weszka Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Super wam poszło :multi: Dobrze, że sędzia też jest zdania, że są ważniejsze sprawy na sznaucerze niż ogon :razz: Ty z ogonem masz jak ja z uszami Kusz, póki co na 2 wystawach nikt się do nich nie przyczepił i nie ma nawet słowa w opisie, a są właśnie takie "wolałabym żeby były lepsze". Choć jakbym miała wybierać wolałabym ogon na spiralkę bo jednak odstające uszy psują głowę, a ogon tak nie wadzi. Quote
eria Posted July 28, 2014 Author Posted July 28, 2014 zdecydowanie lepszy jest zły ogon niż złe uszy, dostaję białej gorączki jak Dumie odstaje prawe ucho,a zdarza mu się fruwać co jakiś czas, choć generalnie jest już dobre . u pieprzestych olbrzymów zdaje się ,że to spory problem jest, bo więcej widuję takich odstających niż ładnie ułożonych jak tak fotki w necie przeglądam kto nie ma fb - Dumek w Będzinie [IMG]http://www.psiefuterko.republika.pl/bedzin.jpg[/IMG] 1 Quote
eria Posted September 24, 2014 Author Posted September 24, 2014 Wchodzę na dogo pierwszy raz od niepamiętnych czasów a tu niespodzianka... Gdzie są moje wszystkie subskrypcje ?? edit. ufff już do tego doszłam :) Jak już tu jestem to skrobnę,że u nas w sumie nic nowego .Dumiszon jak to Dumiszon :jumpie: ( kocha obcych :loveu: , nie goni za tropami :loveu: , nie ciągnie na smyczy :loveu: , przynosi piłeczkę :loveu: hahahaha). Foxi jednak zabieg na pęcherzu nie minie , mamy pogorszenie z sikaniem ostatnio :(.A ja za dużo pracuję. Byłyśmy nad morzem, ale co dobre szybko się kończy . [URL=http://s602.photobucket.com/user/eria1/media/eria1001/DSC_0016_zps14136a30.jpg.html][/URL] [URL=http://s602.photobucket.com/user/eria1/media/eria1001/DSC_0206_zpsfc2eeda0.jpg.html][/URL] [URL=http://s602.photobucket.com/user/eria1/media/eria1001/DSC_0222_zpsed5d3fab.jpg.html][/URL] [URL=http://s602.photobucket.com/user/eria1/media/eria1001/DSC_0209_zps9fa56fa1.jpg.html][/URL] [URL=http://s602.photobucket.com/user/eria1/media/eria1001/DSC_0199_zps1b3463d8.jpg.html][/URL] Quote
Korenia Posted September 25, 2014 Posted September 25, 2014 To życzymy zdrowia Foxi, Tobie mniej pracy, a Dumce więcej zabaw ;) Quote
eria Posted October 8, 2014 Author Posted October 8, 2014 Foxi przeszła za Tęczowy Most :( Powoli to do mnie dociera, jest mi cholernie źle. Zawsze wydawało mi się,że ten pies jest nieśmiertelny, że będzie żyć wiecznie. Zawsze zdrowa, wesoła, ruchliwa, żywiołowa. Jak grom z jasnego nieba spadła dziś na mnie śródoperacyjna diagnoza,że Foxi ma raka cewki moczowej, który na całej długości zarósł jej światło , że nic nie da się zrobić.... Strasznie biłam się z myślami, bo przecież wyniki krwi ma jak młody bóg, przecież jeszcze wczoraj biegała po łące i tarzała się w trawie ... Ale z Kreonem było tak samo, pies stracił się z dnia na dzień ...Tylko nie Foxi.......... :( :( ;( Quote
Kosmaty Gałganek Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Nawet nie wiem co napisać, bardzo, bardzo mi przykro. Trzymaj się jakoś :calus: Quote
furciaczek Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Aniu trzymaj sie jakoś...dla mnie Foxi tez była wiecznie młodym, radosnym i nieśmiertelnym psiakiem...ciężko uwierzyć w to co piszesz :( Quote
Saththa Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Im więcej razy czytam tym bardziej nie wierzę. Trzymaj się Ania jakoś :calus: Quote
ulana Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Nie dociera to do mnie jakoś od wczoraj. Zwłaszcza jak patrzę na te zdjęcia ciut wyżej... Patrzyłam wieczorem na Zibcia śpiącego obok i... rozkleiłam się, bo jak by mogło go nie być? Trzymaj się i nie dawaj Aniu. :calus: Quote
Pegaza Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Zauważylam wpis u naszej wspólnej znajomej na fb, przykro mi bardzo :( mi tez się Foxi wydawała nieśmiertelna.. dziwne że wyniki dobre a tu takie raczysko..ehhh Quote
Korenia Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Omg... nawet nie wiem co napisać :( Foxi... :( Quote
junoo Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Bardzo mi przykro :( Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co teraz przeżywasz. Trzymaj się. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Im więcej razy czytam tym bardziej nie wierzę. Trzymaj się Ania jakoś :calus: Mam tak samo :( odkąd zobaczyłam na fb :( Foxi była tu zawsze i zawsze miała być :( była jednym z pierwszych psów , które poznałam na dogo :( Aniu przytulam najmocniej jak umiem :( Quote
Doginka Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Nie mogę powstrzymać się od płaczu :placz: Ja też myślałam, ze Foxi jest długowieczna, a tu takie straszne wieści :placz: ['] Trzymaj się Aniu, chociaż wiem z doswiadczenia, ze potrzeba czasu aby to przestało tak boleć :glaszcze: Quote
eria Posted October 18, 2014 Author Posted October 18, 2014 Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Najbardziej boli fakt,że ona była totalnie zdrowa, tylko ten jeden drobiazg, taki szczegół jak cewka moczowa.....Bardzo brakuje mi Foksiątka, co chwilę łapię się na tym,że mówię np 'idę z pieskami na pola' , albo inne stwierdzenia,że z pieskami a nie z pieskiem... Wczoraj do Dumy powiedziałam Foxi.... Dumka się pogodziła. Tylko następnego dnia po pożegnaniu Foxi , przy wyjściu na poranne siku , przebiegła całe mieszkanie w poszukiwaniu towarzyszki :( . Tylko raz się to zdarzyło. Jak wszystko dobrze pójdzie, na wiosnę/lato przyszłego roku planujemy nowego domownika. Rasa jeszcze nie postanowiona tak na 100%, ale możliwe ,że będzie to czarny terier rosyjski, albo druga olbrzymka, rozważamy też z chłopakiem średniaka , teriera tybetańskiego. On to by chciał airedale'a albo bouviera , ale tu ja jestem na nie hihihi. Pewne jest ,że do tego czasu trzeba się trochę jeszcze wziąć za Dumkę i minimalizować pewne jej zachowania :diabloti: bo jednak niefajnie będzie jak dwa giganty zechcą komuś powiedzieć co o nim sądzą... Quote
ulana Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Ciekawa jestem na co się zdecydujecie. CTR to u mnie po sznupkach zaraz stoi. :) Terierów tybetańskich nie znam. Tzn. wiem jak wyglądają, ładniutkie nawet, ale nic nie wiem i ich charakterze i szacie... Quote
Margi Posted October 18, 2014 Posted October 18, 2014 Ulana to całkiem jak u mnie.Gdyby nie to że nie mogę sobie pozwolić na dwa psy to CTR już dawno by był. Ania a CTR nie będzie za leniwy na Wasze wycieczki? Bo z tego co mówią hodowcy to on raczej a tych leniuszków. Quote
Saththa Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Tybetan? Jak czytam u 3x to za żadne skarby świata :evil_lol: Quote
Recommended Posts