kinga_kinga7 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Lusia przybyła do schroniska jesienią 2009 r. jako 7- miesięczny szczeniak z połamaną łapką w kilku miejscach. Groziła jej amputacja. Jednak fachowa opieka weterynarza z Białej Podlaskiej postawiła ją na nogi, choć utyka na nią. W schronisku przebywała w boksie z 3 suniami, które ją zdominowały.Jest psiakiem o dużym potencjale uwielbia zabawy z psami ( choć wie, że nigdy nie będzie przewodniczącą) , dobrze dogaduje się z kotami. Obecnie przebywa w dt u mnie, ale chciałaby jak najszybciej mieć swój stały domek. Ona naprawdę wie, gdzie powinna stać w szeregu z innymi domownikami. Jest tak łagodnym psem, że jak dostaje jakąś przekąskę z ręki to mam wrażenie, że mnie liże:) Lusia posiada książeczkę zdrowia,jest odrobaczona i odpchlona,zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i już wysterylizowana Zero agresji i tęsknota za stałym domkiem. Pomóżmy jej go znaleźć!!! W schronisku A tu u mnie Kontakt w sprawie adopcji LUSI-609118027 lub e-mail [email protected] Quote
wasabi81 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Jestem!!!:multi: Ohhh, widze ze sa inne zdjecia niz na glownym watku!! To trzecie jest cudowne!!!:loveu::loveu: Super sie nadaje do ogloszenia!! Domki beda sie ustawiac w kolejce... a te uszka sa niesamowite!!:loveu: Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 dzisiaj Lusia na mój widok rano tak merdała pędzlem ( ogonem), że zaczęła stukać, podeszła sama do miski i poczęstowała się karmą, poczuła się tak pewnie, że pogoniła naszego kota.Zobaczymy jak będzie z jedzonkiem później? Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 aha, dzisiaj też będzie sesja zdjęciowa, więc zapraszam ciekawskich Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):dzisiaj Lusia na mój widok rano tak merdała pędzlem ( ogonem), że zaczęła stukać, podeszła sama do miski i poczęstowała się karmą, poczuła się tak pewnie, że pogoniła naszego kota.Zobaczymy jak będzie z jedzonkiem później? Swietnie!!! Widac ze malutka Lusia sie rozkreca:-) Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 zdjęcia z dzisiaj:) A tu Lusia leży z Tofikiem:) Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Patrzę na zdjęcia Lusi i nie mogę się nadziwić! Malizna wygląda na nich jak potężny,uszasty ON-ek ,a przecież jest z niej szczypiorek!:) Kinguś,ile ona może ważyć? Może sfotografuj ją przy ludziu,wtedy będzie dokładniej wiadomo,jak jest duża... Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 [quote name='jostel5']Patrzę na zdjęcia Lusi i nie mogę się nadziwić! Malizna wygląda na nich jak potężny,uszasty ON-ek ,a przecież jest z niej szczypiorek!:) Kinguś,ile ona może ważyć? Może sfotografuj ją przy ludziu,wtedy będzie dokładniej wiadomo,jak jest duża... waży ok 10 kg może więcej,na taki wiek określił weterynarz,ponieważ był u nas w domu,bo nie chcieliśmy jej stresować,ale jak się oswoi to ją zważę. A teraz zdjęcia kanapowca:) Tu była próba wejścia:) i z ostatniej chwili,drzemka:) Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 I kto by pomyślał! Trzy dni temu siedziało toto w kojcu,świata Bożego nie oglądając,a teraz kanapa!:) I skąd taka psiutka wie,do czego służy kanapa...? Nieprawdopodobne!:) Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 jostel5 napisał(a):I kto by pomyślał! Trzy dni temu siedziało toto w kojcu,świata Bożego nie oglądając,a teraz kanapa!:) I skąd taka psiutka wie,do czego służy kanapa...? Nieprawdopodobne!:) też niesądziliśmy,że tak będzie w domku! chcieliśmy sprawdzić jej reakcję,jak będzie:) Na podwórku robiła kope 2 x w tym samym miejscu..chyba jest czyścioch! Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Kinguś,można chyba cztery zdjęcia w jednym poście...Uważaj na to,bo wiesz...mod czuwa!;) Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Wchodzenie na kanape i drzemka najbardziej mi sie podobaja:loveu: Ona jest strasznie slodka!!! W jeden dzien ze schroniskowego pieska zrobil sie prawdziwy kanapowiec;-) Kinga, prosze wstawiaj tylko po 5 zdjec do jednego postu (tyle tylko wolno) Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 jostel5 napisał(a):Kinguś,można chyba cztery zdjęcia w jednym poście...Uważaj na to,bo wiesz...mod czuwa!;) Ale my znamy przepisy!!!:evil_lol: Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='wasabi81']Ale my znamy przepisy!!!:evil_lol: No,nie znamy w szczególe ...:oops: Ale się staramy!:evil_lol: Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 chciałam na początek jak najwięcej zdjęć,ale nie wiedziałam o takich przepisach:) Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 jostel5 napisał(a):No,nie znamy w szczególe ...:oops: Ale się staramy!:evil_lol: Chyba mnie zle nie zrozumialas??:oops: Nie chodzilo mi o to, ze ja znam je lepiej niz ty (bo wolno 5 a nie 4 fotki do jednego postu wstawiac). Ja sie tylko smialam z tego, ze my obie tak blyskawicznie zareagowalysmy i w tej samej minucie ostrzegalysmy Kinge.:-) Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 wasabi81 napisał(a):Chyba mnie zle nie zrozumialas??:oops: Nie chodzilo mi o to, ze ja znam je lepiej niz ty (bo wolno 5 a nie 4 fotki do jednego postu wstawiac). Ja sie tylko smialam z tego, ze my obie tak blyskawicznie zareagowalysmy i w tej samej minucie ostrzegalysmy Kinge.:-) to już będę wstawiać tylko 5 zdjęć! Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='wasabi81']Chyba mnie zle nie zrozumialas??:oops: Nie chodzilo mi o to, ze ja znam je lepiej niz ty (bo wolno 5 a nie 4 fotki do jednego postu wstawiac). Ja sie tylko smialam z tego, ze my obie tak blyskawicznie zareagowalysmy i w tej samej minucie ostrzegalysmy Kinge.:-) Wasabi81,Kochana moja! Bardzo dobrze Cię zrozumiałam-mnie też to rozśmieszyło! :) Nie należę do osób,które się obrażają i nie jestem NA NIC przeczulona-chwała Bogu!:) Cieszę się ,że odwiedzasz nasze bialskie wątki i nawet u nas pisujesz...!:) Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 haniabor napisał(a):Radary na łepetynie Lusi są boskie! witaj haniabor u nas! Lusia cała jest boska:) Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='jostel5']Wasabi81,Kochana moja! Bardzo dobrze Cię zrozumiałam-mnie też to rozśmieszyło! :) Nie należę do osób,które się obrażają i nie jestem NA NIC przeczulona-chwała Bogu!:) Cieszę się ,że odwiedzasz nasze bialskie wątki i nawet u nas pisujesz...!:) Uffff, no to dobrze:-) Wiesz, na dogo roznie bywa;-) Ale z wami jest zawsze milo, wiec bardzo chetnie odwiedzam wasze watki. A Fifek byl pierwszym psiakiem, na ktorego deklarowalam pieniazki;-) Quote
jostel5 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 wasabi81 napisał(a):Uffff, no to dobrze:-) Wiesz, na dogo roznie bywa;-) Ale z wami jest zawsze milo, wiec bardzo chetnie odwiedzam wasze watki. A Fifiek byl pierwszym psiakiem, na ktorego deklarowalam pieniazki;-) No więc super!:) A za opiekę nad Fifkiem bardzo jestem Ci wdzięczna,bo psiak-mimo,że czuje się teraz dobrze-jest jednak niuńkiem specjalnej troski...Bo taki stary,ślepy i pokrzywiony...:( Przepraszam,Lusiu,ąle jesteście przecież z tego samego schronu...;) Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Wszystkie zdjecia sa sliczne, ale to jest moim ulubionym: :loveu:Lusia marzycielka:loveu: http://i27.tinypic.com/2jg5942.jpg Quote
kinga_kinga7 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 jostel5 napisał(a):No więc super!:) A za opiekę nad Fifkiem bardzo jestem Ci wdzięczna,bo psiak-mimo,że czuje się teraz dobrze-jest jednak niuńkiem specjalnej troski...Bo taki stary,ślepy i pokrzywiony...:( Przepraszam,Lusiu,ąle jesteście przecież z tego samego schronu...;) nic się nie stało,to są przecież bratnie dusze z jednego bidulca,ale za to bardzo mądre i wdzięczne:) Quote
Recommended Posts