kikou Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 ....wciśnięta w sam róg szpitalikowej klateczki, mała sunieczka (może ok. 10-11 letnia), zmęczona, chora apatyczna, rzadko kiedy nawet podnosi główke.... odlicza dni do uśpienia... znaleziona z guzem tak ogromnym że utrudnia jej chodzenie... nie mówiąc już o tym, że ciągnie też za sobą prawą tylnią nóżynę.... a jako że ktoś "zgubił" ją w takim stanie na terenie Wrocławia... sunia trafiła niestety do "wzorcowej" instytucji, "psiego raju" gdzie nie ma starości i chorób.... ...stary i chory piesek jeśli nie opuści murów schroniska natychmiast po kwarantannie...opuszcza te mury w worku... czy chemy? czy możemy coś dla niej zrobić? Quote
GoskaGoska Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 oj faktycznie guz paskudny :( ale co szukamy jej domu stałego i oglaszamy? Quote
kikou Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 naturalnie że nie, najpierw potrzebny doświadczony dt, badania, konsultacje w sprawie zabiegu, sam zabieg... a zatem bardziej szukamy teraz dt i pieniędzy Quote
Bjuta Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ja nie mogę już podejmować "dożywotnich" zobowiązań - jeśli to coś pomoże, to przez rok mogę skromną dyszkę miesięcznie na tą bidulkę wysupłać... Quote
lika1771 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Tu by sie przydało allegro cegiełkowe, zbieranie na operacje kto robi takie allegra!!!! ja zapłace Quote
agusiazet Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Zaglądam w imieniu Talcottowej Skarpety dla starszych psów, jakie są plany co do tej jamniczki, będzie operowana? Jeśli będziecie znać szczegóły możecie liczyć na nasze skromne wsparcie!!! Quote
paulinken Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 lika1771 napisał(a):Tu by sie przydało allegro cegiełkowe, zbieranie na operacje kto robi takie allegra!!!! ja zapłace Z tego co wiem, to Isadora7. Ma nawet bazarek ogłoszeniowy. A ja zapisuję wątek. Quote
lika1771 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 [quote name='paulinken']Z tego co wiem, to Isadora7. Ma nawet bazarek ogłoszeniowy. A ja zapisuję wątek. Czy mozesz mi podac link do tego bazarku? Quote
paulinken Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Tu jest http://www.dogomania.pl/threads/188612-gt-gt-gt-II-EDYCJA-Ulotki-dyplomy-i-inne-szablony-allegro-i-innedo-31-lipca-lt-lt/page15 Ja już zamówiłam u niej allegro dla Orzeszka, ale nie wiem, ile ma ludzi w kolejce. Quote
xmartix Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 zapisuję się a co mówią weci w schronie? guza można operować? tak wstępnie.. czy sunia jest chora na coś jeszcze? Quote
kikou Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 xmartix napisał(a):zapisuję się a co mówią weci w schronie? guza można operować? tak wstępnie.. czy sunia jest chora na coś jeszcze? sunia jest do uśpienia, nikt jej na nic nie badał dopiero po naszych zapewnieniach, ze ją weźmieny zrobiono morfologie, ma brzydkie wyniki nerek... guza nikt nie badał.... Quote
basia0607 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Czy sunia nie "zniknie" na wieść, że ktoś się nią interesuje ? Quote
ulka 1108 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 boże kochany, to straszne, ludzie to bydlaki, kiedyś miałam sunię z ulicy, która miała to samo, wet powiedział, że to ropomacicze i guz sutków, miała operację i żyła jeszcze jakiś czas, podajcie nr konta to coś wpłacę na biedulkę Quote
Awit Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Stara i porzucona a do tego ciężko chora:-( O losie losie, nikomu źle nie życzę, ale nadzieja żyje we mnie, iż ten ktoś nigdy spokojny nie będzie... Quote
kikou Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 sunia jest u mnie, ma wyniki kiepskie ale nie tragiczne... w tej chwili ma tez doraznie infekcje, ktorą trzeba zaleczyć, teraz zastanawiamy sie jaki lekarz w ogole podejmie sie az tak rozleglego zabiegu Quote
Recommended Posts