Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Elmira na razie gdzieś sobie poszła...:) Mieszkają u niej cztery psiaki-wszystkie "po przejściach" : Morela,Pepa,Nodi (jej osobiste),no i Fifol na dożywotnim tymczasie.

O kotach rezydentach napisze sama :)

Posted

kasiacz napisał(a):
Cześć Paulina!Lusia zaczęła wiecej jesc czy nadal sie odchudza?:)

Witaj:) chętnie je wątróbkę i serduszka,wczoraj zjadła b.ładnie zupę z ryżem,ale była siostra ze spanielką,i Lusia jadła ze złości,Klara zresztą też,opędzlowały dwie miski zupy:loveu:

Posted

cześć Paulina, cześć Jostel,Nika i Haniabor!!!!
Przeczytałam historię Barneya i zadziwia mnie powtarzalność niektórych zachowań zwierząt ,które jakiś czas spędziły w schronisku- niechęć do jedzenia,strach przed rękami i nogami ( fobia mojej Drakusi),nagłe reminiscencje z przeszłości...
macie moze namiar na jakąś "kociarę",specjalistkę od zachowań i oswajania kotów po przejsciach?

Posted

jostel5 napisał(a):
Elmira na razie gdzieś sobie poszła...:) Mieszkają u niej cztery psiaki-wszystkie "po przejściach" : Morela,Pepa,Nodi (jej osobiste),no i Fifol na dożywotnim tymczasie.

O kotach rezydentach napisze sama :)

Dokładnie. Jeszcze mam koty, rocznego Kazia i Pigi-starą, zwariowaną kocicę. A, i jeszcze ślimaka mam.

A wątku Fifka nie radzę czytać-wyjątkowo paskudny.

Posted

kasiacz napisał(a):
to super,że już nie trzeba jej wkłądac jedzenia do pyszczka:)Paulina, a suchą karmę Lusia zna?lubi ja?a mokrą?czy na razie tylko zupa i surowe mięsko?

karmę suchą je (dla kotów:evil_lol:),mokrą też,ale małe kawałki muszą być..zupę dopiero uczy się jeść:lol:

Posted

Elmira,mimo wszystko przeczytam!szkoda,że nie znałam wcześniej dogomanii i traciłam czas na jakieś bzdury...ale miałam ukochanego kota, z którym przeżyłam 15 lat i na nim skupiałam swą uwagę,czasem nachodziła mnie myśl,by wziąć jeszcze jedno zwierzę, ale bałam się reakcji Tigerki-wielkiej zazdrośnicy, bo czułam,że nie zaakceptowałaby nowego domownika.
Nie wiedziałam,że jest tyle bezdomnych zwierząt i tyle psich i kocich tragedii - teraz je poznaje, w ludzkie okrucieństwo ciężko uwierzyć...chce pomóc tym istnieniom!
A ślimak nie ma imienia?:)
a na Twoim avatarku kto się znajduje?Pepa,Morela czy Nodi?

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
karmę suchą je (dla kotów:evil_lol:),mokrą też,ale małe kawałki muszą być..zupę dopiero uczy się jeść:lol:

Hmmm, czyli muszę sie zaopatrzyć w większą ilośc kociej suchej i mokrej karmy??

Posted

:) Ślimek nazywa się Henio. Na/w avatarku jest mój nieżyjący Chaplin z Orzechowców. Chapuś zmarł 7.03.br w śnie-biedna i schorowana była z niego istotka.

Fajnie poznać kolejnego miłośnika zwierząt:)

Posted

Tak słyszałam. Moje psy mają niesamowitą radochę, kiedy dopadną w kuchni kocie żarełko. Smakuje im. Poczekaj, jak to szło, chyba tak. Kot ma krótszy przewód pokarmowy, niż pies/ W związku z tym potrzebuje (kot) bardziej treściwej karmy. Karma kocia bardzo obciąża organy psa.

Od razu mówię/piszę, że zasłyszałam, nie pogłębiałam wiedzy. Gonię psy od kociego, czasami moim kotom rzucę po chrupce Trovetu od Fifka (tak, jedna na tydzień).

Posted

elmira napisał(a):
Tak słyszałam. Moje psy mają niesamowitą radochę, kiedy dopadną w kuchni kocie żarełko. Smakuje im. Poczekaj, jak to szło, chyba tak. Kot ma krótszy przewód pokarmowy, niż pies/ W związku z tym potrzebuje (kot) bardziej treściwej karmy. Karma kocia bardzo obciąża organy psa.

Od razu mówię/piszę, że zasłyszałam, nie pogłębiałam wiedzy. Gonię psy od kociego, czasami moim kotom rzucę po chrupce Trovetu od Fifka (tak, jedna na tydzień).

Lusia ma kupywaną psią,ale za żadne skarby nie chce zjeść! A kocią..

Posted

ok!czyli kupię Lusi psią , mozę dla juniorów, bo mniejsze kawałeczki?Elmira, za to psia karma kotom zupełnie nie pasi-kiedyś kupiłam przez przypadek-i zobaczyłam bardziej zdziwioną niż obrażoną minę Tigera -a to co?co tyżeś mi tu dała???:)i nie tknęła jej.
a Chaplin - był śliczną psiną!!!

Posted

kasiacz napisał(a):
ok!czyli kupię Lusi psią , mozę dla juniorów, bo mniejsze kawałeczki?Elmira, za to psia karma kotom zupełnie nie pasi-kiedyś kupiłam przez przypadek-i zobaczyłam bardziej zdziwioną niż obrażoną minę Tigera -a to co?co tyżeś mi tu dała???:)i nie tknęła jej.
a Chaplin - był śliczną psiną!!!

Ja jestem brutalna, jeśli chodzi o jedzenie. Zdrowe, dorosłe psy dostają bytówkę+gotowane. Moje koty najbardziej lubią Purinę-kupuję na wagę taką dla sterilcatów;) Niestety koty i psy wyżerają sobie z misek. I wszystko im smakuje. Takie psy i koty ogrodnika.;) Najlepsze to, co w cudzej miseczce. Fifek ma najbardziej restrykcyjną dietę. Dostaje Trovet+gotowane mięso. Ale on już tak się nachorował, że nie ryzykuję.

Posted

Dziewczynki,kocia karma jest bardziej białkowa,ciężka.Koty są -w przeciwieństwie do psów-mięsożerne,dlatego psy nie mogą mieć takiego samego menu jak kociambry.

Elmiruś,wątek Fifola jest znakomity i POUCZAJĄCY!:) A że coś tam... coś tam...-nie szkodzi.:eviltong:Takie jest życie.Na dogomanii-też!;)

Kingnia,znowu Ci zdjęcia "urosły"!!!:)