do egzaminu będzie mi potrzebna.

Mamy trochę śniegu rano napadał a teraz słońce sobie świeci,przymrozki mają być do końca roku a potem zaś ma być ciepło.

Posted

Coś naszkrobię z życia jedynaka,jak to jest... :P

Niby Oscar jest TTB ale jak czyta się o cechach bullowanych,to Synek żadnej z niej nie ma,a jak napisałabym jakie cechy ma On,to nie pokrywa się z tym jakie TTB są,doszłam do wniosku że mój pies jest jedyny w swoim rodzaju i trzaba to zaakceptować,bo tak musi być poprostu.

TTB są:

-szczęśliwe

-radosne

-mają świra na punkcie zabawek

-lubią skakać do gryzaka

-uwielbiją pływać i skakać

-potrafią jakieś zwierzę bądź psa zaakceptować(albo jedno i drugie)

-potrafią bawić się ze swoim pobratyńcem

-lubią czas spędzać se swoim Panem i bawić się z Nim

A Syno tylko dwie pierwsze cechy ma, resztę nie stety nie,nawet nigdy nie miała jak był młodszy.

Zapomniałam dodać że TTb lubią i dzieci i innych ludzi a Księciu nie koniecznie ich lubi

Posted

U nas też nie ma śniegu ale...jest mróz :/

To Oskarek jest wyjątkowy, tylko się cieszyć !   Widzę że jest jak moja Lejdi, która jest przekonana że cały świat jest dla niej i w sumie w domu nie ma za bardzo okazji do wątpliwości :D

Tak,Oni są pewnie pępkiem świata,tacy nie powtarzalni ;)

Dobrze że sny się nie spełniają,dzisiaj śniło mi się,że mieszkanie zmnieniliśmy na większe(to był by i może plus) i że mieliśmy szczeniaka rottka i dogo canario.Oscar niby był ale go nie widziałam :( :( :( .Więc tak nie chcę...

Posted

Chciałąm edytować ale nie idzie..

Ze względu na Oscara chorobę teraz chodzimy na 4 spacerki w ciągu dnia,łącznie przez 1.5 h,basen Oscarka oddałąm znajomej,już też Synek nie będzie zażywał kąpieli w wannie z hydromasażem,tak samo zero skakania czy do do kija czy tak oraz nie ma już żadnego szału w czasie zabawy.Trochę tak dziwnie jest ale wiadomo że zdrowie Ksiecia jest najważniejsze.

Posted

a co Oskarowi?? Szukałam jakieś wzmianki i chyba coś przeoczyłam;;

Reumatyzm ma boroczek

Ehh, biedny Oskarek. Ale spacery spokojne też są super, nie ma co narzekać :) Byle zdrówko było :)

tak masz rację zdrowie najważniejsze

Lucky piesek przyjaciółki mojej mainy

[URL=http://s1120.photobucket.com/user/unikatowydiament/media/lucky_zps1d6ec08b.jpeg.html]lucky_zps1d6ec08b.jpeg[/URL]