Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Kapsel napisał(a):
Witamy serdecznie Pańcię Lusi :ghost_2::ghost_2::ghost_2:Mam nadzieję, że sobie poradzisz z malusią kangurzycą :smile::smile::smile:

Czesć!!!mam nadzieję,że tak i liczę nieśmiało na Waszą pomoc:)

Posted

Poradzisz sobie,poradzisz....:) Luśka to przecież chodzące złoto! :) Napisz,proszę,gdzie i z kim Lusia będzie mieszkała...Ciekawość nas (mnie :)) przecież zżera!!!;)

Posted

jostel5 napisał(a):
Poradzisz sobie,poradzisz....:) Luśka to przecież chodzące złoto! :) Napisz,proszę,gdzie i z kim Lusia będzie mieszkała...Ciekawość nas (mnie :)) przecież zżera!!!;)

Cześć jostel5!
Lusia będzie mieszkała ze mną i z 3-letnią kotką(adpotowałam ją 30.06.2010 z lubelskiego Schroniska)Drakusią w Lublinie, w bloku na Czechowie-jest tam gdzie chodzić na spacerki, okolica ładna,zielono,jest sie gdzie wyszaleć, a jak pogoda nawali, to posiadam jeszcze spory balkon,także będziemy sobie we 3 gospodarzyć-Lusia,Drakusia i ja:)
Juz teraz zapraszam na kawkę!teraz moja ciekawość-skąd jesteś?

Posted

kinga_kinga7 napisał(a):
my już po spacerku,był sikut i bob:loveu: Teraz zabawa z Jeżynką:)

Super,ze Lusia lubi koty, a koty lubią ją, zresztą Jeżynka da się lubić-byłam i widziałam:)

Posted

kasiacz napisał(a):
Cześć jostel5!
Lusia będzie mieszkała ze mną i z 3-letnią kotką(adpotowałam ją 30.06.2010 z lubelskiego Schroniska)Drakusią w Lublinie, w bloku na Czechowie-jest tam gdzie chodzić na spacerki, okolica ładna,zielono,jest sie gdzie wyszaleć, a jak pogoda nawali, to posiadam jeszcze spory balkon,także będziemy sobie we 3 gospodarzyć-Lusia,Drakusia i ja:)

Lusia i Drakusia...fajnie brzmi:-) Musze przyznac ze Ci troszke zazdroszcze tej wspanialej suni, normalnie sie w niej zakochalam. :loveu: Dlatego tez ciesze sie ze Lusia bedzie miala kochajacy domek...bardzo mi na niej zalezy.
Hmmm, ja to raczej nie bede mogla przyjechac na kawe. Ciut za daleko, bo mieszkam w Niemczech:-)

Posted

[quote name='kasiacz']Cześć jostel5!

Kasiu,nad Luśką wszystkie się tu trzęsiemy,więc spodziewaj się nawału gości z różnych części Polski,a nawet świata.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Mieszkam w Międzyrzecu Podlaskim-między Radzyniem a Białą Podlaską,czyli miastem ,w którym mamy "nasz" schron.Jestem zdeklarowaną psiarą z trzema 40- kilogramowymi suczynkami "po przejściach",z którymi dzielę stół i łóżko.:) Oprócz nich mam jeszcze w schronisku Sarę,cudną sunieczkę,której jestem wirtualną opiekunką (Kinga ma tam Obisia).

O swoje relacje z Lusią się nie martw,poradzisz sobie na pewno.Z takimi psiakami wszystko można osiągnąć-wystarczy trochę serca i cierpliwości.Za to ,kiedy minie okres oswajania się ze sobą,ma się najwierniejszego przyjaciela pod słońcem.
Zaraz podeślę Ci linki do wątków naszych schroniskowych bidulców,które uwierzyły w człowieka i -chociaż trochę to trwało-bardzo się pod wpływem swojego "ludzia" zmieniły :)
Lektura jest pasjonująca ;) i myślę,że mogłaby pomóc zwalczyć niepokoje związane z adopcją psiaka :) każdemu początkującemu dogomaniakowi.
Fifi -w dożywotnim dt u Elmiry http://www.dogomania.pl/threads/183435-15-letni-ślepaczek-Fifi-wciąż-chce-żyć!-Daj-mu-szansę!!/page278?
Barney- w ds u Haniabor http://www.dogomania.pl/threads/185100-Barney-w-Lubartowie-dt-zamienił-się-w-ds!!/page73?p=15361788#post15361
Mailo-w dt u Paji http://www.dogomania.pl/threads/186404-Depresja-i-brak-oka-r%C3%B3wna-si%C4%99-do%C5%BCywocie-(.-Prosiutek-ju%C5%BC-w-dt.-PROSIEM-o-OG%C5%81OSZENIA/page95

Posted

[quote name='wasabi81']Lusia i Drakusia...fajnie brzmi:-) Musze przyznac ze Ci troszke zazdroszcze tej wspanialej suni, normalnie sie w niej zakochalam. :loveu: Dlatego tez ciesze sie ze Lusia bedzie miala kochajacy domek...bardzo mi na niej zalezy.
Hmmm, ja to raczej nie bede mogla przyjechac na kawe. Ciut za daleko, bo mieszkam w Niemczech:-):placz::placz::placz: A ja post wcześniej obiecałam Kasi,że przyjedziesz!!!:placz::placz::placz::evil_lol:

Posted

jostel5 napisał(a):
:placz::placz::placz: A ja post wcześniej obiecałam Kasi,że przyjedziesz!!!:placz::placz::placz::evil_lol:

Aby wpadnac tylko na kawke to droga jest troszke za daleka... bede chyba musiala przyjechac na urlop do was, odwiedzic schronisko i takie tam;-)

Posted

kasiacz napisał(a):
Cześć jostel5!

Lusia po prostu będzie miała wspaniale:multi: Tak jak u mnie;) Drakusia i Lusia..cudowne imiona:lol:

Posted

wasabi81 napisał(a):
Aby wpadnac tylko na kawke to droga jest troszke za daleka... bede chyba musiala przyjechac na urlop do was, odwiedzic schronisko i takie tam;-)

No wiesz,Wasabi...Kawka u Kasi i Lusi, kawka u Kingi,kawka u Elmiry i Fifka , kawka u mnie,kawka w schronie i ...trzy tygodnie zlecą jak z bicza strzelił! :)
O ! Właśnie zagospodarowałam Ci urlop!:evil_lol:

Posted

jostel5 napisał(a):
No wiesz,Wasabi...Kawka u Kasi i Lusi, kawka u Kingi,kawka u Elmiry i Fifka , kawka u mnie,kawka w schronie i ...trzy tygodnie zlecą jak z bicza strzelił! :)

Wasabi ja z przyjemnością Cię zapraszam..za te prezenty dla zwierzaków:loveu:

Posted

jostel5 napisał(a):
Ojejku, tyle kawki... chyba nie bede mogla spac;-)
Kinga, bardzo dziekuje za zaproszenie... pamietaj ze zostane na kolacje;-)

Posted

Wasabi81-dzięki za przywitanie;)ja też do konca jeszzce nie wierzę,że będę mieć psa i to TAKIEGO!!!byłam przygotowana, by wziąć sobowtóra mojego ukochanego czarnego kota Tigera(umarł w czerwcu)- ale kiedy Paulina( cud Dziewczyna!!!)poweidziała,że już znalazł dom, wtedy zaczęłam tak od niechcenia przegladać inne ogłoszenia, które miala no i trafiłam na Lusię...miałam zgryza, bo od razu wpadła mi w oko,myślałam non stop o niej, sniła mi się...wiem, dziwne, ale nie chciała mi wyjsc z głowy, a wizyta tydz. temu przeważyła wszystko, chociaż chciałam tak jeszcze na spokojnie pomysleć,czy dam radę...ale ostatecznie obawy zostały rozwiane!
a Niemcy ostatecznie na końcu świata nie leżą, wieć jeślibędzie taka szansa, to byłoby super!!!a kontakt tutaj bedziemy miec, prawda?:)

Posted

kasiacz napisał(a):
Wasabi81-dzięki za przywitanie;)ja też do konca jeszzce nie wierzę,że będę mieć psa i to TAKIEGO!!!byłam przygotowana, by wziąć sobowtóra mojego ukochanego czarnego kota Tigera(umarł w czerwcu)- ale kiedy Paulina( cud Dziewczyna!!!)poweidziała,że już znalazł dom, wtedy zaczęłam tak od niechcenia przegladać inne ogłoszenia, które miala no i trafiłam na Lusię...miałam zgryza, bo od razu wpadła mi w oko,myślałam non stop o niej, sniła mi się...wiem, dziwne, ale nie chciała mi wyjsc z głowy, a wizyta tydz. temu przeważyła wszystko, chociaż chciałam tak jeszcze na spokojnie pomysleć,czy dam radę...ale ostatecznie obawy zostały rozwiane!
a Niemcy ostatecznie na końcu świata nie leżą, wieć jeślibędzie taka szansa, to byłoby super!!!a kontakt tutaj bedziemy miec, prawda?:)

Kasia a co Cię najbardziej ujęło w Lusi po wizycie?:)

Posted

jostel5- to,że tak martwicie się wszystkie, co dalej będzie z Lusią, czy dobrze trafiła/czy nie dobrze - to przecież jak najlepiej świadczy o Was,a ja swe świadectwo bedę przedstawiać od października!całe życie marzyłam o psie-nie za dużym, kundelku, więc teraz miałabym spaprać swe marzenia???:)nie ma takiej opcji!!!żywię nadzieję,że Lusia mnie pozna, polubi, pokocha???
świetnie,że masz tyle zwierząt i dom pełen szcześcia!dziękuję za linki do wątków, na pewno przeczytam!