Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam właśnie przelew do Murki 406,50zł (360zł hotelowanie, 7zł odrobaczenie, 39,50zł wizyta u weta)

i zaktualizowałam [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/189215-Kajtun-bez-DS-zbieramy-na-hotel-i-psie-potrzeby?p=20918537#post20918537"]post rozliczeniowy[/URL]:

[SIZE=3][COLOR=#b22222][B]+132,90[/B] zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] - SALDO na dzień [COLOR=#b22222][B]10.09.2013[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
dn. 09.10.2013[COLOR=#b22222] będzie do zapłacenia 366 zł[/COLOR] - za 30 dni hotelowania (8 IX - 8 X) 360zł + Fiprex 6zł + wścieklizna [COLOR=#ff0000]???[/COLOR]
więc wg rzeczywistego stanu konta na dziś - [COLOR=#ff0000]brakuje jeszcze min. 233,10zł... [/COLOR]:-( [COLOR=#008080]
[/COLOR]-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/SIZE]

[COLOR=#0000ff][B]Czy ktoś miałby siłę, czas i chęć pomyśleć nad nowym ogloszeniem - tekstem, wyborem fotek, wstawieniem...? :modla:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A ja dopiero teraz dojrzałam jak [B]paskudnie[/B] mnie obraziłaś!!! :obrazic:[/QUOTE]
Ej, no co Ty...? Nie obrażaj się... :glaszcze:
Przecież [B]ładnie[/B] Cię obraziłam. :evil_lol:

Posted

[quote name='reksio7']Inka, jaki portal, daj jakis przykład, bo ja ciemna. Kiedyś wstawiałam tu zdjęcia, ale to było proste, a teraz to jakaś magia.[/QUOTE]

Ja mam np. na skydrive.live.com, ale są też różne fotosiki i inne cuda - nazw Ci nie podam... :oops:

Jak nie masz bardzo dużo zdjęć, to możesz mi wysłać na maila, ja wrzucę u siebie, a tu Ci wstawię linki, które będziesz mogła sobie kopiować po kliknięciu na ikonkę "Wstaw obrazek". Pamiętaj, że rozmiar nie moze przekroczyć 640x640 pikseli, więc wtedy mogłabym też pozmniejszać od razu przed wrzuceniem.

Natomiast, jak masz duuużo, to się nie piszę na takie rozwiązanie, bo i tak za dużo czasu spędzam przy kompie... :oops:

Posted

jestem zarejestrowana na imageshack, da się z tego wrzucić fotki ?
innych tez nie znam, a fantów jest kilka, fotki dam rade obrobić ale jak dokładnie sie wstawia tutaj. Wstawia sie link do zdjecia ? Czy to jest może jedna z ikonek, które teraz widzę podczas pisania ?

Posted

[quote name='reksio7']jestem zarejestrowana na imageshack, da się z tego wrzucić fotki ?
innych tez nie znam, a fantów jest kilka, fotki dam rade obrobić ale jak dokładnie sie wstawia tutaj. Wstawia sie link do zdjecia ? Czy to jest może jedna z ikonek, które teraz widzę podczas pisania ?[/QUOTE]
Może być imageshack. :)

- Musisz mieć otwartą daną fotkę w imageshaku
- kopiujesz link fotki z pola adresowego (chyba, że w imageshaku jest inna opcja pobrania linka do konkretnego zdjęcia)
- mając otwarty post (nowy lub edycja wcześniej napisanego) klikasz na ikonkę "Wstaw obrazek"
- wyskakuje Ci pole do wpisania linka i tam wklejasz skopiowany adres obrazka
- klikasz OK i powinnaś zobaczyć fotkę w poście

Jak chcesz wstawić kolejną fotkę wciskasz najpierw 2 x enter, żeby między fotkami był odstęp lub zostawiasz kursor w innym miejscu, gdzie ma być zdjęcie (np. między wcześniej wpisanym tekstem) i powtarzasz całą operację - max 5 fot w jednym poście.

Profilaktycznie zaznaczasz cały tekst postu (np. ctrl+a), kopiujesz go (np. ctrl+c) i dopiero wtedy zatwierdzasz post - to na wypadek, gdyby np. dogo Cie wylogowało w międzyczasie, bo wtedy nie musisz pisac wszystkiego zupełnie od nowa, tylko robisz nowy post i w nim wklejasz to, co skopiowałaś, czyli klikasz ctrl+v (lub otwierasz ponownie edytowany - wtedy wczesniej wywalasz to, co w nim jest i dopiero wklejasz to, co zapisałaś).

Posted

[quote name='Czorcik']ja mam picassa do zdjęć i też hula :D
martwi mnie to ślinienie[/QUOTE]
Właśnie... :(

Miałam napisać elaborat z rozmowy z dr Koperskim (Murce już przekazałam by fon), ale jakoś mi nie idzie...
Piszę, plątam się i kasuję... :oops:

Posted

Ślinienie się jest nadal... nie takie koszmarne jak wcześniej, że cała szyja mokra, ale cały czas wycieka na podgardle.
Na wargach nic się nie dzieje od tej wilgoci, ale na podgardlu, w miejscu blizny po usunięciu guza pojawiło się malutkie podrażnienie skóry (w tym miejscu, w którym kiedyś sobie drapał). Nie wiem czy to od śliny czy znów go wzięło na drapanki... smaruję mu to w każdym razie Dexpanthenolem.

Kajtek pije wodę normalnie, nie krztusi się (dr Koperski prosił by zwrócić na to uwagę).

Znów się chyba Kajtek na jakichś fotkach załapał (przy okazji sesji foto Taja), jak poobrabiam to wrzucę :)

Posted

Chyba się jednak nie załapał na tych fotkach...
Wielkie zmiany nadeszły dla Kajtka, bo Filifionka wczoraj wybyła do DS. Jakoś specjalnie nie widać, żeby był zmartwiony, ale na pewno to po swojemu przeżywa. Wreszcie rozwiązał się problem notorycznego wyciągania kocyków z budek, bo zawsze myślałam, że to Kajtka robota, a wygląda na to, że to jednak sprawka Filifionki była, bo odkąd jej nie ma to kocyki są na swoim miejscu :)
W każdym razie niedługo Kajtek będzie samotny w boksie, bo sporo psiaków czeka na przyjęcie, więc na pewno będzie miał towarzystwo (takie, które już zna).

Jutro będzie wet i będzie kłuł Kajtuśka w doopkę.

Posted

[quote name='Murka']Chyba się jednak nie załapał na tych fotkach...
Wielkie zmiany nadeszły dla Kajtka, bo Filifionka wczoraj wybyła do DS. Jakoś specjalnie nie widać, żeby był zmartwiony, ale na pewno to po swojemu przeżywa. Wreszcie rozwiązał się problem notorycznego wyciągania kocyków z budek, bo zawsze myślałam, że to Kajtka robota, a wygląda na to, że to jednak sprawka Filifionki była, bo odkąd jej nie ma to kocyki są na swoim miejscu :)
W każdym razie niedługo Kajtek będzie samotny w boksie, bo sporo psiaków czeka na przyjęcie, więc na pewno będzie miał towarzystwo (takie, które już zna).

Jutro będzie wet i będzie kłuł Kajtuśka w doopkę.[/QUOTE]
No nie! Nie dość, że sie na foty nie załapał, to jeszcze wszystko zwalają na grzecznego Kajtunka...! :mad:
Dobrze, że się oczyścił z zarzutów. ;)
Gratuluję Filifionce DS! :multi:
Nie chciał domek Kajtuna w pakiecie...? :grins:

To kto mu się teraz trafi w przydziale?

A kłucie to na wściekłość?

Posted

Zniósł dzielnie i wet też, a wszystko dzięki temu, że umiejętnie przytrzymywałam Kajtuśka, co by paszcza była z dala od weta ;)
Mam już rachunek itd. ale jutro się tym zajmę, bo dziś już padam.

Posted

[quote name='Murka']Zniósł dzielnie i wet też, a wszystko dzięki temu, że umiejętnie przytrzymywałam Kajtuśka, co by paszcza była z dala od weta ;)
Mam już rachunek itd. ale jutro się tym zajmę, bo dziś już padam.[/QUOTE]
Dziękujemy za ustrzeżenie weta przed paszczą, bo szkoda by go było... ;)

Posted

zapraszam na " smaczny bazarek" dla 3 starszych schorowanych psiaków [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-smacznego-kulinaria-II-do-6-10-do-22-00?p=21347923#post21347923"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247374-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-smacznego-kulinaria-II-do-6-10-do-22-00?p=21347923#post21347923[/URL]

Posted

Koszty za szczepienia: 20 zł wścieklizna + 24 zł wirusówki + 5 zł częściowe koszty dojazdu weta:
[URL]http://images64.fotosik.pl/212/5e75770f97e32734gen.jpg[/URL]

Posted

[quote name='Murka']Koszty za szczepienia: 20 zł wścieklizna + 24 zł wirusówki + 5 zł częściowe koszty dojazdu weta:
[URL]http://images64.fotosik.pl/212/5e75770f97e32734gen.jpg[/URL][/QUOTE]

Doliczyć do hotelowania, czy wolisz wcześniej...?
Bo Kajtun w niedokasie... :(

Posted

[quote name='Panna Marple']A niedokasa ile wynosi?[/QUOTE]
Wieczorem zaktualizuję rozliczenia, ale ok. 200zł... :(

Jutro powinno mi się wreszcie udać wystawić bazarek ciuchowy - 80% na Kajtuna i obiecane 20% na Dropsa.

[B]Gdyby tak ktoś mógł poprowadzeniem choć jednego bazarku mnie wspomóc... :modla:[/B]

Wiem, że robię mu TYLKO ok. 1/m-c, ale... :oops:

Posted

[quote name='inka33']Doliczyć do hotelowania, czy wolisz wcześniej...?
Bo Kajtun w niedokasie... :([/QUOTE]

Mi się nie spieszy, może być potem z hotelowaniem :)

Posted

Wczoraj dotarła wpłata jednorazowa [B]30zł od monika083[/B] - serdeczne dzięki! :)

Zaktualizowałam rozliczenie:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/189215-Kajtun-bez-DS-zbieramy-na-hotel-i-psie-potrzeby?p=20918537#post20918537[/URL]

[B]Aktualny stan konta wygląda tak:[/B]

[SIZE=3][COLOR=#b22222][B]+162,90[/B] zł[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] - SALDO na dzień [COLOR=#b22222][B]26.09.2013[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2]
dn. 09.10.2013[COLOR=#b22222] będzie do zapłacenia 415 zł[/COLOR] - za 30 dni hotelowania (8 IX - 8 X) 360zł + Fiprex 6zł + szczepienia 49zł
więc wg rzeczywistego stanu konta na dziś - [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000]brakuje jeszcze 252,10zł... [/COLOR][/SIZE][/B]:-([/SIZE] :( :(

[quote name='Lili8522']Daj numer konta, wpłacę skromny grosik dla chłopaka :)[/QUOTE]
Podeślę. Dziękuję! :Rose:

[quote name='Panna Marple']Przy bazarku nie pomogę, bo nie potrafię:oops:, ale 50zł już w drodze:lol:[/QUOTE]
Serdeczne dzięki! :Rose:

[quote name='Murka']Mi się nie spieszy, może być potem z hotelowaniem :)[/QUOTE]
Za same szczepienia to Kajtuna jeszcze stać, więc to mogę przelać od razu.